Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 725
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 435
  • София
lovi - татко.
Не бях информиран за такава среща. Въпреки, че питах дали някой знае за тази среща. И това ако не е тенденциозно.
Както виждам дължа "благодарност" на всички участници в тази работна среща за мълчанието им.

# 436
Като човек от РАботната Група,моля да бъде представен протокол от въпросната среща!!!

# 437
Lovi - татко.
Нищо не се променя. Това което го решиха Сирма, това си остава. Нищо от предложенията на всички участници в този форум не е запазено.

Отново питам - Коя работна група (в какъв състав) обсъди и прие това което публикувате тук, г-н Джонев?

Моля, изчакайте заседанието на Работната група. Там ще представим документите в пълнота. Взели сме предвид всички разумни предложения, както и основните насоки на Протокол 11 за социалните критерии. Представителите на родители имат едни отговорности, ние, като разработчик, други, а общината трети. Мисля, че до сега работихме конструктивно. Не виждам смисъл да създавате напрежение.

Я.Дж.

# 438
Като човек от РАботната Група,моля да бъде представен протокол от въпросната среща!!!

Срещата с ръководството бе по принципни въпроси. Това не беше среща на Работната група. Няма протокол.  Не бяха обсъждани специфични критерии и правила. Бе решено да се продължи по досегашния път и да се завърши цялостното предложение.

Я.Дж.

# 439
  • София

Продължаваме към завършено предложение на Работната група

Здравейте,

Разговорите в Столична община бяха конструктивни. Продължаваме да работим към завършено предложение от Работната група.

.....

Внимание! Завършеното предложение от Работната група ще подлежи на юридически и други проверки за приложимост. Например, може да се потърси мнението на Комисията за защита от дискриминация, Комисията за защита на личните данни, Агенцията за закрила на детето и т.н. Може да се окаже, че някои социални или други критерии (напр. постоянен адрес) не са законни. Следователно, трябва да очакваме корекции на предложението на Работната група от юридическа гледна точка.

...
За да не се създават очаквания, които в последствие могат да не се оправдаят, бяхме помолени да ограничим дискусията в рамките на Работната група. Ще се съобразим с това искане. Разбира се, протоколите и завършеното предложение на Работната група ще бъдат публикувани.

...
Надяваме се, че на следващата среща на Работната група (вероятно след две седмици) ще успеем да завършим предложението към Столична община.

Благодаря на всички участници в темата!

Явор Джонев
Ръководител екип кг.софия.бг

П.С. С този постинг приключваме нашето участие в темата. Ще продължим в друга тема за кандидатстването през 2009 г., когато новия регламент бъде утвърден от СОС.

От името на коя работна група говорите?
Какъв беше състава на срещата в петък?

# 440
Майчета,моето искренно мнение е че ни забаламосаха здраво със този сайт,който дефакто не само не реши основният проблем-липсата на места,но и забатачи тотално нещата...Ще вземе да се окаже че това му е била и целта...

Ако г-дин Джонев още чете,бих го попитала-Вярно ли е че един от шефовете на Сирма е първи братовчед на Бойко?!Защото ако е така,кофти се е нагърбил с тази задача,и ще бъде прецакан по роднински... Crazy

# 441
  • софия
Съжалявам, че ще го кажа, но още във втората тема ви предупредих, че с тази тема ще послужим за обществено оправдание, че нещата са консултирани, съгласувани и т.н. с НПО, а всъщност ще се случи това, което някой си е намислил. Само си късахме нервите тук и много от родителите загубиха времето си да ходят и отстояват разумни предложения. И когато при кандидатстването следващата година стане проблем (което е сигурно, защото отново няма ясна идея какво да се прави за решаване на проблема), тогава ще бъде развят флага на Работната група, в която са участвали и родители, и чийто предложения са били "отразени" в новия регламент. Т.е. отново никой няма да е виновен и г-жата Фандъкова този път няма да има нужда да подава дори и оставка с предизвестено неприемане. А ние ще се спасяваме поединично, ще се правим на маймуни за заветното място в ДЗ, директорките и лелите в ДЗ ще полудяват бавно от големите групи, някои от децата ще спят на походни легла, но ще ходят на ясла/градина и ... така.
Много тъжно и жалко! Тъжно и жалко най-вече за нашите деца, които заслужават най-доброто или поне елементарното като отношение от страна на държавата/общината, за да растат здрави и щастливи!
Аз със сигурност знам за кого НЯМА да гласувам следващата година, което няма да промени много, но поне съвестта ми ще е чиста. Няма да гласувам за сладкодумни, медийни личности, падащи си по публични изяви, с фалшива загриженост за решаване на проблемите и реално нищо-правещи!

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 14:38 от zvanche

# 442
  • София
Г-н Джонев, това ли беше по дискусията за новият регламент? Много странна среща без протокол.
Ако е взето някакво решение, дори и с общи приказки от рода "Бе решено да се продължи по досегашния път и да се завърши цялостното предложение", то трябва да бъде легитимно, т.е. подписано от присъстващите, че са съгласни с това. Поне в моята практика за всички срещи, на които се взимат решения, се издават протоколи подписани от присъстващте, че са съгласни с взетите решения.

Разбирам огорчението на всички родители участващи в процеса, които в момента са в неведение какво се случва.
Моето се изчерпва с изхабените нерви и сили само в темата.

Успех, г-н Джонев и дано не предизвикате нова вълна от недоволство с новият регламент!

# 443
а децата родени 2007 година, които не са кандидатствали досега, по какъв критерии ще бъдат?

# 444

Здравейте на всички, за пръв път пиша в темите за детските градини, просто реших да споделя нещо с вас.
Дъщеря ми започна градина в един квартал на София, който не е квартала, в който живеем, понеже заради работното време там ми беше удобно да я водя и най-вече да я взимам от градина в нормално време. После нещата се промениха, преместиха ни офиса и ми стана невъзможно да я водя и прибирам, но татко и каза че ще се справим и няма да я местим, за да я стресираме и той се ангажира изцяло с това, понеже той кара колата. Това продължи до това лято, когато и на него му преместиха офиса и положението стана ад.
Тогава взех решение, че ще я преместя в нашия квартал. Избрах градината до съседния блок и се обадих на директорката да попитам при положение, че я местя от друга градина и оттам ще освободим място има ли нещо особено или просто си кандидатствам по общия ред, и също очаква ли се да има места тъй като чакащите за групата, родени 2003 бяха 10деца тогава лятото и в никоя градина в квартала нямаше свободни места в тези групи.
Няма специален начин за преместване на такова дете, посещаващо градина с желание да се премести в друга въпреки, че освобождава място.
Директорката каза, че си кандидатствам и в края на септември, началото на октомври да се обадя да проверя дали ще има места.

В средата на Септември срещам майка от блока, чието дете е в тази същата група на родени 2003 година на тази същата градина и тя ми казва че няколко деца от групата на детето и са напуснали. Тогава реших, че в събота ще има класиране, чакащите по това време за тази група вече са доста намалели- четирима.
Нямаше класиране и следващата седмица отидох лично да попитам директорката какво е положението и ще бъдат ли обявени места, като не споменавам, че знам, че са се освободили такива.
Отговорът- 2-3 деца са заминали за Испания, но понеже още не са си изтеглили медицинските картони затова не са обявени местата. Датата е 24 Септември.
Чаках няколко съботи да има класиране, но такова нямаше и кандидатствах за друга градина в района, където се бяха освободили места за тази група. Класираха ни и записах дъщеря си там- от 5ноември е там на градина.
Във въпросната градина и до момента не са обявени свободни места и не е имало класирания. Последните данни са от тази събота (15 Ноември).

Колко ли още време Директорката ще чака да се изтеглят медицинските картони на заминалите за Испания деца?

Не съм сигурна, но мисля, че ако дете не посещава 40дни детската градина без медицински причини, то бива отписано. Може и да не са ми точни сведенията, но горния въпрос според мен е актуален. Аз ще продължа да следя съботните класирания за тази група в тази детска градина, за да ви информирам за отговора на въпроса. Дали пък предстоящата събота няма да има класиране.
Вече нямам желание да записвам детето си там.

# 445
  • София
Цитат

Новата система ще се прилага за първа яслена (род. 2008) и първа градинска (род. 2006) група с прием от септември 2009 г. Кандидатурите за тези групи няма да зависят от времето на кандидатстване. Крайният срок за регистрация и кандидатстване ще бъде ден преди първото класиране - най-вероятно 31.05.2009 г.

За групите с текущ прием ще запазят сегашните опашки и алгоритъм за класиране до септември 2009 г. За тях няма да има пренареждане на опашките.

Това наистина ли означава че децата родени ноември и декември 2007 ще са най-отзад на опашката и за 2ра яслена група тъй като получиха право да кандидатсват чаk сега?
Та това е недопостимо.
Или да пренаредят опашките някак си или да класират заедно  за яслена група 1 децата родени 11/ 2007-11/2008

# 446
това важи и за всички деца родени 2007 година. Ако не са кандидатствали досега и сега кандидатстват ще се наредят в края на опашките (Изрично беше отговорено, че кандидатстването което започна февруари тази година е за 2008 -2009. Никои никъде не каза че ще е валидно за 2009-2010.)

# 447
Мисля, че на всички ни стана ясно какво точно става и каква е "процедурата", затова ви пожелавам късмета да е на ваша страна  и успех на дечицата!

Да вметна само: за 2 месеца - общо 8 присъствени дни, 3 антибиотика, в момента пак АБ -  това е равносметката от нашето ходене на детска градина! В същото положение са около 60% от посещаващите нашата група! Миналата седмица присъстваха едва 5 деца (както и в края на по предната и в края седмицата преди 4 седмици). 

# 448
  • София
Майчета,моето искренно мнение е че ни забаламосаха здраво със този сайт,който дефакто не само не реши основният проблем-липсата на места,но и забатачи тотално нещата...Ще вземе да се окаже че това му е била и целта...

...

Съжалявам, че ще го кажа, но още във втората тема ви предупредих, че с тази тема ще послужим за обществено оправдание, че нещата са консултирани съгласувани и т.н. с НПО, а всъщност ще се случи това, което някой си е намислил.

...

Не обичам да съм досадната "нали ти казах" стринка, но... нали точно това ви разправям от н'ам кога... и общо взето само ми се на хвърлихте, понеже ви казвах предварително бъдещи истини... и сега какво?

# 449
  • София
Мисля, че където отпуснат бройки за 2007 година, ще си кандидастнвате по новия начин! Например в нашата градина тази година приеха само 4 деца 2007 за ясла и догодина ще приемат основно от този набор. Едва ли това ще стане от опашките само ... незнам, но не е много логично.

Общи условия

Активация на акаунт