Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 55 051
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 450
Г-н Джонев, това ли беше по дискусията за новият регламент? Много странна среща без протокол.
Ако е взето някакво решение, дори и с общи приказки от рода "Бе решено да се продължи по досегашния път и да се завърши цялостното предложение", то трябва да бъде легитимно, т.е. подписано от присъстващите, че са съгласни с това. Поне в моята практика за всички срещи, на които се взимат решения, се издават протоколи подписани от присъстващте, че са съгласни с взетите решения.

Разбирам огорчението на всички родители участващи в процеса, които в момента са в неведение какво се случва.
Моето се изчерпва с изхабените нерви и сили само в темата.

Успех, г-н Джонев и дано не предизвикате нова вълна от недоволство с новият регламент!

Явно не сме обяснили добре. Срещата в петък не беше на Работната група. Обсъждани бяха принципни въпроси, а не конкретни параметри на регламента. Резултатът от срещата е ясен: Продължаваме работата по вече поетия път. На идната среща на Работната група ще представим документи, които вече оформят главните процедури и принципи на регламента.

Всички членове ще могат да коментират и обсъдят корекции на тези документи. Надявам се да стигнем до консенсус. Ако трябва, ще се проведат още срещи на групата.

Мога да ви уверя, че съществените предложения и мнения, изразени в този форум са взети предвид. Уважени са и мненията на представителите на родителските организации, участващи в работата на групата. Моля, изчакайте документите преди да изразявате отношение. Иначе как знаете за какво говорите?

Що се отнася до глупости от сорта на това кой на кого бил братовчед - просто няма да коментираме.

Толкова от мен в този форум. Бе полезно и поучително. Изграждането на обществен регламент е сложен процес – особено, когато някой се опитва да го прави по отворен начин при липса на умения за конструктивност в много от участващите.

Довиждане,

Явор Джонев
Екип на кг.софия.бг

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 15:40 от kg.sofia.bg

# 451
  • Върху лъчите на Слънцето.
Ама вие защо не четете?

Новата система ще се прилага за първа яслена (род. 2008) и първа градинска (род. 2006) група с прием от септември 2009 г. Кандидатурите за тези групи няма да зависят от времето на кандидатстване. Крайният срок за регистрация и кандидатстване ще бъде ден преди първото класиране - най-вероятно 31.05.2009 г.

Това означава, че няма да се запазят опашките от в момента чакащите, което е некоректно спрямо тях! И, че няма да идете на края на опашката, защото просто нищо няма да зависи от това. И сега отново се сещам за справедливата точица за децата, кандидатствали през тази година...

# 452
Ама вие защо не четете?

Новата система ще се прилага за първа яслена (род. 2008) и първа градинска (род. 2006) група с прием от септември 2009 г. Кандидатурите за тези групи няма да зависят от времето на кандидатстване. Крайният срок за регистрация и кандидатстване ще бъде ден преди първото класиране - най-вероятно 31.05.2009 г.

Това означава, че няма да се запазят опашките от в момента чакащите, което е некоректно спрямо тях! И, че няма да идете на края на опашката, защото просто нищо няма да зависи от това. И сега отново се сещам за справедливата точица за децата, кандидатствали през тази година...

Аз го разбирам, че става въпрос за тепърва кандидатстващите за ясла и градина (т.е яслата 2008 към ОДЗ и 1 група към ЦДГ за 2006, не вече сформираната опашка за ОДЗ, тя нали е  текуща), а не за тези, които вече са на опашката!
Или съм в грешка?

# 453
Мисля, че си в грашка, защото никъде не се споменава разделение на приема на ОДЗ и ЦДГ. Говори се само за набори. Аз поне, разбирам, че ще е еднакво и за ЦДГ и за ОДЗ.

# 454
Мисля, че си в грашка, защото никъде не се споменава разделение на приема на ОДЗ и ЦДГ. Говори се само за набори. Аз поне, разбирам, че ще е еднакво и за ЦДГ и за ОДЗ.

И аз предполагам, че става въпрос за първа градинска на ЦДГ само. Не че е казано изрично, но в ОДЗ 2006 минават в текущ прием и си има вече подредена опашка, а в ЦДГ още няма опашка, т.е. тепърва ще се строяват кандидатите и по-лесно ще преглътнат нов регламент.
Може и да бъркам. Ако някой е по-наясно - да ме поправи.

# 455
Г-н Джонев, мисля, че все още четете форума. Моля Ви да разясните този въпрос! Благодаря!

# 456
katiABV, лош пророк се оказа ти.... За жалост всичко което тогава писа се потвърди на сто процента. Сега заради няколко ходили с най-добри чувства и намерения на срещите родители ще се окаже, че новия регламент е направен с помоща на родителите и е съгласуван с тях. Жалко за положените усилия. А накрая се оказа и че всички кандидатстващи законно за ясли и градини са с

твърде незряло обществено съзнание и липса на елементарни умения за конструктивност.

Това е положението драги родители. Освен, че сме глупаци, защото кандидатстваме законно, сме и с "незряло обществено съзнание и липса на елементарни умения за конструктивност". А най-голямата трагедия е във факта, че има безочието да ни обижда  човека, които не може да се справи с работата за която ние му плащаме. Г-н Джонев, подозирах, че сте професионално некомпетентен, но не ми е хрумвало, че сте толкова нагъл.  #Crazy  ooooh!  Tired

# 457
овата система ще се прилага за първа яслена (род. 2008) и първа градинска (род. 2006) група с прием от септември 2009 г. Кандидатурите за тези групи няма да зависят от времето на кандидатстване. Крайният срок за регистрация и кандидатстване ще бъде ден преди първото класиране - най-вероятно 31.05.2009 г."
Да бе да ,то и миналата година това беше срока за регистрация и кандидатстване,но какво се оказа в последствие???!!!!
 А тези който са по безкрайните опашки,какво да правим.Да чакаме да станат първи клас може би
 Възмутена съм,нямам думи даже да го опиша

# 458
  • София

И аз предполагам, че става въпрос за първа градинска на ЦДГ само. Не че е казано изрично, но в ОДЗ 2006 минават в текущ прием и си има вече подредена опашка, а в ЦДГ още няма опашка, т.е. тепърва ще се строяват кандидатите и по-лесно ще преглътнат нов регламент.
Може и да бъркам. Ако някой е по-наясно - да ме поправи.

Така е логично да бъде  това би трябвало да е искал да каже.

# 459
Е добре едните ще са по нов регламент, а другите по стария. А когато тези, които са кандидатствали за ясла, ама не са ги приели, и се наредят на опашка за ЦДГ какво става редят се по новият регламент? А защо го направиха това предварително кандидатстване?!?!?!?!?
Стар регламент, нов регламент вече съвсем се обърках.
Защо не се направи една анкета, на майките влизащи във форума и касаещи ги въпроса с ДЗ, на колко години са им децата, кога им изтича майчинството и да се знае кои майки са нуждаещите повече от други. Сигурно има и майки, които могат да разчитата на някоя баба и ако не ги приемат ще се обърнат към нея, знам който има деца да си ги гледа, ама може ли да има толерантност и между нас тези, които имат възможност да не си дават децата на градина, за да може тези които нямат възможност да използват местата в детските градини. Знам, че звучи абсурдно, но.......

# 460
                 Мили момичета,не губете добрия тон и изчакайте точния регламент.Мисля,че не е необходимо да се правят генерални изводи от все още неясния регламент.
                 Малко уточнения за някои въпроси зададени тук.
                 В ОДЗ-тата не могат да се приемат повече деца от 2007 год защото следващата година когато ще се приемат в първа група  -няма да има външен прием , за тези,които не са кандидатствали за ясла.Обяснявам - ако се приемат 44 деца,а първите групи са две тези деца заемат всички свободни места.За това се планира напр.22 - 2007,22-2008.Тогава следващата година от яслата ще преминат 22 деца в първа група  и ще се обявят 22 свободни места за деца,които не са ходили на ясла.
                  Това е и отговора за набор 2006.Всички приети в ДЯ на ОДЗ от този набор преминават автоматично в първа група и ако има свободни места се обявяват.В Обединено ДЗ се приемат децата за обучение и възпитание от 10 месеца до 7 години.Междинни кандидатствания - няма. Peace

# 461
Искам да кажа на мамите, дето роптаят че работната група не е свършила нищо и я използват за извинение- да, може и така да е, но поне се опитваме да наравим нещо ЗА ВСЯКА ЕДНА ОТ ВАС. Не мисля че е по- добре да седя и да чакам поредното творение на общинарчетата.
А на г-н Джонев и общинарите- наистина е нагло да ни обиждате, при положение че позлвате нашите пари и обсъждаме услуга за нашите деца, за която ние плащаме, че и работата ви вършим като се опитваме да намерим изход от кашата, която вие сте забърквали доста дълго време!!!Не само че не си поемате отговорностите , но и си позволявате да сте надменни и да ни се присмивате! За разлика от ВАС, аз и другите родители не сме професионалисти, не ни плащат за тази дейност и не сме длъжни да се занимаваме. Ако нещата си бяха нормални и уредени, нямаше да има раб. група, нямаше да се занимавам с глупости и да върша чуждата работа.

# 462
Плодова фея, не мисля, че някой обижда работната група, напротив възмущението идва от факта, че въпреки че има такава група, която работи БЕЗПЛАТНО никой от общината и от фирмата не взе под внимание нейното мнение. Това, че са се възползвали от работната група е грозно, непрофесионално и типично по български направено. За жалост въпреки доброто желание на родителите и многобройните усилия на посещавалите заседанията отново се оказа, че с добро няма да стане. Само  ще ни се подиграват. Намериха пари за работниците от Кремиковци, въпреки че завода е частен, а за децата на плащащите данъци няма пари.

# 463
Аз пък смятам, че включването на родителите в работната група е добронамерен жест от страна на общината. И съм участвала с ясното съзнание, че това е САМО работна група. Мисли, обсъжда, дава идеи, но не взима решения. На всички е ясно, че решенията трябва да се вземат след анализ за приложимост, който трябва да си направи самата община. Дали Сирма ще им помагат или не си е тяхна работа. Нямам никакви претенции, че това което съм предлагала е правно издържано или технически и практически приложимо.

И все пак нека да не забравяме, че в работната група имаше представители и на директорите, и на общината, и на Сирма. Всеки си имаше някакво мнение и виждане как трябва да се регламентира приема. Да не говорим, че колкото родители - толкова мнения. Така че евентуалният регламент ще бъде някакво компромисно решение за всички. Някои ще бъдат доволни, други - не. Аз поне докато не го видя регламента във вида, в който ще се внесе в СОС за гласуване, не смятам да си правя генерални изводи.

И независимо от резултата, не съжалявам че отделих от времето си и се включих в работната група. За мен беше полезно и даже бих казала - приятно. Нито смятам че съм навредила на някого, нито смятам че някой мен ме е използвал по някакъв повод.

# 464
  • гр.София
"Основните параметри на решението се запазват: точки за социални критерии( това се знаеше), допълнителни точки за избор на градина (райониране)(подкрепям), евентуално допълнителни точки за постоянен софийски адрес (подкрепям,може или настоящ), прозрачен и сигурен жребии само за избор между деца с еднакъв брой точки, евентуален баланс момчета/момичета, обща комисия за предварително определяна на точки по социалните критерии(подкрепям). Няма да има фактор 'време'."

Не виждам Я. Джонев да е написал нещо ново и различно. Защо скачаме като опарени?
 Ако прочетете и последния му пост преди петъчната среща и първия след това-става ясно,че не е имало среща на Работната група.  Ние побързахме и яхнахме метлите.

На срещите доколкото знам ходим на своя глава.
 Дотук със защитата Wink

За обидата-и на мен ми е обидно,че ни отсвирват с аргумент,че не трябвало да ни дават прекалени надежди и погрешни очаквания.
 Г-н Джонев,обещахте да обсъждате тук с нас регламента, ама Сирма никаква я няма в тази тема-писахте няколко поста с повтарящи се отговори.
 Обърнахте внимание на въпроса за "братовчеда", а не отговорихте на десетки зададени тук смислени въпроси.
 Обещахте повече яснота след петъчната ви среща, а пак писахте общи неща.
 Обещахте в Сирма да разиграете критериите с различен брой точки,като да спазите и шанса на обикновените деца. Какво стана-нищо.

За 2007 набор-надявам се да е недоразумение.

Направи ми впечатление,че евентуално критериите ще се пресяват от юрист. Тепърва?!
 Юрист трябваше да присъства от първата до последната среща в СО. Да е ясно,кои критерии са атакуеми, а не да разтягаме локуми 9 месеца.

Постът на Хриса го нямаше като писах.Леко я дублирам,но няма да трия.

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 11:19 от blanc

Общи условия

Активация на акаунт