Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 431
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 915
Весело посрещане на Новата 2009 година!
Бъдете щастливи , бъдете здрави, да е плодотворен всеки ден, да е доходоносна, да е романтична, да е дива и секси, абе да е супер във всяко едно отношение!

# 916
  • sofia
Да ни е 4естита Новата Година моми4ета  bouquet

много са ми неясни нещата,а темата е 62 стр. ShockedБихте ли ме ориентирали за нещо.
Дете на 5 г.и 3 м.никога не ходило в БГ на градина сега искат да го запишат.
Какво,къде и кога трябва да се направи за да не изпуснат сроковете?

Мерси предварително Hug

# 917
  • София
lavender, ето на този САЙТ трябва да се запише детето и да чака класиране в избраната/избраните ДГ. Но ако детето е родено през второто полугодие на годината, няма да има никакъв шанс за класиране! Така като гледам, то по-скоро ще тръгне на училище, отколкото да дочака класиране в държавна детска градина.
По-добре родителите да търсят подходящ вариант за частно детско заведение.
Знам, че звучи песимистично, но за съжаление положението е трагично с държавните детски градини  Confused !

# 918
  • sofia
lavender, ето на този САЙТ трябва да се запише детето и да чака класиране в избраната/избраните ДГ. Но ако детето е родено през второто полугодие на годината, няма да има никакъв шанс за класиране! Така като гледам, то по-скоро ще тръгне на училище, отколкото да дочака класиране в държавна детска градина.
По-добре родителите да търсят подходящ вариант за частно детско заведение.
Знам, че звучи песимистично, но за съжаление положението е трагично с държавните детски градини  Confused !

Mersi  bouquet

работата е там,4е сестра ми се прибра от Щатите и вероятно няма да се връща.Племенника ми е роден края на октомври.Тя иска да го пусне на градина за да си търси работа .Детето там е ходило на градина,знае български......... Тя не може да си позволи 4астна градина тук ,а няма кой да го гледа за да може тя да работи и тн........

Просто,варианта е детето да си продължи с градината тук докато стане време за у4илище Peace
сега ще погледна сайта Hug,благодаря.

# 919
           lavender , ако детето е родено 2003 година то подлежи от септември на задължителна подготвителна група и никой няма да ви откаже класиране.Не зная в кой район живеете,но в някои ДЗ има свободни места за 2003.Кандидатствайте чрез системата,но на място проверете в градините където имат свободни места за 2003.Ако няма чакащи за класиране ще ви приемат веднага.
           Ето виж!
http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=15&k=198     

Тук 2003 има 7 свободни места и нито един чакащ!
           Успех!!!

Последна редакция: чт, 01 яну 2009, 19:16 от Didia

# 920
  • sofia
           lavender , ако детето е родено 2003 година то подлежи от септември на задължителна подготвителна група и никой няма да ви откаже класиране.Не зная в кой район живеете,но в някои ДЗ има свободни места за 2003.Кандидатствайте чрез системата,но на място проверете в градините където имат свободни места за 2003.Ако няма чакащи за класиране ще ви приемат веднага.
           Ето виж!
http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=15&k=198     

Тук 2003 има 7 свободни места и нито един чакащ!
           Успех!!!

супер ,мерси Hug.
в Гео Милев е тя и аз,но тук градините нямат места.Независимо от вси4ко  ще разпитам в района,но това ,4е сега може да бъде записано детето е прекрасно.Младост 1 не е дале4е Peace

bouquet

# 921
  • София
kici, за самостоятелните ясли се кандидатства на място; ДЯ не минават през Интернет-системата на Общината (все още) ! Всичко, което те интересува, ще ти го каже директорката на съответната избрана от теб ясла.

Благодаря, ще проверя на място  bouquet

# 922
Съвсем случайно попаднах на темата днес след работа и видях, че в понеделник ще започва някакво класиране!

Моля да ми дадете по конкретна информация!

Интересува ме, дали ще може да се записва на място в детските градини?

И какво точно представлява това предварително записване на страницата на детските градини? Миналата година освен по яслите, бях пуснала и интернет заявка за яслените групи в ОДЗта в района и сега ми стои още като чакаща заявка, а най-лошото е, че не ми дава да я подновя!

Какво точно и кога трябва да се прави, за да си запишеш детето на детска градина септември месец?

bouquet Предварително Ви благодаря за информацията!   bouquet

# 923
  • София
Здравейте.
Търсих по назад отговор на моя въпрос, но не успях да намеря. Затова реших да ви попитам.
Синът ми миналата година (2008) беше приет в ДГ 1 - ва група , но тази година се местим в друг квартал и ще ни е невъзможно да го водим в тази, която посещава в момента. Как трябва да процедирам в случая, да кандидатсваме наново за 2 - ра група или с някакъв документ от тази, в която сега ходи може да го запишем в другата?

# 924
  • Ланкър, планините Овнерог
Марти, виж това дали ще ти помогне поне малко.

# 925
Здравейте!Ч.Н.Г.-2009Г,имам един въпрос.Миналата година ни приеха на ясла,но аз се отказах,че беше малка (дъщеря ми).Сега искам да я запиша пак за същото ОДЗ,но ми пише ,че съм Неактивен и не мога да я запиша.Може те ли ,да ми кажете каква да направя?   Simple Smile

# 926
Здравейте!Ч.Н.Г.-2009Г,имам един въпрос.Миналата година ни приеха на ясла,но аз се отказах,че беше малка (дъщеря ми).Сега искам да я запиша пак за същото ОДЗ,но ми пише ,че съм Неактивен и не мога да я запиша.Може те ли ,да ми кажете каква да направя?   Simple Smile

Активирай си кандидатурата. Сега наново кандидатстваш и чакаш предполагам, защото нова година-нов некъсмет.

# 927
Гита ,мерси за отговора.Да аз точно това искам да направя,да я активирам ,но не може.Опитвах в предварителното записване,за другите ОДЗ ми дава -Кандидатствай,но  на тази -статус Неактивен.Дали ще мога да я запиша,директно на място?

# 928
Гита ,мерси за отговора.Да аз точно това искам да направя,да я активирам ,но не може.Опитвах в предварителното записване,за другите ОДЗ ми дава -Кандидатствай,но  на тази -статус Неактивен.Дали ще мога да я запиша,директно на място?

Да, сега влезнах и в моя профил и видях, че вече не може. Явно заради новото кандидатстване са спрели опцията за активиране на стари кандидатури. Нова учебна година предстои и ще трябва ново кандидатстване.

# 929
  • гр.София
 Не. Просто всяка събота има текущо класиране и вечерта преди това не може да си пипаш из профила. Утре пак ще е достъпно.

Assita,няма какво да подновяваш,оставаш си на опашката в ОДЗ-то. А отделно намери в Новини в сайта обясненията за предварителното кандидатстване. Харесай си ЦДГ  ( след като си влязла в Профила на детето),цъкни върху него и ще видиш опция за предварително кандидатстване.
 Но и ти изчакай до утре. Сега не можеш.

Джени,мястото ви не се пази. Или трябва да активираш кандидатурата (щом не пише Отказана), или да кандидатстваш наново за същото ОДЗ... Thinking

Последна редакция: пт, 02 яну 2009, 20:56 от blanc

Общи условия

Активация на акаунт