Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 523
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 90
  • София
А тези които се осигуряват на 220 лв. в София са лъжци и мамят държавата - такава заплата в София няма.

Има - имааа...  Laughing Българска Академия на Науките. Наследник на Българското Книжовно Дружество. Гордост за Републиката...  Laughing

# 91

Очевидно е че чета темата, няма нужда да ми изпращаш поста си и на лични. Ако за теб "майка" е човек, който си стой вкъщи докато ожени/омъжи отрочето си, имам изненада, вече сме друг век и по-голяма част от хората съчетават съвсем успешно работа и семейство. Ако ти се виждат малко 220 лв. майчинство, започни работа и ще взимаш повече. А тези които се осигуряват на 220 лв. в София са лъжци и мамят държавата - такава заплата в София няма. Ако и ти си от тях, вместо да парадираш с факта по-добре си замълчи. И да, трябва да се насърчават хората да се върнат на работа след като детето им стане на 9 месеца, именно за това искаме ясли  и градини. Щом искаш си гледай детето докато тръгне първи клас, но тогава на какво основание имаш претенции за градина, щом искаш да си седиш вкъщи и да не плащаш данъци? Това до скоро беше начин на мислене при циганите, но явно и българите сме се изхитрили.
[/quote]

Много ми е чудно като тръгнеш на работа кой ще ти гледа детето?????????????? Може би имаш баби и дядовци, но не всички са така. Не разбирам защо така сте се хванали за гушите!!!!!!!

# 92
...
Аааааа не! Има:
Цитат
Ами предлагам да не е лотария, а директорите да си изберат деца от тези с равен брой, според нуждите на групата.

Аз кат ти казвам за дограмата и плочките - ти.... не, та не!

Мисля, че съвсем смислено и с доводи обясних защо ще е по-добре от "лотарията". След като ви е по-приятно да ви разиграват децата на игра - моля!

Очевидно е, че вратички винаги ще има! Както и че си говорим тук безцелно, след като "Сирма" си е измислила, одобрила и почти пуснала в ход  критериите!

А от мен едно огромно благодаря на борещите се за "общото благо" и ходещи по срещите да отстояват справедливи критерии за прием!

# 93
  • гр.София
 madchen, темата не е за лични обиди или за обяви към корумпирани директорки.

# 94
Искам да попитам фирма Сирма какви се явяват в случая?!
С какво право се бъркат в това какви да са критериите, и не ни ли стигнаха гафовете им от миналата година та пак са в кюпа?!
И няма ли някаква наказуемост за тези, които очевидно не си бяха свършили работата професионално миналия път, та поемат и нова поръчка за кой знае колко хиляди левове?!
И каква им е работата да налагат мнение - те са изпълнители, как така се месят в изготвянето на заданието към тях?!
Кой ги е избрал и на база на какви критерии?
Не трябва ли да има конкурс за обществена поръчка за изотвяне на нещо си?!

И после да ми говорят за прозрачност...

# 95
  • нейде там, където ....
При еднакъв брой точки по няколко основни, възприети от всички критерии, всякакви "безумни" критерии, като възраст на детето или по преценка на директора дори, са за предпочитане, пред идеята за лотария. Поне ще може човек да си направи сметката, след първото класиране, при темповете, с които общината увеличава местата за децата в детските градини, кога ще дойде и неговия ред.

# 96
С какво право се бъркат в това какви да са критериите, и не ни ли стигнаха гафовете им от миналата година та пак са в кюпа?!
И няма ли някаква наказуемост за тези, които очевидно не си бяха свършили работата професионално миналия път, та поемат и нова поръчка за кой знае колко хиляди левове?!
И каква им е работата да налагат мнение - те са изпълнители, как така се месят в изготвянето на заданието към тях?!

Това са същите въпроси, които почнах да си задавам и аз след поста на Вени.
На тях за какво точно им се плаща - да изготвят система по определени критерии или да изготвят критериите за прием? Щото ако е второто, просто няма смисъл да си обсъждаме каквото и да е - ще направят каквото са си решили. Щом г-н Джонев вече е измислил вариант, който работи (е, поне според него)...
Не ми се мисли какво ще бъде след следващия прием.

# 97
  • гр.София
Поне ще може човек да си направи сметката, след първото класиране,

За това сте много прави.
 Сега съм спокойна ,понеже знам,че на опашката пред мен има 80 човека и ми е ясно,че за да ме засилят към градината трябва да отворят поне 2-3 нови групи,което няма да стане.
 А при жребия ще живеем в пълно неведение.
 Както впрочем живеят от февруари насам първите чакащи на опашките.

# 98
  • София
Кой ги е избрал и на база на какви критерии?
Не трябва ли да има конкурс за обществена поръчка за изотвяне на нещо си?!

И после да ми говорят за прозрачност...

И аз това се чудя. Ако Сирма не могат да се справят, ми да наемат нова фирма, а не да ни пробутват лотария, щото на тях им е най-удобно така.

Изобщо не мога да повярвам, че това е истина. Явно Цирк 2008, ще си има продължение. Слава богу, че при нас няма ОДЗ-та, та ще гледам отсрани.

# 99
Доколкото разбрах Сирма нямат нищо против да се оттеглят от проекта. Проблемът е, че желаещите да заемат тяхното място не чакат на опашка.

А заданието към изпълнителя е част от договора и ние не знаем какво пише в него. Може пък това да им е част от задълженията - да консултират по въвеждането на нов регламент. Тогава са си в правото да се бъркат ако общината има желание да ги изслуша.

# 100
# 101
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Първо искам да изкажа, едно огромно БЛАГОДАРЯ на всички родители, които отделят от личното си време, за разрешаване на проблемите с местата в детските градини /или поне се опитват - имам усещането, че нещата са предрешени, но дано все пак има смисъл/

Относно адресната регистрация - Не смятам за редно, някой който не си е направил труда да се регистрира в съответния район, да има възможност за ползва услугите на ОДЗ. Дори мисля, че това вероятно е и една от причините да се стигне до тук - колкото повече нерегистрирани, толкова по-малко може да се предвиди, колко места ще са необходими в градините. Адресната регистрация /както беше казано по-рано/ трябва да е задължително условие, за да се запише детето в градината. Съгласете се, че проблемът с местата е най-наболял при набор 2006 и след няколко години ще има проблем и с местата в училище, но ако всички пребиваващи на територията на София са регистрирани, СО поне ще има представа от по-рано, колко първокласника ще трябва да приеме през 2011 и 2012година и съответно колко места за предучилищна /защото е задължителна и там няма частен и домашен вариант/ трябва да осигури.

Относно допълнителни точки за работещите - еми колкото и да е болно за някои, това е фактор, които определено трябва да фигурира в изискванията. Истина е ще има ощетени, но поне ще се спре с даването на градина на деца, чиито майки си стоят кротко и спокойно в къщи, и по цял ден гледат сериалчета или ходят на шляй пазар и козметик, фризьор и тн. или на които просто не им се работи /не искам да обидя никого, но на всички е известно, че има такива/.
Предлагам на 3тия месец /мисля, че е достатъчно време за намиране на работа/ от постъпването на детето в градината, да се изисква представяне на служебна бележка от работодател, за това че майката и бащата наистина са работещи - ако това условие не е изпълнено и от двамата родители /освен ако нямат здравословни причини/, то въпросното дете в началото на 4тия месец, просто да бъде изключено от заведението!
Същото се отнася и за хора с предимство - еми хубаво има 2 или 3 деца и всички са на градина, но единият родител не работи, значи може да си гледа децата - предимството служебно да се анулира и децата да бъдат изключвани.

Определено съм с две ръце за максимален брой критерии и минимализиране на децата, които да се "джуркат" в "ясната" и "открита" система! Да има повече прозрачност и всичко да се вижда ясно, като всеки по всяко време да може да има поне някаква представа за това, кога евентуално детето му би имало шанс за място в общинско детско заведение.
Явно на СИРМА им изнася да са по-малко критериите и да заложат на лотарията, за да положат по-малко усилия в доработката на системата.

Ако изобщо се вслушват в гласовете на родителите, то определено смятам, че фактора време не трябва напълно да се елиминира - ако наистина няма измъкване от лотарииния принцип, то нека да се разиграват на лотария първоначално, тези които са кандидатствали на първия ден от кандидатстването и след като квотата им се изчерпа, чак тогава последователно да се включат и тези от следващите дни. Така, ще се сведат до минимум безразборните по време кандитатствания.

Lovi - татко
- надявам се да приемат предложението ти!

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 18:56 от lika

# 102

Много ми е чудно като тръгнеш на работа кой ще ти гледа детето?????????????? Може би имаш баби и дядовци, но не всички са така. Не разбирам защо така сте се хванали за гушите!!!!!!!

Детето ми ходи на ясла (не ОДЗ), защото знаех кога искам да се върна на работа и я записах за ясла когато се роди. Спирам това заяждане, ако искате си гледаите децата до пълнолетие, но не ми обясняваите, че понеже аз работя и издържам яслите и градините имам по-малко право да ги ползвам отколкото вас понеже си стоите вкъщи.

# 103
Аз искам и в тази тема да си поставя въпросчето :

Как така се случва при обявени да речем 25 бройки в системата в списъка са 28 - 29 деца, а те не са обявени в системата нито с предимство, нито специални случаи даже изобщо ги няма в системата, а само в списъка на групата?????? От къде идват дези 3-4 деца????

Уточнявам : Говоря за ЦДГ първа група. Не за ОДЗ

И до кога тази подигравка????

# 104
И ние се питаме това.Уточнения
1. Децата по спеиални случаи са над бройката.
2.При намалена посещаемост на групата директора има право да обяви допълнително места над бройката 25. Това е начин за "помпане" на групата с деца, но те би трябвало да са от опашката чакащи(мястот трябва да е обявено).
3. Винаги е възможно да има приети деца над бройката но и не чрез сайта. Сайта няма задължителен характер за директроките.А и никой не ги проверява.За съжаление явно това се случва.

Общи условия

Активация на акаунт