Консултации с адвокат/Темата на Пела!!!- продължение

• 77 602
  • 696
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,
може ли да попитам нещо.Имам бебе на 3 месеца, което не е припознато от бащата, нямаме брак.
1.Възможно ли е това дете да бъде осиновено от друг човек и ако може ще вземе ли неговите име и фамилия(под друг човек имам предвид евентуално бъдещ мъж)
2.Ако някой ден на господина му скимне да си търси правата , тъй като си въобразява ,че всичко с пари става и би подкупвал на ред, може ли да има права , ако вече е  осиновено детето
3.Когато малкия стане на 18 , тъй като е възможна бъдеща "офанзива" от биологичния му родител със скъпи подаръци и материални стимули , може ли сина ми да изиска доказване на бащинство
Доста страни неща ви питам , но не искам да ми го вземе някой ден.Благодаря предварително

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 20:20 от natsti

# 316
Здравейте!Имам проблем и искам и аз да помоля за отговор.Със съпруга ми се разделихме от 17 май тази година.Той живее и работи в чужбина а ние с детето досега живяхме при неговите родители.Сина ми е на 4 годинки.След скандал аз си изнесох багажа/като половината свекърва ми първоначално заключи и не ми го даваше но в последствие си го вземах/Сега всекидневно ме тормозят и свекърва ми и мъжът ми да давам детето да го виждат/не мъжът ми защото той е в чужбина а майка му и баща му/Тормозят ме че ще ме съдят/майка му и баща му/задето не давам детето да го виждат.Искам да попитам имат ли правно основание да ме накарат да го давам детето два пъти в месеца/както те твърдят/без мое присъствие.Аз им казах че могат да дойдат да го видят там къде сега живея,но не съм съгласна да го взимат без аз да присъствам.Те твърдят че имат права.Моля ви за отговор Praynig

# 317
Здравейте, прочетох много сходни проблеми и искам да попитам Пела, как мога да отнема правата на бащата на детето. Нямаме брак, но детето е записано на негово име.
Напуснах го преди месец и от тогава той постоянно ме следи. Казва ми, че щом имам дете от него, не съм била свободна жена. Опитвам се да започна живота си от начало, но той тозмози и приятеля ми, като го заплашва. Ходих в полицейското управление да подам жалба, но ми казаха, че нищо немогат да направят за мен.
В момента съм подложена на психичен тормоз и незнам вече какво да правя. Единственото законно решение е отнемането на правата му в/у детето.
Благодаря предварително.

# 318
  • Видин
Здравеите!Историята е следната-след 9 год брак с бившия се разделихме.Имаме 2 деца на 9г. и 3г.Интересува ме мога ли да го съдя само за издръжка,защото в момента нямам излишни 500лв за развод,а тои не иска да даде и стотинка.

# 319
  • на изток от рая
Здравеите!Историята е следната-след 9 год брак с бившия се разделихме.Имаме 2 деца на 9г. и 3г.Интересува ме мога ли да го съдя само за издръжка,защото в момента нямам излишни 500лв за развод,а тои не иска да даде и стотинка.

Знам, че е редно само адвокати да отговарят на въпросите, но бързам да успокоя esstrella. Можеш и още как. Аз съм в това положение- не сме разведени, но е осъден за издръжка.
А относно юридическите подробности-адвокатите тук дано ти отговорят.  Peace

# 320
  • Видин

Знам, че е редно само адвокати да отговарят на въпросите, но бързам да успокоя esstrella. Можеш и още как. Аз съм в това положение- не сме разведени, но е осъден за издръжка.
Е да,но се оказва,че не мога.Ходих при адвокат и тои ми каза,че не мога да го съдя само за издръжка,трябва да заведа дело за развод.

# 321

Е да,но се оказва,че не мога.Ходих при адвокат и тои ми каза,че не мога да го съдя само за издръжка,трябва да заведа дело за развод.

newsm78 Преди можеше,това да не е от новия СК?Идиоти #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 322
  Здравей,Пела! Винаги си давала много точни и коректни съвети(отделно колко адвокатите по малките места могат да приемат..,но това ще го оставя без коментар)  bouquet и искам пак да те попитам : разведена от 2005г,бащата  плаща издръжка 50лв;през 2006-дело за неплащане на издръжката,плати в съда,но знам че е има присъда;през 2007 заведох дело за увеличаване на издръжката и намаляване режима на лични контакти и о,чудо-през 2009 след обжалване  пред ВКС спечелих 70лв на месец издръжка,но...загубих за контактите.Имам Изп.лист по който той има да плаща разходи за адвокат и увеличената издръжка.От януари месец -пак забрави да плаща,доскоро имаше работа,макар и без осигуровки,но сега вече  е безработен.При това положение мога ли да заведа дело  за неплащане и какво би могло да се случи(честно,не искам детето ми да казва,че баща му е бил в затвора,защото е позабравял задълженията си към него Tired)Благодаря!!!

# 323
Аз мисля, че по тази тема, така ще си чакаме отговорите. А уж сме тук да си помагаме.
Както и да е, не се хабете с въпроси...

# 324
Здравейте, прочетох много сходни проблеми и искам да попитам Пела, как мога да отнема правата на бащата на детето. Нямаме брак, но детето е записано на негово име.
Напуснах го преди месец и от тогава той постоянно ме следи. Казва ми, че щом имам дете от него, не съм била свободна жена. Опитвам се да започна живота си от начало, но той тозмози и приятеля ми, като го заплашва. Ходих в полицейското управление да подам жалба, но ми казаха, че нищо немогат да направят за мен.
В момента съм подложена на психичен тормоз и незнам вече какво да правя. Единственото законно решение е отнемането на правата му в/у детето.
Благодаря предварително.

Ох, за съжаление лишаването от родителски права не е лесна процедура. По новия СК, който влиза от 1.10.2009 г. ще може да се водят дела за ограничаване на родителските права, като най тежката форма на ограничаване е отнемането на родителските права. Отделно от това се запазва и действието на сегашния режим, а именно за да лишите бащата от родителски права трябва да докажете, че той е трайно дезинтересиран към детето и не плаща исканата от вас и присъдена ви издръжка.
За съжаление няма как да го лишите от родителски права, ако той полага грижи за дететоили ви изплаща редовно месечна издръжка.
Моя съвет към вас е да пускате жалби - в Районното управление и в Прокуратурата, както от ваше име така и от името на приятеля ви. Ако имате свидетели, това ще е във ваш плюс.

Късмет!

# 325

Колегата адвокат те е подвел. Може да търсите издръжка независимо от факта, че нямате развод.

# 326
Здравейте!Имам проблем и искам и аз да помоля за отговор.Със съпруга ми се разделихме от 17 май тази година.Той живее и работи в чужбина а ние с детето досега живяхме при неговите родители.Сина ми е на 4 годинки.След скандал аз си изнесох багажа/като половината свекърва ми първоначално заключи и не ми го даваше но в последствие си го вземах/Сега всекидневно ме тормозят и свекърва ми и мъжът ми да давам детето да го виждат/не мъжът ми защото той е в чужбина а майка му и баща му/Тормозят ме че ще ме съдят/майка му и баща му/задето не давам детето да го виждат.Искам да попитам имат ли правно основание да ме накарат да го давам детето два пъти в месеца/както те твърдят/без мое присъствие.Аз им казах че могат да дойдат да го видят там къде сега живея,но не съм съгласна да го взимат без аз да присъствам.Те твърдят че имат права.Моля ви за отговор Praynig

Принципно бабата и дядото имат право на контакт с внуците си. Съдът обикновено им определя по една или две съботи в месеца Simple Smile
Дори и да им отказвате, правете го елегантно и си осигурете свидетели, че вие имате желание да давате детето, но те се дърпат. В смисъл ако искат детето, кажете им да заповядат да го видят при вас или, че ще се видите в парка Х. Така те ще се дърпат, а вие си осигурявате свидетели, че желаете детето да се вижда с баба си и дядо си (ако сте направили предложението пред ваши приятелки примерно).

# 327
Благодаря Кратунка за отговора. Вече се консултирах с адвокат, т.к от поста ми до сега станаха страшни случки. Скандал и побой пред свидетели... По тази причина, че  поискам протекция от полицията по чл.71 от ЗМВР.
 Сега постоянно ме заплашва, че ще ми вземе детето. Успокоявам се с факта, че работи в сивата икономика и няма доказани доходи, но не е трудно да се води фиктивно работещ някъде. За радост се успокоявам, че с тези проблеми съм задвижила и въпроса с личен асистен на детето, чиято социялна оценка на дома ми, може би ще е в полза за мен при евентуално дело за родителски права. Сугурна съм, че моите проблеми няма да свършат до тук.
Но ще последвам съвета ти, дано му издадат ограничетлна заповед. Която ако наруши, ще последват нови и нови жалби.

# 328
Благодаря за отговора.Просто ме притеснява факта да си оставя детето само да спи и то в друг град без мое присъствие.Нямам нищо напротив да дойдат там където ние сега живеем и да го видят,но да ми го вземат и да го носят в друго населено място и да пренощува там без мен просто не съм съгласна.И дано никой съд не отсъди в тяхна полза.

# 329
Благодаря Кратунка за отговора. Вече се консултирах с адвокат, т.к от поста ми до сега станаха страшни случки. Скандал и побой пред свидетели... По тази причина, че  поискам протекция от полицията по чл.71 от ЗМВР.
 Сега постоянно ме заплашва, че ще ми вземе детето. Успокоявам се с факта, че работи в сивата икономика и няма доказани доходи, но не е трудно да се води фиктивно работещ някъде. За радост се успокоявам, че с тези проблеми съм задвижила и въпроса с личен асистен на детето, чиято социялна оценка на дома ми, може би ще е в полза за мен при евентуално дело за родителски права. Сугурна съм, че моите проблеми няма да свършат до тук.
Но ще последвам съвета ти, дано му издадат ограничетлна заповед. Която ако наруши, ще последват нови и нови жалби.

Извади си медицинско задължително! И една синка да имаш... нека ти я отбележат!

Общи условия

Активация на акаунт