Консултации с адвокат/Темата на Пела!!!- продължение

• 77 471
  • 696
  •   1
Отговори
# 240
моят случай е следният:имам брак от 12 години и 2 деца на 10 и на 5 години.Живеем в собствено ипотекирано жилище.Ако се разведем и децата и жилището бъдат присъдени на мен,кой трябва да плаща вноските по ипотеката?каква издръжка мога да очаквам за двете деца?
ОТГОВОР: Той веднага ще откаже погасяването на ипотеката След делото за развод веднага ще заведете дело за делба или пробвайте да се договорите с него да Ви прехвърли дела си. В брачното дело ще Ви бъде присъдено само ползването на семейното жилище. Не собствеността. Издръжка каквато се споразумеете, но в границите от 30 до 80 лева.

# 241
Много ви моля за мнение. Praynigискам да попитам-съществува ли казус"покупко продажба прикриваща дарение"?По време на брака ни моят съпруг и сестра му така си прехвърлиха жилищата.Това бил единствения вариант според адвоката му в който след евентуален наш развод той да си запази жилището.Забравих да упомена че бах извикана да подпиша собствено ръчно написана декларация,че съм запозната че с тази продажба се прикрива дарение и с две думи отказвам всякакви претенции към жилището.Много грозна работа се получи,която ме измъчва и до днес..Въпроса ми е при евентуален развод недай си боже, какво ще се случи с мен и децата?  Малко объркано представих нещата ,но дано сте ме разбрали!   Благодаря предварително и желая на всички ви весели празници  bouquet     
ОТГОВОР:Можете да притендирате само ползването, ако заведете дело за делба те ще представят документа подписан от Вас. Хитро са Ви изиграли. Лошо.

# 242
Здравейте Пела имам следния казус с бившият ми имам дете на 2 години от 1 сме разделени тои живее в америка тази година в началото на априм ме изненада сьс сьдебен иск в кото иска да взима детето за свиждане с приспиване лятото цял месец и през повечето ваканции. Между нас няма конфликт и реално ние сме разделени заради майка му която непрекаснато правеше скандали между нас и накрая той избра да се разделим таи като яавно беше че мога да се разбера с маика му. Според мен неговия иск е продиктуван ОТ НЕЯ ПОРАДИ ФАКТА чЕ НЕ ПОзволявам тя да я вижда. В иска му има куп лажи казваики че сам му поставяла финансови условия за жвиждане на детето и тн. Има ли вазможност след като тои не е в бьлгария да писадят да даам детето на баата която обядва с две бири и една ракия и която никога до несега не я вийдалка,бащата сьщо не би могал да се грижи за нея тай като тои не познава елементарните нужни на детето може ли да искам свждания само в мое присаствие и може ли да ми кажете адвокат в софия кам които да се обарна ако имате такав познат
ОТГОВОР: Наемете си добър адвокат. Не мога да Ви препоръчам. Искайте срешите да са само във Ваше присъствие. Бабата също мое да заведе съдебен иск срещу Вас за определяне на лични контакти с детето.

# 243
И аз имам нужда от съвет. Praynig
Ако нямаме брак има ли смисъл да се боря за издръжка?  Rolling Eyes
Благодаря ви предварително!  Hug
ОТГОВОР:Ако бащата е вписан а удосотоверението за раздане на детето, Да имате прави да го съдите една година назад.Веднага заведете дело.

# 244
Здравей, Пела! Моята история накратко е: брак от 7 г., дете на почти 6г. Баща-от твоя град, аз-от друг. Първа раздяла между нас-докато бях бременна, втора раздяла-с дете на почти 2г., и сегашна трета раздяла. Пре разделите аз и детето отивахме при родителите ми-в моя град. Въпроса ми е:
1.  от почти 2г. не живеем заедно- може ли да бъдем разведени поради тази причина и в съда какви документи ще изискват от нас?
2. при осъществен развод бабата/неговата майка/ какви права има да се вижда с внучето си /защото съм чувала подобни заплахи от нея/?
Желая слънчев ден!

# 245
И аз имам нужда от съвет. Praynig
Ако нямаме брак има ли смисъл да се боря за издръжка?  Rolling Eyes
Благодаря ви предварително!  Hug
ОТГОВОР:Ако бащата е вписан а удосотоверението за раздане на детето, Да имате прави да го съдите една година назад.Веднага заведете дело.
Много ти благодаря!  Hug

# 246
Здравейте,
интересува ме следното. В момента водим бракоразводно дело. Съпругът ми, който от година живее и работи в чужбина, твърди, че е безработен и настоява за минимална издръжка. В същото време аз знам, че работи в голяма компания в Германия (знам дори името й). Има ли начин да се направи някаква справка, която да потвърди, че той работи по договор в тази фирма. Изобщо има ли някакъв начин да му попреча да укрие доходите си?

Благодаря.

# 247
Здравейте имам един въпрос. Аз съм самотна майка и живея със синът ми и родителите ми. Детето ми е на 13г., а на бащата заплатата е 240лв-300лв. незнам точно . Интересувам се колко е минималната издръжка през тази година ?  Моля да ми отговорите.  Моля за правен съвет. Нова съм в сайта благодаря предварително .  Simple Smile

# 248
Здравей Пела!
Благодаря ти че те има!
От скоро получавам информация, че след промени в закон на бременните след 5 месец е забранено да шофират. Не е ли това дискриминация и има ли възможност това решение да се даде на съд. Аз лично не мога без личния си автомобил. Дори не мога да си помисля, че след месец ще трябва да се тръскам в миризливите таксита или по-лошо - градския транспорт... а за ходене пеша да не говорим - разстоянията са убийствени. Избора ми е да нарушавам този закон /така и не открих нищо черно на бяло за да цитирам чл. и т./ или да напусна работа за да си стоя вкъщи. Въпроса е обаче, кой ще ме издържа? Предполагам това ще е проблем за всички работещи бъдещи майки. За това ме интересува какъв избор имаме и можем ли да заведем дело за дискриминация или нещо подобно.
Благодаря за отзивчивостта!   bouquet

# 249
...Здравейте Пела,пак съм аз.Този път искам да ви попитам колко време важи пълномощното за извеждане на детето в чужбина,тъй като съпругът ми беше дал такова преди време на бившата си съпруга,и се притесняваме сега когато съпругът ми вземе родителските права,да не би бившата съпруга да се появи някой ден от чужбина и с това пълномощно да опита да изведе детето.Благодаря предварително.
ОТГОВОР: Има процедура по оттеглянето на пълномощното. Отивате при нотариус и го оттегляте. След това изпращате копие от документа, до всички граници и двете летища. Обърнете се към адвокат, той ще свърши това бързо и лесно.

Здравей Пела,
Виждам, че помагаш на много хора тук. Нашият проблем е сходен с гореописания, би ли ми помогнала с примерен текст на писмото за КПП-тата и трябва ли копието на поканата, с която е оттеглено пълномощното да бъде заверено по някакъв начин и да бъде придружено от други документи и какви. Виждам, че съветът ти е да се обърнем към адвокат, но за жалост живеем в малко населено място и такъв липсва тук. Пък и тези, с които до сега сме се допитвали чрез познати явно са били далеч от тези неща, тъй като никой не успя да ни каже след като е оттеглено пълномощното кои институции трябва да уведомим и по какъв начин. Не ги виня вероятно водят дела от друг характер. Единият дори ни насочи към "Миграция", след разговор с тях пък вече не си спомням към кого и т.н....... И най-сетне след дълго четене във форумите намирам отговор на нашия проблем.
Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 01:05 от mama ate

# 250
Здравейте,
интересува ме следното. В момента водим бракоразводно дело. Съпругът ми, който от година живее и работи в чужбина, твърди, че е безработен и настоява за минимална издръжка. В същото време аз знам, че работи в голяма компания в Германия (знам дори името й). Има ли начин да се направи някаква справка, която да потвърди, че той работи по договор в тази фирма. Изобщо има ли някакъв начин да му попреча да укрие доходите си?

Благодаря.
ОТГОВОР: Да, вече сме в Европейският съюз, адвоката Ви трябва да знае как. Ако не знае го сменете.

# 251
Здравейте имам един въпрос. Аз съм самотна майка и живея със синът ми и родителите ми. Детето ми е на 13г., а на бащата заплатата е 240лв-300лв. незнам точно . Интересувам се колко е минималната издръжка през тази година ?  Моля да ми отговорите.  Моля за правен съвет. Нова съм в сайта благодаря предварително .  Simple Smile
ОТГОВОР: Издръжката е нормативно определена от 30 до 80 лева. Трябва да водите дело.

# 252
Здравей Пела!
Благодаря ти че те има!
От скоро получавам информация, че след промени в закон на бременните след 5 месец е забранено да шофират. Не е ли това дискриминация и има ли възможност това решение да се даде на съд. Аз лично не мога без личния си автомобил. Дори не мога да си помисля, че след месец ще трябва да се тръскам в миризливите таксита или по-лошо - градския транспорт... а за ходене пеша да не говорим - разстоянията са убийствени. Избора ми е да нарушавам този закон /така и не открих нищо черно на бяло за да цитирам чл. и т./ или да напусна работа за да си стоя вкъщи. Въпроса е обаче, кой ще ме издържа? Предполагам това ще е проблем за всички работещи бъдещи майки. За това ме интересува какъв избор имаме и можем ли да заведем дело за дискриминация или нещо подобно.
Благодаря за отзивчивостта!   bouquet
ОТГОВОР: Не съм го чула и чела. Аз шофирах до края, изписаха ме с детето и пак се качих на колата. Това е абсурд. Къде го пише. Мисля, че може да се сезира комисията за дискриминицая и др. компетентни органи на месно и европейско ниво.

# 253
...Здравейте Пела,пак съм аз.Този път искам да ви попитам колко време важи пълномощното за извеждане на детето в чужбина,тъй като съпругът ми беше дал такова преди време на бившата си съпруга,и се притесняваме сега когато съпругът ми вземе родителските права,да не би бившата съпруга да се появи някой ден от чужбина и с това пълномощно да опита да изведе детето.Благодаря предварително.
ОТГОВОР: Има процедура по оттеглянето на пълномощното. Отивате при нотариус и го оттегляте. След това изпращате копие от документа, до всички граници и двете летища. Обърнете се към адвокат, той ще свърши това бързо и лесно.

Здравей Пела,
Виждам, че помагаш на много хора тук. Нашият проблем е сходен с гореописания, би ли ми помогнала с примерен текст на писмото за КПП-тата и трябва ли копието на поканата, с която е оттеглено пълномощното да бъде заверено по някакъв начин и да бъде придружено от други документи и какви. Виждам, че съветът ти е да се обърнем към адвокат, но за жалост живеем в малко населено място и такъв липсва тук. Пък и тези, с които до сега сме се допитвали чрез познати явно са били далеч от тези неща, тъй като никой не успя да ни каже след като е оттеглено пълномощното кои институции трябва да уведомим и по какъв начин. Не ги виня вероятно водят дела от друг характер. Единият дори ни насочи към "Миграция", след разговор с тях пък вече не си спомням към кого и т.н....... И най-сетне след дълго четене във форумите намирам отговор на нашия проблем.
Благодаря предварително!
ОТГОВОР:Трябва да е УВЕДОМЛЕНИЕ, в което описвам фактическата обстановка ( за всеки случай е различна). Освен до КПП-тата, изпращам и до автобусните компании, превозващи пътници в чужбина. Преди година имах подобех случай, оказа се че си е купила билет точно от автобусната компания, където предположи клиента ми.

# 254
    PraynigЗдравей Пела,

Бих искала да попитам, няколко неща относно декларация-съглясие на дете да пътува в чужбина. Нямам развод, живеем разделени от няколко месеца с бившия ми съпруг. Имам разрешение / оригинал / от него дъщеря ми да пътува в чужбина издадено 2008 г. - в него пише "...съгласен съм тя да излиза извън страната,  да пътува в чужбина придружена от майка си...за неопределен срок." - без думата " многократно". Намирам се в България искам да пътувам с дъщеря ми за кратко в страна от EU, възможно ли е да имам проблем на границата? Мога ли да проверя, дали бащата е анулирал това разрешително или е направил забрана тя да излиза извън България ?
  Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт