НОЕМВРИ иде слънце беж, чакаме бебевалеж!

• 12 416
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
Лора предложението се приема Peace само че много от мамите не са писали по какъв начин са родили - така, че ще помоле всички да си казват - секцио или нормално са родили, за да попълним инфото.

# 91
Розичка, то поне някакъв резултат да имаха тия болки. Аз лично нямам нищо против вече да родя.
Нека раждалите вече мами споделят - нормални ли са тия болки в деветия месец.  newsm78 Така ли ще я караме занапред?!  newsm78 Аз предния път родих в началото на осмия месец без никакви предварителни болки и затова сега този етап от бременността ми е напълно непознат.
Да ви се похваля, че днес ни е пристигнало бебешкото легло!  Simple Smile Ние докато се наканим да изберем... Поръчахме го едва преди няколко дни и бяха казали, че може и две седмици да отнеме доставката, което малко ме притесни като срок. Но Слава Богу, бебчо ще си има легло и няма да се наложи да спи в чекмедже!!!

Последна редакция: пт, 31 окт 2008, 11:28 от utro77

# 92
  • София
Здравейте, сладурки! Hug
Днес ми е много скапан и нервен ден поради куп причини. Добре, че бебка се грижи да ми създава настроение, миличката, като се премята вътре и ме подритва оттук- оттам, та поне това ми внася усмивка и настроение! Heart Eyes
Моите родители и най-вече баща ми явно са решили да ми вгорчат последните дни на бременността заради някакви техни си остарели разбирания....и сега с полуделите ми хормони приемам нещата още по-навътре, а това ме вкарва в какви ли не приключения #Cussing out
Освен това сутринта се събуждам и няма вода #Cussing out Нито душ мога да си взема, нито да измия нещо...а бях планирала да пускам пералня.....затова пуснах само една прахосмукачка и реших, че с чистенето за тази седмица е приключено! Crossing Arms

знаете ли на татковците полага ли се допълнителен отпуск за раждане на дете, зная че има някакво предложение за 15 дни, но май е само предложение..?
Валя, не знам дали го приеха окончателно и дали вече е в сила, но доколкото разбрах- полага се само, ако двамата родители живеят в едно домакинство, независимо дали имат брак или не. Ако някой е по-запознат - нека се включи Thinking

Виждам, че няма новини от Шопи, стискам палци всичко да е наред! Praynig

Честито на новите мами  bouquet, сега се връщам да ги видя кои са, че още не съм в час напълно Embarassed

Нека денят е хубав и спокоен за всички ни! Praynig Hug Praynig

# 93
Това за едното домакинство, в смисъл ако не сте заедно с баби и дядовци в една къща ли? Thinking

# 94
  • На топло...
Здрасти и от нас! Hug
Илка, не се притеснявай, направила си каквото зависи от теб... Съжалявам, че толкова неприятни емоции си изживяла, дано бебо си дочака термина Praynig!
Нелчо и ти се настрада вече... Ха дано на който когато му се иска тогава да ражда дее... fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Аз искам да си изчакаме датата, но това са си мои сметчици, дали и бебето така иска са неговите. Тая нощ се събудих от буквално менструални болки- никви яйчници. Яко ми се беше сковал коремът ниско долу и ходих да се проверявам в тоалетната за тапи. Пия по магнезийче на ден още (половинката от предписаното), нали трябва да си дооправим къщата, а и доки нищо не е казала, в понеделник ще се виждаме с нея. Но пък си имам безболезнени подготвителни контракции иначе.
А сладкото и ние го уважаваме много- вчера правих кекс и докато татито си дойде го изплюсках половината- свинщина smile3538!!! Ако така продължавам... не по кило, ми по 3 на седмица ще качвам. Ама вода избягвам да пия вечер, нищо, че съм жадна (пийвам по глътка), че ръцете пък ще ми се отксънат от болка- е действа thumbsup!
Абе...всичко ще е добре, щом свърши добре, моля се да свърши обаче поне края на другата седмица най-рано!  newsm78Ще ли да станеее?!
Чакам и аз разкази за раждане, ма нали знаете, че който е най-любопитен после с най-големи подробности трябва да се отчита? Joy
До после, прегръщам ви всички...и Шопи най-после да вземе да пусне един успокоителен смс... fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 95
Добро утро и от мен

Честит син на Шуши-радвам се ,че малкият се е преборил с усложненията и от сега нататък да няма проблеми  bouquet

ТИНЧЕ,дано не си права  Laughing Laughing Laughing и на мен ми се ражда вече

# 96
  • София
Честито на всички мамита сдобили се с бебчета   bouquet

# 97
Мишле, не се ядосвай, мила, аз установих, че покрай децата - особено когато поотраснат и вече става дума и за възпитание, бабите и дядовците могат чудеса да правят от нелогични неща Laughing Затова си пази нервите, радвай се на бебка и не обръщай внимание на никого Hug

Илка, добре че всичко е наред, ще стискам палци да не раждаш още десетина дни Simple Smile

Утро, да кажем мамите с опит, ама мен като не ме е боляло нищо ни предния път, ни сега, какво да споделя Simple Smile. Предният път отидох на преглед само, защото лекарката ми беше нощна смяна, а на другия ден я нямаше в града и аз - ей така, за всеки случай реших да ме види, а тя ми вика - донасяй си багажа, ще родиш до няколко часа Shocked Laughing  Сега съм си наумила, че като отида утре вечер на преглед, ще стане същото, ама де да видим. Wink.
Иначе браво за леглото, хубаво е като си спокойна. Защото на мен предният път матракът ми го докараха в деня, в който родих Laughing
За магнезия аз бих ти препоръчала да не го спираш, гледам, че имаш още време до термина. Доколкото разбирам за гинеколозите не е така, както ние си го представяме - влезеш ли в деветия месец, всичко е наред. Те си отдъхват общо взето като ти останат две седмици до термин. Разбира се, това е само мое мнение Simple Smile.

valpurg, малката (а и цялото семейство сме при нея) ми е записана при Никифорова - тя се намира в крайния жълт блок при ДСК. Много съм доволна, защото е много внимателна и отзивчива жена. Е, отначало имаше любов към антибиотиците, да се презастрахова жената, обаче аз с упорство я отказах. Като видя, че в 9 от 10 случаи, когато според нея е за антибиотик детето, а според мен - не, и то се оправя наистина и вече не бърза да изписва. Simple Smile Разбираме се много добре. И за захранването не ми е правила проблем, и въобще аз съм доволна. Още повече, че те работят две заедно и винаги има педиатър на разположение. Да не ти обяснявам какъв дзвер ни беше първата педиатърка, която я сменихме само месец след раждането.

Това за отпуска на бащата все още не е прието.

За килограмите - невероятно но факт, за последния един месец съм качила само 2кг. При положение, че бебето е качило 1.400, то всичко е отишло при него. Затова сега нагло плюскам течен шоколад Laughing
За деня на раждането нямам никакви претенции кога ще е. Единственото, което ме притеснява, е че е голямо бебето и това притеснява лекарката ми. Затова предпочитам да си тръгне само по-рано, защото иначе предусещам, че ще трябва да предизвикат раждането, а аз не го искам.
Аз си направих една чудесна разходка. Сега съм в дилема - да чистя ли или да си легна.  Laughing

# 98
Хайде и от нас 'добър ден'.
След 2.5ч. киснене пред приемния кабинет, вече сме приети по документи за понеделник. Като гледах как бойно и оптимистично една сладурана дойде за секцио, се засрамих. Една друга си дойде с контракциите и можах да видя как става и при този вариант процедурата.
Обаче...цяла циганска фамилия се размотаваше из клиниката, а две-три-четири циганки си влязоха в родилното с дрехите и обувките както си ходят навън #Crazy Докато някой им обърне внимание и ги накра поне едни калцуни да обуят...
Подписах един куп документи, направиха ми изследване -кръв, урина, алергии към упойка и антибиотици.(това за тези, които се питат проверяват ли всичко предварително). За пръв път ни записаха тоновете-аз през цялото време си натисках едно кръгло плоско копче към корема (нямаше колани). Прегледаха ни на един видеозон, който изкара главичката малка и бебето да не е повече от 2.700 #Crazy Казаха ми да пия Дуфалак, за да не ми правят клизма в понеделник (а аз знаех, че при секцио клизма не се прави). Изобщо, сега отивам да се поразходя, че ако постоя още на едно място, ще си вкарам разни грозни филми в главата. По-добре или да съм пияна, или нищо да не знам като отивам да раждам.

# 99
Честит Рожден Ден на Mary Ch.! Да си жива и здрава маиче и дано вече всичко да е наред с малкото човече и да се гушкате много. Желая ти всичко наи-хубаво!

Ох момичета, тази нощ имах сериозни предменструални болки, направо не смеех да мръдна в леглото ooooh!. Викам си аидеееее дали не се започва, а от друга страна говоря на беб, моля ти се миличък не тази нощ, изчакаи баба да доиде в Събота Mr. Green. Голяма съм скица.
 Оставям ви за сега, че ме зове прахосмукачката smile3506, няма как, мене си ме чака, а и дребосъчка трябва да изкарам, после се чудя какви са тези контракции newsm78, ами я такива, като не се спирам....
 Желая ви успешен ден, а на празнуващите Халоуин довечера, весел празник afwitch.

# 100
  • София
Аз докато се натуткам тази сутрин и то стана обед. Това сладко главата ще ми изяде. Преди малко изядох 2 сладоледа, нямам спирка. Срем ме е от себе си. Embarassed
Много ми тежи шкембето, като седя ме подпира в краката, оххххх. А и колената така ме болят, горките тази цялата тежест където я носят.
Чесита рожба на Шушито!!! И нека отсега нататък само хубави изживявания!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 101
Честито на новите мами.Дано техните бебоци ги направят най-щастливите родители на света.  bouquetАз сега се мъча с контракций от вчера.Бях при моята и тя каза,че е почнала родова дейност и имам един пръст разкритие.Отлепи ми мехура и каза,че следобяд или вечерта трябва да родя.Сега чакам да се усилят болките и като станат на 10 минути и беж.Стискайте палци всичко да е ок. Praynig

# 102
  • София
Хайде Лиони, стискаме палци всичко да мине бързо и леко. Запиши си телефона на някоя от мамите вестителки, за да ни пуснеш едно смс-че и да не те мислим Hug Hug Hug

Ох, къде ли се губи Шопи? Дано всичко да е наред Praynig.

# 103
liony2000, успех, мила. Стискаме ти слино палци всичко да мине бързо, доколкото е възможно безболезнено и нормално. Да ни известиш по някое щъркелче с добри новини  Hug  Praynig

# 104
Льони едни стиснати палци и от нас  fingerscrossed  Бързо и леко раждане  Flowers Four Leaf Clover

Честити рожден ден на Мери! Много здраве, щастие и успехи да съспътстват живота и.  И дано скоро се появи и ни извести с хубави вести

Последна редакция: пт, 31 окт 2008, 13:15 от marojinka

Общи условия

Активация на акаунт