Бебчета сладки и игриви правят ЮЛСКИТЕ мами щастливи (тема 29)

• 10 640
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
Шада над 1г вече не е адаптирано Peace Сухо мляко с витамини на по висока цена Wink

Простете невежеството ми  Blush

# 106
  • София
Уффф,мерси...претесних се бе ooooh!

# 107
Това със злоядството ми е супер странно  newsm78 Аз и сестра ми сме израсли в абсолютно еднаква среда - и аз съм абсолютното прасе,няма нещо което да не ям.А сестра ми е била и все още е невероятно злояда. Израсна на пържени картофи,пържени яйца и пържени филии - нищо друго не ядеше. Доскоро отделяше от манджата морковите,доматите,лука - то само месо и бульон оставаше Mr. Green Аз съм била захранена по старата схема - сокове,пюрета едно по едно и т.н. Сестра ми - педагогически,от общата храна след 6-тия месец . И още няколко деца познавам,захранвани направо "от масата" и те също са доста злояди. На кумовете детето не е захранвано с пюрета и познайте какво - сега най-обича плодовите купешки пюрета и друго почти не яде. 
Според мен педагогическото захранване е нож с две остриета- добре е ,че свикват с различни вкусове,но и бързо разбират, че някой неща са по-вкусни от други и могат да  проявяват избирателност. Докато ако 2 седмици даваш само картофено пюре,ще свикне да го харесва тъй като няма с какво да го сравни.
Разсъждавам си просто newsm78 - не натрапвам мнението си на никого.

Последна редакция: пт, 31 окт 2008, 19:52 от eli-pate

# 108
  • Швейцария
Кажете ми някой има ли домашно животно в къщи,защото аз имам котка на 5г.и вредно ли е за бебо?

# 109
  • София
Имам куче на 4г  Heart Eyes При спазване на необходимата хигиена и добра грижа и за животното /ваксини, къпане и тн/ невиждам никакъв проблем... освен силната любов на кучето към бебка  Peace

Доказателството: http://muhomor4e.multiply.com/photos/album/4/4#10

http://muhomor4e.multiply.com/photos/album/5/5#48  Two Hearts

# 110
  • Sofia
Привет!
Как сте мамита Hug Аз нещо се разработих тия дни. Голямо шофиране пада. Бях забравила какво е да си нон-стоп по задачи, а сега отгоре на всичко бързам и да се прибера, така че да не пропускам повече от 1 хранения.
Гласувах в анкетата. Не съм ви чела. Някой да ми синтезира, ако има нещо интересно Mr. Green
На каква тема сме сега, че да се включа ударно? Wink

# 111
  • Швейцария
Да разбира се,хигиената се спазва,ваксинирана е,и каишка против паразити има,изобщо вси4ко е на ниво,но се притеснявах,защото през лятото е навън,а сега ве4е е зима и си стои през цялото време в къщи.Привързани сме цялата фамилия към нея Heart EyesЕдинствено не я пускам в стаята на бебо да не би да се настани върху него да спи или да го одраска.Котките са по разли4ни от ку4етата.Животинки,стават 4аст от нашия живот.

# 112
тук захладня  Rolling Eyes някакви си 27 градуса и духа. И сняг ще ни затрупа, да му се не види  Sunglasses
Еurydice, хич засега не мисля да уча и такъв език. Аз английски не знам, сега се мъча с него и ще ми отнеме доста време....пък и тук всеки говори английски, понякога имам чувството, че съм отишла в Пакистан,толкова индопакистанци има, обслужващият персонал са само такива и филипинци и малайзийци....

един тъп въпрос ми хрумна днес. Майките, които дават изцяло АМ поради липса на кърма или нещо подобно/не отказ на детето да суче/, биха ли могли да успокояват бебето на гърда, ей така между храненията ако е нервно или не иска да спи?

Шада, за нищо няма гаранция. Деян е израснал само на домашно приготвена храна, обаче как ги тачи солети-чипс-пържени картофи.....на всичко отгоре всеки ми намила, че не му давам шоколад и бонбони. В един момент живееше само на сокчета, хляб и овесена каша.

# 113
Пепи не беше злояд, а напротив. Още докато бръкна в купата за нова лъжичка ядене, той отваряше устичка в очакване. Викахме му циганска торба, защото колкото и да се е наял, той минаваше и обираше бисквити, плодове, бонбони - изобщо каквото има из кухнята и хола. После нещо се случи, не мога да кажа кога и как, постепенно стана, гена на баща му си каза думата. Честно казано предпочитам Анна да е злоядата, поне няма да е дебела като майка си Mr. Green

един тъп въпрос ми хрумна днес. Майките, които дават изцяло АМ поради липса на кърма или нещо подобно/не отказ на детето да суче/, биха ли могли да успокояват бебето на гърда, ей така между храненията ако е нервно или не иска да спи?
Май съм чела, че е не приятно сукане на сухо. За майката, за бебето не знам.

# 114
Тити, не бих могла да успокоявам така Сами, защото вече и кърма нямам. А и все си мисля, че бебоците биха желали гърдата все пак да им пусне нещо Wink
Нип, моят мъж се казва Емил. АМи зададе ли се празник-той все има имен ден. НАй-много се изненадах, когато установихме, че на Коледа също има имен  ден. Така и не го празнуваме на нито един от дните. Той е кръстен на дядо си ЕНьо, та черпи и на Еньов ден Mr. Green

# 115
  • София
Някой да ми синтезира, ако има нещо интересно Mr. Green
На предната страница има снимка на Боб с пелената, нали искаше да видиш Laughing
Иначе сме на вълна злоядство и аз си мълча, защото около мене такива няма, мелим всичко Mr. Green

# 116
  • София
Дуци, супер за резултатите! Май така и не стана ясно какъв е бил проблема... Thinking
Моята госпожица като се прибрахме, докато си помириса възглавницата, веднага заспа. Яде чак в 5, в моя офис, после оповръща навсякъде и направи показно на колегите.
Пухтулка, като ви гледам снимките, на по-голямата част малката е с лигавник: повръща , или се плюнчи?
Все забравям да ти кажа, че докато бяхме бременни те сънувах(без да съм те виждала и на снимка ). Явно ник-а ти ме е впечатлил. И най-странното е, че сънувах мъжа ти, който , странно защо беше с брада и мустаци. Май съм улучила без да искам.  Grinning
Темата за злоядството:
На братовчедка ми и двамата сина са злояди. Големият , вече на 14 яде само пържоли, кебапчета,пържени картофи и боб. Никакви плодове и зеленчуци не кусва. От сладкот яде само шоколад Своге. А като бебе беше точно циганска торба - каквото му дадеш, всичко яде. Голямо постижение беше като си обогати менюто с дюнер и пица. Дюнера беше само питка и месо, а на пицата (хът от дебелите) ядеше само кората по края. По мои наблюдения злоядият ген е от баща му  Mr. Green . Другият и син има по-богато меню, но пак много избира. Не е лесно с такова дете, а тя с две.

Последна редакция: пт, 31 окт 2008, 21:28 от kami_ch

# 117
  • Sofia
Някой да ми синтезира, ако има нещо интересно Mr. Green
На предната страница има снимка на Боб с пелената, нали искаше да видиш Laughing
Иначе сме на вълна злоядство и аз си мълча, защото около мене такива няма, мелим всичко Mr. Green

Тенкю  bouquet Сега ще я видя, че наистина много ми е интересно.
И аз ще си мълча по темата, около мен само чревоугодници има Mr. Green

# 118
  • София
Здравейте момичета !

Да се отчета и аз от вчерашната консултация : наддали сме с 720 гр. за 1 месец и сега сме 5 530 и 61 см. Педиатърката ни похвали от всякъде и сложихме и втория Пентаксим.

Някой питаше по колко излизаме на ден : гледам да ни се съберат минимум 2 часа, но има и случаи като днес, когато излязохме в 11.30 и се прибрахме в 17.30 след като си взехме каката от градина - зависи най-вече от времето, като е хубаво излизаме веднъж и после се прибираме да ядем и пак излизаме да вземем Билянка от градина, колкото за разходката.

Незнам защо но от самото начало Дея я чувставам по-голяма от колкото всъщност е и наистина се променя със всеки изминал ден. Много се хили и "говори" постоянно и тя като кака си, а вчера беше толкова смешна, като и давах чай от шишето и го сложих в ръчичките й и тя го хвана с двете ръце и го държеше, като сама си пиеше от него и даже си го повдигаше нагоре, за да пие по-лесно  Simple Smile Както и преди много реве вечер и щом я гушнеш млъква, като натисната с бутон. лекарката каза, че може да е от зъбките, защото са й много твърди венците и като я гледа с дървената лъжичка, направо стържеше и каза, че напипва зъбче. Изписа ни кремче за мазане при нужда, както и някакви хомеопатични хапчета, които още не съм взела, че ги нямаше, но си ги поръчах. Питах за пентаксима - не е чувала да го няма из мрежата, но ще попита доставчиците си, за да е сигурна.

Хубава събота и неделя на всички !

# 119
  • София
Пухтулка, като ви гледам снимките, на по-голямата част малката е с лигавник: повръща , или се плюнчи?
Все забравям да ти кажа, че докато бяхме бременни те сънувах(без да съм те виждала и на снимка ). Явно ник-а ти ме е впечатлил. И най-странното е, че сънувах мъжа ти, който , странно защо беше с брада и мустаци. Май съм улучила без да искам.  Grinning

rotfImbo E не, ти ме уби направо Simple Smile Да не се познаваме отнякъде  newsm78 Пусни снимка да те видя, добър физиономист съм  Peace /аватара ти не ми излиза, затова че дори и да те има там немога да те видя/

А иначе за гадните лигавници  smile3511 - девойката се плюнчи ужасно много, няма такова чудо, чак прави балончета и вика "бррррр". Хем е много смешна, хем ме е яд че вечно й е развален тоалета, все е тая с кво е облечена щот отгоре пльосвам лигавник  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт