Отговори
# 90
А добър вечер - специален поздрав за всички ви-за някои бащите свирят я на китара, я на друго, а на други........кучета ни яли (демек с бая зор има да чакам нашия татко да просвири, той с уста че свири фалшиво, камо ли на някакъв инструмент).
 Толкова много искам да ви пиша и да честитя, но пуста памет хич ме няма напоследък.....надявам се не ми се сърдите, че ще ви поздравя всички на куп-тези които са имали поводи за празнуване, които имат днес и които просто имат желание да празнуват без повод-бъдете здрави и усмихнати, обичайте се и бъдете обичани, не издребнявайте-живота е твърде кратък за да се занимаваме с глупости !!!
 Моя син напоследък много крещи, имам предвид много нервен го раздава, ай не му е на кеф и почва ама такива крясъци да докарва, че нямам думи, май почва да си показва рогата. Имам чувството, че ще си имаме разправия от шамарен характер с него. А как настървено дъвче всичко.....просто не мога да ви опиша, не че до сега не е хапал де що види всичко, но последните 1-2 дни просто е като освирепял. Не знам зъби ли са (в тоя период сме склонни да приписваме всяко неразположение на зъбите май), но ако са-да избиват, че иначе аз ще му ги избия . За нощните му събуждания вече нямам сили да коментирам.....само ще ви кажа, че много почнах да пия (да, за алкохол говоря )-е да не помислите кой знае какво, аз като изпия една чаша бяло вино и съм обула кънките .....а какво желание имам да се отрежа като мотика някой път...ей тъй, безпаметно, ама направо да се трупясам. Преди изпивах една бутилка вермут, ставах и заминавах (не че се гордея с това), но някак си ми липсва това време....ей ама каква тема зачекнах.....много ми е тъпо тая вечер, скарах се с баща ми преди малко и ми стана много болно от неговото отношение, Мъжът ми пак е на работа някъде, Самуил врещи чак не се трае.....та за това така.
 Много се извинявам за тъпия пост. Много са хубави есенните Мария и Ема, просто прекрасни дечица имаме.

# 91
Аз пък мисля да взема! Беба си стъпва доста добре и има добра опора!(потеже и аз бая я напъвам де Embarassed) ! Точна затова искам-за да и е по-интересно,да вижда свят! Ето тази ще и взема-
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/1433

# 92
  • Варна
Здравейтe! Hug

Явно всички сме на вълна есенна фотосесия, и аз отдавна искам да й направя такива снимки и днес най-накрая се престраших да я пробвам, понеже тя сама не стои седнала и веднага полита в някоя посока. Резултата е една снимка, 1-2 листенца в устата, няколко падания в листата с малко рев и олигавено яке. Ето я нашата снимка:

За проходилките съм ЗА, предполагам че за Малвина ще е голям кеф в нея, защото не се спира на едно място.
Глутен давам от около две седмици, от утре мисля да почна жълтъка, понеже в момента имам домашни яйца.

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ на празнуващите днес!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 93
Здравейте мами

Благодариме с Ивет за доброто порещане.

Да се отчетеме от ДК 6480 и 68 см.[/b]На 6 месеца детето трябвало да удвой кг от раждането ние сме с 40 грама повече,Ивет се роди 3220
Каза ми да намаля Вигантола да давам 1 капка,защото Ивет беше с малка фунтанела,сега започвало отдолу да се образува и костната подложка и за да не се затвори бързо,намаляме капките.
За пюретата,каза да давам ве4е пилешко и пуешко.
Говорихме за жълтък и каза да се въздържа и към 1 год да го дам няма да е зле.Имала случай на деца който и от купешки и от домашни яйца имали салмонела и хайде в инфекциозна б-ца.а едно обезводняване,лечение на с-ми ще е трудно за такъв мъник,ще се върнеме на нулата.

Проходилка купих когато Ивет беша на 4 и 1/2 месец защото много скачаше на крачета и направо се скапвах,а нямаме къде да сложиме бунджи.Нашата е някаква незнам марка,Китайска е и е люлка -проходилка има бутони отстрани на пласмасата която държи колелетата,обръща се нагоре и става люлка.
ето такава но друга марка

Има на БЕРТОНИ много хубава проходилка ,която съм виждала и е удобна за високо и едро дете
модел жаба

а модел КАЛИНКА Е  много ниска, и едно дете се обръщаше постоянно от нея

за гърнетата-аз имам гърне........моето гърне  Embarassed, от моето детсво,но е много удобно,с по-висока облегалка,и с по-високо това за м/у крачетата,за момченца е перфектно,защото на някой модели е ниско и пишките излизат и се опикават
Сега такъв модел е на Чико
всички други са с ниски,плитки.......това за м/у крачетата.

Аз ще слагам Ивет на гърне въпреки че още не може да седи,ще я придържам.Мисля да стане в най-скоро време и то веднага след сън,тогава мисля ,че ще има по-голям ефект.

Столче за колаоще ползваме столчето за кола,коЕто е до 13 кг и се продават с количките комплект,а за по-нататък ще взема на БЕРТОНИ BUMPER
Модел с 3 положения на гръбчето,широко е,от  0 до 18 кг

има 5 точков колан

фотосесията ЕСЕН  е страхотна на всички бебета

Aquariel ,моята започна сега от както има 2 зъбчета да седи по-дълго с биба ,та дори и когато не заспива,ами проста така си я смуче

Ох,много писах,много показвах,дано съм полезна

лека вечер от нас

# 94
  • Някъде на път....
Леле, за 3 дни колко много сте изписали........  ooooh!

# 95
здравейте.ние се навечеряхме,измих и сега сядам.Оливия е доста крива тия дни-докато не пораснат зъбките-така ще е.само мрънка и иска внимание.ние още ползваме кошчето за кола,което е комплект с количката,но е до 13 кг. и скоро ще го сменяме.хапваме всички пюрета,но мисля като се приберем в БГ да я запиша на детска кухня.помня,че вкусно готвеха Mr. Green.така и не ме светнахте кога се бие следващата ваксина(след 3-тата хепатитна),но като се приберем ще направя на Оливия български акт за раждане,ще я регистрирам към здравна каса и ще вземам майчинство-оххххх много работа ме чака преди празниците........ Blush да почерпя от сега за утрешната 7-ма месечинка на Оливия

лека от нас и до утре.

# 96
Привет и от нас  Hug

Дари вече е по-добре (helenblondy много мило че ни мислиш). От 2 дни нещо е много неспокойна, буди се нощем, мрънка, а температурата и често е около 37. Днес ходихме да я види педи и каза че е добре. Забравих само да и кажа че и на Дари ръцете са постоянно на ушите. Сега като прочетох, че и Аси е със същите симптоми се постреснах малко.

Аси и Ивето бързо да оздравяват.

Страхотни есенни фотосесии мамчета. А моделите са направо големи сладури  Peace

sisee, не мога да пропусна изкуството на твоя младеж  Joy

hrisi-pisi
, много хубави статии.

Aquariel
, как е Габи? Какво казаха на прегледа?

# 97
Здравейте мамчета! Аз най- накрая де накумих да напиша нещо! Явно в тон с останалите от отбора на априлските бебоци и ние сме със зъбче!!! Естествено не без голяяямото киселееене, дъвкане, неспане, червено дупе ииииииии нервичките ми!!! А сега по ред на номерата по набелязаните темички:
Есенните фотосесии- прекрасни се ви малчуганите, нашето чудовище го качихме на люлка навън и го снимахме, много е сладък, но още не съм оспяла да ги кача за да ви ги покажа, но вие ще го приемете на доверие! Rolling Eyes Омазания младеж също е невероятен!!!!
За гърнето- вече се нанесохме в квартирата и само до поподредя( Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil) и започвам да го слагам. Моето е някакво обикновено, останало от някъде и някого, дато свърши работа ако не....бецален! Money
За столчето- и нащо е до 13кг. и си му става, а и в къщи го слагам понякога защото се полюшва на като е на земята. Joy
За проходилките- всичко ме боли, той стои изправен, не ристъпва, но мисля че може да го сложа така че ще си купя!
За бибата- ползваме- рледи само за заспиване, а сега като много се изнерви за да има какво да гризе. Ние сме( той де:) с тези напълно каучуковите на чико и я  ръфа отвсякъде baby_neutral
За нощното хранене- отучихме се 5-я месец с рев(20мин.) като му предлагах вода и биба през цялото време. Сега получава само вода през нощта. Искрено съчевствам на всички хранят на често- ние го докарахме до ядене през 45мин. и се побърквах и взех крути мерки. При мен стана. Стискам палци на всички Praynig
Днес дадох за пръв път месо- пирешко със зеленчуци на Гербер, но до вечерта беше се обринал. Като с жълтъка. Май ще трябва да си вземем желязосъдържащ препарат, че с едната гола коприва нещата не сстават- 107 ни е хемоглобина Sad
В количката седим седнали отдавна, дори се нервим ако го бутна назад, а като заспи я пускам назад.
Глутен уж щях да чакам с даването, но се сетих, че бебо като беше на 1 месец се запече яко и по съвет на педито му давахме оведена вода, което значе чме е получил глутен мнооого отдавна!  chef
С това вечерно кърмене не съм ходила на театър не занм от кога- последно гледахме Хъшове в Народния- прекрасна постановка!  bouquet
Ако да го оставиш чав
ето да поплаче от време на време то и аз съм в отбора- особено като се прибираме или излизаме, понякога огласяме блока #Crazy
Мале мале що писание му изписах- простете ми, надявам се да ме изчетете, просто исках да си споделя споделянките!! Hug
Последно- и аз го умея кърменето легнала на една страна и от двете "гюмчета".
Лека нощ от нас!!!

# 98
 Привет, привееет!

sisee, решили сме за Коледа да му купим столче за кола

И в този ред на мисли /то е рано, де, ама../ Мислите ли да купувате коледни подаръци на малките и имате ли идеи какви?

tanzen, veni-b, Bibobibo, хайде да се оправят малките дечица и никакви болести и вируси вече. Hug Praynig Praynig

Да, да Aquariel, как е Габи?

ttedinka, добре дошла!   bouquet

milena1976, глутен въведох след шестия месец, без да искам. Но и аз съм чела някъде, че след шестия месец може и няма проблем да се въведе. Разбира се всеки сам решава. Peace

Емма, от вчера и Кръсти крещи, ако нещо не му е угодено и се е научил да посяга. Плеснах го аз по ръцете

Ема, Мимето и Малвинка са много готини на този есенен фон. Край, зарибихте ме. Утре ще търся и аз такъв терен  Wink Peace

Хайде лека, че ми започна филма.

# 99
  • Варна
Анилинда, определено ще има подарък за Малвина под елхата, и сигурно повече от един, но какво ще взимаме идея си нямам. Даже в нейна чест тази година мислем да вземем истинка елха, не изкуствена, както досега  Peace

# 100
кошчето за кола - и на Ава й омалява макар че нашто май е до 13 кг. Май трябва да взимам ново, защото тя направо пищи в сегашното Shocked

Моля някой да ми каже като сваря броколи за пюре и ги пасирам как и колко време мога да ги съхранявам? Аз не целя дълъг период време. Ако ги направя днес, може ли утре да ги яде? И в хладилник ли съхранявам? Сори за тъпия въпрос ама никва ме няма в тия работи Embarassed

акварел, и Ава много рязко взе да изисква пъти повече внимание от обикновено плюс да плаче много като не го получи на секундата. Едва ли е съвападение. По-скоро ми мирише на поредния етап Peace

Хелън, иииих къде те намери тебе цикъла дето кърмиш и посред нощите?!?! Несправедливост пуста Rolling Eyes Аз още минавам по тънката лайсна newsm68

Много ме е яд, че съм изпуснала шоуто на Камен пред НДК Sad

Емма, горе главата. Всичко ще мине и ще забравиш, че ти е било толкова криво Hug И аз нямам търпение понякога да се натаралянкам здраво и до край ама има да си почакам още баааая време Whistling

И Ава ще има подарък под елхата ама не сме мислили какъв newsm78

ttedinka, добре дошла Hug

# 101
Привет момичета!  Hug

Аууу в чудо се видях тая вечер  ooooh!  Отидохме до ИСУЛ в 7 часа, а пред кабинета лудницаа, имаше поне 10 човека, (междувременно една тъпачка успя да се изкашля върху кошчето с Габи, БЕЗ ДА СИ СЛОЖИ РЪКАТА! (Абе мамка му, къде ги възпитават тия хора!!  #Cussing out) Аз пощурях, защото лекарката е до 8 на работа. Чакахме до 8 и 30 (Аз и Габа в колата, Васко пред кабинета) и лекарката си тръгна преди нашия ред, ОБАЧЕ ни извика и ни каза че ще ни приеме в друг кабинет, да караме след нея с колата  Tired. През това време Габа откачи в колата 2 часа се правих на маймуна  ooooh!
Както и да е, отидохме до някакъв блок, и там в кабинета на докторката. Тя като почна да се извинява че сме чакали толкоз  ooooh! Най-накрая прегледа Габи. Оказа се че ушето и е минало и няма и следа от инфекцията.Носа и гърлото са ок. Чак лекарката се зачуди и каза че ако всяка инфекция преборва за 2 дена, значи сме късметлий.Обаче аз и казах че пак е нервна и се чеше по ушичките и тя реши да види зъбките и като каза "Охо вие почти си имате горни зъбки, ела тате да видиш "  Shocked  Леле той венеца и на пуканки станал.  #Crazy Намаза целия венец  с някакво вълшебно зелено лекарство и гърлото също (било силно дезинфектиращо защото сме били изложени на много вируси пред кабинета и и един вид профилактично), можела да чурка зелено от него, да не се шашкам . Казвам вълшебно защото докато стигнем до колата пред блока, Габа заспа в ръцете ми.
Игра си 1 час и 15 мин съвсем сама без да и се чуе гласа и заспа за 5 мин за нощния сън  Shocked Shocked Shocked. Излглежда лекарството много я е отпуснало.
Леле олях се ама нали знаете че всичко си споделям с вас. Благодаря ви че ме изчетохте!!

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 00:16 от Aquariel

# 102
  • Бургас
Акварелче, много се радвам, че при Габка всичко е наред  Hug Ако видиш тази докторка пак, я вземи я питай какво е това вълшебно мазило да взема и аз малко за нашето маймунче, че тия дни е направо непоносима. Незнам дали ще й никнат зъби, обаче положението е отчайващо...къде ми изчезна спокойното детенце...  ooooh!

Благодаря на всички мами, които ми отговорихте за глутена. Мисля тия дни да й дам за първи път  Peace

# 103
Да не мислите че се отървахте от мен толкоз лесно  newsm65

Сега подред ви почвам!  newsm65

Ема и Малвинка  и Мимето (за нея се повтарям, ама ако трябва ще потретя  Heart Eyes )страшни снимкииии...искам и аззз, леле как ме зарибихте, нали знаете че си падам по снимането (особенно на Габа). Сега и аз ще обикалям да търся терен  Laughing

Хриси  Embarassed Embarassed Embarassed много хубаво ми стана от думите ти  smile3525

Благодаря на всички които ни стискаха палци  Hug

Доли мерси и на тебе душа за думите  newsm51 И аз затова питах за бибите, защото откакто почнаха зъбките я иска много по-често  Peace

Емма честно казано и моя баща ме е наранявал с отношението си и ме е пренебрегва доста пъти, особенно след развода и след като живее с друга жена, (абе те са едни драми)  но аз в такива моменти си мисля, че имам си мъжа имам си и детенцето и двамата ги обичам и не ме интересува нищо друго, те са важните. Прощавам му на баща ми и само мога да се уча от него, никога да не карам Габи да се чувства така както аз  Naughty

Бибо и Анилинда благодаря ви че сте така загрижени  Hug newsm76

За подарък- непременно .... newsm78 Нямам си и идея какво  newsm78 Но искам да и остане за спомен  Thinking

Миленка тя го каза ама беше нещо Денто..ксин...(да не те излъжа само )... незнам какво си...Нана мила я кажи ти сещаш ли се какво може да е туй лекарство вълшебно!  newsm78

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 00:54 от Aquariel

# 104
Aquariel, ще ме накараш да надничам в устата на Калоян. Значи зъбки били. А дано лесно избият. Не разбрах обаче има ли зависимост между тях и ушите? Че и моя много си ги дърпа и драска. Често си причинява ранички. Напоследък чак си скубе и косите около ушите! Знам че го прави предимно като му се спи, но .... с вашата история... newsm78
Ще питам в сряда педи като ходим.
vercho, не съм приготвяла броколи. Но смятам, че няма проблем да съхраняваш в хладилник за ден, два. Особено ако е и горещо запечатано и обърнато с капачката надолу, за да създаде вакуум. Аз поне така процедирам с пюретата, които приготвям. Ето повече инфо тук
 smile3518 и  аз зациклих  от вчера. То и от това ме е наболявал кръста, а аз на малкия го приписах!

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 00:58 от Ivane

Общи условия

Активация на акаунт