Отговори
# 75
  • Разпиляна във въображението
Сиси и ние вече ползваме столче за кола. Димана тежи повече от 10 кг. - сигурно е вече 11 и кошницата определено й теснееше. Хубавото е, че първо пробвахме - имаме такова от каката. В началото малко стоеше като застреляна, но сега се отпуска повече и й е интересно. Тази седмица ще купуваме по-голям стол за Вики, а Дима се настанява трайно на първия

# 76
  • Разпиляна във въображението
Здравейте,
и аз имам едно априлско момче и бих искала да се прибавим към групата, надявам се че не сме
закъснели много. Синът ми е роден на 3.04.2008г. в 12:13 ч., 3,600кг. и 53 см. От 3 седмици ние също имаме две зъбчета, които си растат заедно.
Искам също така да споделя с вас, че не се спира и за 1 секунда щом отвори очички. Всичките ми опити да му създам някакъв режим от 1 ден до сега са неуспешни. Има вечери когато заспива в 9ч, но и такива когато играем до 1,30ч. Аз ли съм лоша майка или просто Стели си е такъв? за анкетата, дори немога и да си го представя да не се събуди бечер.  как бих могла да сложа снимка на Стели?

Теди, отиди в "Помощ" и оттам в "Профил" - всичко е обяснено за снимката. Трябва да е с определин размери и да е качена в интернет

# 77
  • Бургас
milena1976 и аз от кога се каня да пльосна Даниел върху нападалите листа в нашия парк и да го наснимам едно хубаво,но все не се престрашавам като го знам той какво тревопасно е..докато се усетя ще е изял няколко листа CrazyМного красива снимка на Мимето Hug
Сисе, от 20 пози тази сигурно е единствената, на която успяхме да я хванем погледнала не към листата  Laughing А пък и аз стоях точно на една ръка разстояние до нея, в противен случай щяхме да заместим едно обедно хранене с листа  Sick
Радвам се, че ви е харесала снимката  Grinning

Относно столче за кола, следващия модел, си мисля, че до следващото ни пътуване до Дряново /към Нова година/ ще трябва да сме с такова, защото последния път изобщо не искаше да седи полулегнала в сегашното си...  newsm78

Искам да попитам мамите, които имат вече заместени поне две хранения, дали вече мога да започна да давам храни, в които има глутен?

# 78
Zdravejte mami Simple Smile
Iskam samo da se iskaja i az po vyprosa s noshtnoto hranene. Dari v nachaloto mnogo reveshe vecher, kato q zanesa v legloto da lqga. Nie obache sme malko po-sert i , kakto e kazala Emma, za 2-3 dena revovete seknaha, a sega daje imam chuvstvoto, che se radva, kogato q zanesa i e umorena i j se spi, kato vidi legloto i q zaviq i j pogovorq malko, tq si razbira, che e vreme za san i naj-mnogo da proplache za 1 sek i si zaspiva. A v poslednite meseci si zaspiva i s usmivka Simple Smile Tova go napravihme oshte parvata sedmica, i imahme po 2 noshtni hraneniq, no ne e stavala s rev, a po-skoro sumtene. Sama si mahna i dvete hraneniq do 4-5 mesec. Prosto prestana da se budi. Ne che nqkoi shte ima polza ot tva mi izkazvane, ama se setih da spodelq. Do skoro Simple Smile

# 79
  • Бургас
Миленка, Мимето е супер Heart Eyes Аз давам глутен Peace
Анилинда, не знам защо така се запъва мойта педка newsm78 Било тежко месо за толкова малки бебета и не дава Sad
Засега няма да купувам друго столче за кола, това има още доста мегдан за ползване.
Днес ми е кофти ден Tired - обиколих целия град да си избирам ламинат за хола и трапезарията /реших да е еднакъв, защото двете стаи са свързани с нещо като портал/ и след като най-накрая си харесах и 20 мин. му избирах подходящи первази, се оказа, че точно от този цвят няма 40кв.м. и повече няма да има внос. Както върви, ще посрещнем НГ в боклуците Crossing Arms

# 80

ей Пловдивчанки дайте да спретнем една среща - какво ще кажете в сряда в градската градина например

Тъкмо днес обещах на сина  ми че в сряда следобет ще го водя в градската- ако искате към 14,30 , но аз ще съм на голямата площадка  Wink

Ива е с темп.  Cry та днес ходихме по д-ри

# 81
Вени, и вие в нашия отбор с температурата. Crazy
Ако Аси е по-добре ще дойдем и ние на срещичката! Praynig

Та, за Аси - хванал е някакъв вирус, за сега няма да даваме по-хард лекарства, но минахме на лечебна храна и разни илачи за рехидратиране.  Rolling Eyes

ЗА столчето - и на нашето още има много място,, пък и той най-редовно си го ползва за дрямка и не виждам как изобщо ще го заменим с някое друго  newsm78

# 82
Днес я оставих за пръв път да плаче, докато изкарам количката и се облека, като се върнах в стаята тя направо хлипаше и не можеше да си вземе дъх ...супер кофти ми стана, почувствах се лоша майка  Rolling Eyes Cry Ама много мрънка беее, побърках се  #Crazy Иска само на ръце, даже по време на разходка- е това никога не е било.Незнам какво и става. Васко казва че се е научила покрай дядо си и баба си, ама възможно ли е за един ден  newsm78

Иначе от вчера като види котката и почва да и крещи и да и се смее, голямо говорене пада, следи го непрекъснато къде е....какво го чака тоз котарак само той си знае  Mr. Green Голямо скубане ще пада  Mr. Green Laughing

Ей сега отиваме на доктор, супер притеснено ми е, защото виждам че не и минава.  Rolling Eyes

Нанче благодарш ти миличка, ама че дълъг този Борко бе, ма така и трябва, нали е мъж  Heart Eyes

Вени, Жанче, дано им мине скоро на бебчовците  Praynig Praynig Praynig

Имам въпросче към  бибоползващите- Кога малчовците ползват биба, ние почти по цял ден сме с биба, само вечер докато спи не и я давам. Прекалявам ли, опасно ли е ?

# 83
Акварел, дъщеря ми беше така. По цял ден. Просто прибрах бибата 2-3 месеца преди да се роди Алекс, значи е била на 2 години и половина. Всичко мина без драми, без рев, съвсем спокойно. Ако детето си я иска, остави я  Hug

А за рева, не си лоша майка  Hug Бебетата от време на време е хубаво да реват Wink

Пожелавам на всички да са здрави  Heart Eyes

# 84
Ехооо, привет!

Ние също правихме фотосесия на Ема в листата - ето доказателство:
и
Прекрасно е това циганско лято, което ни изненада таза година!
Да отговоря на някои въпроси: давам глутен, от месата само пуешко и заешко, но ще ги въведа и другите скоро, с жълтъка ще изчакам до годината. Днес давах кус-кус на Плазмон (взех от този за 4 мес, че е с най-дребни фигурки) с масълце и сиренце и хапна детето.
Ние сме от бибоползващите - гледам да е рядко, основно за да заспи, но мисля,че вече е време да се отучваме и ще стартирам някаква кампания в тази насока.
За гърнето - няма да бързам, ще почакам, докато детето разбира вече за какво иде реч в това упражнение.
За! съм за проходилките.
Май се изказах по почти всички теми!
Лека вечерррррр! И до скив Laughing

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 18:34 от Lassi

# 85
hrisi-pisi за каква статия става въпрос newsm78

Sisee, за тези статии става въпрос. Поради различни съображения реших да не ги пускам в Отчетни и пуснах само в Кърмаческия, но някои мами ме разконспирираха  Hug
Ще се радвам ако на някой му е интересно (и дано не предизвикам спорове)   bouquet

Да, все още кърмя – част първа

Да, все още кърмя – част втора

Lassi, страшни сте! Hug

Мирка, това за лошата майка все едно не съм го чула Stop Габка е щастливка, че има мама като теб  bouquet
БТВ скоро ще се произнеса по филмчетата, а ти мисли нови Wink

# 86
Здравейте!  bouquet
Най-накрая имам време и веднага тук! Днес ми мине проклетият езпит-взех го с 4,което ме тормози малко(нямам гакава оценка в живота си #Crazy
Мире,стискам палци и не се тревожи-ще и излекуват ушенцето!
Жана май е като нашия вирус,само че при нас беше с повръщане(то 2 са вариантите)! Давай му лечебна Хумана и рехидратиращ разтвор! Дано го пие,защото ако не иска по-добре да постъпите някъде на системи! Сигурно ще го иска,защото самото то си чувства,че има нужда от течности! Praynig
Хелън аз взех много присърце проблема ти с буденето на Еличка(дори от поста ти лъхаше умора и изтощение)! Аз не мисля,че трябва да я чакаш сама да си етучва,защото това може да грае до 1 г или дори повече! Замести повече хранения,за да се засища повече,давай вечер АМ ( и то с бебешки бисквити на прах на Плазмон(нямат глутен)) и въобще опитай! Hug
В количката беба е напълно седнала поне от 2 месеца! Аз реших вместо бънджи да взема проходилка,повече възможности има Peace
Милена спокойно можеш да даваш глутен вече(опасно е до 6 месец)!
А пък аз без да знам съм и давала всякакви мръвки,пък нищо и няма! Обожава йогурт,едни кремчета с ванилия на Нестле,бебешките бишкоти и дуетите!
Аз четох една статия колко е вредно да се приучава бебето толкова рано на гърне и съм твърдо против! Ще изчакам поте да 1 г,та и повече! Peace
Сиси,ти ме застреля! Аз мислих,че коша за кола е до 1 г newsm78
ПП-Ласи , Ема е страхотна и фотографът също! Браво Money

# 87
  • София
Добра ви вечер Simple Smile

Благодаря ви за отговорите за сядането  Hug Значи няма да му се притеснявам толкова  newsm78

Мира я стига глупости Naughty Ти да не си шесторъкия Шива, нищо й няма на Габито Simple Smile И на мен ми се е случвало Ради да реве така, е гледам да е рядко защото ми се къса и сърце и душа и всичко като го видя да хлипа и да рони крокодилски сълзи, ама това не значи, че сме лоши майки  Naughty  Mr. Green Стискам ви палци за докито, всичко с ушето да е наред и да се оправя по-бързо Габи Simple Smile  Praynig  Hug

Аз съм по-скоро против проходилките и за момента няма да ползвам ама незнам как ще я карам след време, защото кръста и гърба ме болят жестоко  Cry

За гърне мисля до една две седмици да купя и да започна да го слагам, според мен има смисъл от ранното слагане на гърне, пък и не ми се иска да ходи на ясла с памперс....... newsm78 Дано ми мине номера и да мога да го науча  Heart Eyes

Биба ползваме (т.е. само Ради ползва  Joy ), преди беше само за заспиване, ама сега нещо взе да се пристрастява, защото аз постоянно му я бутам понеже много си смуче палците и си яде ръцете и предпочитам да си цока бибата пред пръста  Naughty Ще я махнем по нататъка...има време, все пак голям човек с биба няма, но с пръст в устата има   Peace

За столчето за кола, за момента не се налага да го сменяме, защото не пътуваме. Нямаме кола и скоро не се очертава да пътешестваме някъде, като се наложи тогава  Peace

# 88
Хриси – ами Ласи беше споменала, че U2 др година ще концертуват в Атина...Ласи – ама страхотна е Ема в есенните листа – с тази усмивка ...иване – абе ако е само 20 минути рев една нощ – мисля, че няма да ми е чаааак толкова гадно, но през тези 20 минути дава ли се вода, чай...оф, аз имам чувството че отучвам от кърмене и научавам чай да се пие...то лошо няма =- аз сама съм си брала шипките (богати са на вит С), ама...след като от няколко дни имам лееек дискомфорт там “долу” – преди малко гледам нещо, дето от повече от година не съм го виждала – кръъъъъв, та се чудя – ще се зацикляме ли пак или не??? Верчо – какво става с теб в този смисъл? Тодоран – хайде и ти купувай бяло, пуканки и царевица!!!
За Камен Донев – те си го дават редовно в Сатиричния (За народното творчество) – но там е само моноспектаклъл без жива музика,.ансамбли и т.н. – а това беше голямо шоу в НДК – зала 1 – със състав Филип Кутев (ако знаете камен какви хора друснаааааа...една Граалско, дето отдавна се мъча да го науча и т.н.) – ибряма, нина Никулина, Марияна Илиева, Стоян Янкулов, карандила и т.н. и т.н. – в смисъл – в Сатирата е само моноспектакъл – а за повторен такъв голям концерт не съм чувала – но и на моноспектакъла съм ходила в Сатиричния – страхотен е! Ттединка добре дошла!!!
Хайде лека!

# 89
За проходилките - аз имам следното мнение (на базата на препоръки на ортопед) - след като детето само се изправи и има стабилна опора на крачетата - след като САМО си осъзнае тежестта, центъра и т.н. - тогава то може и дори е хубаво да се слага на проходилка. Но след това! В смисъл, тя да не се използва за прохождане, а след като детето има стабилна опора на крачетата (и почрти е проходило) - тогава да мум се даде, да се упражнява и да разглежда света...В смисъл - ако детето само се е изправило - то няма да застава "неправилно" на проходилката. А ако се сложи на проходилата преди само да е осъзнало как аджеба точно трябва да се стои изправен - тогава вече се "закъснява" с прохождането...и още - според мен е относително малко и този спор е пресилне - и с, и без проходилка, децата прохождат...може би с - маааалко по - късно (не от др. деца, а по-късно отколкото без!!!) - но пък с проходилка по-рано виждат тооолкова неща - движат се - опознават света!!! Та това е емоция...така че - зависи какво ще избереш - 3 седмици по-късно прохождане (например) , но пък изпълнени с емоция (от самостоятелното придвижване...)

А иначе аз няма да купувам, защото имам проблем с таткото за "предметите" в нашия дом Embarassed е, не звучи научно, но пък това си е баш причината!!!

Общи условия

Активация на акаунт