Отговори
# 165
Верчо- писала съм курсова работа за децата билингва(логопед съм) и съм наблюдавала. Много са интересни и не е задължително да проговорят по-късно по-тази причина. Изграждат си две езикови системи и мислят и на двете.
Забравих да напиша в предния си пост- бебчовците ви са супер прекрасни!!!!!! Голеееееееми да пораснат!
Тези дървени играчки които аз съм виждала и съм имала на работата си са олекотени и са не по опасни от пластмасовите, а от към материя са по ...здровесъобразни да кажем! Идеята за игра с дървени кухненски съдове е чудесна- открадвам си я!
Буренче- много съжалявам за преживелиците ти- дано нещата се нормализират и да ставаш "само" на 3-4 часа!!!! Peace
Проходилка съм се харесала на Кенгуру, като я намеря из нета ще ви я покажа.
За сега толкова- отивам да върша домакински геройства докато беб спи, пак заспа самичък Blush

# 166
  • Пловдив
За тв-то- при нас работи почти постоянно в хола, а Любина е в хола по всяко време, освен когато спи в спалнята или сме навън. Зазяпва се на 100% в рекламите, криви шия от всяка точка.
За пластмасивите играчки- съгласна съм за китайските от и над 1 лев  Mr. Green Но мисля, че качествените са ОК. За възрастта най-подходящи ми се виждат плюшените (разбира се от безопасни материали  Peace)
За противозачатъчните- ами аз май съм взимала от 18тата си година насам  newsm78 Днешните проивозачатъчни не са като онези от 1929 година- не излизат пъпки, косми и не ставаш 100 кила  Mr. Green Хормоните са нискодозирани. Сега като спрях да кърмя започнах нов вид- изключително съм доволна. Нямаха никакви странични ефекти- имам предвид гадене, подуване на гърдите като при цикъл и от сорта. Кожата ми става много по-хубава, а и да ви кажа, както пише на самите тях и космите ми са намалели, от което съм супер доволна  Flutter
Alokazia, имаш поща  Grinning

# 167
И аз да похваля моето слънчице...... Днес ми е супер добричък - пу пу пу!  Heart Eyes Сега обикаля с паяка и хич не се и сеща за мен -за разлика от друг път, когато ходи след мен като опашка.  Laughing
На обед си хапна подобаващо като омете почти цяло бурканче с лопуш. Сутринта му правих грис с козе прясно мляко, но щом го опита направи такава една физиономия-бегай да бегаме  Mr. Green
Иначе си влачи хремата вече седми ден и неще да си ходи гадината недна... Rage 
azvasi имала си питане  Wink:
1. ТВ работи, че понякога и двата, но Стефан не се впечатлява.  Peace
2. Не мога да отда до WC спокойно- трябва първо да го изтипосам седнал в коридора с няколко играчки и задължително да играем на Ку-Ку като се показвам зад вратата на всяка секунда иначе рискувам да влезе при мен.  Laughing
3. Никога досега не е заспивал сам това зверче.  Naughty
4.Между 21 и 23 градуса, рядко е повече.
Alokazia моментално ти отговарям:  Laughing
1. Не съм пощуряла по дървени играчки Naughty а пък имам цял шкаф пълен с пластмасови и плюшени играчки на Теди и бавно, но сигурно преминават в ръцете на Стефчо Wink
2. Бертони- доволна съм  Peace Тук може да я видиш.
3. Не- никога не съм взимала противозачатъчни.  Naughty
И сега аз имам един въпрос и ще си водя списък кой ми е отговорил и кой не е ...  newsm65
Използвате ли омекотител за дрехите на мъниците, и ако да - какъв?
Confused Аз днес за първи път сложих на дребчо и още малко ми е чоглаво- използвам черен Ленор.  Thinking

# 168
Привет пак! Сутринта и взеха кръв и опищя цялата лаборатория, а урина взех от раз. Чакам резултата с нетърпение заради хемоглобина. По въпросчетата на Алоказия и Азваси /ще ги смеся/:
1.ТВ рядко работи, защото ме изнервя.
2. Като се отдалеча и започва скимтенето.
3. Заспиването е или на гърдата или на ръчички - носенката из стаите.
4. Между 21 и 23 градуса.
5. И аз като Хикс - имам играчки от Васко. Имам и дървени пак от Васко, но Лилито играе с предмети като дистанционно, кухненски бъркалки, найлонови торбички, клавиатури, джи ес еми и т.н.
6. Проходилка нямам.
7. Противозачатъчни съм пробвала, но вече не ща и да чуя за тях. Не, мустаци нямам, но изпадам в депресия и истерия и за най-малкото нещо Grinning

# 169

Здравейте! Hug
Днес моята Лидия става на 7 месеца! Да ми е жива и здрава! Heart Eyes Честити месечинки на другите мъници!
vanyivan, стискам палци за очето на Бобката! Praynig
Емма, мила, какво е това будене на Сумо! И Лидия се буди тая нощ от 4.30 до към 6.00! направооо #Crazy #Crazy
За Коледата си напълно права! И аз искам спокойно семейно празнуване, само тримцата. А то - всяка година сме при свекитата за Коледа и Бъдни вечер. То нали такава е традицията, ама искам и аз да се изявя кулинарно. Ама не ми дават #Crazy ooooh!
Голди, права си! Децата си имат вкус и предпочитания. Аз няма да мъча Лидия ако не иска. Ама първо да пробвам де! Mr. Green
Джул, моля те сподели как ще правиш овесените ядки! Praynig Hug
Дидимора, много ме разсмя с поста си! Laughing Внимавай с пръстите! Peace
Ааааа, да похваля Лидия че си пуска самичка една музикална играчка! Дърпа си едно шнурче на едно човече и почва мелодийката! Така ни събуди една сутрин - 3 пъти си я пуска!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Grinning
Алокация и моят мъж е същият темерунгел за празниците! Ако оставя на него няма да различа никога делник от празник! ooooh! ooooh!На въпросите - нямаме дървени играчки! Rolling Eyes
Нямаме проходилка Simple Smile
Няма да пия повече противозачатъчни! Naughty
Аzvasi, Mr. Green
Пускаме телевизора, когато има нещо за гледане, иначе музика почти винаги е пусната. Peace
И Лидия не обича да седи сама в стая! Много рядко дава #Crazy Laughing
От 2 месеца заспива на ръце! Чакам да й писне Mr. Green
Хикси, не ползвам омекотител за дрехите на Лидия. Peace

Свекито обаче само ме ръчка да я свикваме към нашия начин на живот - да я слагаме да ляга по-късно, че Лидия към 20.00 най-късно е в леглото (да не коментирам, че не спи много-много #Crazy), да почвам да пера дрехите ни заедно! Аз съм против! Naughty Thinking Вие какво мислите по въпроса? newsm78

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 17:13 от ЛУРДЕС

# 170
  • In someone's dreams
Здравейте мами и бебоци!

Ей hiksita, добре че си показала проходилката на Стефи, че да видя нагледно как се слага покривалото на тази количка /разгледах и останалите снимки  Blush  Mr. Green/. Всъщност ние сме с Пуки на Чиполино, но те са почти еднакви с вашата, само дръжките им са различни. Голямо благодарско, имаш едно  Wine Glass от мен.

По въпросите малко по-късно ще се включа.

Спокойна вечер на всички  Hug

# 171
За прането- според мен е рано да си перем дрехите съвместно с бебешките. Аз пера със Сано прах и омекотител, хипоалергенни, антибактериални и най-важното суууупер икономични. Купих му прах за раждането и чак сега купих пак, а не мога да кажа че не ми се е цапало детенцето.
За Коледа- искам сами в къщи или на планина пак сами! Дано- стискайте палци!
Колкото до дървените и другите играчки- аз също не съм крайна. Имам всякакви, без китайските "счупи и задави се" играчки.
Чао и лека вечер от нас! Flutter

# 172
  • Добрич
Az puk imam samo latinica i nqma da wi boda o4ite,no 6e wi 4eta Mr. Green

# 173
  • в илюзия
Ха здравейте и от мен

За дървените играчки нямаме такива
за противозачатъчните взимах един месец след като родих , но имах цикъл 18 дни и реших самосиндикално да ги спра
Проходилка имаме на Бертони много съм доволна не слиза от нея и много се кефи

Аз с нетърпение чакам да дойде Коледа и да сме вече тримата пред елхата , надявам се да е много хубава Коледа.
При нас телевизора не се спира  дори спим на пуснат телевизор Rolling Eyes
като остане сама в стата и започва да скрибуче(така казвам на мъркането й)
Слагам омекотител на дрехите и
Моята щерка започна да се буди през нощта с крясъци и през деня стои си -стои си , па зареве . Ужас. Има ли и други като нас?
У дома температурата е около 24-25 градуса е понякога е и по топло Peace
Айде толкова от нас Hug Hug Hug

# 174
Моята щерка започна да се буди през нощта с крясъци и през деня стои си -стои си , па зареве . Ужас. Има ли и други като нас?

Ние сме така от 2 месеца! Добре че не е всеки ден така! Рогатото си е рогато Crossing Arms Whistling Mr. Green

# 175
Егати колко много сте писали ooooh! Да почвам първо на въпросите да отговарям!
1. Дървените играчки аз вече казах,че са по добри от пластмасовите китайски и мисля да се снабдя с няколко дървени за Дани!
2. Проходилките ни е на Cangaroo и има 2 степени на височина!На 1-вата степен си стъпва на краката на 2-рата виси на гащите!Хубава ми е проходилката,но само според мен...Даниел предпочита да се "катери" по диваните и мебелите отколкото да стои в нея!
3. Противозачатъчни пиех 2-3г. забравих как се казват,но нямаха никакви странични и нежелание реакции!Засега се предпазваме с прекъснат акт!
4.Пускате ли си ТВ докато сте в стаята с бебо? ТВ-тата в нас работят 24 часа,в началото му бяха интересни вече свикна...аааа рекламите не ги пропуска Mr. Green
5.Моето като не съм с него в стаята много страда, не ще да седи само. А при вас как е? започна да се заиграва сам и все повече да стои без мен!Много обаче е привързан към мен и все ме търси с поглед!
6.ОООО забравих- моето слънце днес дори заспа само? Рядко но и друг път ни се е случвало, а на вас? такова нещо не ми се е случвало!
7.Каква температура поддържате в стаята с бебо? Не като спи а иначе, а и като спи де? около 22 градуса,като го къпем към 24-25 Peace

По късно пак ще се включа!

# 176
  • Някъде на път....
Здравейте, мацки!  Hug

.................
Три въпросчета и от мен:[/color][/u] /и ако не ми отговорите, ще се разсърдя, да знаете  smile3513 smile3505/
1. Дървените играчки - не са ли опасни за децата, в смисъл ако се ударят с тях. Не са ли тежки? Защо толкова ги харесвате?
2. Проходилките - споделете какви модели имате и дали сте доволни. И както беше писала Исане, проблем ли е, ако стъпва изцяло на крачетата си, като е в нея?
3. Противозачатъчни - взимате ли такива и какви? Всъщност това някакъв вид хормони ли са, и вредни ли са организма в някаква степен? Вчера доки ме пита дали искам да ми изпише, аз отказах, тъй като никога не съм взимала
[/size][/b][/i][/color]

1. Да, много харесвам дървените играчки, но те са за над годинка.....
2. Проходилка - нямам, не ми и трябва
3. Противозачатъчни съм вземала 6 месеца след като родих Петър, после - презервативи, после - няколко месеца нищо (забременях  Wink), сега вече съм със спирала, за 7г. спираме бебеправенето, или поне за 5.  Wink

..............
Да ви запитам и аз някой нещица:
Пускате ли си ТВ докато сте в стаята с бебо? Зазяпва ли се...глупав въпрос Blush
Моето като не съм с него в стаята много страда, не ще да седи само. А при вас как е? newsm78
ОООО забравих- моето слънце днес дори заспа само? Рядко но и друг път ни се е случвало, а на вас? newsm78
Каква температура поддържате в стаята с бебо? Не като спи а иначе, а и като спи де? newsm78
Още нещо си мислих да питам ама му се мятам да го мачкам на мама доброто дете!!!! Hug

1. Не, не пускам ТВ през деня, само вечер - за около час, после тя заспива, а ние си гледаме на воля.
2. Габи стои доста сама, играе си, обръща се, спи, хили се..... такива неща
3. Винаги заспива сама, е, понякога навън я люшкам в количката, но не ми се случва често.
4. Поддържаме 18-20 градуса в детската. Децата спят сами.

Целувки за всички прекрасни бебоци!   bouquet Hug  Hug  Hug

# 177
  • Пловдив
ЛУРДЕС, от фините овесени ядки сипвам във вряща подсолена (съвсем леко) вода. Готови са почти веднага, добавям масло и сирене-в нашия случай ще слагам само козе сирене  Peace

# 178
Ехооой, здравейте от нас с Жики!  newsm57
Тъкмо вчера си мислех, че Коледата наближава и колко се радвам на това, и влизам тук - вие точно това сте обсъждали! Любимите ми празници са коледните! За тях украсяваме цялата къща, аз пека много сладки, ама наистина много, всяка година правя празнична вечеря с около 15 ястия (включително сладкишите) за Нова година и 9 за Коледа. А тази година ще е най-хубаво с малкото ни детенце! И аз започвам обратното броене вече!
Благодаря на всички, които честитиха месечинката на моя дребосък (който всъщност е висок и снажен младеж - 9 кг на 71 см) и честито на малките човечета, които празнуват заедно с нас!  smile3525 newsm51
Ами... аз от много време не съм ви писала, много натоварено ми беше през последните няколко месеца, но обещавам вече да се отчитам всеки ден!
Вие не сте виждали моето слънчице, не съм пускала снимка... голям пропуск от моя страна, за което се извинявам! Сега ще наваксам и ще ви покажа повече снимки. Ето да ви представя г-н Зидаров:

на гърненцето, ама още с дрешки Simple Smile А ето и новото му любимо занимание - да стои прав и да оглежда цялата стая:

ето и една усмивка за младите госпожици:

и за последно един маймунджалък от любимите:

Това е от нас, лека вечер на всички! Утре, както обещах ще се разпиша и по останалите теми, които обсъждате  Hug

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 21:41 от roska_ps

# 179
здравейте, момичета!
Не мога да ви насмогна да ви изчета...
Алокация, отговарям на въпросите ти:
1. Дървените играчки - не са ли опасни за децата, в смисъл ако се ударят с тях. Не са ли тежки? Защо толкова ги харесвате?
И аз харесвам дървените играчки, Теди също. Той има някакви, но те все още не са подходящи за Марта. У нас се играе с всевъзможни неща - тази вечер хит беше доминото на батко й, което той разпиляваше по пода, а Марта се втурваше да си грабне някое парченце. И да, има опасни дървени играчки, макар и олекотени, понякога са с по-остри ръбове. Мисля, че засега най-безопасни са текстилните.
2. Проходилките
Проходилка нямаме. Засега все още оцеляваме и без. Теди не искаше да седи в проходилката и неговата си остана съмвсем нова. Но е при нашите и когато отидем, ще опитам да сложа Марта вътре.
3. Противозачатъчни - взимате ли такива и какви?
Вземах преди години, още преди да забренея с Теди. Не съм имала никакви проблеми.
Азваси, ето отговори и на твоите питания:
1. Пускате ли си ТВ докато сте в стаята с бебо?
У нас телевизия не се гледа. НАпоследък, като намаля денят и вечер Теди се позастоява по-дълго вкъщи, решава да си пусне филмчета. НО Марта не проявява никакъв интерес към ТВ-то, по-скоро дистанционното й е интересно.
2 Моето като не съм с него в стаята много страда, не ще да седи само. А при вас как е? newsm78
Вероятно всяко бебе на тази възраст е така. Марта откакто я помня е така. Мисля, че е нормално това, защото те вече са големи и по-осъзнати;  търсят повече внимание и начин да общуват. Отсега нататък ще е все така. Но какво по-пубаво от това.
ОООО забравих- моето слънце днес дори заспа само? Рядко но и друг път ни се е случвало, а на вас? newsm78
МАрта заспива сама, да чукна на дърво, много рядко, когато е неспокойна, оставам до нея и я милвам по главичката, докато заспи.
Каква температура поддържате в стаята с бебо? Не като спи а иначе, а и като спи де? - не знам, нямаме термометър, но не е много топло у нас.

Аз още не съм дала жълтък, все го отлагам. Днес обаче й дадох за пръв път заешко - хареса се. Абе тя Марта ми изглежда месарка като мъжете вкъщи, ама ще видим как ще е.
ВЕрчо, аз броколи не съм варила, но съм правила други зеленчуци на пара. Ето например вчера варих тиква и моркови (биопроизводство от свеки) и днес ги смесих с част от купешкото пюре със заешко. Утре с остатъка смятам отново да дам от същите тези зеленчуци. Така че по два дена някъде съм държала в хладилника приготвени зеленчуци.

Акварелче, ти беше питала за бибата. И МАрта е от пристрастените към бибата, а и понеже е по-капризна, ние май доста често й запушваме устата с нея  Embarassed 

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 22:35 от Тодоран

Общи условия

Активация на акаунт