Отговори
# 225
И на Марти е 106. Педката каза да не се притеснявам и аз слушам  Wink

# 226
Здравейте!
Включвам се със следната питанка: търся си пералня и да кажете кой каква има, доволни ли сте, ей таквизи ми ти неща? В шах съм, не искам да дам една камара парички както казва Пипи, за нещо което после ще си блъскам главата!

# 227
Здравейте, милички!

Честита месечинка на Габка,   Tada newsm18  Party Time  costumed034

Ето новини от нашата бърза консултация.
Питах педито за сирене - може да давам, яйца - да изчакам до годинка. Simple Smile
Мога да давам сокчета, ако е запечена, но принципно не ги долюбва тия сокове. newsm78
За дудито - всичко ни е наред вече, слава Богу! Кремчето е помогнало. Но каза като я къпем по принцип, да разтваряме лекичко дудито, за да не стане отново. Stop Naughty
Погледна венеца и каза, че скоро може да има зъбчета! А, дано, че вече много се измъчи малката ми принцеска!
Praynig

1. Каква вода давате на бебоците? - от чешмата и нея я преварявам. Peace
2. Стерилизирате ли още? - Да, особено шишетата за АМ Simple Smile
3. Как възприемате вече порасналите бебенца? Защото за мен Кристея вече е малко детенце. Не е онова бебе, което няма мнение и предпочитания. Съвсем различна е. - И аз така, възприемам Лидия като като пораснало бебче, много често се засичам да казвам за нея - детенце.

АквариелчеHug Heart Eyes
Ласи, и на Лидия й харесва най-много да си играе с шише! Mr. Green
Мириел, каква е тая количка без колани?? Аз винаги връзвам Лидия, че много шава иначе. ooooh!
Айрин, мисля че е време за захранване, защото знам че колкото по-късно, толкова по-трудно ще примеме бебчо лъжичката. Кажи биха ли ви БЦЖ?
[/color]

# 228
честито на всички месечинки днес! нямам никакво време за компа,но обещавам да наваксам.целувки

# 229
Момичета, хемоглобина на Лилито е 106  newsm78 Rolling Eyes Нисък ли е според вас?
И на Кристея е толкова. Доки каза, че има лека анемия, което е нормално за бебе на кърма, да не се притеснявам.
А сега да се похваля и аз Embarassed Кристея от няколко дни седи стабилно Simple Smile На мама голямото момиче.
А тази пуста попара не иска да я яде и това е. Пробвах всякакви варианти- с масло без масло, пасирана, с АМ. Явно няма да ядем попара. И няма да я мъча вече. Сирене слагах краве обезсолено. Мислех да питам педи за козе сирене, знам, че козето мляко е най-близко до майчината кърма и козите не боледуват от разни болести, които има при кравите. И сокове не искаше да пие. Но и хванах цаката- стържа и на най-дребното на стъргалото морков и ябълка и изяда по 1/4 ябълка и 1 морков.
И последно, но не на последно място: ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ГОЛЯМАТА ГАБКА-ЖАБКА! ДА Е ВСЕ ТАКА УСМИХНАТА И ЛЪЧЕЗАРНА!

# 230
 sisse, Дани е много сладък. Добре, че нищо му няма на детето от падането. Hug

Aquariel, Ivane, аз имах предвид друго за триковете на детенце, но връщайки се към поста сивидях, че не съм се изразила правилно. А именно, че за мене "боц" и "дай пет" са по-сложни за заучаване.  Peace

Lassi, все още не съм сигурна за датата, т.е. за Коледа не ми се ще, но за НГ 100%, само живи и здрави, ще сме там и поне десетина дни ще изкараме.

Емма, хайде и аз да се изкажа, че съм една от тези "някои". Мене ми е много готино, че първородното ми дете прави неща НОВИ за мен, а и за него. Чувствам се прекрасно да го споделям с хората, с които заедно съм го очаквала да се появи на белия свят, хубаво ми е, че и техните деца растат щастливо и са добре. Ако за някои това е съревнование, за мен - не е и ще си се хваля от моето детенце, защото това ми носи удоволствие и така го усещам.
 Искам да ми отговориш и на един въпрос, моля те. Какво имаш впредвид под "...някой май се стараят малко повече от нормалното."?  На мене ми идат на акъл два варианта.     
 - че си прибавяме от нас за наученото от децата ни; 
 - че се стараем да ги научим на повече неща, за да сме най-, от другите.
 Клоня да мисля, че имаш впревид първото?!
   Извини ме, но съм такъв характер, че бързо се засягам и паля моторетката.  motor

1. Каква вода давате на бебоците? - преварена и изворна на ДЕВИН
 2. Стерилизирате ли още? - да, веднъж на месеца  Blush
 3. Как възприемате вече порасналите бебенца? - като малко момченце  Peace ooooh!

# 231

Аз пък клоня към това, но....кой както го разбира. Не че и мен сте ме разбрали, но както някой казваше тука който има по-различно мнение от на масата и обира калая.....ще гледам да се въздържам за напред от някои си размисли и страсти и да пиша това, което е богоугодно. Знаех си че така ще стане.
 и още щях да пиша, ама....дет се казва "айде нЕма нужда".

# 232
Емма, във връзка с твоите размисли и страсти Helenblondy има една история за "Боц", която много ми харесва, но дано тя се включи да я разкаже....

Ако не, аз ще я преразкажа със свои думи, но ако тя ми позволи

# 233
  • София
Хей момичета, недейте така, всеки си има достатъчно грижи за да се изнервяме взаимно и тук.
Емма и аз забелязвам от време на време стремеж бебоците да пораснат по-бързо, да се изправят по-скоро, да проходят утре, но това съвсем не ме притеснява. Има по-нетърпеливи хора, по-експулсивни, а и бебенцата ни се развиват различно (знам че нямаше това предвид с поста си). Ти пък защо се изнерви?

Последна редакция: чт, 06 ное 2008, 21:12 от Буренче

# 234
Не се изнервяйте хораааааааааааааааааааа!  Hug

Моето Жики пък не се е научило на стандартните номера. Но за сметка на това си измисля негови собствени. Веднъж му викам "кажи миличко МА-МА" и то взе че се сгъна и направи едно смешно фейсче. Аз вчера го показах. И сега винаги като му кажа "Кажи МА-МА" и то прави така.

Ето пак ще покажа: 

Иначе аз съм на мнение, че всяка майка се гордее и заслужава да се похвали със своето бебче и неговите постижения. Естествено, някои се хвалят повече, други по-малко,  (и много ясно, различни хора сме, пъстри и шарени, това ни е хубавото), но съм сигурна, че всички се гордеем много със своите мили слънчица! Та нали са ни рожбички!

# 235
Момичета има една приказка че "моето гардже си е най-хубаво" Wink

А иначе наистина всяко детенце се развива различно и чак към 4 годишна възраст се изравняват що годе като умения, така че не се изнервяйте излишно Hug

# 236
Здравейте..пак!

Купихме на сина столче,но не това,което си бях набелязала Tired както и да е ...марката не е от значение важна е сигурността на детето PeaceСамо да вметна,че за пореден път се разочаровам от продавачите в Хиполенд!Отиваш  там с идеята да изхарчиш пари /в моя случай колкото имаш в джоба си Grinning / а те милите не знаят как да ти ги вземат...не могат да си продадат стоката!Дали разсъждавам по този начин понеже моята професия е такава,че от мен се иска да изкарам и последното петаче от джоба на клиента и той да си тръгне ошушкан от заведението Thinking
Аз казах лив и,че Дани има стафилококи в носа?Казвам ви сега! Ще видим как ше се лекуваме!
Понеже категорично ми отказа месните пюрета на Хип реших да го пробвам с пиле и зеленчуци на Гербер...голяма разлика имаше-изяде си го от раз Grinningаааа и гърне си има вече,от любимия му червен цвят Grinning

# 237

Аз пък клоня към това, но....кой както го разбира. Не че и мен сте ме разбрали, но както някой казваше тука който има по-различно мнение от на масата и обира калая.....ще гледам да се въздържам за напред от някои си размисли и страсти и да пиша това, което е богоугодно. Знаех си че така ще стане.
 и още щях да пиша, ама....дет се казва "айде нЕма нужда".
Емма, не се поддавай и не придобивай типичната за българина черта, наследена от близкото минало  да няма собствено мнение или ако има да не смее да го каже. Какво толкова, ако си изказала мнение, то си е твое и всеки има право на това.  Peace
Аз съм сигурна, че не си искала да засегнеш никого.

# 238
Купихме на сина столче,но не това,което си бях набелязала ..

Сисе, дай снимков материал, че и на нас ни предстои да купим по-голямо столче за Поли.
Пък и други мами може да дадат идеи. (Вече видях някои какво сте показали на Сисето).

Ние вчера бяхме на консултация - 7.750 кг. и 72 см. Като цифри са ОК, но това означава, че за 1 месец е качила само 170 грама! Ами така е, като не ще да яде. Само търси да суче, а от пюретата / кашите хапва само по няколко лъжички и то ако е на кеф! Не знам как ще я караме. Докторът ми се поскара, че не можело така - трябва да яде друга храна, освен кърмата. Даже каза да я отбия. Ама аз не искам. Искам да я науча да си хапва пюренца и кашички, а кърмата да остане за през нощта, за рано сутрин и за успокояване при нужда. Знам, че това е идеалният вариант, а нищо идеално не съществува наистина, но пак ми се иска поне малко от това да постигна. За капак ми казаха да започвам попарата и тя днес оплю всичко около себе си с попара. Много гадна й се видя. Вие как я правите тая попара?

А уменията, дето ги обсъждате, Поли почти ги няма. Не прави "боц", не маха с ръчичка, не дава 5 и т.н. Ама то и никой не я учи. Всички гледат да я нагушкат, а не да я "мъчат" с уроци.  Ученическа солидарност, дума да няма.  Joy

Ема, всъщност и аз мисля, че някои се престарават. Може би от големи мераци. Или за да се докажат някому. И нямам пред вид само мами от форума. Виждам го всеки ден наоколо. И при по-големи дечица. Но си мисля, че не трябва чрез децата си да си избиваме комплекси или да реализираме несбъднатите си мечти. Айде стига, че много го задълбах.  Hug 

# 239
  • Стара Загора
Здравейте и от нас Simple Smile
Емма, не се поддавай и не придобивай типичната за българина черта, наследена от близкото минало  да няма собствено мнение или ако има да не смее да го каже. Какво толкова, ако си изказала мнение, то си е твое и всеки има право на това.  Peace

Подкрепям напълно, аз самата много пъти съм се ядосвала на себе си, че много пъти съм си премълчавала и не съм си казвала каквото мисля(нямам предвид във форума, а изобщо в живота)
А другото много мами са го казали, всяко детенце си е индивидуално и се развива по собствените си правила, няма смисъл да ги сравняваме, че и да се създават конфликти по този повод...най-важното е да са ни живи и здрави Hug Ние също не правим някакви "по-такива" номера, само ръкомаха като някой тартор с едната ръка и "нарежда" Joy

Пък аз не смея да се похваля, то не е че много за хвалба де...ама мойто чаве обикновено вечер е много кисело, и тая вечер след стабилно мрънкане я оставих да реве в столчето за хранене, само я люлках и й говорех че няма да я взема и да заспива, и тя взе че наистина заспа и още не се е събудила ooooh!, вече почти 2часа...пу-пу-пу, не мога чак да повярвам. Половин час ми подсмърча после в съня си, ама равносметката е, че устисках да не я взема(много ми гадно като реве, ей, хич не мога да трая) ама й показах кой е по-голям инат, а и цялата работа беше за 5 мин рев Embarassed Пфу, стана малко несвързано ама дано ме разберете.

Иначе по поставените въпроси, в разбъркан ред обаче...
Вода не пием, аз се мъча да й предлагам вече Розов девин, че ми писна само да преварявам и да я изхвърлям.
Никога не съм стерилизирала редовно, то не че има и какво, ама чат пат на един месец веднъж се сещам да й пусна шишетата, лъжичките и купичките в микровълновата. Взех си от този препарат на Бочко за бебешки съдове и мия с него.
За моя радост и донякъде съжаление вече все повече заприличва на малко човече, малко по малко бебшкото изчезва...
За дървените игрчки нямам мнение, но май наистина са по-добра алтернатива от пластмасовите...
ТВ-то у нас върви почти нон-стоп, аз много мразя да стоя на тихо и първата ми работа е да го пусна, но за малката не представлява голям интерес и не се впечатлява от него.
Противозачатъчни съм пила, даже доста видове, освен за предпазване и за регулиране на цикъла. Сега като благоволи да ми дойде, ще видим как ще е, но може би пак ще ползвам.

Стана дългичко..отивам да обръщам внимание на мъжо Mr. Green
Лека и мека, и всички бебоци да спят непробудно, без изключения Naughty

Общи условия

Активация на акаунт