И НОЕМВРИ нека да е лесен ... като песен

• 23 400
  • 464
  •   1
Отговори
# 75
фивърче, възхищавам се на борбеността ти  Hug Дано бързо откриеш причината и я отстраниш.
Не мога да помогна с лекари в София, нито имам представа от проблема с друрога матка, но мислено съм с теб в твоята борба и силно се надявам, че ще успееш  Hug
Не обръщай внимание на прибързани изказвания, без изследвания нищо не може да се твърди  Peace
Много съжалявам за това което преживявате цялото ви семейство  Hug
Peace
и аз исках да кажа същото
гушкам те Hug

# 76
  • Sofia
фивърче, възхищавам се на борбеността ти  Hug Дано бързо откриеш причината и я отстраниш.
Не мога да помогна с лекари в София, нито имам представа от проблема с друрога матка, но мислено съм с теб в твоята борба и силно се надявам, че ще успееш  Hug
Не обръщай внимание на прибързани изказвания, без изследвания нищо не може да се твърди  Peace
Много съжалявам за това което преживявате цялото ви семейство  Hug
Peace
и аз исках да кажа същото
гушкам те Hug

И аз също!
Фив, прегръщам те, миличка!
Ти знаеш и чувстваш, че съм с теб, нали?

Heart Eyes  Hug  Heart Eyes  Hug  Heart Eyes  Hug  Heart Eyes

# 77
Честит рожден ден на порастналата Даяна.
Фив, плача с теб...толкова мъка има по този свят. В момента съм и странично ефектирана заради малката ми бебка. Толкова ми липсва и искам да я гушкам. На моменти съм щастлива, когато звъннем в болницата и ни кажат, че е по- добре, но на моменти ми става адски мъчно и притеснено. Cry

# 78
  • София
ЧРД на Даянка на патерички! bdbaloni Слави, пожелавам ви вашите мечти! Praynig Hug
Лейди, скоро да ти изпишат бебка и да си се гушкате вкъщи! Heart Eyes

# 79
Във форума на HPV Gard д-р Ивет Райчева от МД в София (може би вече не работи там, а в Св. Лазар) забелязах, че е отговорила на едно майче от Варна, което преди 2 седмици е загубила бебенцето си.  Cry  В същия форум на въпроси отскоро отговаря и д-р Гърчев. При престоя ми в МД ми се стори, че е усърден и че е останало нещо, заради което е станал лекар навремето. 
Въпреки че тези консултации нямат особена тежест, може да се използва възможността за професионалната й гледна точка.

# 80
Лейди  Hug Hug Hug много се радвам че малката е добре, много скоро ще си я приберете в къщи.

Последна редакция: чт, 06 ное 2008, 19:59 от Nefertity

# 81
  • Варна
Здравейте милички!
Днес бях на контролен преглед при лекаря, който ми прави кюртажа. За щастие ме е изчистил добре. На неговия ехограф не видя матката ми да е двурога, но преди кюртажа ми каза, че излеждала като пясъчен часовник или като балон прищипнат посредата и бебето се движело ту в единия ту в другия край. Явно в небременно състояние матката ми изглежда различно. Каза ми да си избия от главата, че матката ми е недоразвита. Обърна ми доста внимание и ми отговори на въпросите. Според него при мен нещата протичат безсимптомно, правя разкритие и когато нещата са станали фатални околоплодния ми мехур колабира, получавам силни контракции и край. Обясни ми, че шийката ми е много мека и най-вероятно на този етап от бременността, когато бебето нараства интензивно, тя не издържа и постепенно започва да се разтваря. Затова е било необходимо да ми бъде направен серклаж на ранен етап, въпреки че винаги има рискове при манипулацията да стане инфекция. Но вероятността за износване е голяма. В крайна сметка заключи, че според симптоматиката на нещата при мен, не се касае за имунологичен или генетичен проблем, не се касае и за инфекция. Просто ми каза, изчакваш 6 месеца, забременваш, правят ти серклаж и се надяваш да износиш бременността.
Въпреки всичко аз ще си направя подробни изследвания. Дори мисля да направя хистероскопия, ако се наложи, за да установя в крайна сметка каква ми е матката.

# 82
Фивка  Hug
Явно в небременно състояние матката ми изглежда различно.

Със сигурност е така, при мен и двата пъти не постигнаха консенсус за това какъв аджеба е вида на двурогото, защото и двата пъти бях бременна, като ме гледаха. Затова може би наистина е добра идеята ти да се види чрез скопия, цветна снимка и т.н. И пак сигурно резултатите ще подлежат на интерпретация.

А пък за това
Каза ми да си избия от главата, че матката ми е недоразвита.
newsm10

Hug Hug Hug

# 83
А пък за това
Каза ми да си избия от главата, че матката ми е недоразвита.
newsm10
 Hug Hug Hug
Малко по малко всичко ще се нареди, вярвам в това  Hug Hug Hug

# 84
Фивърче, Hug Hug Hug

Всичко трябва да се нареди, трябва... не може другояче! Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 85
  • Sofia
фивърче, много се радвам на новините от теб  Hug
според мен си решила правилно - да си направиш допълнителни изследвания  Hug
и след половин година отново да започнеш с опитите за забременяване  Hug

естествено, че когато се появят отново  EFP - е нужно да последваш съвета му и да ти направят серклаж, рискът е минимален, а шансът да износиш до термин се увеличава в пъти  Praynig  Peace  Flutter

мисля, че вече е излишно да ти повтарям, че съм с теб  Heart Eyes ти си го знаеш, нали?  bowuu от цялото ми сърце и душа ти пожелавам оттук нататък само с хубави вести да ни радваш, миличка  Praynig  Heart Eyes  Hug   bouquet  Simple Smile

# 86

Честит празник на всички празнуващи днес Да сте живи и здрави и още дълги години да прославяте името си!

На най-малката именничка днес пожелавам скоро да бъде в прегръдките на мама Лейди!

# 87
  • София, "Младост 3"
Фивърче, радвам се за добрите новини, но аз на твое място бих направила ВСИЧКИ изследвания - вкл микробиология - търси освен стандартните и микоплазма
виж и генетични
с голяма лекота лекаря ти отхвърля др проблеми освен посочения от нго - а по принцип да предполагаш без да си видял подобни изследвания  като да гледаш на боб - безумие, което ти заплащаш със ствоята трагедия
иди в ПРОБЛЕМНО забременяване и бих те посъветвала да минеш всички процедури съпътстващи изследванията за стерилитет като прескочиш само тях - така ще си абсолютно сигура, че си направила всичко възможноза мен това вкл:
- генетичните, за имунологичните мисля касаят самото зачеване, но генетичните са важни - доплерата ти добър ли бе и правиха ли ти в послдните две седмици преди трагедията?
- микробиология - освен др и такива като е.коли и МИКОПЛАЗМА - за нея се прави отделен тест и може с обикновен влагалищен секрет да не се хване - да се търси или генетично или с цервикален секрет
- да се види наистина дали е двурога матката или не и да се изследва и за др неща ако има за какво
- да си провериш хормоните - не е изкл и там да е проблема
това е което се сещам на първо четене....прегръщам те и тъгувам с теб, много ми е мъчно наистина - просто някак бях толкова уверена...а сга не знам в какво да вярвам и на кого...
но вярвам ще се бориш и в крайна сметка ще дочакаме щасливия момент - заедно с теб, тук ще бъдем винаги за теб и с теб

# 88
Честит имен ден на всички празнуващи днес, да са им живи и здрави имената
Честит първи празник и на малката Михаела на Лейди и на мъжа и
Фивърче, дано всички новини които получаваш от прегледите да се все добре и оптимистични
На всички пожелавам хубав уикенд

# 89
Честит имен ден на най-малката ни Михаела! И на татко й също! На двете Ренчета (едното много изчезна), на моя любим съфорумец Емо! На всички, които не съм се сетила, че празнуват днес!
Бъдете живи и здрави! Бъдете закриляни и пазени!   bouquet

Фивче, прави всичко, което мислиш, че трябва и не трябва да бъде направено. Ако мога да ти бъда от някаква полза и имам възможността, ще бъда насреща.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт