Египет - втора тема

• 42 994
  • 442
  •   1
Отговори
# 225
2005г. бяхме ние. На Пирамидите влизахме в една от малките пирамиди, цената на общия билет го включваше, нищо не сме плащали отделно, освен 1$ бакшиш на един чичко по нощница, който стоеше отпред и си поиска.
В Хеопсовата пирамида се влиза срещу допълнително заплащане, беше 40лири тогава, бяха 10лв по него време. Ограничения нямаше, освен съвети, че е задушно стръмно и празно и всеки да си прецени струва ли си усилията и изобщо дали е по силите му. Коридора е адски стръмен и тесен. Влиза се с дупето напред.

Това за шофирането в Египет не е смешно. Представете си го лошо и на място ще видите, че е още по- лошо. Луда работа е.  Grinning

Това, дето екскурзията включва снимка пред Пирамидите, предполагам означава 3-тата спирка, на платото, където пирамидите се виждат като на длан и е много подходящо да се сложиш на техен фон за снимка. Ние имахме общо 3 спирки на Пирамидите - платото е огромно, както и самите пирамиди са огромни и се возихме с микробус из тях. Отделно пред Сфинкса и храмовете и накрая на ресторанта за обяд и с панорамна гледка към Сфинкса на фона на Пирамидите.

# 226
  • Стара Загора
Благодаря за инфото, Пина.
Аз съм подготвена какво мога да очаквам от вътрешността на пирамидата, ама да отида до там и да не вляза... дори и с дупето напред, ще е като да отида до Ватикана и да не видя Папата  Laughing

Сега чета сайта на Александрийската библиотека и планетариума.
Така като си мисля, май 3-4 дни ще ми трябват само за Александрия.
Дали не е по-добре да си отидем на своя глава там, без предварителна организация с туроператор. Защо да плащаме all inclusive за 5* хотел, като май през по-голямата част от времето ще искам да обикалям забележителностите.

Херко, ако очакващ спокойна почивка, забрави!

# 227
  • Beyond the Frontiers
 Jade, ами ако смятате да обикаляте, вземете си най-евтиния хотел, мисля, че пакета ще ви е по-евтин, отколкото ако сами си вземете самолетни билети и т.н.

А, хотела при това супериор го взех декември на 320 евро last minute. Понякога има смисъл да се изчака Peace

# 228
  • Стара Загора
Херко, ако очакващ спокойна почивка, забрави!
Мечтите умират последни Mr. Green
Вече мозъка ми блокира на мен тотално.

# 229
  • Стара Загора
А, хотела при това супериор го взех декември на 320 евро last minute. Понякога има смисъл да се изчака Peace
А как се "взема last minute"? Нещо не съм наясно с тези туристически термини. Embarassed
Много ме озадачи и "stop sales" на хотелите. Какво ще рече това?
Знам, че ви заливам с въпроси, ама такава египетска треска ме е затресла Laughing

Херко, стягай се в кръста Grinning

# 230
По- добре идете първия път организирано, а после, ако ви се иска (и ви стиска) може да повторите сами  Simple Smile
Една седмица и без това е абсолютно недостатъчна за Египет.

# 231
Ласт минит е буквално последната минута, демек намаление на цената в последната минута. Това се дебне и се плаща около седмица или няколко дена преди заминаването. Лошото е, че ако в последния момент се окаже, че няма оферти ласт минит, си оставате тука и с напразно взета отпуска. Но засега май такова изчерпване на местата не се наблюдава.

Стоп сейл е когато хотела си е запълнил местата и вече не се продават пакети за съответната дата.  Peace

И..., щом сте пътешественици, а не почиващи  Wink  за какво ви е тоя 5* хотел?  Хората взимат скъпи хотели с луксове и лиготии, защото 1 седмица носа не си подават от него, вие ще сварите ли да ги ползвате?  Simple Smile

# 232
  • Стара Загора
Стоп сейл е когато хотела си е запълнил местата и вече не се продават пакети за съответната дата.  Peace

Т.е там са хотелите, които неможем да ползваме за тази дата....Или?

# 233

Т.е там са хотелите, които неможем да ползваме за тази дата....Или?

Значи, хотела предлага оферта за дати от 3 март, от 10 март и от 17 март (примерно). След месец, всички места са запълнени. В сайта на агенцията не свалят офертата, защото тя се предлага и за други месеци, по- натам, но слагат надпис 'стоп сейл', за да не си прави никой сметката, че ще резервира тоя хотел за 3 март, а то всъщност да им кажат в офиса, когато отидат с парите, че вече за там няма места.

# 234
  • Beyond the Frontiers
Last minute на Тез тур конкретно, защото ги следя излизат около 2 седмици преди датата на тръгване и обикновенно е с намалена цена. Имаше оферти за по 199 евро за 3 звезди хотели, 236 евро за 4 звезди на HB /закуска + вечеря/. Алма тур пък оферират 2-ма на цената на един, примерно. Лошото при тези ласт минит е, че може хотела, който си си харесал да го няма вече в продажба, и избора е по-ограничен. Но пък аз спестих 300 евро на нашите, което примерно им бяха всички допълнителни екскурзии. Grinning

# 235
  • Стара Загора
Това звучи интересно... значи ще се ослушваме. Пък ако не изкочи нищо... ще си идем от 21.03.

Гледахме този 5* хотел, защото цената му е доста ниска. Колкото на 4*, че и по-малко.

# 236
ще почета в темата... макар че ми се вижда далеч Египет

# 237
Джейд, наемането на кола ще е доста голямо приключение според мен. Трябва да имате някой луд шофьор, владеещ правилата на клаксона и на ляват ръка. Simple Smile Сигурно звучи доста откачено, но като отидете там ще видите. Принципни само за Кайро според мен една седмица не стига Simple Smile Иначе бензинът е евтин там 3 литра са 1 долар. В кайро (грубо 30 мил.град да го вземем) има 5 светофара, от който 2-3 работят, но никой не ги гледа. Иначе пътищата в страната им са по-добри от нашите магистрали.
За влизането в Пирамидите - не се включва в цената, която сте платили, ,мисля че беше 100 ег. паунда.

Лекичко завиждам на всички тръпнещи и чакащи да заминат:) Моят мъж каза че таз година ще починем от Египет, за догодина да си правя планове за Хургада.

# 238
  • Стара Загора
Джейд, наемането на кола ще е доста голямо приключение според мен. Трябва да имате някой луд шофьор, владеещ правилата на клаксона и на ляват ръка. Simple Smile
Аз, аз...  Mr. Green
Правилата не ги владея, но като ви чета явно единственото правило е, че няма правила.
Тъкмо за мен!  Joy

# 239
Извинете ме за глупавия спам, но Джейд ли е? Не е ли Жади?  Grinning

И аз мисля, че с взимането на кола под наем се надценявате...  Thinking Не, че не може, ама си мисля, че като ви прасне шокът, няма да ви е ни до коли, ни до нищо. Били ли сте преди в подобна страна? Ако сте били в Сирия или Тунис, все пак имате солидна подготовка, но ако не сте излизали от Европа....

Общи условия

Активация на акаунт