Отговори
# 135
Понякога форума го чувствам като малка диктатурка, религия не може, политика не може...чудя се дали ще ми е позволено да кажа, че едва ли има голяма разлика дали управляват демократи или републиканци в САЩ  Joy Joy Joy

# 136
Ди-на едно мнение сме-всъщност-може,но по-най деликатният нчин-и като ни остане време-имаш насреща си по тези две теми добър слушател и събеседник в мое лице,а за Републиканците и Демократите -май е все тази-хубавото е само,че в Белият дом,ще влезе чернокож президент

# 137
На емоционално ниво съм много щастлива, че избраха чернокож президент, при това млад и симпатичен. Но политиката едва ли е само емоции.

На ниво по-задълбочени разсъждения Обама ми се струва закономерно явление. Свързан с белите, черните, Кения, Хаити, САЩ....един наистина народен човек който да привлече избиратели. Да не забравим че именно малцинствата - черни, латинота, бяха увещавани да се бият на фронта в Ирак, и се връщаха телесно и умствено увредени без особена грижа после от държавата. Е, да се привлекат тези малцинства да гласуват с кеф имаше нужда точно от един харизматичен Обама. Само няколко президента назад политическите анализатори смятаха, че чернокож президент на САЩ не е възможен. Сега стана възможен защото просто беше нужен.
Чудя се само дали тези милиони долари за предизборната кампания са от джоба му, и ако случайно не, дали няма пък да работи за тези дали му ги..(които може би са достатъчно богати да финансират и кампанията на опонента му). Та затова викам, че едва ли ще има кой знае каква разлика в управлението...такива ми ти работи

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 13:42 от Monsoon_rain

# 138
  • Варна
Рейн лошо няма да се говори за политика и религия, но предполагам че във форума са забранени, защото тези две теми ще предизвикват прекалено много спорове, крайни позиции и излишни страсти Flutter а все пак идеята на форума е момичетата да си помагат, а не да се карат
Лили по скоро пробвай да си източиш парфюма със спринцовка, аз съм опитвала да чупя парфюм, но не съвсем успешно, разливам прилично количество Confused

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 13:46 от rafaela

# 139
Мансун, браво за поста ти за "пипането" на Корана.
Да вметна, че превода, който имам аз /бг превод , а на всяка страничка умален лист със съответния арабски оригинал/ ми е подарен от приятелка, баша й помак, а майка й туркиня.
ПОДАРЕН, БЕЗВЪЗМЕЗДО !!!  Нейната история е странна, на никой не казваше за религията си, подпитваше ме това онова какво мисля и като видя , че искрено се интересувам и вярвам, ми се "разкри"  .  Благодаря ти, Албена, дано да си намерила това, което търсиш  Praynig
Благодарение на този подарен превод на Корана, аз направих първите крачки към истината.

Една позната беше изумена, че имам достъп до Корана, нейния приятел не й позволявал да го докосва, казал й че е мръсна  #Crazy  Егати идиота, а като спиш с нея, тогава не е мръсна  , а???

Мансун, а когато някой те пита за ислям, но прозират намеренията му , че не исляма го вълнува, а гледа на него като на метод да получи дадена изгода например, тогава длъжен ли си да отговаряш с търпението и радостта ,с която би отговорил на човек, за който личи , че истински се интересува ?  ОТ друга страна, ние не бихме могли да знаем какво таи всеки в сърцето си, друг вижда това.

За знаменцето пред името на всеки- не ми пречи, че съм сложена в Сирия, и в Китай да ме сложат пак ще си трая  Laughing  
Ако на Снежана Хадж й пречеше, може би щеше да каже, аууу не, махнете го това мръсно поробителско знаме, не ща да го гледам.

Дуа, съчувствам ти за личната драма, твоя и на хиляди други. Аз не  бих простила и никога не съм градила имиджа на всеопроваваща и добродушна, но ти винаги проповядваш толерантност, разбирателство, прошка...  
Естествено, че мъжът ти няма да забрави и прежали баща си, но това значи ли, че всеки път като види израелското знаме, че избухва в дива ярост и ще ти иска обяснения защо във форума бг мама има израелско знаме и с кой пишеш? Ами ако имаш приятелка еврейка? Възможно е човек да има и роднини евреи/ Катето Мароки/, какво правим тогава  Rolling Eyes

Ако поругаеш знамето, това ще намали ли мъката? Не мисля.  Когато видиш така омразното ти знаме, спомни си , че Тигър и Нил минават и през арабски държави, а Дауд е пророк признат от исляма.
Прадядо ми е убит от сърбите във войната, на невръстния му син за спомен от никога невидения баща са останли чифт ботуши , посмъртен кръст за храброст и грамота. Трябвало ли вдовицата и сина му всеки път, когато виждат сръбско знаме да губят равновесие...

Палестина е голямата болка на всички мюсюлмани, всички се молим да я видим свободна и знаем, че това ще стане.

# 140
Латеа,давай снимка на цветето,въобще не ме притесняваш.Имам толкова много свободно време.
Лили,наистина е най-добре със спринцовка,това е Адикт,а не какъв да е парфюм. LaughingКойто между другото обожавам.Първият път ми го донесоха от САЩ,а втория си го купих от БГ,който нямаше нищо общо с първия,нито като миризма,нито като трайност.Парфюма с идна дума е жесток.

# 141
Моля за мъничко помощ, моля ви погледнете в албума защото имам съмнения че съм направила някой гаф,ако има нещо такова ви моля да го отстраните ако е възможно,много ви благодаря!

# 142
Страхотна,нищо му няма на албума ти.Само първата снимка е нещо малка,но защо ми се струва,че е сканирана  newsm78 Както и да е,добре са си снимките. Peace

# 143
Мансун, извини ме, но поради лични ангажименти нямах време до сега да се обърна персонално към теб. Искам само да те поздравя за направения избор да приемеш ислям преди да се запознаеш с мъжа си. Аз не съм отдавна в темата, но имам наблюдения за хора, които първоначално плюят исляма, след което (може би 5-6 годишно съжителство с мъж - мюсюлманин) приемат исляма и стават върли застъпнички. Чудя се, ако не е тоз мъж - дали биха били такива, или биха си останали каквото са си били, и каквито Бог ги е създал??

И друго - благодаря, Катя, за тънкия намек, но можеш да говориш открито - няма проблем.  За едно нещо съм съгласна с теб - няма как да знаеш за намеренията на даден човек. Още повече, от психологията знам, че човек разсъждава по себе си. Ако според теб всеки, обърнал се към исляма, таи задни мисли - тогава погледни по-надълбоко в себе си.
Аман от хора, готови да определят другите и да "прозират" намеренията на другите. В крайна сметка всеки сам си отговаря за себе си. А ако пък чакам на теб да ми отговаряш с търпение и радост - права беше снощи - никога няма да стана мюсюлманка...  Rolling Eyes
Но не си ти и човекът, който ще решава става ли от мен такава или не.  ooooh!
Помисли малко, Кате - ако имах лоши намерения, да ползвам религията, за да постигам нещо - бих ли задавала въпросите си на вас?? Ами не, защото отговорите не биха ме интересували. И ако исках да постигам користни цели, абе защо изобщо ще намесвам нещата тук?? Има много хора, които мога да питам, има много неща, които мога да прочета. И не бих изобщо стояла във този форум, ако беше така, както твърдиш. Защото нямаше да ми е нужно. Не знам защо се захвана с мен. Снощи просто попитах религиозните мъже носят ли злато, и ти веднага - от теб мюсюлманка няма да стане... на какво основание го реши??

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 15:17 от Eye of Ra

# 144
  • Варна
Още малко и ще дойде Дивиана с метлата Naughty

Момичета според мене религията си е нещо лично, не е нужно някой да показва във форума колко е вярващ и какво прави и какво чете  Naughty

На мене много ми допада поведението на Дтти - досега не съм  я чула  да пропагандира в полза на исляма, или да коментира Корана или каквото и да е там, ето така се общува мирно и кротко с човек от друга религия  Naughty

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 15:32 от rafaela

# 145
Именно.Ако продължавате с расизма,антисемитизма,религиозните и политически заяжданици,аз лично ще изивкам Дивиана. Twisted Evil
Темата стана доста грозна,а не бива.Отблъсквате дори и широко скроени хора като мен.

# 146
Кате-нямам нищо против евреите и тяхната религия,а пък мъжът ми не е от тези,които изпадат в ярост--добре знам в какъв свят живея  как е протекло създаването на тази държава-само за информация да споделя ,че евреин,не означава непременно ционист-а ако някой тук иска да защитава ционизмът-негова си работа...ставаше въпрос за флага,който е ционистки и създателите му и техните поддръжници,не от любов към пророците са го измислили,а със съвсем др.цели,още от съществуването на Великите Сили...
Ясно е,че това трябва да се преживее и да се мисли много по този въпрос,преди да се говорят толкова големи думи за това,че някой съчувствал на друг и прочие-фактите са други,а потърпевшите ние-а войната от 2006год.все още е отворена-което,означава,че решат ли Изрел и ВСили да я почнат ,имат зелена светлина-Ей в такъв свят живеем-Несправедлив
ЗА ТОВА СЕ ИЗВИНИХ ПРЕДВАРИТЕЛНО,И ПРЕДУПРЕДИХ ,ЧЕ ПОСТАВЯМ ЛЕКО ДЕЛИКАТЕН ВЪПРОС-НО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ПРИМЕРНО ОТ НЯКОЙ ПРЕЖИВЯЛ ГОДИНИ МЪКИ В КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛАГЕР БОРЕЦ ЗА СВОБОДА,ДА ЧЛЕНУВА В КЛУБ НА СЕБЕПОДОБНИ,А ПЪК НЯКОЙ ОТ ТЯХ ДА НОСЯТ КОМУНИСТИЧЕСКОТО ЗНАМЕ НА РЕВЕРА СИ...  bouquetОТСРАНИ МОЖЕ И ДА ИЗГЛЕЖДА ЛЕСНА РАБОТА,НО ТОЙ СИ ЗНАЕ КАКВО МУ Е...
както и да е...пиша открито за това и вярвам,че се разбираме идеално-  bouquet
нямам нищо против никой човек, но НЕСПРАВЕДЛИВОСТТА И ГНЕТТА са непоносими за мен

# 147
  • по пътеката
да кажа новините от светлето от мароко и новия 4лен на фамилията! те са добре, мама си е в къщи от  понеделник с бебко! добре се 4увства тя, но много гости и върволицата няма да спре поне до неделя! тя каза, 4е бебко е приет в голям възторг от мохамед  и вси4ки, но мал4о много се радва на брат4ето си и това е  4удесно! за изследванията и те са добри, тоест закрепен за в момента, но диетата пак трябва да се отстоява, 4е с гостите се отпуска края! светлето държи здраво и ве4е както си е в къщи с много ангажименти и пораснал батко ,оле мале!

# 148
Марси,тъкмо щях да съобщавам за Свеар,а ти вече ме изпревари-да в къщи са ,което е толкова хубава новина,така такмо ще оставим неразбирателството и неуредиците на страна, пък Бог ще въздаде справедливост ,когато му дойде времето Heart Eyes

# 149
  • Paris, France
Oh, mnogo ste izpisali. За парфюми нещо не съм вдъхновена. Теменужките не са любимото ми цвете като нотка, но по-късно ще се постарая.

Дуа, парфюмите са голямата ми любов още от детството и причината да науча френски и да се интересувам от ботаника и арабския свят. Прадядо ми, бащата на баба ми е бил търговец и знаеш, парфюмните масла, смоли, подправки са измежду стоките с които са се връщали в Европа. Не се занимавам професионално с това, то и за продавачка в парфюмерия няма да ме вземат. Тях ги искат гримирани а аз за мой срам и крем за лице нямам. Имам червило - 2 броя, руж, купен преди 9 години и молив за вежди, който ако още малко се повъргаля из къщи ще може да мине за антика, май е отпреди  Embarassed, абе повече от 15 години. Парфюмите са ми голямата страст и там съм като енциклопедия, това още от дете.

За знамето - живеем в реален свят. Съгласна съм със Шилан. Баба ми е загубила половината си семейство и майка си в гоненията от турците в Тракия и не помни майка си и няма и снимка от нея. Но ако някой живее в Турция какво, в Ботсуана ли да го пишем или да използуваме по-ранното име Византия newsm78, особено ако е грък или православен?

За носенето на злато - на мъже мюсюлмани им е забранено от религията да носят злати украшения и коприна. Това на няколко места. На жените е разрешено. Има много хадити забраняващи носенето на златни украшения, което прави забраната силна. Толкова силна, че в един от тях се казва, че който умре, носейки златни украшения, господ няма да му разреши да ги носи в рая.

http://qa.sunnipath.com/issue_view.asp?HD=1&ID=1803&CATE=97

Шилан, който се интересува с користна цел, информация дал господ в интернет.

Общи условия

Активация на акаунт