Отговори
# 60
Здравейте,едва на 3-та стр. е тамата?!  Thinking Laughing Laughing

Много интересни неща Наина!
Аз съм гледала док.филм за традицията в Китай:ако момиче иска да се омъжи в богато семейство,за момче с полужение:задължително крачетата и трябва да са няколко инча:голяма болка,много време...едно осакатяване  Rolling Eyes
А за законите в САЩ:  Crazy шарен свят!

Някой знае ли нещо повече за откритата гробница в Йордания,която се смята,че е на Соломон а.с.?
Саратед ?Във вестника не пише нищо ,а ми е любопитно Sad

В Емирствата се шуми около кампания за бездомните котки:
тук кучета по улиците няма,но пък котаци:покрай всяка кофа..
та дават подарък за който се обади и докладва...
обаче аз приемам кампанията със смесени чувства:приспиват котенцата  Confused
Не знам според Исляма как е:разрешена ли е евтаназията на животни?

Има ли бездомни животни по вашите арабски и персийски страни ?

Марси-с какво се татуират жените при вас?
Защото освен хенна друго не знам халал ли е?Тату с мастило е харам....

Алкохол за външна употреба не е забранен,даже разрешиха и % в храните Rolling Eyes

Последната мода тук са тези кремообразени парафюми:един саудитец ги е измислил:имат вид на захарен памук и красиви цветове,винаги е пълно с туристи пред киоска-всички пробват,суетят се..
Уханията се харесват дори и на мен,трайни и попиващи в кожата.
Доста са скъпи обаче:една кутийка колкото на крем Здраве е 150 дрх,ще чакам разпродажбите Simple Smile
Невена ако можеш да намериш снимка,да ги видят момичетата

Даже и нашата емирска министърка си направи парафюм:

Шейха Любна и нейното собствено творение:
"Mukhalat Sheikha Lubna"
Можете да си го закупите от Saks Fifth Avenue ,,само,, за 1000 дирхама или $370

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 14:52 от Water Lily

# 61
продължавам да не получавам известие за темата и ми липсва "бързия отговор" някой друг има ли го този проблем

# 62
Прегледай си потребителските настройки, Сани Вероятно нещо там се е разбутало  Peace

# 63
Невена мерси са инфото  Hug Ако и на другите им е интересно споделяй за парфюмерията, то си е цяла наука....

Лили вие ходихте ли в Dubai Mall, открит е съвсем наскоро, претендира да е най-големият мол в света, пустата му по по най надпревара ... Grinning

# 64
Невена,благодаря за списъка!
Ейнджела,си го изпръсках с голям кеф,както казах Диор ми е любимец,но май неговите парфюми започнаха да ми стават по-леки.Другите не ги познавам,ще ги проуча.
Мисля в предната тема бях пуснала линк към сайт в Пловдив с арабски парфюми,моля този който е наясно с арабските парфюми да сподели дали да истински или някакви ментета.
http://www.emarat-bg.com/
Лили,този филм и аз съм го гледала,слагат се едни шини на краката,абе егати ужаса!Блазе Ви за котките,ние си имаме в изобилие бездомни кучета.

# 65
а сега ме информира Simple Smile
прави каквото си иска:)
но все още ми го няма бързия отговор а ми беше толкова удобен Simple Smile
лудница

# 66
  • Paris, France
Лили, Корана позволява евтаназия на животно, но САМО ако е за да се спаси от страдание и мъчителна смърт а не за да се отървем от него.

Невена ако можеш да намериш снимка,да ги видят момичетата - снимка на какво?

Наина, и на мене ще ми е интересно да чуя мнение и най-вече описание на тези парфюми.

# 67
Здравейте Арабелки!  bouquet
Казвам се Раша, полуарабка и полубългарка съм! Ще ме извините за грешките на български, но от 18 години не живея в България а в Германия, Бонн. Много сте ми интересни и с голямо удоволствие следя вашите коментари и разбирането за Арабският свят и неговите традиции.
Аз лично съм избрала хринстиянският и европейският начин на живот, но това не означава че не възприемам мюсулманите! Напротив! Всеки има право да вярва в каквото той сам намира за правилно! Майка ми е атеистка, баща ми избра преди 15 години да стане много вярващ мюсулманин а преди това аз го помня, той пиеше алкохол и ядеше свинско! Изведнъж той прозря истината за себе си и започна да се моли по 5 пъти на ден, забрани свинското вкащи, алкохола и гледаше да се моли, когато аз имах гости-германки, пред нас-демонстративно. Аз вече бях на 15 години и той самият ме беше водил в църкви в България... това беше голямо противоречие за мен и аз никога не пожелах да чуя за Исляма! Ненавиждах тази религия, защото за мен тя беше свързана само с ограничения и караници и кавги...Представете си ситуацията на 18 годишна възраст баща ви да идва в 2200 да ви прибира от купон- като е дошъл 1 час по-отрано да ви шпионира, без да го видите.
Въпреки това реших да дам шанс на баща си и заминах за Сирия, където изучавах Корана и арабски. В Сирия аз живях при моето семейство и излизах с арабин (мюсулманин)-от много високостоящ произход (не искам да споменавам имена). Той имаше сериозни намерения към мен и аз бях много влюбена, защото се държеше с мен като истинска принцеса и поиска ръката ми от баща ми както си му е по арабски обичай, - муккадам: 20 000 долара, муахар: 1 000 000 долара и килограми злато. НО! Тогава моите братовчетки ме дръпнаха по женски една вечер и ми разказаха за истинският живот на една истинска арабка. Как жената е зависима от мъжа и най-вече, че ..с техни думи за да схванете смисала: МАЙКА ТИ НЕ Е АРАБКА- ТИ СИ ИМАШ ИЗВИНЕНИЕ ДА НЕ ВЗЕМЕШ АРАБИН! Не ги разбрах, аз продължих да си го искам, но когато той разбра от негов приятел, че има позната в София, която е копие на моята външност и че може да бъде с нея без да се жени за нея.. той повече не ми се обади! С две думи той ме е искал за жена, защото иначе не можел астигне до легло с мен!
Примери мога да ви дам хиляди.. преди и след това много са ме искали, но аз тогава реших, че никога няма да взема арабин, защото не искам дъщеря ми да живее в този техен свят! Омъжих се за християнин. Имаме си дете и чакаме второто. Голяма част от мойто обкръжение са араби, но да ви кажа честно не са толкова надъхани като вас... а това са истински, чистокръвни араби.
И честно казано не ви разбирам и много ме е яд на жени акто вас, които загърбват собствената си кръв заради един мъж! И се възхищават на култура, която вообще не познават!
Внимавайте какво ще ми отговорите, защото аз не говоря от вашои място- а от това на вашите деца от смесени бракове!
Желая ви всичко хубаво, не  е лично, но нека чуете мнение с риск да не ви хареса.

# 68

Лили вие ходихте ли в Dubai Mall, открит е съвсем наскоро, претендира да е най-големият мол в света, пустата му по по най надпревара ... Grinning

Ех,Ани-добре,че си ти да ми кажеш Crazy -не знам нищо аз,последно гледах снимки от аквариума в строеж...
В четвъртък ето къде ще искам да ни води мъжо ,после ще докладвам  Grinning

Хм,значи в мюсюлманската страна ОАЕ от 5 години вече приспиват котенца само за да се отърват от тях...знаех си,че има нещо гнило  Rolling Eyes

Наина-не са ментета:Аджмал е голяма компания,брат ми много харесва техните продукти с типичните арабски ухания и му пращам..е вече няма да му пращам щом има в БГ Twisted Evil

Rasha- повечето полу-араби полу-българи мислят точно като теб по въпросите за Арабския Свят,Исляма,мюсюлманките,арабките и т.н.
Жалко,че си си изгубила времето в Сирия,и от Корана си разбрала само текста,но не и смисъла...
Завист ли те провокира да пишеш в темата? Simple Smile

# 69
Мдаа, много интересно мнение. Бих го определила като мнението на деня.Сигурна съм,че ще предизвика огромно оживление в темата...
Раша, да ти кажа само,че тук пишем доста хора - и от двете религии, и никога не стъпвали из арабски земи, и с различни мъже (не само араби и мюсюлмани).Та твоето обобщение не е съвсем на място. Пък и какви ще станат децата ни не зависи от теб и твоите родители,а от нас и нашите партньори. Ще ми бъде интересно,ако продължиш да си отстояваш мнението,а не изчезнеш за 60 секунди. Peace

# 70
аз пък не6то не можах да схвана разказът на Rasha  Rolling Eyes,как така говори6 от думите на на6ите деца  ?Shocked
ти от къде видя, 4е на6ите мъже са надъхани и как установи какъв на4ин на живот караме ?

# 71
За всички вас: Аз няма да изчезна за 60 секунди! И аз ви казвам неща не само от моя гледна точка- а от гледната точка и на повечето арабки! А смея да кажа, че познавам МНООООООООООООГО! А относно разбирането на корана- повечето от вас не го разбират, щом талкувате нещата по начина по който чета тук! И вашите деца са продукт на околният свят а не на вас! Научете малко педагогика!
И пак си проличава вашата крайност-при избирането на думи и толерантноста ви към друго, противоречимо мнение от личното ви.
Ще трабва да ви напусна скоро, защото си имам личен живот и собствено аз. И пак ще се върна и съм сигрна, че ще има много други мнения като вашите, защото това е единственото в което има истина, за ралика от вашите лицемерни мнения! Ще ви пиша отново...но ме помнете, защото повечето от вашите деца ще са на моето мнение!

ПС: Аз знаех още преди да ви пиша, какви отговори ще получа...

# 72
water lilly

Каква завист? аз съм изчела изцяло само една тема-как сте се запознали с половинките си..и там няма на какво да завиждам! Повярвай ми..ако ти знаеше за моят живот-ти щеше да ми завиждаш!
А за другата която пише, че вашите мъже не са такива- и баща ми не беше!

Вообще не сте информирани за арабският свят-за Пакистан например, където наскоро застреляха няколко момичета защото искали сами да си изберат младоженците!!

Аз тръгвам!!
До утре... арабелки

# 73
Rasha
миличка това че си живяла малко там и не си ги разбрала си е твой проблем
това че не си искала да живееш като тях си е твое право (въпреки че малко е останало да се омъжеш за такъв мъж и доколкото разбрах ако е зависело от теб си щяла да го направиш)
не говори от името на децата защото точно тези деца са бъдещето на нашия свят а не тези който се дрогират и на 12 години вече са били в отрезвителя.
би трябвало от опит да знаеш че там нормите са други и точно тези норми възпитават децата в добро.
а що се отнася за отношението на мъжете към жените аз от опит ти казвам че това не зависи от религията.
мюсолманина се държи като истински мъж- гледа си семейството.

айде попрочети още малко и тогава пак говори

# 74
Пак стана интересно в темата. Mr. Green

Раша
, а как смяташ, че трябва да се отнася една жена към културата на съпруга си? Ти не плюеш по културата и историята на твоя, нали? А за мен араби, българи и каквито и да е други, правещи се на по-католици от папата, забравили произхода си, са изгубени души. Никоя  от нас незвисимо от интереса си към арабския свят не се е отрекла от родината си, прозхода си, както се опитваш да ни изкараш.

И не, няма с какво да ни изненадаш, жлъчни хора винаги има, и навсякъде. Peace

Общи условия

Активация на акаунт