тест за овулация

• 274 385
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Момичета и аз имам едно въпросче. Този месец МЦ ми беше много странен 2 дни кафеникаво течение, обикновено 5-6 дни. Но тестовете за овулация ми показаха + на 15-ти и 16-ти ден,при 30 дневен цикъл като моя е нормално, миналият месец бяха + на 14 и 15 ден, но този месец за първи път количеството ЦС е доста по-малко, не е съвсем да липсва, но като цяло се усещам доста суха, иначе яйчниците ме болят и всичко останало както си му е реда, дали е нормално и дали ще попречи?

Весели празници и дано да се сбъднат всичките ви желания! Hug

# 196
Здравейте момичета и аз имам едно питане ако може някой да си даде мнението ще съм благодарна HugОт известно време си следя Овуто и забелязвам че тестовете ми отчитат 2 чертички в дните ,в които трябва, но никога не са еднакво наситени като цвят т.е. винаги тестовата е по-наситена.Знам че на 12 цикъла преблизително  се пада 1 ануволаторен месец,но при мен винаги тестовете показват едно и също.Тестовата линия е по-наситена.Трябва ли да се притеснявам,че нещо не е наред,защото бебето все още не се получава  Cry
Преди следих и БТ, но вече правя само тестове,защото ми е много натоварващо и не винаги успявах да я меря в един и същи час.
Благодаря ви   bouquet

# 197
  • Бургас
Пробвай фоликулометрия, но ако почти не се различават мисля , че всичко е ОК.Ти в Бургас имаш ли някой АГ при когото ходиш?

# 198
Здравейте момичета и аз имам едно питане ако може някой да си даде мнението ще съм благодарна HugОт известно време си следя Овуто и забелязвам че тестовете ми отчитат 2 чертички в дните ,в които трябва, но никога не са еднакво наситени като цвят т.е. винаги тестовата е по-наситена.Знам че на 12 цикъла преблизително  се пада 1 ануволаторен месец,но при мен винаги тестовете показват едно и също.Тестовата линия е по-наситена.Трябва ли да се притеснявам,че нещо не е наред,защото бебето все още не се получава  Cry
Преди следих и БТ, но вече правя само тестове,защото ми е много натоварващо и не винаги успявах да я меря в един и същи час.
Благодаря ви   bouquet
Точно така трябва да бъде - тестовата да е по-наситена или еднаква по цвят с контролната.

# 199
Да имам АГ при когото ходя,но ми е малко трудно да намирам време,много съм ангажирана.Знам че това не е оправдание,но ако още няколко месеца бебо не се получи ще се наложи да отида.
E.L.  дано да си права,защото по всички мнения,които прочетох във форума разбрах ,че за да е положителен теста лентата трябва да е по-наситена от тестовата а при мен никога не става  Embarassed
  Честита нова 2010 г. на всички.пожелавам ви(както и на себе си) само половителни  EFP preggo и дано да има само здрави и хубави бебоци   bouquet

# 200
Да имам АГ при когото ходя,но ми е малко трудно да намирам време,много съм ангажирана.Знам че това не е оправдание,но ако още няколко месеца бебо не се получи ще се наложи да отида.
E.L.  дано да си права,защото по всички мнения,които прочетох във форума разбрах ,че за да е положителен теста лентата трябва да е по-наситена от тестовата а при мен никога не става  Embarassed
  Честита нова 2010 г. на всички.пожелавам ви(както и на себе си) само половителни  EFP preggo и дано да има само здрави и хубави бебоци   bouquet
В първият ти пост - контролната или тестовата имаш предвид? Най-добре е да си вземеш един месец 10бр тестове и да правиш от 7-мия до 17-тия ден + мерене на БТ, така можеш най-точно да определиш кога ти е овуто.

# 201
  • Edinburgh-UK
Здравейте момичета.Аз съм нова в бебеправенето пробваме от 2 месеца и все още не се получава дано новата година ни зарадва с дългоочакваните  EFP От 1 месец се опитвам да оцеля овулацията със тестове.На моят тест за овулация пише че резултата мога да го прочета след 3 мин,изчаках си 3-те минути и резултата беше 2 линийки обаче тестовата не беше наситена колкото контролната или повече,казах си утре ще продължа със тестването.Обаче съвсем случайно след около 2 часа погледнах пак теста и тестовата линия беше станала наситена колкото контролната.Какво означава това?
успех на всички и дано скоро видим  EFP

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 23:31 от swetla99

# 202
Щом на упътването изрично е казано след 3-тата минута, но не по-късно от 10 минути, трябв ада се спазва това условие..... продължавай с тестовете, но отчиай резултата нан време, а не след 2 часа  Naughty Аз този месец започнах с тестовете от 11-ти ден, като си мислех че е много рано, друг път ми отчита + едва на 14-15-ти ден. Но с еоказа, че имах положителен тест, на 12-ти ден правех, но нямх толкова наситена 2-ра черта. Явно този месец О е по-рано от очакваното. Надявам се да хванем яйцето този път, в първите дни на Новата Година!  Praynig

# 203
Мацки, какви ову-тестове има на българският пазар и от кои сте най-доволни?

# 204
Аз лично съм ползвала 2 вида, само тези съм намирала в аптеките- Oview, ClearOview. В момента ползвам друга марка, но не и знам името...   bouquet Най- съм доволна от фоликулометрията. Всички тесове са ми засичали овулация, но най-сигурия начин е фоликулометрия.... Доста по-скъп, но много по-ясен. Инвестицията си заслужава!

# 205
  • гр. София
На мен също са ми предлагали по аптеките само Oview и ClearOview, но сякаш съм по-доволна от първите. Нека все пак да кажат и другите момичета, аз ги ползвам сравнително отскоро.

# 206
Питам един важен въпрос за мен: Какво значи фоликул 19 мм? Кога се очаква да се спука? Днес,утре? Много е важно за мен кога да нападам мъжа... Rolling Eyes Моля някой запознат да ми каже!!! Praynig

# 207
Огнена стихия, копирам мнение на една съфорумка-

Доколкото знам се смята, че при фоликул с размер 17-18мм. вече има зряла яйцеклетка, а мисля че в повечето случаи се пукат при размери 22-23мм. Над 27-28мм. вече се смята за некачествен фоликула и ако не се спука до 30мм. може да стане на киста. На ден нарстват средно с 1.5-2мм. така че твоят лекар най-вероятно е прав, но е добре да идеш още веднъж преди да се спука и веднъж след това да види дали наистина се е спукал.

Нападай мъжо няколко дни подред Hug Успех и направо към отчетни после Hug

# 208
И аз така знам-ама проблема е,че мъжото ми не успява да се справи със свръхтежката задача няколко дена подред-давам му макс 3 дена общо...а пък засичам ову около 14-ти ден и за това се чудя днес ли да почвам маратона,утре ли....Много ми е криво,че не можем като някои други-по 4 дена да изкарваме,или като онази схема-3 дена правиш,един почиваш и един пак правиш-аз ако го направя това,моя ще легне и ще издъхне...

# 209
Мила Огнена стихия - това да не е съзтезание, ще му изпиеш соса на любимия, просто го дайте по лежерно, знам че ви се иска  по бързичко да станат хубавите неща обаче не и с цената на подобен дискомфорт, ... налии знаеш схемата 2-1-1 веднага като видиш двете черти на овулационния, карайте по нея.

Общи условия

Активация на акаунт