тест за овулация

• 274 373
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 510
Rossella, за пръв път виждам такава графика.... толкова мега супер подробна  Shocked Защо мериш чак от 11 ден?
Зарежи това орално мерене и се насочи към по-долни и задни входове  Wink Там е истината!
И пак да напомня...

Там ще получиш повече и компетентни мнения, а и все пак тази тема е за тестове за овулация, не за БТ  Peace

# 511
здравейте момичета,ако може да ми помогнете,решила съм този месец да използвам тестове за О,М ми е на 28 дни ,но тзо месец ми закъсня и ми доиде на 36,та откога да започна да правя тестовете,от кои ден,като досега винаги ми е бил редовен на 27-28 дена,а този месец ooooh!,та съвсем се обарках,а иначе използвала съм тестове за О,но беше преди 2 месеца и си засече О на 13 ден,но дали и сега ще е така,с толкова закъснение,ако някои знае,моля да пише newsm78

# 512
Виви, никой не може да ти каже дали и този месец ще е "така". Щом казваш, че досега цикълът ти винаги е бил на 27-28 дни, игнорирай последната дължина на цикъла от 36 дни и си почни тестовете на деня, съответстващ на 27 дневен цикъл (вероятно е 10-и ден от МЦ).

# 513
благодаря ти кафе със мляко,така ще направя,ще започна от 10 ден,в месеца в които засякох О,пак бях започнала от 10 ден.Благораря ти още веднъж  bouquet и успех на всички Hug

# 514
Кафенце, благодаря за линка, веднага се метнах в темата.  Hug

Като гледах в галерията на Фертилити другите графики, моята изглеждаше направо елементарна.  Mr. Green Сигурно, защото ми е за пръв път, затова толкова съм се постарала. А за меренето в дупето, не мога да се пречупя. Успокоих се като прочетох във ФФ, че БТ се мери орално или вагинално и не се споменават преимущества на единия или другия начин. За ректално мерене също не се споменава, което ми се стори направо странно и съвсем ме отказа от него.  Grinning

Меря от 11-ти ден, защото тогава изобщо ми хрумна да следя БТ.

# 515
  • София
Rossella, на мен графиката си ми изглежда съвсем наред, като изключим това, че не си я мерила от началото на цикъла. При овулация точно това става Т спада малко и после се качва. Мисля, че 4 десети бяха нужните, за да се отчете адекватен скок. Според мен не е важно къде се мери, важно е да се мери на едно и също място, по едно и също време, без дори да помръднеш от леглото и след най-малко 4 часа сън. В крайна сметка е важна графиката, а не стойностите. Мисля ме разбираш какво искаш да кажа. Важно е графиката да има този вид, който трябва независимо от стойностите. Значи не би трябвало да има значение къде се мери.

# 516
  • София
dioni newsm78, ми знам ли.. наистина чертата е малко по-светла, но аз казах при мен тестовете са с неравномерно оцветяване на тестовата черта, т.е. в основата е с цвета на контролната, а нагоре избледнява. Няма как да го снимам сега, защото няма да е реално със светкавица. Та може и на тия снимки да не се вижда добре.

Аз съм в шах /пък може и да е нормално де/. Явно аз и с тестове не мога да определя кога е  Cry четири дни има по - светли чертечки от тестовата, вчера супер силно оцветена линийка - даже по-тъмна от тестовата и днес една съвсеееемммм светла линийка. Възможно ли е да съм имала 1 ден овулация или просто не съм отчела правилно предишните тестове - явно съм сляпа и не мога да хвана кога точно линийката се брои за достатъчно наситен цвят че да е положителна. Сега започвам да си мисля че сме изтървали момента  Sad

Vache благодаря за търпението ти.

# 517
  • София
dioni , недей така бе, мила   Hug
И аз тоя въпрос зададох... и при мен теста отчита само един ден положителен. Нищо не сте изтървали ако сте правили секс в деня на положителния тест и след това. И аз си живях със заблуждението, че два дни трябва да са +. Да, ама не е така. При мен този месец имаше един съмнителен тест на Клиър овю, от които съм много недоволна. Първоначално го отчетох като -, после взех да се вглеждам и да се чудя дали е + понеже чертите му са ужасно бледи и двете. Накрая приех, че е - щом се съмнявам толкова. Миналото лято също правих тестове и ми отчитаха по 1 ден пик на хормона.

Овулацията е няколко часа - само 12-18 часа някъде. А тестовете отчитах ЛХ, който има пик от 24 до 48 часа ПРЕДИ овулация. Така че всичко в рамките на тия часове може да уцели овулацията. Затова е най-добре да се прави в дена на + ову тест, за да имат време сперматозоидите да стигнат тръбите и да чакат яйцеклетката.

# 518
Vache, ами ако така и не се отчете положителен тест по време на цикъла, означава ли това, че е нямало Ову?  ooooh! Щото аз вече почвам да си мисля, че съм изпуснала момента. Днес имах супер бледа контролна линия и никаква втора, a БТ рязко падна тази сутрин и имам бодежи в гърдите като при ПМС. Направо съм в шах и мат.  smile3538
Възможно ли е да се пропусне пикът на LH, защото да речем, се е повишил хормонът в част от деня, когато не съм правила тест т.е. възможно ли е пикът на LH да се пропусне дори ако правиш тестове всеки ден?  Rolling Eyes

# 519
  • София
Rossella, рзбира се, че не означава. Поне за мен.. БТ и фоликуметрията са си най-надеждни методи. Графиката ти на БТ според мен показва, че ову е имало. Щом е паднала БТ значи няма бременност. Поне аз така знам и помня. Ама със сигурност има момичета дето са по в час и нека те кажат. Ако има бременност Т се запазва висока.

# 520
Vache, в 18-ти ден да ми падне БТ до такива ниски стойности... Thinking Ех, не мислех, че е толкова трудно да се хване овулацията... Май ще си повися по-дългичко в този форум.  smile3506 Weary. Чудя се дали има смисъл да продължавам с тестовете при това положение... Какво ще ме посъветвате?

# 521
Rossella, със средна продължителност на цикъла 30 дни, досега трябваше да си видяла положителен тест за овулация, ако настоящият ти цикъл е овулаторен. Досега и по липсата на (+) тест, и по графиката на БТ се вижда, че О. до този момент не е имало.

Не виждам да си направила О. тест днес, 18-и ден. Има някаква възможност О. да предстои, ако днешният ти тест е бил (+), продължителността на лутеалната фаза да ти е 12 дни и да ти дойде на 30-и ден, или да не ти дойде и да има бременност.

Съжалявам, че ще се повторя, но за мен меренето на БТ орално изобщо не е достоверно и тълкуването на графиката ти може изобщо да не е достоверно.

Графиката ти на БТ според мен показва, че ову е имало. Щом е паднала БТ значи няма бременност.
Vache, тук не си права. И да има, и да няма оплождане и имплантиране, БТ във втората фаза на МЦ, т.н. лутеална фаза, ТРЯБВА да бъде висока, за да може да се каже, че О. е имало. Това е така, тъй като за да може да се случи бременност и да се задържи тя, жълтото тяло, което е бившият фоликул, произвежда прогестерон, който е "топъл" хормон и липсата му означава, че бременноста няма да може да се задържи и развие.

Да, когато бременност няма, температурата ще падне заедно с драстичното спадане на нивото на прогестерона, тъй като жълтото тяло дегенерира, но това става едва в края на лутеалната фаза.

И въпреки че пак сме оффтопик, позволявам си да пусна линк към тази статия, която действително дава АБ на меренето на БТ.

# 522
Кфенце, благодаря за статията. Странното е, че авторката, която претендира да е с голям опит в меренето на БТ, всъщност я следи орално.  Crazy
Ако този мсец не се получат нещата, обмислям вагинално мерене. За него какво мислиш? Днес тестът ми пак е отрицателен.  Cry Ще е голяма каръщина ако още на втория месец бебеправене хвана ановулаторен цикъл. Нямам проблеми с хормоните, нито с яйчниците или матката. Скоро бях на преглед. Няма логика да липсва Ову. Tired Чудя се дали да продължа с тестовете през този цикъл или да ги зарежа засега.  Confused

# 523
  • София
Ъъъъ, ето аз затова казах друг да пише за температурата.. аз бях останала с впечатление, че при бременност седи висока, а сега си спомням, че ако има ову седи висока и спада преди цикъл, нали така?
Ето съжалявам ако съм подвела Rossella  Hug
Café con leche  Hug

И сега какво, аз ако си измеря Т и е висока мога да смятам, че е имало ову така ли?  Grinning Това го питам персонално и на полумайтап, щото аз си знам, че имам двуфазна графика. Всеки път като съм мерила е такава  Wink А за бременност ще има да почакам още седмица  Crazy

# 524
  • Варна
Vache, сега ако я измериш няма как да разбереш. Нали трябва да се открие разликата, а как да знаеш каква точно е била температурата преди предполагаемото ову  Crazy. Дано след седмица се задържи температурата все пак  Praynig.

Общи условия

Активация на акаунт