тест за овулация

• 274 373
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 525
Café con leche, благодаря за полезните препратки и съвети. Помагат ни много Hug
Не исках да спамя по-горе с информацията за Пролактина и се извинявам за отклонението от темата.
Мислех, че може и друг като мен да не засича овулация с тестовете и да се чуди какво става (дали не ги използва правилно, дали са дефектни..... ), а да се окаже, че всъщност овулация няма...

Благодаря и на magnet_for_happiness за съвета за графиката. Засега си записвам стойностите в тефтер, бабешката Wink ... но доколкото разбирам Фертилити Френд и Бейби план правят и тълкуване на резултатите, а не само нагледно представяне на графика... ще го проуча когато имам време

Благодаря за подкрепата и на всички останали, ще пиша по-натам дали стратегията ми ще доведе до откриване на О...... и нейното "експлоатиране"   bouquet

Последна редакция: пн, 30 авг 2010, 23:12 от LadyBird78

# 526
Rossella, нямам преки впечатления за вагиналното мерене, но определено е много по-близо до "епицентъра на събитията" от устата  Grinning Пробвай да попиташ в темата за графиките, може някой там да мерил/да мери по въпросния начин.

В споменатата тема пишеш, че цикълът ти е нередовен - с различна продължителност или прескача от време на време? Почнала си достатъчно рано с тестовете за О., че да я пропуснеш... Ако ти се занимава, направи още 2-3 теста, може да се окажеш с късна овулация. Нали спазваш стриктно инструкциите за време на правене на теста, 4 часа без пиш и пиене на течности?

# 527
Кафенце, благодаря ти, че ми влизаш в положение.  Hug Под нередовен цикъл имам предвид, че е с различна дължина, веднъж-два пъти годишно прескача. Тестовете правя надвечер като се въздържам минимум 2 часа от пишкане и течности (така пише в инструкциите). Днес реших да направя теста следобед,  в 15.00 ч. Пак отрицателен. Почнах да се тествам съвсем отрано. Вижда се в графиката ми. 

Това, което ме притеснява е, че няма никаква последователност във втората линия. Понякога я има, после я няма, после пак се появява, но все бледа. Рязкото спадане на температурата от тази сутрин ме навежда на какви ли не мисли. Хормоналните тестове ми ги прави доки след преглед, не знам дали е отчел фазата на цикъла - не пише в изследването. Все пак е един от най-добрите специалисти. Каза, че нямам проблеми. Нередовният цикъл също не го притесни. Изследва ми естрадиол, пролактин и прогестерон. Много съм объркана.  Embarassed

# 528
  • София
Vache, сега ако я измериш няма как да разбереш. Нали трябва да се открие разликата, а как да знаеш каква точно е била температурата преди предполагаемото ову  Crazy. Дано след седмица се задържи температурата все пак  Praynig.

Еее, аз си я знам бре. При мен скача до към 37,3 някъде, а преди това е около 36,8  Wink това ректално измерена. При мен овулацията мина преди няколко дни  Wink като че ли беше по-ранна, около 11 ден, най мнгоо 12. Сега ще чакакм на 24 ден, ама да видим. За 2 бременности на 26 ден от цикъла имах + тестове за бременност  Wink

# 529
  • София
А всички ли успявате да спазвате този график - по време на овулация - 3 дни контакти, 1 ден почивка и 1 ден последен контакт????

Е кво фатално ли ще е ако се наруши графика - напр. 2 дни контакт, 1 почивка и 2 дни отново

# 530
  • София
dioni, ние не го спазваме и искам да ти кажа, че и двете бременности са ми с един контакт около (преди) датата на овуто  Wink
Гаден ми е секса по график и това си е. Пънах се, пънах се, не се получаваше и накрая ми писна. Мъжа ми спи претрепан на дивана и аз го ръчкам щото било ден. Ми не ми се издевателства по тоя начин и се отказах  Wink

# 531
Vache, категорично съм съгласна с теб. Изобщо дори не споделям, че ми е ден на Ову. Не ми се иска да стресирам половинката. Дори и аз се старая да е спонтанно и приятно, макар да взимам под внимание фертилните дни. Иначе се превръща в задължение и целият замисъл на бебеправенето се опорочава.  Naughty

# 532
  • София
dioni, ние не го спазваме и искам да ти кажа, че и двете бременности са ми с един контакт около (преди) датата на овуто  Wink
Гаден ми е секса по график и това си е. Пънах се, пънах се, не се получаваше и накрая ми писна. Мъжа ми спи претрепан на дивана и аз го ръчкам щото било ден. Ми не ми се издевателства по тоя начин и се отказах  Wink
Ако знаеш само как искам да те разцелувам. А аз го побърках / е направо го психясах/ моя мъж този месец /и той каза че издевателствам над него - щот същата картинка все едно си била у нас - той спи а аз ръчкам/

# 533
  • София
Абе много е гадно така... аз си представям той така да ме ръчка, ужас. Въпреки, че след миседа той е по-нетърпеливия  Laughing Все пита кога ще знаем дали е станало, знае и теста от овуто кога беше положителен, ама ние все пак сме хора на възраст  Crazy, тия секс маратони всеки ден не са ни по силите  Crazy та когато стане, стане, то има хиляди фактори, за да стане и голяма част не зависят изобщо от нас, така че...  Hug По-добре да правим любов, а не секс по график. То детето заспива късно и докато я чакаме се случва някой от нас да окапе  Wink

# 534
  • софия
Ние сина ми като го правихме имаше един месец в продължение на 10 дни всеки ден кекс беше ужасно :crazy eyes:, но аз повече мрънках мъжа ми се държеше герои ски, е какво да ви кажа не стана тогава бебето, стана в момент в който сме имали контакт не повече от 1 път седмично. Така че колкото повече го мислиш по не става.

# 535
  • София
Принципно съм съгласна и с двете, но сега като съм си гонавила на пръста - само за това мисля и само умувам - как се чувствам , дали се е получило и като сме изпуснали една вечер - дали е фатално? абе луда работа  Confused ето и сега не работя а чета някви неща и се депресирам
Сори за спама

# 536
  • София
Така че колкото повече го мислиш по не става.

Няма такова нещо. Мислила съм и то много,особено спед първия спонтанен....
- стана 3 пъти общо засега-без успешен финал но ставаше....

# 537
  • София
Принципно съм съгласна и с двете, но сега като съм си гонавила на пръста - само за това мисля и само умувам - как се чувствам , дали се е получило и като сме изпуснали една вечер - дали е фатално? абе луда работа  Confused ето и сега не работя а чета някви неща и се депресирам
Сори за спама

Ааа, я се вземи в ръце! Какви са тия драми, м? Ако е станало ще разбереш, ако не - пак ще разбереш. Някои неща не зависят изцяло от нас.  Wink

# 538
  • софия
magnet_for_happiness  Hug, Близки приятели 10 години не можеха да си имат бебче, осиновиха си детенце и след 3 месеца мацката беше бременна, това съм го видяла с очите си, така че психическото състояние  на човек може да му помогне или съответно да му навреди, но аз точно съм от тези със слабата психика и затова се надявам че нещата ще станат при мен  по- бързо:pray:

# 539
  • София
tzvetihc  ами пожелавам ти го..и на теб и на мен и на всички,които имат нужда Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт