тест за овулация

• 273 842
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 840
 Laughing Embarassed имах предвид дали е възможно да настъпи бременност 2-3-4 дни още преди тестът да е отчел(+) newsm78,защото четох,че при някои се получавало и непосредствено след цикъл(забременяването)

# 841
  • София
 #Shocked

# 842
Не е възможно.

Тестовете за О. отчитат пик на лутеинизиращия хормон (LH). Без да има пик на LH, няма как да се спука фоликулът и да се освободи нейно величество яйцеклетката, ерго оплождане не е възможно. Говоря за спонтанно протичащ цикъл.

Това, което си допълнила за забременяването веднага след, че и направо докато си с кръвотечение.... И аз съм чела за такива случаи, но след като при тях е ставало оплождане и в последствие бременност, имало е освободена яйцеклетка. За да е освободена, то пикът на LH вече е минал и няма вторичен такъв. Ето нагледно: (снимката е публикувана от denis_d в друга тема   bouquet)

# 843
не става въпрос за тестът за бременност в този момент да отчита (+)
но разбрах защо е  Shocked Laughing
Моля да ме извините  Embarassed Laughing
Кафенце,благодаря мила  bouquet
Е стига де,никъде не твърдя че може да се получи оплождане още по време на цикъл Laughing

# 844
  • София
не става въпрос за тестът за бременност в този момент да отчита (+)
но разбрах защо е  Shocked Laughing
Моля да ме извините  Embarassed Laughing
не бе аз само си се пуля Grinning

# 845
Taкааа Laughing
Току що получих верния отговор на моя всъщност неточно изказан въпрос.Имах предвид ако половият акт е бил преди (+)тест и да е станало зачеване-това може,тъй като сперматозоидите могат да изчакат от 3 до 5 дни и да чакат яйцеклетката.
Денис много благодаря за отговора,това питах Laughing  bouquet  bouquet

# 846
  • София
Taкааа Laughing
Току що получих верния отговор на моя всъщност неточно изказан въпрос.Имах предвид ако половият акт е бил преди (+)тест и да е станало зачеване-това може,тъй като сперматозоидите могат да изчакат от 3 до 5 дни и да чакат яйцеклетката.:
плувците могат да изчакат при наличие на подходяща среда и читавост и като стане пукването  да атакуват, но няма как да стане зачеване преди +тест,няма как да стане оплождане преди настъпване на овулация

# 847
Зачеване преди + тест няма как да стане. Ако е имало секс преди овулация, в подходяща влагалищна среда сперматозоидите могат да издържат и до 7 дни, но това е изключително рядко. Повечето от плувците умират още часове след сексуалния акт, така че не разчитай много на тези 3-5 дни преди овулация. По често кексене му е майката и най-добре да е през ден, а в дните около О може и всеки ден стига да не сте с мъжки фактор.

Сега видях, че Магнитчето също ти е обяснила Simple Smile

# 848
magnet_for_happiness,Rosela,Кафенце,разбрах, Peace Simple Smile

# 849
Цитат
Тестовете за О. отчитат пик на лутеинизиращия хормон (LH). Без да има пик на LH, няма как да се спука фоликулът и да се освободи нейно величество яйцеклетката, ерго оплождане не е възможно. Говоря за спонтанно протичащ цикъл.

Цитата е на Cafe con leche (още не мога да се оправя с тия цитати как да ми излиза името, ако може някой да ми обясни на лични. Извинявам се, че спамвам темата).

Хванах се за изречението  "Говоря за спонтанно протичащ цикъл" . А ако овулацията не е спонтанна, а е стимулирана с клостилбегит тогава има ли разлика, т.е. тестовете за ову пак ли би следвало да отчитат, както при нестимулиран цикъл?

# 850
Радина, и мен точно в този момент ме вълнува баш този въпрос. Вчера изпих последното хапче Клостил. Док ми каза, че с него О. ще се измести малко, но не разбрах назад или напред. Ще питам за тестовете за О. в понеделник, 12 ден от МЦ, както и тогава ще започна да ги правя. Ще споделя резултат, ако ти не ме изпревариш  Grinning

# 851
Café con leche, няма как да те изпреваря. На мен ми изписаха клостилбегит, но още не съм ги почвала (все се надявам да стане по естествен начин, без да се тъпча с хапчета). Обаче вече сериозно почвам да се замислям и затова питам - като ги почна какво да очаквам? Ще чакам с нетърпение отговора ти

# 852
правих си тестове за обулация и всичките показват положителен резултат има ли вероятност да сам забременяла преди да сам почнала да си правя тестовете и те затова да са само положителни

# 853
  • София
правих си тестове за обулация и всичките показват положителен резултат има ли вероятност да сам забременяла преди да сам почнала да си правя тестовете и те затова да са само положителни
Прочети моля ти се цялата тема и ще разбереш, че не е възможно да има бременност преди да е настъпила овулация..
А при продължителни положителни тестове за овулация- може да говорят за хормонален дисбаланс и не само, отиди на лекар.

# 854
А отчиташ ли факта, че за да се нарече овулационен тест положителен, тестовата линийка трябва да е поне толкова наситена, колкото контролната линийка или повече? Просто 2 чертички не означават положителен тест за овулация, тук не е като при тестовете за бременност, където дори бледа тестова чертичка е + Peace

Общи условия

Активация на акаунт