Тийнейджърите XI

• 28 848
  • 330
  •   1
Отговори
# 240
Пиперония,
виждам  че вече си на съвета  и така става безсмислен коментарът ми  за конкретното наказание .

По общо ще кажа само, че  ПЪРВО аз бих  подкрепила детето си - в смисъл да  му обясня,  че в момента то е  един от  бушоните.
Че с това не става нищо трагично, че никой от учителите, които тя харесва и които я харесват няма да промени отношението си.
Това и разни други неща, и то с най-доброто от запаса си на красноречие  и обич  -  за да я препазя от ефекта “Петя Дубарова". Няма как да възпитаваме мъртви деца нали?

Добре е да знае още, че тя не е престъпник.
Тя е просто дете, което е направило грешката да се поддаде  на атмосферата на тълпата.
 А тълпата никога не я съдят.  
Съдят  отделни хора.
И тя си плаща за собствената грешка.  Утре ако някой разбива нещо друго, а не бюро, тя ще има модел.
 Чудесен урок,нали ?  Ще я предпази от нещо много по-страшно. А системата  като  цяло е често несъвършена в справедливоста си. Погледни го от тази страна.

Отделно обаче бих говорила със всички от училището, които са отговорни да възпитават у детето ми чувство за справедливост. Без тя да знае обаче.

# 241
Пиперония  не казваш каква е гимназията. За мен има значение. Надявам се да се разминат с уплаха (децата) и вие (родителите) да им натриете в къщи носовете едно хубаво.
От разказа си правя заключения (може би прибързани), че в тая гимназия няма кой знае каква дисциплина. Щом класната 1. заключва, 2. не преценява времето (съдя по масовото недоволство), 3. търчи при психоложката, директорката, арменския поп, 4. психоложката обвинява, 5. гонят

Ако съм права (моля не разисквай тук), побързай да си отървеш детето от гимназията.
Успех!

# 242
s+chris ,Знаток , Балгодаря ви .Не съм поканена на съвета...за съжаление. А гимназията всички я знаете  - води се елитна

Класната е добър педагог , подготвена е отлично за учител по английски, което си е направо късмет. Проблемът е в друго - броят на децата е 31 - от тази година броят нарастна . Старае се жената -  да предава, да изпитва, да чуе произношение , е ка на 31 деца - това е далеч от изискванията за чуждоезиково обучение, мисля беше до 15 човека

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 09:20 от пиперония

# 243
Не си поканена ли?! Shocked
Не чакай покана, ти си страна, нали детето ти не е пълнолетно?

# 244
Пиперония  не казваш каква е гимназията.
Каквато и да е гимназията, ако се разбие бюро на учител, скъсат се контролни и нищо не
последва - веднага бих си преместила детето в друга.

# 245
s+chris ,Знаток , Балгодаря ви .Не съм поканена на съвета...за съжаление. А гимназията всички я знаете, води се елитна
Не можа да не си на съвета.
Задължително  представляваш детето си. То е непълнолетно.
Кажи й да си тръгва и да не влиза сама.

Обади се на класната и ги спри.

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 16:54 от Reza

# 246

Не се заяждам.  Peace Само цитирам

Е, и? Какво общо има това с проблемите на дъщеря ти и скъсаните контролни?  newsm78

# 247
s+chris ,Знаток , Балгодаря ви .Не съм поканена на съвета...за съжаление. А гимназията всички я знаете - води се елитна

Класната е добър педагог , подготвена е отлично за учител по английски, което си е направо късмет. Проблемът е в друго - броят на децата е 31 - от тази година броят нарастна с 6-7- човека - откъде дойдоха - нали е с прием след 7 клас. Старае се жената -  да предава, да изпитва, да чуе произношение , е ка на 31 деца - това е далеч от изискванията за чуждоезиково обучение, мисля беше до 15 човека

Чл.54. ал.1. За неизпълнение на задълженията си, определени с този правилник, ученикът се наказва със:
            1. забележка ;
            2. предупреждение за преместване в друго училище;
            3. преместване в друго училище;
           4. преместване от дневна форма в самостоятелна форма на обучение - за ученици, навършили 16-годишна възраст.
          ал.2. т.1. Наказанието по ал.1 т.1 се налага със заповед на директора по предложение на ПС за направени над 5 неизвинени отсъствия и при рушене на училищното имущество, грубо държане с ученици, учители или служители, тютюнопушене в училището;
           т.2. наказанието по ал.1 т.2 се налага със заповед на директора по предложение на класния ръководител за направени над 10 неизвинени отсъствия и при кражба или дублиране на нарушенията от предходната точка, за действия застрашаващи здравето и живота на околните;
           т.3. наказанията по ал.1.т.3 и т.4 се налагат със заповед на директора по предложение на педагогическия съвет за направени над 15 неизвинени отсъствия и при особено тежки нарушения на вътрешния училищен ред.
           т.4.След решение на педагогическия съвет , учениците допуснали безпричинно голям брой неизвинени отсъствия могат да бъдат лишавани от стипендията си за успех за следващия учебен срок.
           ал.3. Преди налагане на наказание по ал.1 класният ръководител е длъжен да уведоми писмено родителя или настойника на ученика за извършеното нарушение.
            ал.4. Директорът е длъжен преди налагане на наказанието по ал.1 т.1 или т.2 да изслуша ученика и да провери фактите и обстоятелствата, свързани с нарушението.
           ал.5. Наказанието по ал.1 т.3 или т.4 се налага като крайна мярка при тежки нарушения. Педагогическият съвет обсъжда доклада на класния ръководител за извършеното нарушение и изслушва ученика или определен от него учител или друг ученик. На заседанието на педагогическия съвет може да присъства и родителят или настойникът на ученика.
           ал.6. Наказанието по ал.1 т.3 или т.4 влиза в сила от началото на следващата учебна година в случай, че е наложено до 30 учебни дни преди края на учебните занятия.
           ал.7. Наказанията и тяхното заличаване се вписват в ученическата книжка на ученика и в дневника на класа.
           ал.8. Ученик, наказан по ал.1 т.3 продължава обучението си в друго училище при условия и ред, определени със заповед на началника на РИО на МОН. След заличаване на наказанието ученикът може да продължи обучението си в училището, в което е преместен.
           ал.9. В заповедта на директора се посочват видът на наказанието, срокът и причините за налагането му.
           ал.10. Заповедите на директора за налагане на наказанията по ал.1 могат да се обжалват пред началника на РИО на МОН.

Да, можеш да отидеш.За пръв път ти е.
Аз престанах да ходя. Слава богу сега не ми се налага. Но сме на вълна - сърбай си попарата, след патила и патилища.

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 16:54 от Reza

# 248
аистенок,
само даотбележа, че правилникът във всяко училище може да се различава в известни граници.

А иначе ако подобни случки им набият в тийнейджърските глави , да уважават правилата по принцип,
 ще е в ползу роду и индвидиду  Grinning

Казано по-картино (като за тийнейджъри) законът гласи : "Като хвърлиш камък високо над главата си, в рамките   на 2 до 4 секунди ще ти се стовари върху темето".
 Този Гаден Камък!  Whistling и още по-гадното Земно Притегляне! #2gunfire

# 249
Чудя ви се в какви филми се опитвате да вкарвате детето и майката и кому е нужно това?
Чак пък генерални изводи за дисциплината в училището, чак пък "да си отърве детето" от това училище ...
За какво? Защо да присъства на съвета като "представител на непълнолетното си дете" - там ще съдят, ще колят, ще бесят???
За това, че дъщеря й е сгрешила и ще бъде наказана?
Да, ще бъде! Това е урок! Никой няма да я изключи или премести в друго училище.
Майката вече го е приела, въпреки, че тя е най-притеснена и нея не бих обвинила, ако преекспонира проблема.

# 250
Отидох в училище точно навреме - дъщеря ми беше излязла от учителската стая преди минути. ...

(редактирано по молба на автора)

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 17:19 от Reza

# 251
Ще се оправи. Така растат децата, с болките си. Първо рани по коленете, после - в душите... Няма как да им спестим всичко, а и не е нужно. Иначе никога няма да пораснат.
Ясно е, че цялата работа е била за сплашване и че няма да я изключат. Дано да и остане урок за цял живот, който да и спести евентуални по-големи болки.
И двете ще се оправите.  Grinning

# 252
Затова ме интересуваше каква е гимназията. В кварталното ни (любимото ми за плюене) училище, такова поведение е израз на безпомощност.  В случая е било друго.
Добър урок са получили децата. 
Нас ни извикаха на родителска среща заради хвърлена бутилка с вода през прозореца.
Някой път ще ви разкажа  Laughing

# 253
Чудя ви се в какви филми се опитвате да вкарвате детето и майката и кому е нужно това?
...........

За какво? Защо да присъства на съвета като "представител на непълнолетното си дете" - там ще съдят, ще колят, ще бесят???...............................

Cool witch,
Сега като го чета май малко в повече му идва мелодраматизма на това което съмнаписала  Laughing

Но се съгласявам само за формата , а не за съдържанието.

Въпросът  за мен е принципен.

Преди време една съседка тормозеше децата на блока по  най-вулгарния начин която може да ти хрумне.
Икогато някой нещо и казваше тя правеше един дългг монолог колко всъщност й пречат децата пред блока.

Наложи се след много компромиси   да й обясним  доста остро, че ако има проблем с някое дете трябва да контактува с родителите му.   И за добро и за лошо.
Защото това едете - а тя е възрастне. Не са на ниво нито като опит нито като психика нито като това което тя може да им направе а те на нея не .

Тук е същото. Нищо не се променяот факта че децата са виновни - по това май всички сме съгласни.

Но много се променя  от факта, че въпросното училище е отказало правото на майката да присъства при разглеждането на проблема./като просто не я е информирало  за правата й/.

Отказало е правото и на детето  и така му е показало, че правата се дават или вземат по усмотрение на Някой Си.

Подобно нещо лично мен ме изкарва от равновесие !

Всеки ден някой , някъде ми отнема от правата и аз какво ?

Беееееееееееее

Този филм по-ли ти харесва?

# 254
s+chris, изобщо не ме интересуват твоите филми.
Очевидно имаш някакъв проблем и ти желая скоро да го разрешиш.
И изобщо не възнамерявам да влизам в спор с излязъл от равновесие потребител, който успя и проблема със съседката си да ни представи "Беееееееее"-кайки.

Извинявам се на останалите за off-topic-a

Общи условия

Активация на акаунт