Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои предложения за справяне с агресивното поведение на 4-годишно дете?
Какви могат да бъдат възможните причини за агресивното поведение на дете на толкова млада възраст?
Как мога да попреча на детето си да избяга от мен и да се чувства обичано и защитено?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои предложения за справяне с агресивното поведение на 4-годишно дете?
За да се справите с агресивното поведение на 4-годишно дете, потърсете помощ от психолог. Детето може да проявява агресия поради стрес, липса на внимание или възприемане на възрастните като източник на материални блага. Освен това изолирайте детето от негативното влияние на други деца и осигурете подходящи занимания и контакти с други възрастни и деца. Установете по-добър контрол върху дейностите му, за да предотвратите подсилването на негативното поведение.
-
Какви могат да бъдат възможните причини за агресивното поведение на дете на толкова млада възраст?
Агресивното поведение при деца на такава млада възраст може да бъде предизвикано от различни фактори, включително стрес, липса на внимание, влияние от страна на други деца или неподходящи детски филмчета. Освен това детето може да изразява агресия като начин да изрази негативните си емоции, като страх, разочарование или ревност. Важно е да разберете причината зад поведението и да предприемете подходящи мерки за справяне с него.
-
Как мога да попреча на детето си да избяга от мен и да се чувства обичано и защитено?
За да предотвратите детето си да избяга от вас и да се чувства обичано и защитено, е важно да прекарвате качествено време заедно, като изграждате сигурност и доверие. Демонстрирайте любовта си безусловно, вместо да наблягате на строгата дисциплина. Предлагайте разнообразни дейности за забавление като кино, театър, детски площадки, плувни басейни, тенис кортове и езикови училища. Внимателно ограничете контактите му с другото дете, без да го карате директно да спре да се вижда с него. Вместо това намерете начини нежно да ги разделите. И накрая, общувайте открито с детето си, изслушвайте чувствата му и показвайте разбиране.
-
Как мога да се справя с агресивното и заплашително поведение на детето си?
-
Как мога да помогна на детето си да се справи с ревността?
Ще започна с малко предистория
И си дойдох по - късно.Когато се прибрах той беше най - послушното и добро дете на света.Беще щастлив,беше изряден,беше научил много нови неща и искаше да ги сподели с мен ... И така до януари месец тази година,когато пак трябваше да замина извън страната.Преди да тръгна му обясних,че отивам само за малко да поработя и ще си дойда.Дойде да ме изпрати,заспа в колата ... този път го събудих и го уверих,че заминавам за малко и ще си дойда.Помолих го да слуша майка ми и да се грижи за нея докато ме няма, и тя да се грижи за него.Обещах му,че след два месеца си идвам и ще го взема след това с мен в Чехия да ядем черешки през лятото в чешките градини.Той беше спокоен и удовлетворен от нещата,които му казах.Е разплака се докато се разделяхме,но и аз също,избърсахме сълзите и те си тръгнаха с майка ми.Този път се чувахме всяка седмица и с него,той ми обясняваше,че е послушен,какво ново е научил,няколко пъти се видяхме на скайп(тоест той мен де,че вкъщи нямаха камера).Майка ми обаче ми каза,че е започнал да става много непослушен,да говори лошо,да я удря понякога ... Казах в един от разговорите ни,че ще му изпратя някакви неща от Чехия по един мой приятел,който си идва,но само ако слуша майка ми и се грижи за нея(той нарича майка ми "майко" - така е свикнал).Както и да е - майка ми сподели че няколко дни е бил особено спокоен и послушен, но не за дълго.Когато приятеля ми се прибираше изпратих за синът ми разни неща,бил е много щастлив когато ги е получих, но аз малко се почувтсвах зле - какво правех - купувах го с подаръци???ПО стечение на обстоятелствата пак не успях да се прибера,когато му бях казала,че ще си дойда - вместо 2 месеца,4 ... Реших да изненадам народа вкъщи и неочаквано се прибрах.СИнът ми беше много щастлив,разправяше на ляво и на дясно какви неща съм му купила,какви дрехи,кецове,играчки ... въобще беше радост вкъщи и гордост пред приятелите му,че съм си дошла.Две седмици след като си дойдох, а той междувременно беше наистина послушен,изпълнителен,подреден,внимателен и грижовен,пристигна баба му(майката на баща му),която си живее извън страната.Радостта от прибирането ми,беше заместена с радостта от куфарите пълни с дрехи и играчки от баба му,вече баба му стана тема номер едно в детската градина и сред приятелите му.Станах едно нищо,и на мода беше баба му.Не ме е притеснявало,че и се радва,видях обаче че се радва на който и да било,само когато има някаква материална полза от този човек тоест много лесно може да бъде "купен" моят син - дай му една играчка и вече те обича(не е да е нямал играчки - има поне 5 чувала,които съм набутала на тавана,че няма къде да ги държа,дрехи - колкото за още 5 деца ... всичко от материална гледна точка си е имал винаги).Най - много се чудя на тази негова алчност за още и за още.Не е стиснат - без да се замисли подарява на приятелите си всичко,което му поискат(за това съм му правила и забележки,защото си подарява да кажем любимата кола и после идва и започва да я търси и да плаче,защо я няма,а вече е забравил,че я е подарил).Обаче това постоянно нарастващо желание за още и още,тази лесна "подкупност",ако мога така да се изразя ..... това ме притеснява много
Не знам какво да мисля.Детето ми се държи като дявол