Тийнейджърите XI

• 28 895
  • 330
  •   1
Отговори
# 120
Morose, кога са ти поставили диагноза ПКЯ, какви медикаменти приемаш? Аз съм с ПКЯ вече 10г, след първият прием противозачатъчни понапълнях малко, след това успявах да задържам килограмите с подходящ режим и движение. В един момент преди няколко години реших да ги спра, напълнях с близо 20кг.
Много е трудно при този проблем отслабването, ще ти трябва много воля и усилие за свалянето на тези 6-7кг, но ако си решила ще можеш да го постигнеш. )

Преди ми бяха предписали Дуфастон, защото цикъла ми съвсем беше изчезнал, а от няколко месеца пия Ясмин, пак заради същия проблем. Предлагаха ми и Диане, но аз избрах по-слабото монофазно, не исках да започна с толкова силно лекарство веднага. Напълнях с около два килограма, но това може и да е от всичките нерви покрай изпитите, които държах наскоро. По принцип успявам да задържа около 74-75, с доста труд. Чувала съм, че някои жени с ПКЯ спазват някакъв специален режим на хранене, които се препоръчва и при инсулинова резистентност, но не съм проучила добре въпроса. Знаеш ли нещо по въпроса? Иначе, от последните две изследвания насам хормоните ми са в норма, което ме успокоява. Предлагат ми да спра хапчетата, за да видят ще се появи ли цикъла ми сам. Точно от спирането ме е страх обаче, както и ти казваш, възможно е да напълнея. Мисля да го направя лятото след всичките ми изпити, за да изкарам първия месец на сок, плодове, зеленчуци /и без това съм лактовегетарианка, разликата няма да е голяма/ , а после да видя как ще вървят нещата. Няма да е много здравословно, но и рязкото качване на килограми пак не е, поне да избера по-естетичното зло. Благодаря ти за отговора  Hug

# 121
Виждам,че сте заформили интересен разговор,но за съжаление  сега нямам достатъчно време,за да се включа!
Искам да ви  почерпя виртуално-моето мъниче вчера навърши 12(скоро ще пиша повече за нея в темата,отколкото за кака и)- newsm38!
Днес и  утре са много хубави празници-честито на всички празнуващи между вас!  bouquet

# 122
  • София
И аз съм на това мнение, като знам и какви момиченца има от класа на сина ми, цели лелки, а са още на 14 години.

Интересно изказване  Thinking
Миличка, цял живот съм била лелка ...
и уверявам те - страдах достатъчно!!!
Може ли да успокояваш някого, без да нараняваш друг - опитай!
А и как предлагаш да се справя - дъщеря ми е с чашка Д, висока е 1.86 и е на 16г.
Заради подобни изказвания, ми се налага да водя безкрайни разговори,
да си успокоявам детето почти ежедневно, а за колко ли обиди дори и не зная .....

Не го приемам лично, но ме удивлява лекотата, с която се прави подобен коментар!
Ами ако си на мое място?! И като жена и като майка ....

Morose,
аз съм така от години! Пила съм всякакви идиотии - сега последно пак съм на Дуфастон.
Моя гинеколог ми предлага някаква лечебна спирала за 5 години, с директно излъчване.
Малко ме е страх, та още обмислям - но ще споделя, като проуча или сложа спиралата.
Но аз все пак съм дърта веке  Laughing
А за килограмите борбата ми е целоживотна  Mr. Green

lulu-73
да ти е живо и здраво мъничето!!!!
Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

А и забравих да пожелая на всички УСПЕШНА И КЪСМЕТЛИЙСКА ГОДИНА!!! Peace

# 123
Мина, радвам се, че се включи. Защото и на мен ми се стори доста кофти, едва ли не, как може да си слагат сутиени на по видиш ли 14. Ами моята малката от 11 г вече й трябваше сутиен. И да, аз отидох с нея да й купим. И не знам това да е срамно. Дори намирам за много по-грозно и смешно, да ми се подмотват с напъпили гърди под тениски с настръхнали зърна. Но е въпрос на гледна точка де. Странно ми става всеки път, като почнат някак си някои мами да противопоставят - "оххх какви момичета......" "а пък моя син....." на мама ангелчето, а видиш ли ги ти тия шафрантии...... Само защото вече на 12 и половина ще минем от чашка В на С.  Thinking И наистина, не е зле да не се опитвате да етикетирате и слагате под общ знаменател. Нито преамам "Момичета" нито "Момчета".  Има както определени момичета, така и определени момчета, които се държат ужасно, обличат ужасно, налитат на бой, ходят по нощни заведения и т.н Но това далеч не са всички. И не визирам никой конкретно, нито пък искам да влизам в конфликт, никак даже. Точно обратното. Предполагам, че това което мен ми се сторила леко неприятно е казано незлонамерено. Peace Мисълта ми беше по-скоро да се уважаваме малко, още повече, че на мен тук ми е приятно и срещам прекрасни хора.

# 124
Мир !
 Sad
Мина, Krische,

сигурна съм, че е от невнимание , простете на който го е написал....

но сте адски прави..Толкова сме несъобразителни и нетактични и забързани и жестоки...и Калъпомислещи...

Чудно ли е после, че децата ни ги е срам да бъдат, които са?

Един висок, друг пълен, трети глуповат,
или грозен, или с петна по лицето, или вегетарианец, или любител на рок, или отличник, или с рядка коса, или с 40-ти   номер на дамския си крак, или далтонист,
с криви крака или с криви  критерии,
 или с пъпки, или  с белези от пъпки, или без вкус , или мъжът й кръшка, има пърхот, или плешивина, или не й допада секса с  мъжа й,  потта й мирише, не можа да се храни с нож и вилица, или е фригидна,

или не може едно картофено пюре да направи , или синът й се дрогира , или дъщеря й бяга от училище, майка й мрази баща й,  или не разбира от изкуство , или ....  ....

Боже!    Май щях да пиша за всички, но е среднощ и се скъсах от работа последната седмица и денем и нощем

...и сега си седя, току що свършила най-сетне , което трябваше,   и си мисля,  че всички нормални хора  спят  и то  не само у нас .....

и затова оставам на вас да допълните списъка .

Вярвам , че за всеки ще се намери по нещо, от което да му е кофти......
А пропо - да бъдем толерантни!

–(В скоби казно никога не съм имала проблеми с теглото, нито с гръдната обиколка, благодаря на Бог, написах горното просто защото много ме трогнаха  Мина и  Krische )    Embarassed Ама и аз мога да ги трогна,  като си споделя неволите - от пубертета и  от по-после.

И така рано сутринта  /или късно през нощта/  ви призовававам:

Нека да си бъдем каквито сме си, ама да се правим пред нашите си тийнейджъри, че уважаваме различния и че не бихме го наранили.
             Че като станем на по 80 и кусур и ни увиснат месата отвсякъде,

нашите мили момченца и момиченца да не ни гледат с насмешка...  bouquet

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 02:28 от s+chris

# 125
  • Варна
Извинете ме, не съм искала да обидя никой Blush още по-малко да нараня
с някаква конкретна цел.  Peace

# 126
Лулу, да ти е живо и здраво детето   bouquet!
Честити именни дни на всички именници   bouquet!

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 11:43 от aleks

# 127
  • София
Мина, поздравления!  Hug Рядко чета толкова "точни" думи и то без излишен драматизъм и вкарване на лични мотиви.
По темата - мисля, че всеки тинейджър изпитва несигурност по отношения на външния си вид и често си "измисля" недостатъци, плод на нечия подигравка, или подмятане. Когато се чувства обичано и специално и ние всеки ден му го показваме и казваме, проблема става незначителен, така мисля аз.

# 128
  • София
Стига бе хора! Синът ми винаги е бил по-едър от връстниците си, още от бебе. Спомням си, когато трябваше да му купуваме първите обувки, продавачките в магазина ме гледаха опулено, защото бяха с впечатление, че искам да купя обувки, които детето да носи поне две години. Просто крачето му беше доста голямо и неговият номер се носеше от отдавна проходили деца. И досега върви така. Най-смешно, че един от добрите му приятели е доста по-нисък от него, стига му до гърдите. Изглеждат почти като татко и син.  Joy За мен той е най-красивото, най-доброто, най-умното, най-най-... момче и се старая да му го показвам непрекъснато. Модата си е мода. Преди се е харесвал един тип, сега - друг. Важно е всеки да намери себе си и да се чувства добре в кожата си.

# 129
Мина, сори че в страни от темата - преди няколко години аз проучвах въпроса със спиралата. Мога да кажа че при нея нещата не се регулират, тоест тя 5г излъчва едно и също количество хормони, а за тези 5г особено при подрастващ организъм, а и при всеки друг се търпят промени. Тоест ти в един момент може да имаш нужда от по-ниска доза, или по-висока, но спиралата не може да регулира тази необходимост. Тогава прецених, че това не е за мен. Все пак с орално приеманите таблетки можеш да правиш почивки когато прецениш, а и организма го изисква. Със спиралата 5г няма мърдане.
Бях чела и за друг вид имплант, в ръката, но при него положението е същото, едно и също количество хормони през цялото време. Хубавото беше, че той се поставяше за 1г.

Morose, пила съм доста притовозачатъчни. Мога да кажа, че Диане 35 нищо че е много отдавна на пазара е едно от най-доброто. Основното, което трябва да се съблюдава при изписване на противозачатъчни са годините на пациента и теглото. При ниско дозираните противозачатъчни, съответно са за жени с по-ниско тегло, по-високо дозираните както Диане 35 са за момичета с по-голямо тегло. Това обаче никой лекар не го обяснява, нито го интересува особено. Относно напълняването - малък процент момичета напълняват точно от противозачатъчните (те го имат като страничен ефект, но не се проявява толкова често). Храни се разумно, спортувай и противозачатъчните няма да ти пречат. )

Извинявам се на всички останали момичета, ако темата им е досадила.

# 130
Извинете ме, не съм искала да обидя никой Blush още по-малко да нараня
с някаква конкретна цел.  Peace
Аз не смятам,че си обидила някого.Ти просто имаше предвид момичета,по-развити за годините си,както има тийнове с по-детски вид,като моята,но не и да ги изкараш дефектни,да им се присмееш и т.н.Това не е обида.Обида е,когато заради очилата,които носех като дете,няколко съученика ми викаха очилат бръмбар.Майка ми нищо не предприе,но смятам,че е трябвало.Моите моми ги научих да се отнасят с уважение към всеки(който го заслужава),без значение как изглежда и подигравки на тема външен вид не съм чувала.
За мене е много важно децата ми да се чувстват добре в кожата си,но и да правят необходимото за да изглеждат добре.Не приемам "ами такава съм,имам си паласки,акне".Имаш паласки,ама има и спорт;пъпките се лекуват.Това за нещата,които могат да се променят,разбира се.
С едната дъщеря купихме заедно първите сутиени,другата-сама си ги взе.И двата варианта намирам за нормални.И аз не харесвам щръкналите зърна през тениските на някои момичета и се надявам естетически да го обоснова пред моите млади дами,засега успявам,но какво да говорим,като някои известни жени специално си слагат силиконови зърна за този ефект  Sick

# 131
  • Бургас
Здравейте тийнейджърски майки,
от известно време ме гложди мисълта, че моето момиче няма да порасне достатъчно на височина. От юни до сега е пораснала само с 1см, а преди това - растеше значително по-бързо. Струва ми се, че растежа й спира, а още няма и 155см. Не мога да намеря моя здравен картон. До скоро се мотаеше наоколо, но сега, като ми трябва, го няма и не мога да видя как съм се движила аз. Обаче имам спомен, че в гимназията, пораснах с 1 см. Тоест на 14 години съм била с 1 см по-ниска, отколкото съм сега. А щерката, въпреки високия си татко, е доста далеч от моя ръст.
Ако някой се е сблъсквал с проблема или има някакви наблюдения, нека да сподели.
А кога спряха да растат вашите момичета?
А тя какво мисли по въпроса,комплексира ли се или това е само твое притеснение?
Аз лично бих я насочила към спорт,баскетбол или волейбол по възможност,и май това е всичко,което може да се направи.Пък е и полезно.Аз съм 180 см.и не е за вярване,че до края на 6 клас бях предпоследна по височина от момичетата.Пораснах изведнъж в 7 и 8 клас,което никак не ми харесваше,защото изведнъж се оказах първа в редицата по физическо,а съм скарана със спорта и исках да се скатавам.Мъжът ми е с 10 см.по-висок,но и двете ми дъщери се оформят със среден ръст.А винаги ми се е струвало,че децата надминават по ръст родителите си  newsm78
Ние пък си измислихме друг проблем.Малката(15)се комплексира от малкия си бюст и носи само някакви развлачени чували-пуловери.Не мога да я накарам да се облече като хората,с нещо нормално.Момиченце като розова пъпка-миловидно,фино,грациозно,обаче се тръшка-защо си нямала бюст за разлика от няколко яки моми,които изглеждат над 30.Не е по чалгата,за да си обясня източника на проблема,но се тормози това дете и това е.Аз дори не мога да си спомня каква ми е била гръдната обиколка на нейните години,защото тогава се ценяха други черти,ако си спомняте 80те години,когато малкият,стегнат бюст си беше предимство.Даже по-едрогърдите гледаха да се прикриват,още повече,че големият бюст върви често с по-едър ханш,крака и т.н.Както и да е,дребното очевидно е решило да страда Tired.А аз трябва да измисля нещо,за да му помогна.

За сега не съм усетила тя да го счита за проблем, но аз започвам да се тревожа.
Да, съразмерна е, с добри пропорции, но е мъничка. Иска ми се да порасне още.
Моя близка ми разказа нейно за познато дете, което така е спряло да расте е и останало с нисък ръст, а ако са му били обърнали внимание и предприели незнам какво си, то е щяло да порасне.
Затова се обръщам към вас, един вид, сверявам се часовника колко още да изчакам, защото не искам да я стресирам с излишни разходки по лекари и клиники, но пък още по-малко искам да изпусна влака.

# 132
Затова се обръщам към вас, един вид, сверявам се часовника колко още да изчакам, защото не искам да я стресирам с излишни разходки по лекари и клиники, но пък още по-малко искам да изпусна влака.

Ежка, в линка,  който ти пуснах (видя ли го?) се говори точно за това. Кога трябва да се отиде най-късно за момичетата, което е различно от това за момчетата и се казва, че наистина може да се изпусне времето, след което става безпредметно.
Аз бих се консултирала, 'щото съм си паника ....

# 133
Дано не спамя темата, но ми писаха две майки на лични , които не намират линка . Затова просот ще  копна тук мнението си :

Ежка,  миньончетата сред момичетата са според мен много мили и много търсени, освен ако не се ориентират към професията на манекените. Вдъхват  на момчетата нужното им чувство на умиление и желание да закрилят и пазят. Казвам го защото имаме познато момиченце което не е много високо и е обект на подобни чувства от хуните тийнейджъри  около мен.

Но просто от любопитство прецъках нет-а и попаднах на тази статия , която за мен беше интересна чисто образователно. Ако искаш виж я и прецени дали искаш да се видш с ендокринолог.
ето ги и линка:
http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=6&b=102

# 134
  • София
..... миньончетата сред момичетата са според мен много мили и много търсени.....
Гледай ти! Аз пък си мислех, че се търсят високите и дългокраките  newsm78
Мислите ли, че има толкова голямо значение ръста?

Общи условия

Активация на акаунт