Чакаме първи ритничета от нашите АПРИЛски мъничета!!!

• 15 644
  • 289
  •   3
Отговори
# 165
  • Overijse, Belgie
От утре съм 5 месец и вече нямам търпение това да бъде отразено в лентичката ми.

Ами ти вече си в 5-ти месец! в табличката е написано, че 5-ти месец започва от 18-та седмица, а ти си в 18-та седмица в момента, а утре започваш 19-та Simple Smile Не гледай само цифрата за седмиците, ами гледай и дните след нея Simple Smile

# 166
Zdraveite mamcheta! Iskam da vi es izvinq che pisha na latinica no tozi laptop nqma kirilica, i na men mi e nepriqtno no nqma kak.

Mnogo mi haresvate vsichkite Heart Eyes    bouquet

Iskam i az da spodelq moite oplakvaniq ,ujasno techenie imam a doki kaza che ne bilo taka silno oshte, a az se opasqvam da ne tragne po krakata mi veche. I az kato vas imam problemi sas sanq i shte vzema da probvam s vazglavnicata

Za zarnata i moite sa mnogo chuvstvitelni no predniq pat nqmah problem s karmeneto nadqvam se i sega da nqmam, no useshtam edno naprejenie v gardite i mai i tozi pat shte zapochnat da tekat no se nadqvam tati da posuche malko za da me oblekchi  Grinning Grinning

Shte moje li i az da se vmakna v datite s terminite? Moq termin e na 30 april

OOOOhhhh na 17 sam na JK i se nadqvam da se vidi pola na bebo

Za sega chao na vsichki koremcheta i prodaljavam da vi cheta

# 167
  • Overijse, Belgie

Има как - горе до бутона "Изход" има бутон за сменяне на режима на клавиатурата. Аз също нямам инсталирана кирилица  Peace

# 168
princessa raia, за съжаление ако си на Граждански договор, това не се взима под внимание за Майчинството ти, само ако си назначена на втори Трудов.  Sad  Това за касичката е много готино, ние с мъжа ми по принцип всеки месец отделяме парички за бебчето, но отделно си имаме касичка само за левчета и като я напълня, обменям в някоя банка и вкарвам в сметката за малкото, и после пак така. Много ни е мило и на двамата като се приберем от работа да изсипем джоба с левчетата, които цял ден сме пазили да не харчим, само и само да ги сложим после за бебчо  Heart Eyes

Just a Girl, да те питам, по тази табличка в началото от 17 седмица го дават че сме в 5 месец. Аз все се каня да ви питам как аджаба се смятат тези пусти месеци и все забравям. Аз сега съм вече в 18г.с. и 3 дни май, това значи че съм в 5-ти месец, нали? Уф, хич не са ми ясни тези работи как се смятат  ooooh!

Има как - горе до бутона "Изход" има бутон за сменяне на режима на клавиатурата. Аз също нямам инсталирана кирилица  Peace

И ако може да пишеш не така с червени и едри букви, че много трудно за четене  Hug  Иначе  welcome в отбора ни!!!

# 169
Nadeto K, ето и моя списък-компилация от всички публикувани и допълнен от мен:
СПИСЪК
•   За спane на бебето
1.   Легло – имам отпреди
2.   Скрин и повивалник
3.   Спален комплект - 1 бр.  (имам 3 бр. отпреди)
4.   Обиколник за креватче – имам
5.   Одеало - 1 дебело и 1 по-тънко
6.   Педиатричен термометър – имам дигитален и като биберон
7.   Бебефон- имам
8.   Шезлонг
9.   Обикновени пелени-5-6 комплекта да си ушия (използват се за постилане навсякъде-на плота за повиване, под главичката на бебето, когато спи, след като се е наяло-в началото повръщат често)
10.   Тензухени пелени-5-6 комплекта при къпане слагаме над кърпата и подсушаваме първо с тях
11.   Протектор за матрак-да проверя стария дали става
12.   Преносима кошара-?
13.   Пееща играчка за кошара и за количка

•   За къпане на бебето:
1.   Хавлийка за къпане- 1бр.  нова голяма (имам 1бр.)
2.   Малки хавлийки-4бр.
3.   Ваничка – имам обикновена
4.   Шезлонг за къпане
5.   Канче за къпане; леген; кофа – ще си взема нови
6.   Термометър за вода и стая комбиниран- 1бр.
7.   Сапун за дупето на бебето – на Тео бебе или Релина
8.   Сапунерка
9.   Шампоан за коса и тяло - 1 бр. на Бюбхен с помпичка задължително
10.   Бебешка пяна за баня без измиване-1бр.
11.   Сухи кърпи в кутия-клинекс
12.   Бебешко олио или мляко – не съм решила марката
13.   Крем против подсичане - 
14.   Мокри кърпички за дупе – 2-3 кутии Нивея +2бр. за родилния дом
15.   Клечки за уши с ограничител-1кутия и без ограничител за пъпчето-1бр.
16.   Спирт 90% за почистване на пъпчето
17.   Памук в кутийка с малък отвор
18.   Ножичка за нокти-имам
19.   Четка за косичка-имам
20.   Памперси- от 3 до 5 кг - 2-3 пакета + 1 пакет за родилното
21.   Прах за пране за бебешки дрехи-Персил?
22.   Стеримар

•   За майката:
1.   Помпа за изцеждане на кърма-може би Медела
2.   Крем за зърна-не съм решила марка
3.   Лосион за тяло стягаш, против стрии
4.   Мокри кърпи за гърди
5.   Подплънки за кърмачки - 1 кутия – Fixies?
6.   Сутиен за кърмачки-1бр., имам 1бр. да го намеря
7.   Нощница или пижама с копчета- 2бр.
8.   Ластичен колан за след раждане-имам, да го намеря
9.   Дамски превръзки-нощни за първите дни след раждането-4-5 пакета
10.   Стерилни торбички за замразяване на кърма

•   За хранене на бебето:
1.   Шишета - 2бр. -1 малко и 1 голямо не съм решила марка, може би Авент
2.   Стерилизатор за микровълнова + таблетки
3.   Четка за миене на шишета –имам, да я намеря
4.   Биберон залъгалка – 1бр.  Нук от 0-6мес.
5.   Електрическа кана за вода
6.   Малки лъжички за капки и вода-4бр., за да има винаги стерилизирани

•   За разходка на бебето:
1.   количка+чанта за нея,дъждобран - поръчах
2.   Столче за кола -поръчах
3.   Кенгуру-имам
4.   Слинг
5.   Комплект за количка-имам

•   Дрешки на бебето (да видя всички стари дрешки дали стават):
1.   Комплект за изписване (одеялце/чувалче/космонавт/пелена, боди, горна дрешка, шапка, ръкавички, чорапи)
2.   Боди с дълъг ръкав с копчета отпред – 6 бр от 3-6 м
3.   Блузки с дълъг ръкав- 5 бр 3-6 м
4.   Ританки - 4 бр.
5.   Цели гащеризончета с ръкави и ританки или комплектчета (панталон с блузка)- 4-5бр.
6.   Шапка – 2-3 бр.
7.   Чорапи - 5 бр.
8.   Лигавници – 2 бр. малки хавлиени
9.   Пижамка – 3 бр.
10.   Жилетка- 3бр
11.   Терлички – 3-4 бр.

СПИСЪК ЗА МАЙКАТА - НА ПЪТ ЗА РОДИЛНОТО:
•   Документи:
1. Лична и обменна карта
2. Направление за хоспитализация
2. Документи и изследвания, които са Ви правени

•   Принадлежности:
1. Тоалетна хартия
2. Сапун със сапунерка
3. Хавлиена кърпа
4. Мокри кърпички
5. Джапанки
7. Бельо
8. Превръзки - силно абсорбиращи, нощни за препоръчване, превръзки за родилки ?
9. Лигнин
10. Чаша, виличка, лъжица (в повечето болници го искат)
11. Мобилен телефон
12.Четка за зъби и паста
13. Ластик за коса
14. Очила (ако имате такива)
15.Книга/списание

•   Списък с нещата, които да ми донесат на първото посещение:

За мен:
1. Нощници - 2 броя с копчета
2. Зарядно за телефона
3. Подплънки за кърма
4. Сутиени за кърмачки - 2 броя
5. Помпа за цедене
6. Минерална вода
7. Чорапи
8. Халат или подобна връхна дреха
9. Химикалка, тефтерче
10. Дребни пари - монети
12. Козметика, грим, шампоан, сешоар
13. Отвара от смрадлика 1,5 литра (много полезно за подмиване, противовъзпалително), йод
14. Акт за граждански брак
15. Кърпи за гърди
16. Чаршафи за еднократна употреба

За бебето:
1. Мокри кърпи бебешки - 1 пакет, които ще Ви го вземат, за да правят тоалета на бебето и 1 пакет си оставете при Вас.
2. Носни кърпички, салфетки, клинекс - неароматизирани
3. Памперси - 20 броя - също ги взимат за тоалета.
4. Оставете си при Вас да имате допълнително памперси, в случай, че бебето има нужда от тоалет.
5. Крем за дупето на бебето - остава си във Вас - не го давате. Това е в случай, че се наложи да го преповивате Вие.
6. Лигавник - 1-2 броя, или техзухени кърпи за да го забърсвате

Списък за изписване:

За мен:
1. Дрехи - може и за бременни
2. Обувки
3. Превръзки (ако са Ви свършили)
4. Не забравяйте да сложите малко грим
5. Сутиен, бикини
6. Връхна дреха - ако студено.
Магазини за бременни във Варна:
Рени- виж оттук адресите http://www.reni-fashion.com/bg/contacts.php
Аморей-на бул.Владислав срещу централата на СЖ Експресбанк (кръглата банка до Макдрайв)
други за съжаление няма

Рони, за номерата на дрешките, аз предния път не бях взела нищо. Габи се роди страшно малка-2кг. 49см. и най-малките дрешки й стояха огромни, памперса й стигаше до подмишниците, тогава не се внасяше най-малкия номер 1 на памперс, ама после съм купувала и почти нямат разлика с 2 номер, само в ширината. Отнесох се ooooh!
За дрешките-сега ще купя 3-6м. Нищо не й пречи на госпожичката в началото да е в по-големи дрешки. И без това, ако взема по-малки пак са големи.

# 170
  • Overijse, Belgie
Just a Girl, да те питам, по тази табличка в началото от 17 седмица го дават че сме в 5 месец. Аз все се каня да ви питам как аджаба се смятат тези пусти месеци и все забравям. Аз сега съм вече в 18г.с. и 3 дни май, това значи че съм в 5-ти месец, нали? Уф, хич не са ми ясни тези работи как се смятат  ooooh!

Аз виждам в таблицата, че 5-ти месец е от 18-та седмица до 21 седмица включително. 17-та е последната на 4-ти месец.
А ти си вече в 19-та седмица. Това си е 5-ти месец отвсякъде Simple Smile

# 171
Здравейте и от мен ТУМБАЧЕТА  Heart Eyes,

за разлика от повечето от вас, аз в почивните дни имах прилив на енергия и като се развихрих изчистих целия апартамент, та да же и прередих гардероба Simple Smile

Искам нещо да ви попитам, аз съм на ФК в клиниката на д-р Щерев при д-р Ганева чак в края на месеца, има ли смисъл да си записвам час и при доц.Томова - чета, че доста бъдещи мами комбинират посещенията, за да са сигурни, че всичко е о.к. със съчицето на мъниците???

Много усмивки в студените ноемврийски дни  Heart Eyes Hug

# 172
Здравейте мами!
Аз отдавна не съм писала понеже като прочета вашите писъмца и установявам че няма какво ново да напиша.Толкова се препокриват моите проблеми, усещания и болежки с вашите че накрая трябва да пиша едно и също.
Сега има какво да отчета нещо ново за мен-ще бъда мама на момченце.
Ще помоля да ми закачите и на мен син щъркел. Grinning
Сега и аз да се впиша с това че усещам едни побутвания вечер и сутрин като си легна.Казаха ми че е рано след като ми е първа бременност но това е факт. И аз имам болки в тазовите кости и ще пробвам варианта с възглавницата. А най-големия ми проблем ми е ще не мога да ходя редовно в WC и след два дни чувствам че ще се спукам.Какво ли не пробвам-сладко от рози, овесени ядки, сливи, топла вода но не винаги има резултат.
Знаете ли исках да ви попитам какво мислите за тъй наречените кошарки-легълца за бебенца? ooooh!Дали са удобни?Изглеждат ми удобни затова че са мобилни.

Стига толкова от мен.Приятен следобед и вечер!

# 173
  • Варна
ssillvvi, дамите от ДБМ са организирали всичко. Нищо конкретно не трябва да се прави. Евентуално ако някоя творба на драги съфорумки (видях, че има поне двечки от нашия отбор) ти хване окото, можеш да си я купиш. А събраните парички ще отидат за някой от домовете за деца, лишени от родителски грижи. За съжаление не видях Варна да фигурира в списъка, но съм сигурна, че тамошните мами са невероятни в организацията на подобни мероприятия и са измислили нещо в града за някоя кауза.  Peace
Не знам дали го обясних нормално. Повече информация има в Благотворителния раздел на форума.  Peace

За съжаление няма подобна организация във Варна, дори ДБМ няма поделение тук, от което аз бях мого изненадана. Затова се включвам в Русенския базар (чудих се дали в Бургаския или в Русенския, накрая така реших, че и без това по Коледа ще сме в Русе). Не знам дали на датите на базара ще съм в Русе, но, ако срещичката е тогава (базарът обаче е на открито - на площада) и аз съм в града, ще дойда непременно. Не пречи и тук, във Варна да си спретнем една среща някой уикенд, нищо че няма базар. Peace

Рони - за дрешките - няма никакъв смисъл да се купуват такива за новородено или от 0 до 3 месеца; израстват се невероятно бързо - комплектът за изписване на Мони на самото изписване й беше голям (тя си се роди съвсем нормална - 51 см. и 3250 кг.), а на 40-ия ден едва й стана. Rolling Eyes

Да те питам от твоето списъче едно нещо не ми е ясно за какво е и кога и как се ползва - помпа за носле?

Помпичката за нос служи за изсмукване на сополките - нали бебето не може да духа, все с нещо трябва да се изкарат. Ние имахме една на Чико под формата на тюленче, доволна бях, сега пак такава ще вземем.

# 174
  • Някъде там...
Здравейте и от мен! Баба Зима май дойде, а?

По въпроса с влизането в 5ти месец - влиза се в 17 седмици и 6 дни.  Peace Най-добре се вижда от лентичките от типа на Gaja.

Gaja, ти си още фина мадама, къде го събра това бебче.  Grinning

Аз имам чувството, че раста не с дни, а с часове. Екваторът ми става все по-кръгъл.  Crazy Днес се опитах да облека едно яке, което бях обличала за последно преди около 10-12 дни и установих, че въобще не мога да го закопчея. Трябва пак да се снимам и да кача снимка. Вече се побирам единствено в анцузи, един панталон за бременни и една пола. Само не знам как ще се оправям с чорапогащите. Ужасно са ми неудобни, стягат ми, притискат ми на корема.  Sad .

Иначе и аз се уморявам страшно бързо напоследък. Чистенето съм го зарязала на мъжа ми, колкото-толкова. Той сам не се сеща, но като му дам инструкции какво да направи е послушен и го върши, къде ще ходи. И като цяло гледа да не ме ядосва, че аз много лесно паля от хормоните напоследък, разстройвам се и роня сълзи от едното нищо и той изпада в потрес. Иначе "комплименти" раздава напоследък - вчера каза, че мисловните ми процеси протичат поне с минута по-бавно и май хич ме няма в бързото съобразяване и схващане. А, и че приличам на паяче - тънки ръчички и крачета и надуто шкембе.  Crazy Но не се оплаквам, гледат си ме.

Шарлот, аз съм от тези, които се презастраховат с ФМ. Освен че ми правят ФМ там, където ми следят бременността, си записвам час и на още едно място - за първата ФМ ходих при д-р Янкова, а за втората ще ходя при д-р Марков.

Тези списъци трябва да взема да си ги запиша нейде, много е полезно да си имаш нещо подобно. Благодаря!

А за размерите дрешки, аз мисля да взимам и от най-малките, че моите мишки сигурно ще се родят дребнички, нали са двенки, очаква се да се появят по-ранко.

Рони, аз съм съгласна с предложението за среща, още повече че мислех така или иначе да го посетя този базар. Виждам и че от нашите момичета за София участва Шошката с разни красоти.

Това с касичките и левчетата е много сладко.  Grinning Един от любимите ми подаръци на сватбата беше ковчеже, пълно с монети по левче, подарък от ергените (приятели на мъжа ми) - бели пари за черни дни. Доста време седяха така в торбичките, а като разбрахме, че ще трябва да извървим дълъг път за да имаме дете, започнахме да ги вадим едно по едно.

# 175
  Здравейте мами!
 И ние в петък бяхме на ФМ при доц.Балев.Много сме доволни от прегледа , всичко ни е наред и ще си имаме МОМИЧЕНЦЕ Hug
 Моля, Деичка да ни отбележиш в списъка , когато имаш време.
 Все още не съм усетила нито потръпване , нито подритване, с нетърпение чакаме някакъв знак от нашата бъдеща принцеса Joy
 За пазаруване, все още си седя на дупето, ще изчакам януари месец.
Благодаря на всички мами, коиот бяха така добри да дадат инфо за плоските гърди.
Това е днес от мен.
 Hug ви всички.

# 176
Привет на всички мамчета!

Благодаря Ви за сърдечното посрещане в отбора на Априлските мами. Hug

Като видях колко много неща обсъждате в темата станах разногледа Shocked, така че ще подходя тематично:

За "любимото" ми чистене- аз пък си мислех, че повредата е само в моя телевизор. Страшно пипкава и туткава съм, през деня основно гледам да измия съдовете, да сготвя и да пусна пералнята. Признавам си, че съм позанемарила реда вкъщи, въпреки че не ходя от 20 дена на работа (правиха ми серклаж и ще съм в перманентен болничен до края на бременността).  Embarassed Като решение на проблема реших да прибегна до услугите на една жена, която да ми помага с почистването веднъж седмично. Надявам се, че така ще се чувствам по-спокойна като знам, че ми остават само говенето и прането. Пък и докато готвя се чувствам много спокойна, много ми е приятно.

Предложението на Олчето за среща е чудесно- страшно много се вълнувам при мисълта, че ще се запознаем и ще си поговорим на "живо".

Относно болките, бодежите на разни места, газовете и "войната на световете" в коремчето- и на мен са ми познати тези усещания. Лошото е, че на моменти започвам да се стресирам и да си мисля, че може би се случва нещо с детенцето ми, притеснявам се да не би да му е некомфортно и такива разни неприятни мисли ми се въртят в главата. Rolling Eyes

Темата за пазаруването- мисля, че ми е рано да споделям впечатления, понеже съм решила да тръгна по магазините към 7-8-мия месец. Сега ми е раничко, но много ми хареса списъкът, който Very nice е публикувала, сърдечно й благодаря. Хубаво е да видиш така набелязани най-необходимите неща, понеже аз като тръгна по пазар, нямам ли ясната идея какво ми е нужно...
Не искам да си мисля какви щуротии мога да накупя, а и както казва мъжа ми: "Жена с пари-луд с картечница". Тази мисъл важи с пълна сила за мен.

Това, което обсъждате- за грижата за гърдите и подготовката им за кърменето (в случай, че съм разбрала правилно)... Ще се радвам, ако ме просветлите малко, понеже съм пълен дилетант- значи сега аз трябва да си купя някакви кремчета, с които да мажа зърната си, за да ги подготвя за бебо newsm78.

До всички мами с болни калпазани/калпазанки- да Ви оздравяват бързо дечицата, пращам Ви много въздушни целувки и прегръдки. Hug

Виждам, че много мами пишат как вече усещат движенията и ритничетата на мъничетата в тях, което е просто ... страхотно изживяване сигурно... Аз все още не съм имала щастието  моето малко съкровище да ми даде знак за присъствието си, макар че вече съм на 18 седмици и 1 ден, но се надявам скоро да се похваля и аз с такива усещания.

Искам да попитам- има ли мами тук, ходили на ФМ при д-р Марков- мен такъв преглед ми предстои на 24-ти ноември... Повечето тук пишат отзивите си за посещението си при д-р Томова, но ще се радвам, ако някоя от Вас е била при д-р Марков да сподели малко инфо.
Също така ще се радвам да пишат мами, които са се насочили за раждане в Майчин Дом (София), за да обменим впечатления, може пък да се окаже, че ходим и при един и същи доктор, което си е и повод за среща, ако ни съвпадат дните за ЖК.

# 177
Just a Girl, ЖабчеHug  благодаря ви за разясненията!!!  Сега ще си сменя лентичката с такава като на Gaja, че поне от там да се ориентирам  Crazy

Ох, за размера на дрешките и аз се чудя какви да взема, ние ще имаме доста наследство от баткото на сестра ми, та май като направя разбор какво имам в наличност, само ще го допълня.

Момичета, ако някоя от вас си е купила нещо интересно, снимайте и качвайте в сайта с коремчетата, в Албума Покупки, да си им се радваме на нещата и да черпим идеи  Simple Smile

Весела вечер от мен, аз мисля след малко да запразнявам от работа, стига толкова за днес  Wink

# 178
Цитат на: Sapfira 1
Искам да попитам- има ли мами тук, ходили на ФМ при д-р Марков- мен такъв преглед ми предстои на 24-ти ноември... Повечето тук пишат отзивите си за посещението си при д-р Томова, но ще се радвам, ако някоя от Вас е била при д-р Марков да сподели малко инфо.
Аз съм на ФМ при Марков на 20-ти, малко преди теб...и ще споделя разбира се.

Отивам да зяпам коремчета. Party

# 179
много жалко че във варна няма дбм ,има друга организация подобна но тя е само за варна,пък и дбм си е дбм.надявам се да успея да посетя базара в русе,още повече че миналата година активно участвах(тази май няма да съм толкова активна  Embarassed Sad )
а това наше бобче днес не съм го усещала и се чудя дали няма да стане като преди 10-на дни когато много ни беше стреснало и тичахме при доки,дано утре да ме събуди с някой ритник.аз на няколко пъти усетих нещо от към таза и се чудя дали е възможно да ми е обърнало гръб и да ме рита наобратно и затова да не го усещам newsm78.какво мислите?ох дано скоро да ме срита едно хубаво и силно че започвам да  Shocked #Crazy Shocked
ще ми пратите ли паролата за албума и аз да кача снимки Heart Eyes
лека и усмихната седмица Peace

Общи условия

Активация на акаунт