Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 56

  • 33 838
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: X
etomira , благодаря за отговора.Пак ще се пробвам, по-нататък,защото на вкус е невероятна ,макар и прегоряла,половината снощи отиде...

Мисля си,дали въобще може да се сложи крем...няма да може да се покрие...може би трябва само да се заравни с маслен, и отгоре покритие.Ако е с крем,да е само с него...  newsm78  дано Ласкова се включи да каже.

Clairette ,много ми хареса тортичката ти...изчистена,и много стилна.Аз уж не обичам претрупани торти,а моите все такива се получават...ама ще се науча.

# 211
  • София
  • Мнения: 830
Добро утро!
Ето ни я тортата за РД довечера: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202257&pid=8757516

Барбито я шпакловах, довечера ще я покривам - тя е за събота.

# 212
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
betina33, снежно бели са следните покрития:
1. готова моделираща маса
2. маршмелоус фондан от бели бонбонки
3. класически фондан
4. руска мастика 2
5. варен фондан
....... ако някой се сети за друго да допълни Wink

# 213
  • Мнения: 1 486
Руми,честита рожба и от мен!Да расте здрава и послушна и много да ви радва!  bouquet  bouquet  bouquet
Пак нови тортички,хубавки.... Hug Hug Hug
А някоя от вас купвала ли си е от Кадемлия комплекта инструменти за моделиране и ако е да то каква му е цената?

# 214
  • Мнения: 1 965
БорисЧОооооооооwelcome . Тук определено има нужда от едно мъжко присъствие, но не като консуматор, а като тортоправец. Чап-пат се появява по някой Господин, но доста бързичко изчезва....  За сладкарницата - ще ти отговоря от името на всички. Няма как да стане таз` работа. Ако се загледаш по местожителството на всяка, пръснати сме из целия свят. Интересна сладкарница ще стане..... Но, ако пък намериш спонсор за едно самолетче, виж, тогава може и да се получи. Мисля че един БОИНГ ще ни оправи идеално......
Тандури - Замразявала съм торта до масло. Един път я покривах с Варна, другите два пъти с шоколад. /двата шаха/. Те бяха с предварително изсъхнали елементи, та се озъбих. Незнам дали е добра идея да покриваш замръзнала торта. Може би трябва да я извадиш да се размрази и тогава. Маслото ще даде конденз със сигурност. А той може да ти скапе покритието. Ако я замразиш на блатове, тогава пък може блатовете да хванат скреж, който също ще се разтопи и ще прецака работата... Знам ли.... Аз правих така: Готовата торта, намазах с масло. Прибрах за половин час във фризера непокрита. Маслото стегна перфектно. Извадих тортата, прибрах в найлонов плик, подлепих добре с хартиено тиксо и замразих отново. Така изкараха близо 20 дни. Вечерта преди правенето, майка ми извадила двата пакета и без да ги отваря ги преместила в хладилника. Това е било около 10 вечерта. На другия ден към 3 следобед си отворих пакетите. Дори и да е имало конденз или скреж, той е попил. Тортите изглеждаха перфектно. Маслото се беше понапукало на мнооого финна паяжина, но нямаше никакъв проблем. Това е. Не мога да помогна с друго.
Вчера не похвалих тортичката на Иринка. Много вкусничка изглежда. Не ти завиждам за перипетиите.
На чужд гръб се посмях и на едно съблечено Барби. Сигурно и е било топло на мацката в хладилника, та се е съблякла. / черен хумор, не се сърди!/
Clairette - страхотно нежна тортичка се е получила. мечето е невероятно сладко.
ЕЛСПЕТ - Много сладка калинка. Бих и добавила пипалца на главичката. Иначе е страхотна.
Приказката днес ще бъде довършена. Надявам се да бъде само щастливия финал.
Но ще правя и друга торта с адски сложен трансфер, така че може и нова приказка да има. Ще видим.

# 215
  • Мнения: 492
РУМИ,   ЧЕСТИТА ТИ ПРИНЦЕСА   bouquet ДА ВИ Е ЖИВА, ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА  stork-girl newsm32 1stroller
ПЕПИ, много интересна и оригинална е тортичката с спайдер мен, маккуйн - перфектен както винаги   bouquet
CLAIRETTE, семпла и ефектна тортичка  bouquet

МОМИЧЕТА , намислила съм да правя торта дупе с прашка, но незнам дали издигнатат част на дупето се прави като циците,( с две купички)  или е друга технологията?

# 216
  • София
  • Мнения: 3 061
Въпрос: след като се омеси, марципан Варна колко време трябва да стои в хладилник преди да може да се покрие торта или да се изрежат фигури???

# 217
  • Мнения: 1 491
Елспет честит рожден ден на малката Калина!   bouquet Да расте здраво, усмихнато и послушно  дете    bouquet  Тортата - калинка е станала супер, само и аз ще кажа, че ако имаше едни пипалца щеше да е съвсем като истинка... Калинката-мутант  Mr. Green  Чакам с нетърпение да видя Барбито-стриптизьорка. Дано повече да не се съблича и да си сложиш покритието спокойно и без перипетии  Peace

svetlane не съм правила дупе, но цици да. Та ако ще правиш дупето от купички, бая замазване и оформяне ще падне с маслен крем... По скоро намправи някакво надстрояване с блатове... За мен, най-ефектното дупе, което съм виждала беше на NelliDi  Whistling

# 218
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325

МОМИЧЕТА , намислила съм да правя торта дупе с прашка, но незнам дали издигнатат част на дупето се прави като циците,( с две купички)  или е друга технологията?

Торта Дупе

има я в библиотеката, и ще помоля преди да се попита тук да видите дали отговора ви го няма там

# 219
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Такааа, сега обаче да задам един въпрос.
Искат ми торта сахер, но с размери 30х40см. Прегледах всички рецепти и сметнах че дозата за 1 торта на мен ще ми стане за 1 блат- правилно ли разсъждавам???? И може ли сладкото от кайсии да се замени с нещо друго?

# 220
  • Мнения: 492
благодаря ви violetblue и пепи, перди да пиша,  тук разгледах стъпка по стъпка тортата на нели, но не разбрах дали издигнатат част е направена от купички или както казва violetblue е надстрояване с блатове, защото наистина е супер ефектно Thinking

# 221
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
 svetlane, с купички ще стане много издуто, мисля че е надстроявано и дялкано Wink

# 222
  • Мнения: 5 177
майчета помагайте, спретнах тортата
пандишпанови блатове с млечен крем, намазах я със сладко от кайсии
направих си марципан Варна, правене и оцветяване всичко точно (прекрасен жълт цвят)
обаче като взех да точа и започнаха мъките, то се къса, не мога да го вдигна от плота да го сложа върху тортата ..
ще кажете ли къде греша

# 223
  • Мнения: 1 854
Клеьрет, много нежна торта  bouquet

Maxi,, под чаршава трябва да има добре намазан, загладен и твьрд слой от маслен крем(може и само кайсиево сладко, но според мен с маслото ефекта ще е по оптимален и гладьк).Масления крем може да се смеси сьс сладкото, или с трохи от блатовете,че да притьпи акцента на маслото.Освен това бях чела някьде, че ако се образуват балончета се пукат лекичко с игла, вкарана странично и се заглажда добре това място.Има и шпатули(незнам дали така е названието) за заглаждане на фондан, аз си взех такава,но още не сьм я ползвала,че да споделя.Това е, за което се сещам в момента.За набраздяването, на мен се е получавало ако направя покритието от бонбонки маршмелоуз и тестото не е разточено достатьчно тьнко, или ако е с готова моделираща маса, поради сьщата причина, както и при самото полагане, ако при пренасянето с точилката не е точно по средата и се наложи да го донамествам рьчно.И така се измества центьра на тежестта и се нарушава гладкостта.Незнам дали ме разбра, че го обясних малко заплетено.

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 11:44 от Оранжево небето

# 224
  • София
  • Мнения: 621
Елспет, честит рожден ден на малката Калина!   bouquet
_Пепи_, аз правих двойна доза в тава 35/25. Блата разрязох на 3, прилично дебели. Можеше и още един, но така го бях овъглила, че замина на изрезки  Blush
van444eto изчетох я на един дъх приказката и  с нетърпение чакам щастливият край - плеснали с ръце и се омазали с торта  Heart Eyes
Clairette много семпла и красива торта. Поздравявам те за презентацията, да говориш пред публика и да правиш мече, сигурно е доста трудно   bouquet
Tandoori стискам палци и за финала на твоята приказка  fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт