Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 56

  • 33 837
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 211
Е сега вече като и подфорума с темата се популяризира е време да се отвори сладкарница  chef

Благодаря за топлото посрещане.
Не знам дали сте се замисляли обаче съм сигурен че ако отворите сладкарница тя ще има много голям успех.
Само си представете - почти целия форум са ви почти сигурни клиенти. И те като доведат още по една, две приятелки и работата ще стане - сладкарницата ще върви с пълна сила. Това "Лучано", това "Двете фукли" това "Неделя" и т.н. ряпа да ядат. Аз например ви гарантирам че като идвам до София задължително ще ям по две торти във вашата сладкарница. Съвсем сериозно се замисляйте да отворите сладкарница...

# 196
  • Мнения: 326
честита радост на Руми и от мен Heart Eyes
ей.. Ванче, голяма фурия си Joy
аз за втори път пробвах да опека патето. Пепи, моля за рецептата за масления кейк.  baby_neutral не ми е спешно, когато имаш време. Аз сега пробвах пак с кексово тесто, този път стана по-добре, но някак пак седи малко недоизпечено вътре. Имах изостанали 2 лъжици маслен крем и се получи това:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=115787&pid=8754909
Предвиждам торта-пате за кръщенето на племенника Simple Smile. Ето тук гледах торта-пате:
http://uk.youtube.com/watch?v=cV6mvJANGTg&NR=1

Аз от доста време си тъсих сух белтък и накрая отидох ведна сладкарска борса и си взех половин килограм. Как се ползва идея нямам Mr. Green. При мен пише: 1 кг. белтък + 7 кг. вода. Мисля да смеся прахчето и водата и да пробвам да разбия с миксера. Ще го пробвам за меденките по Коледа и ще докладвам.

# 197
  • Мнения: 337
Зачетох началото на темата и там видях триетажната торта на съншайн( съншайн , поздравления Peace), както и критикат за чаршафа (не че искам да бъркам в раната Wink).Тъй като до сега не съм правила таков покритие , а само съм чела и гледала искам да попитам има ли някакви тънкости и правила за да постеля чаршафа перфектно без да се набраздява.На клипчетата , които изгледах изглежда фасулка работа , но факт е , че стават и издънки.


Оранжево небето , голям спор се разяри сред гостите на рождения ден за пищната дама , кой да я вземе.Тя беше и единствената фигурка която се изяде Mr. Green

# 198
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
аз за втори път пробвах да опека патето. Пепи, моля за рецептата за масления кейк.  baby_neutral не ми е спешно, когато имаш време.

Основна рецепта за форма Санта Клаус номер 3692 (аз имам елхичка и снежен човек)

http://www.zenker-backformen.de/index.php?id=11&k_id=8

Продукти:
2 средноголеми яйца
90 гр захар
1 пакетче ванилена захар
100 гр масло или маргарин
120 гр брашно
1 равна ч.л. бакпулвер

За глазурата:
100 гр пудра захар
1/2 белтък
1 ч.л. лимонов сок
сладкарски бои

Приготовление:
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се бият с половината захар на сняг. Жълтъците се бият до пухкавост с останалата половина захар, ванилена захар и мазнината. Брашното се смесва с бакпулвера и се добавя към сместта, белтъчния сняг и той се добавя.
Формата се маже с масло и поръсва с брашно - това е важно!. Тестото се изсипва вътре и се заглажда. Пече се в предварително загрята фурна на 190 С около 30 мин.
За глазурата пресятата пудра захар с белтъка и лимоновия сок се разбиват 5 мин. Пожелание може да се използва боя.
Санта Клаус се намазва с глазурата след като е изстинал и се украсява.

Не знам колко е голяма формата ти, но може да се наложи да увеличиш продуктите Wink

# 199
  • Земя създадена от Бог Mallorca
  • Мнения: 69
raya usa много ти благодаря за изчерпателната информация.
Има още малко време до празника и сега ще набавям продукти,след това ще се похваля  bouquet

Van444eto  съжелявам за каръшките мигове,но искрено ме разсмя,то на теб никак не ти е било до смях
Скоро и аз ще съм на ринга с торта,дано да нямам поражения Praynig

Ако имам въпроси пак ще питам

# 200
  • Мнения: 326
благодаря, Пепи  bouquet Моята форма е доста големичка, хваща 5 ч.ч от 250 мл. тесто. Ще смятам и ще увелича дозата.
Макси, след 5-6 торта вече му хващаш цаката  Mr. Green. Важно е тортата да е добре загладена с маслен крем под чаршафа, самият чаршаф на не е много тънък, но и да не е много дебел. На клипчетата изглежа лесно, но не е така в действителност.  Също така малко специфично е заглаждането на чаршафа по страните на тортата, че да не стане на гънки. С практика ще свикнеш.

# 201
  • Мнения: 2 185
Руми да ти е жива и здрава малкта принцеса Ида!!! ( това ми е любимо име на челно място в списъка, поздравления за избора   bouquet  bouquet  bouquet )

Чудех са дали да пускам тази торта тук, защото не е нищо особено, но все пак, така и така съм я направила...
Нямам време да разкажа историята около нея, че имам доста работа, но с 2 думи- трябваше да правим презентация в колежа- реч по време на която да правим нещо с ръце. Избрах да правя фигурка мече за моята реч и за да е по-ефектно направих една тортичка предваително с едно мече, а това, което направих на презентацията го добавих по-късно.
Не ме питайте как се прави мече за 7 минути пред публика и говорейки по стриктен план  #Crazy , но се получи и всички бяха във възторг. А ето и тортата, преди презентацията само с първото мече. Не е нищо особено, правих я и нея за отрицателно време  Tired


# 202
  • Мнения: 7 091
Момичета, в момента просто нямам никакво време, но обещавам да пиша по-късно за тортите, които сте пуснали ( Клеър, много сладко мече!), защото както казваше баба ми " огън ми гори на главата"!!!
Хванах се аз да правя тая пуста торта с " Грижовните мечета" и направо пишман станах защо се хванах! #Cussing out Първо мислех да я правя с роял айсинг в/у плака фондан, обаче Елена набара плаката....и познайте какво остана от няколкочасовата ми работа! Sad Наложи се да правя нова, нямаше време да съхне айсинга пак, така че просто трябваше да се примиря, че ще правя от фондан. Тръгнах да правя мечката обаче " Satin Ice" фондана, просто не става за такава работа! За покритие и цели дребни елементи ОК, но ако искаш по-голяма фигура, която да наместваш се получават "бръчки" моля ви се!! И то на пресен, незасъхнал фондан! Побеснях просто, но нямах друг!
Затова развалих И ТАЗИ МЕЧКА и се хванах да правя фондан пачуърк, който никога не съм правила естествено..и който се оказа по-бавна и трудна работа, отколкото си го представях! Направо ми се взе акъла! Аз такива по-сложни неща съм правила, едно тъпо мече ми стъжни живота днеска!  Rolling Eyes
Та Ванче, не си сама да знаеш.  Tired
Въпросът ми е следния- тортата ми в момента е във фризера, мисля утре вечер да я покрия с фондана и да я доукрася. Според вас, ако до неделя до обяд седи в хладилника дали може нещо да и стане, предвид, че е била замразена преди това?  Не съм украсявала торта, която е била във фризера преди това и адски се притеснявам нещо да не се обърка, че не е за вкъщи.  Sad
Няма как да я направя в събота ( за да я дам примерно в неделя сутрин), защото в събота следобед вземаме кучето и просто не искам да оставям всичко за последния ден, да не би нещо да се обърка.
В/у тортата няма да има тежки фигури, само дребни цветчета и тази кръгла фонданена плака с пачуърка отгоре, т.е не вярвам да се слегне нещо...каже които сте замразявали, имам ли от какво да се притеснявам? newsm78
Забравих да кажа, че тортата е с готови кори и карамеления крем на Пепи.  Peace

# 203
  • Мнения: 2 185
Тандури, не знам дали ще съм ти от помощ, но моя принц от предизвикателството стоя от четвъртък до понеделник вечерта и нищо му нямаше- мисля, че няма да има проблем с твоята торта  Peace . Вероятно е излишно да ти го казвам точно на теб, но само темперирай хубаво тортата след фризера, че такива яки кондензи са ми се получавали понякога  ooooh!. Иначе не мисля, че ще имаш проблем...Ванчето е замразявала торти на ниво маслен крем, при това нейните са от готови блатове и мисля че нямаше проблем- изчакай и нея да каже  Peace
" Satin Ice"  е гаден за фигурки  Peace на Сватбеното предизвикателство работих с него, включително и младоженците с него правих и ми се взе здравето...не знам какво да те посъветвам  Thinking

# 204
  • София
  • Мнения: 113
Clairette, много семпла и нежничка е тортата с мечето! Браво и за подвига с моделирането в колежа! smile3501
Ванче, душичко, откъде това неизчерпаемо чувство за хумор smile3501! То съдба, ама и ти така да й се опълчиш, бива ли? Просто приказката беше уникална! Чакам днес щастливия край на снимка. newsm10
_Пепи_, с това перфектно изпълнение на Спайдърмен съм сигурна, че и той ще бъде тиражиран като Макуин Светкавицата!  smile3501

# 205
  • София
  • Мнения: 3 061
Имам нужда от ПОМОЩ :

Направих California Gold Rush Cake и сега съм изправена пред въпроса как да я покрия. Искам да е нещо леко, лесно и бързо. Дайте предложения кой крем или глазура биха стояли добре вкусово и видово, мооооля!! Много благодаря предварително!

# 206
  • Мнения: X
etomira, Ласкова я е правила няколко пъти,дано се включи да каже с какво я покрива.

Искам да те питам на колко градуса я пече и беше ли пухкава ,като я извади...защото аз вчера се опитах да я направя... Embarassed нищо не стана,сби се,прилича ми на кекс...и я прегорих малко...направо я забравих,от висене тук  Simple Smile ,та сега си я ядат като кекс в къщи,а аз снощи посред нощите пекох други блатове.
Днес ще я сглобя и ако стане за гледане ,ще ви я показвам... newsm78

# 207
  • Мнения: 1 491
Борис добре дошъл сред нас и действай и ти с някоя и друга торта, че тука липсва мъжкото присъствие  Mr. Green

Clairette много нежна тортичка и много изчистена ... Мммнооого ми харесва   bouquet

kony не така с това пате  Laughing ... Защо не го шприцова директно жълто?

Ванче два пъти четох приказката за лека нощ  Mr. Green  По време на развитието й съм сигурна, че хич, ама хич не ти е било до смях, но вярвам, че след като  бъде изядена и всички й се възхитят, ще си спомняш с усмивка за премеждията си  Hug  Heart Eyes Аааа да и на мъжо я четох тази приказка, значи три пъти съм я чела  Joy Joy Joy

etomira за мен крема трябва да бъде нещо, което ми харесва и услажда и ще бъде изядено. Питай ме сега като експериментирах за предизивкателството дали тортата се изяде? В къщи на почит е Баварският крем на прах от Метро. Смесвам го до различни вариации - със сладкарска сметана, със заквасена сметана, разтопен кувертюр ... но поне знам, че ще се изяде  Peace

# 208
  • София
  • Мнения: 3 061
краси.мира, пекох 55 мин на 180 градуса с вентилатор и още 15 мин на 140 гр. без вентилатор. След което я омазах. Както беше споменала ласкова кекса си беше воден и клечката не излезе суха, но аз реших да я извадя веднага от формата и тя започна да се разпада заради разтопения шоколад. Голямо мазало, но успях да сложа пръстена и я оставих да изстине. Сега е добре, обърнах я на опаки, защото иначе горната част е с планински терен. Единственото по-специфично е, че отгоре е твърда (оригиналното горе), а не знам дали трябва да е така.

violetblue, проблемът е, че не знам дали ако сложа крем, който харесвам няма да прецакам вкуса на тортата newsm78

# 209
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
извинете за глупавия ми въпрос но бихте ли ми казали как се постига толкова снежно бял цвят на чаршафа-от определен вид покритие или с боя bambam и тези прекрасни малки цветчета на ръка ли ги правите или с формички

Общи условия

Активация на акаунт