Мебелите от чам

• 164 358
  • 526
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Предстои ни преобзавеждане на детската стая. От старите мебели ще запазим само чамовите, но ще трябва да допълним и с нови. Ще съм благодарна за всякакви нестандартни идеи и координати на производители.
В Люлин,бл342,има фирмен магазин на велинградската фирма Ела.Ето и сайта им:
http://www.mebeli-ela.com/products.htm
И в магазина има голямо разнообразие,и продавачите са разбрани хора,и сроковете си ги изпълняват.А цените според мен са доста ниски.

# 106
Бялото при чама се постига трудно. Повечето ползват байц, който придава цвят но е прозрачен.  За другите цветове е идеален, но за бялото отдолу се вижда светлия цвят на натуралния чам и където има чепове се появяват петна. И не изглежда хубаво. На мене лично никак не ми харесва, но съм виждал хора да купуват.  Ето едно истинко бяло /плътно /  което ще издържи години  http://www.mebeli-leizi.com/White.jpg

Нашите ги правиха с автоемайл лак, не избива въобще. Нямам представа точно как са го слагали, но и блясък няма (не ми харесват с блясък). Първия месец стояха прекалено бели, след това придобиха много добър вид, хем е бяло, хем не е снежно бяло, минаха почти 2 г. и не мърда, задържа се точно, както го искахме Peace

# 107
  • София
Много благодаря за информацията, която получих.
От София съм, но не е проблем да превозим мебелите и от по-далеч.
От старите мебели искам да запазя скрин и два кревата. Лесно ще изберем гардероб, етажерка за книги и бюра.
Умувам как да използвам оптимално пространството под такъв креват . До скоро там прибирах всички кончета, камиончета, колички и т.н. Децата пораснаха и играчките им вече са по-дребни. Иска ми се да сложа някакви шкафове под кревата, в които да държим всички бръмбазъци. Сега сме ги подредили в разноцветни кутии и панери, но е ужасно неудобно.

# 108
и ние имаме чамови мебели, до неотдавна хич не ми харесваха, но напоследък точно обратното. Спалня - добра изработка, нощно шкафче и гардероб- не ги бива, на гардероба му се е цепнала едната дъска на вратата, закупени от Пловдив- с/у центр. дом на младоженците, фирмата е Велинградска, от 10 години са, Комода с други 2 н. ш-та малко по-нови, купени от Първомай, много добри просто. Интерсното е че и така в със светлия си лак взеха да ми харесват, а също и варианта в бяло е страхотен. Ще сменяме скоро жилището и сега се чудя как малко да ги обновя, дали да ги потъмним, белосаме или да останат така, и аз не знам?! Какво ще кажете?  От четене и на темичката за преработване на старите мебели, ми се искат доста неща, та ще видим де...

Спунк, не може лида се добавят едни вратички на рамките на леглото  newsm78 ? иначе това с кутиите вече сте го направили

# 109
  • София
Не е трудно да се монтират вратички и пъстри весели завеси биха стояли добре според мен, но вътре пак ще си е хаос. Много трудоемко е при чистене да вадя и връщам обратно всяка кутийка и играчка.
Мисля, че боядисана в бяло спалня ще позволи да си развихриш фантазията по отношение на стени, текстил, аксесоари.

# 110
Да си призная направо останах изненадана,че все още има трезвомислещи хора които предпочитат естественото пред ПВЦ-то. От доста време чета само суперлативи за домове обзаведени именно с мебели от ПВЦ и    съответно мнението на тяхните собственици,че мебелите от дърво са за хора без вкус и т.н.

# 111
  • София
Да си призная направо останах изненадана,че все още има трезвомислещи хора които предпочитат естественото пред ПВЦ-то. От доста време чета само суперлативи за домове обзаведени именно с мебели от ПВЦ и    съответно мнението на тяхните собственици,че мебелите от дърво са за хора без вкус и т.н.
Всичко вкъщи е от естествени материали - чамови са интериорните врати, кухненските шкафове и бюфет, цялото обзавеждане в спалнята и детската. От дърво са и кухненската маса и столове, диваните и масата в хола са с дървена конструкция, а подовете са коркови. Приятни са миризмата и допира на дървото, а и са по-трайни. Единственото, за което трябва да се внимава, е материалът да е добре изсъхнал, за да не се появят фуги с времето.

# 112
Чамът е меко дърво и повече си личат всякакви драскотини и удряния, затова по-добре от твърда дървесина.

# 113

ПВЦ ли имаш предвид или  ПДЧ  ??

# 114
Чамът е меко дърво и повече си личат всякакви драскотини и удряния, затова по-добре от твърда дървесина.

Така е по принцип, но пък аз не виждам следи от амортизация, въпреки, че дъщеря ми не е от най-внимателните. Доволна съм от съотношението цена-качество, смятам, че е най-оптимално  Peace всеки знае, че и каменната къща е най-вечна, но избираме други Simple Smile

# 115
Всяка една дървесина принципно е мек материал. Елате да видите ореховата ми маса и столове как са се надупчили от времето /и от употребата/. Ей сега, от спортна злоба, фраснах една статуетка от желязно дърво с чукчето - е, подби се. Ама и ПДЧ-то се подби! А МДФ-а се издра още през първия месец на ползването.
Чамът може и да е сравнително по-мека дървесина от останалите видове, но ако не го дереш и малтретираш, ще си стои гладко и ново десетки години. А и винаги може да се обработи и заличи нараненото място. От друга страна пък, в това е чарът на дървото - дори и да се повреди, не се загрозява. А най-хубавото му качество е, че хем е дърво, хем е по-евтино от ПДЧ-тата.
Този уикенд бях в един хотел, където цялото обзавеждане беше от чам. Мебелите бяха лакирани с бял лак и бяха страшно красиви. Останаха ми очите. Повечето неща били купени от магазина на Екзарх Йосиф, а собствениците на хотела сами обработили повърхността.

# 116
И аз.
Леглото, спалнята на нашите, раклата, моето бюро и етажерката ни са правени по поръчка. Имаме и 1 малък скрин, купен от фирма, но той е много шарен.
харесвам чама Peace

# 117
Здравейте! И аз се интересувам от фирма за изработка на мебели от чам в София.

# 118
  • Бургас
Ние почти сме поръчали мебелите за детската стая от чам, само офертата чакаме; искаме да не е грундирано и лакирано дървото и сами ще го обработим с грунд и лак на Sadolin.

baibibi, има ли сайт хотелът, който споменаваш? Ще ми е интересно да видя чамови мебели в бяло, защото и ние сме се спряли на бял цвят. Тук има хотелско обзвеждане в бяло, но не знам дали е от чам: http://www.terraart2001.bg/colect-hotels.html

# 119
Bissera, аз също искам леглото да не е лакирано. Моля те, кажи ми фирмата в София. 

Общи условия

Активация на акаунт