Мебелите от чам

• 164 362
  • 526
  •   1
Отговори
# 90
По-добре да и ги боядисат във фирмата, където ще ги поръчва. Няма да спести чак толкова ако си ги прави сама, а не се знае дали ще се справи. Разликата ще е не повече от 50лв. Тъй като все пак трябва да купи боя, разредител, четки...

# 91
Сега се връщам от магазина.  Първо да се поправя - еднокрилен гардероб е 170лв.  Доста се разочаровах, защото в един момент цените тръгнаха много нагоре - за легло с шкафчета отдолу и по-високи табли отстрани още 220лв, тоест леглото в бяло стана 350лв. Двукрилен гардероб само за висящи дрехи / два реда/ в бяло 320лв. Скрин с три чекмеджета по 30см и едно от 20см в бяло - 265 и една етажерка за книги 150лв. Действително с моите изисквания се повиши цената, но все пак си мисля, че 1085лв са много.

# 92
  • София
моля момичетата, които са поръчвали в магазина на "Екзарх Йосиф" или на "Иван Асен" да споделят доволни ли са от качеството на мебелите. Предстои ми да купувам/поръчвам легла и бюро за детската, чудя се откъде.

# 93
Аз ги харесвам и съм доволна.
Преди 7 години купихме гардероб от чам. Позваме го за дрехи на малката, чекмеджетата за книги..отваря се всеки ден и нямаме проблеми. Не са овиснали вратите...
Сега купихме закачалка от чам.

# 94
На мен за двукрилен гардероб 90 см., висок 180 см. ми дадоха цена 280 лв., при това исках да не е боядисан / като baibibi предпочитам да го боядисам сама, кеф ми е/. Стори ми се скъпо, но сега като ви чета, че са се променили цените newsm78 Ако някой може да сподели прясна информация за по-ниски цени, ще съм благодарна. Освен това категорично отказаха да го боядисат в бяло, нямало такава боя, която да не пожълтее...

# 95
Чамът е най- евтиния дървен материал на пазара. Използва се не само за мебели но и за конструкции.  Иглолистен материал - мек. Дъбът и разни други хубави дървесини са много скъпи. Липата като материал е много хубав и що годе с поносима цена.

# 96
Имам един въпрос, виждала ли е някоя от вас тази или подобна сглобяема етажерка - http://media.snimka.bg/4071/014397223.jpg
Ходих в Бриколаж и Практикер на Цариградско, в Айко и Como /имаше я навсякъде, но докато се организирам и се е продала/. Никъде я няма, бил спрян вноса, изчерпала се и т.н. Много моля, ако някъде сте я мернали да ми кажете. Hug

# 97
  • В града на хумора...
Не съм виждала готова такава , но мисля , че няма да е проблем да се изработи по поръчка .

# 98
 newsm78 ето нещо ,което предполагам, че може и да ви е от полза . купирала съм го цялата статия

ЗА ПОЛЗИТЕ И ИЗГОДИТЕ ОТ ЧАМОВИТЕ МЕБЕЛИ
Използването на ЕКО материали за обзавеждането на дома става въпрос на престиж и висок стил
През последните години ЕКОЛОГИЧНИЯ стил превзема всички сфери на човешката дейност.

МЕБЕЛИТТЕ ОТ ЧАМ СА ЗА ХОРА, КОИТО ИСКАТ С МАЛКА ИНВЕСТИЦИЯ ДА ПОЛУЧАТ ГОЛЕМИ ПОЛЗИ
Ползите, които получавате при покупката на мебели от бор са много.
Парите, които ще спестите с такава покупка не са малко и никак не са за пренебрегване. Изгодата за вас наистина е голяма.
ЗАЩОТО:
1. Иглолистната дървесина е  естествен материал- дърво, екологично чист продукт. И удовлетворява желанието за здравословен начин на живот;
2. В обзавеждането на дома дървото внася топлина и уют;
3. Мебелите от масив създават  неповторима обстановка на  ЕКО дома. Придават топлина и одухотворена атмосфера;
4. Мебелите от Бор са здрави,стабилни и издръжливи;
5. Неутралния цвят на бора позволява безпроблемно съчетаване с различни материали и цветове;
6. Дървото винаги е актуално. Модата му никога не минава.
А с времето стойността му расте;
7. Дървото подлежи на обработка. Можете да го  освежавате, обновявате, да го лакирате, матирате, да го оцветявате.
Вярно е , че иглолистната дървесина е по-мек материал и може да се нарани. Да се получи вглъбнатина, но тази повреда не се набива на очи и не дразни поради това , че дървото има хомогенна структура. Освен това лесно може да се поправи.
Докато при ПДЧ –то олющения фурнир, отлепения кант, отчупения ъгъл изкъртените панти не подлежат на поправка - налага замяна. Всеки е виждал мухлясали и подути ПДЧ-та на боклука, но масив…едва ли.
8. Всички наранявания, които са се получили с годините върху мебелите могат да се превърнат от ДЕФЕКТ в ЕФЕКТ
Дори и когато са много наранени мебелите от масив не се изхвърлят те пак са ценни.
 С един хубав лак и скъпи дръжки от ковано желязо вие получавате уникат, шедьовър.
Вие ставате ГОРД СОБСТВЕНИК  на  много скъпата  и винаги модерната  СТАРИННА МЕБЕЛ.
ЕТО, ЗАТОВА ИЗГОДАТА ОТ ЧАМОВИ МЕБЕЛИ Е НАИСТИНА ГОЛЯМА.

# 99
Дали ще е чам или ПДЧ е въпрос на вкус. За мен е решаващо качеството на изработка. Иначе и в двата случая са пари, хвърлени на вятъра. Отдавна имахме кухня с чамови вратички. Дървото явно е било влажно, когато е слагано. Ужасно бяха разкривени и нищо не ставаше от тях. Леглото на сина ми е също чам- сега ще го изхвърлим. Така са се усукали конструкциите, че за нищо не става.... Дървото е само половината, другата е подходящия материал, качествената изработка и конструкция

# 100
  • Sofia
И аз харесвам мебелите от чам. Стаята на дъщеря ми е с такива мебели от 7 години са и не са се повредили. Нашите са естествен цвят, но много ми харесаха и  боядисаните в бяло в детската стая на София( на Никол).

# 101
Мебелите от чам са превъзходни. Съгласна съм със статията, която е постнала Нелинел. Спалнята ни е от чам, изключително доволна съм. Сега и за бебка поръчах кошара от дърво, която става на легло... масивна е, вечна е! 140/70, с две нива на подматрачната рамка - 180 лева Simple Smile Една най-обикновена плетена кошара е около 200 лева, а не може да се ползва няколко години Wink Наистина много евтино и качествено Simple Smile

# 102
  • София
Предстои ни преобзавеждане на детската стая. От старите мебели ще запазим само чамовите, но ще трябва да допълним и с нови. Ще съм благодарна за всякакви нестандартни идеи и координати на производители.

# 103
Спунк, за идеи не мога да кажа, не знам какво си имате, но за производители ... фирма, която е знам е Дейзи, Велинградска, но продуктите им се предлагат в София в магазинче на Красно село. Тъй като не виждам от кой град си ... ако те интересува ще ти дам по-точен адрес. Другата фирма е Лейзи, пак Велинградска имат си и сайт Wink

# 104
Бялото при чама се постига трудно. Повечето ползват байц, който придава цвят но е прозрачен.  За другите цветове е идеален, но за бялото отдолу се вижда светлия цвят на натуралния чам и където има чепове се появяват петна. И не изглежда хубаво. На мене лично никак не ми харесва, но съм виждал хора да купуват.  Ето едно истинко бяло /плътно /  което ще издържи години  http://www.mebeli-leizi.com/White.jpg

Общи условия

Активация на акаунт