Ужасна аритмия! Помощ!

• 354 547
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
на кардиолг ходих аритмия нямам изписа ми някакви хапчета и от тях кръвното ми е 100 на 65 пулс 58 .... просто нямам думи

# 661
Някой може ли да ми каже каква е разликата между аритмия и екстрасистули?На мене не ми обясниха точно какво ми е,макар,че ми изписаха бетаблокер,но както писах по-горе имам проблеми,които не знам какви са точно.Това прескачане постоянно много ме измъчва независимо,че личната ми увеличи  бетаблокера и вечерта да пия все още ги имам.

Екстрасистулите са вид аритмия, казва се екстрасистулна аритмия. Освен бетаблокера си вземи и магнезий. Не мисля, че е добрре личната да те лекува, трябва кардиолог.

Адити, предполагам са ти изписали бета блокер, явно си имала ускорен пулс, това му е ефекта, намалява пулса и кръвното, но трябва да се направи контролно ЕКГ, ако не си ок с тия стойностти на кръвно и пулс и да се коригира дозата. По принцип пулс 58 е много добре, при лечение с бетаблокер.

# 662
Здравейте, на мен джипито ми изписа Конкор защото съм с тахикардия и екстрасистоли, но като му чета листовката и ми се струва че помага само при тахикардия, за екстрасистолите нищо не пише, а те ме тормозят повече, даже много. При вас (който го е пил) помага ли за прескачането, че вече ми идва нанагорно?
Тази нощ за пръв път получих няколко ектрасистоли една след друга и да не ви казвам колко бързо се събудих и как не можех да си поема въздух. Обикновено ме връхлитат денем, това нощеска много ме уплаши  Sad ooooh!

# 663
Джипитата много обичат да лекуват без да са компетентни в тази област. Казвам го от собствен опит със също изписан Конкор, докато не стигнах до болница. Най-добре да се консултираш с кардиолог и да се направи изследване с Холтер за тези екстрасистоли.

А и обикновено като някой има оплакване в сърдечната област няма как да има сърдечен проблем - застраховани сме Simple Smile. Пращат на психиатър, особено щом оплакванията са нощем. ooooh!

# 664
y_em, заповядай в темата за аблацията, там си съжителстваме с екстрасистолите. Wink
Аз пия само валериан, но другите може да ти дадат съвет. Hug

# 665
y_em, заповядай в темата за аблацията, там си съжителстваме с екстрасистолите. Wink
Аз пия само валериан, но другите може да ти дадат съвет. Hug

Благодаря  Hug

Ох, за последните 2 години обиколих половината теми в бг-мама, за какво ли не  ooooh!

# 666
Би трябвало конкорда да помогне при екстрасистули, но и аз препоръчвам холтер, то има различни видове прескачания.

# 667
  • Hisarya, Bulgaria
Здравейте, пиша ви, че тук видях съмишленици.Имам прескачане на сърцето и ускорен пулс, ходих при много кардиолози.Всеки ми изписва най-различни лекарства, то не бяха конкор, ритмонорм, успокоителни.Няма никаква полза.Вие как се справяте?

# 668
Ами аз лично с лекарства. Пия корлентор, то е по различен вид.

# 669
При последния холтер откриха 10 000 предкамерни екстрасистоли и ми изписаха Ритмонорм 3х1. След 3 месеца контролен холтер, за да видим дали има резултат, но аз все още имам усещане, че не ми достига въздух и дишам като риба на суха. Досега съм пила само небилет, спрях го преди години на моя глава, реших, че съм се справила вече. Иначе не усещам самите екстрасистоли, странна работа...

# 670
По мое мнение небилета не е най-подходящ за ексктрасистули. По скоро конкор или бизогама. Не се оставяйте така без лечение, като имате оплаквания. Сърцето се мъчи.

# 671
  • София - Варна
И аз бях с подобен брой като Mushista. И на мен изписаха Ритмонорм и магнезиеви препарати по избор.
Само че аз нищо не пих освен Валидол около месец.
Чаках да понамалеят, започнах малко повече спорт и така...
Лошото е, че за разлика от Mushista, аз си усещам доста голяма част от екстрасистола - примерно едно 70-80% от тях.
На моменти е влудяващо, особено когато се опитваш да си доспиш сутрин, ако си се събудил преждевременно, и просто не можеш, защото гадните прескачания са на всеки 2-3 удар.
Моите са ВИНАГИ сутрин след ставане, тоест след отваряне на очите.
Броят им значително се увеличава при недоспиване, разбутване на режима и ФИЗИЧЕСКА преумора.
Обратното също важи с пълна сила.

# 672
И аз мислех да не пия нищо, по принцип не пия нищо, но както пише Гала, сърцето се товари и след няколко години може да се превърне в реален физиологичен проблем. Отделно прочетох в интернет, че има опасност и от инсулт, и реших този път да си пия Ритмонорма. Ще се поинтересувам и от билки, май ги предпочитам пред хаповете...

Африканчо, а ти имаш ли усещане за недостиг на въздух?

# 673
  • София - Варна
Не, нямам никакъв задух, нито нещо друго. Чувствам се напълно нормално - както в моментите, в които нямам екстрасистоли.
Влудяват ме само ако се появят след отваряне на очи, и ако са много, и не ми дават да си доспя. Налагало се е да ставам по-рано така много пъти.
А то аз и сега имам всяка сутрин почти, само че преди беше чудо -  хиляди прескачания, с часове наред.
Моите са само надкамерни. И са сутрин след отваряне на очи най-много, сигурно 90%, а и повече, от прескачанията са ми тогава, така показа холтерът.

# 674
Добре де слагат ти холтер и установяват какви са екстрасистолите - надкамерни или предсърдни. Това реално помага ли с нещо, имам впредвид различни медикаменти ли се изписват, или е просто за констатация? И кои са по-лоши за сърцето - предсърдните или надкамерните?
Аз миналата седмица бях много зле, даже в спешното ходих и там ми казаха - трябва да ви се постави холтер, за да се разбере какви са. Някак ми се струва, че холтера е само за определяне, а след това пак ти изписват същите медикаменти.

Общи условия

Активация на акаунт