Ужасна аритмия! Помощ!

• 354 482
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
  • Hisarya, Bulgaria
Днес пак бях на кардиолог и след ехокардиография решиха, че съм за психиатър.От нерви ми били.Не знам вече какво да правя!Много съм притеснена! Да имам напрегната работа, учител съм.Ама не мога да напусна, трябва ми заплатата.Аз ги усещам само през деня, вечер спя не ме притесняват.Но през деня е ужас.

# 676
  • София - Варна
Имам приятел анестезиолог.
Един ден напълно случайно както си говорим, изпитах няколко екстрасистоли и му казах. Той сложи ръка на пулса ми и веднага каза, че са надкамерни. Преди това никога не съм му казвала, че имам екстрасистоли, камо ли да разправям за резултата от холтера и вида им. Така че явно може да се определят какви са екстрасистолите и без холтер.
Изписват май главно бетаблокери, не съм запозната де, ама те пък свалят пулса.

denislava79, когато ми е мн нервно или се развълнувам много, и аз получавам екстрасистоли, връзката е очебийна - например през деня, когато принципно нямам почти никога.
Явно има общо между нервите и екстрасистолите, но не мисля, че нервите са първопричината, по-скоро само ги засилват може би. Това е мое мнение.

# 677
Те са камерни и надкамерни /мисля, че надкамерните се водят предсърдни също/. По- опасни са камерните, докато надкамерните могат да се дължат на нервна почва, грубо казано, то камерните вече са си проблем със сърцето, поне така са ми го обяснили. Аз имам и камерни и надкамерни. При надкамерните може да минеш евентуално и с някои успокоителни или АД, макар че беталокерите, които изписват, също успокояват сърцето.

# 678
  • Кьолн
Здравейте! Не съм прочела цялата тема, но искам да попитам,а може ли кардиограмата да е наред, а да се получават такива? Защото вечер е направо кошмар при мен,а кардиограмата ми казаха,че е супер! Предварително благодаря!

# 679
Ооо да, много често се получава. ЕКГ е за много кратко време, задължително се прави холтер при кардиолог.

# 680
Между другото в такива ситуации бих препоръчал в СБР-Несебър да се отседне, там ви се слага портативен биометричен холтер за телемедицина. Този холтер се ползва за диагностика в реално време като много исхемични болести и ритъмни нарушения могат да се открият и да бъдат предотвратени в зародиш. 8 кардиолога в реално време следят и измерват всички жизнените показатели и въз основа на показателите правят диагностика и ЕКГ-та. Доста по-ефективно е от обикновенния холтер тъй като ритъмни нарушения могат да настъпят и по време на сън а това ги открива и алармира кардиологичния център. Надявам се да съм бил полезен.

# 681
  • Кьолн
Много ви благодаря за отговорите! Бяхте ми много полезни! непременно ще поискам да ми направят холтер!

# 682
Знаете ли колко струва да се сложи холтер, ако отида на частен преглед? Здравноосигурена съм, но джипито не иска да ми даде направление. Донякъде има право, защото за 15г поне 5-6 пъти съм и искала направление и в началото ми даваше, но след като всички заключения бяха, че сърцето е здраво, вече не дава. Холтер обаче не съм правила. Иначе екг и другото на което му забравих името ( мажат те с нещо и с накрайник гледат) имам няколко (те обаче никога не са ми улавяли екстрасистоли).

# 683
За 15г. 5-6 направления и ти се струват много Rolling Eyes? Аз само за тази година имам толкова. Embarassed

Холтера е 40лв.

# 684
За 15г. 5-6 направления и ти се струват много Rolling Eyes? Аз само за тази година имам толкова. Embarassed

Холтера е 40лв.

Да, защото само толкова пъти ми е ставало зле за по-продължително време. Винаги досега съм получавала направления, последния път беше 2013. Просто след поредното заключение от специалистите, че сърцето ми е здраво джипито засега ми отказва кардиолог. Даде ми направление за щитовидна.

# 685

Холтера е 40лв.

Да, защото само толкова пъти ми е ставало зле за по-продължително време. Винаги досега съм получавала направления, последния път беше 2013. Просто след поредното заключение от специалистите, че сърцето ми е здраво джипито засега ми отказва кардиолог. Даде ми направление за щитовидна.

Ааа, ти само за кардиолог имаш предвид, аз си мислех за всякакъв вид направления.

# 686
Ами то може сърцето да си е здраво, пък пак да имаш екстрасистули. Това с накрайника се казва ехокардиография, на него не се улавят екстрасистулите.

# 687
           Според мен правилно са те насочили към ендокринолог за щитовидната жлеза. От проблеми с нея се получава усещането за тревожност, ускорен пулс, задъхване.  Не отлагай този преглед и може много бързо да се отървеш от симптомите с 15 годишна давност. Успех!

# 688
Най-правилно според мен е и на двамата специалисти да се отиде.

# 689
Най-правилно според мен е и на двамата специалисти да се отиде.

Абсолютно! Не може да се разчита само ако се открие проблем на ЩЖ и да се мисли, че симптомите са от това. Много често проблемите от щитовидната удрят в сърцето.

Общи условия

Активация на акаунт