Ужасна аритмия! Помощ!

• 354 598
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
е добре радвам се, че не скъпо аз гледах нещо от сорта на 130 лева  #Crazy

# 421
Гала освен късмет незнам какво друго да кажа, твоят случай наистина е много различен от на повечето пишещи тук. Дано в чужбина предложат някаква алтернатива на лечение, допитаите се и до докторите при които ходиш кои са най добрите клиники в чужбина и им пишете.

# 422
благодаря ти за пожеланията. Засега съм писала до 4 клиники в Германия и не могат да ми помогнат. Вчера се връщам от София където бях на преглед при проф.Кътова от 3-та градска и доц.Иво петров и двамата казаха, че не знаят какво причинява сърдечните кризи и неврологичните оплаквания. Явно съм изтеглила късата клечка.

# 423
Извинявам се ,че така нахлувам в темата,но имам въпрос към вас.Нямам време да чета назад и се надявам да ми отговорите без да се обиждате.А именно.Аз имам вроден порок бикуспидна аортна клапа и дилатация на аортата.Някой ден ще се наложи да ми сменят аортната клапа,но засега не се налага.Освен това имам и аритмии от време на време,обикновенно след физическо натоварване,през периода на възстановяване.Според лекарите и холтерите ми е бигеминия и тахикардия.Преди време ми изписаха Паматон,но станах по зле,много ми трепериха ръцете.После пих Ритмонорм,но резултат нямаше,аритмиите си останаха.Сега ми изписаха Ланитоп.Понеже отидох и на друг лекар за второ мнение,той пък ми изписа Корленор.Та въпроса ми е някой пил ли е тези лекарства и имало ли е добър ефект?На последния ми холтер от преди седмица имаше само два епизода с тахикардия съответно 129у./мин. и 157у./мин. и два епизода с бигеминия.Според двамата лекари това не е чак зле,но предписаха хапчетата,за които ви питам.А основните ми оплаквания са не аритмиите,а задух и много лесна уморяемост,почти като хронична умора,които са при всяко физическо усилие,а не само при аритмия.Ако някой има опит с подобни състояния или лекарства нека ми пише.

# 424
Аз пия корлентор от доста време, но при мен е исхемична болест и нестабилна стенокардия. Като цяло корлентора забавя пулса, но не знам да влияе на екстрасистолите. В началото от лечението имах странични ефекти, някакви леки нарушения във зрението, когато излизах от тъмно на светло, но отминаха. Другите препарати не съм ги пила.

# 425
Аз съм пила Ритмонорм - нямах полза , дори ми беше по-зле с него .
Но за ВПВ синдром .

# 426
Извинявам се ,че така нахлувам в темата,но имам въпрос към вас.Нямам време да чета назад и се надявам да ми отговорите без да се обиждате.А именно.Аз имам вроден порок бикуспидна аортна клапа и дилатация на аортата.Някой ден ще се наложи да ми сменят аортната клапа,но засега не се налага.Освен това имам и аритмии от време на време,обикновенно след физическо натоварване,през периода на възстановяване.Според лекарите и холтерите ми е бигеминия и тахикардия.Преди време ми изписаха Паматон,но станах по зле,много ми трепериха ръцете.После пих Ритмонорм,но резултат нямаше,аритмиите си останаха.Сега ми изписаха Ланитоп.Понеже отидох и на друг лекар за второ мнение,той пък ми изписа Корленор.Та въпроса ми е някой пил ли е тези лекарства и имало ли е добър ефект?На последния ми холтер от преди седмица имаше само два епизода с тахикардия съответно 129у./мин. и 157у./мин. и два епизода с бигеминия.Според двамата лекари това не е чак зле,но предписаха хапчетата,за които ви питам.А основните ми оплаквания са не аритмиите,а задух и много лесна уморяемост,почти като хронична умора,които са при всяко физическо усилие,а не само при аритмия.Ако някой има опит с подобни състояния или лекарства нека ми пише.

защо не пробваш метода на доктор Батманджелидж?
лечение с вода и сол, изключително ефективно и евтино!
влез в нета и прочети книгите му - "ти не си болен, ти си жаден" и "тялото жадува за вода"!

# 427
Аз пия корлентор от доста време, но при мен е исхемична болест и нестабилна стенокардия. Като цяло корлентора забавя пулса, но не знам да влияе на екстрасистолите. В началото от лечението имах странични ефекти, някакви леки нарушения във зрението, когато излизах от тъмно на светло, но отминаха. Другите препарати не съм ги пила.

това с лекарствата не е никакво лечение, а пълна пародия!
и за теб важи същото - пробвай с метода на Батманджелидж, лечение с вода и сол!

# 428
Вече се чудя как да постъпя ...........
Смени кардиолога си! Аз пия Конкор и съм доволна от него.! Peace
Аз съл пила Дароб,моя приятелка Конкор.Дароб ми помогна!Когато бях бременна за щастие при мен сърцето се кротна в този период.Мисля че не е проблем да се пие докато си бременна,но питай.

# 429
Здравейте,отдавна не съм писала,но исках да споделя с вас,че половин година по-късно,моите сърдечни оплаквания-прескачанията,така и не изчезнаха,правих изследвания на житовидна жлеза,ниво на калий,калций,магнезий,всичко беше ок,а проблема стоеше,моята лична твърдеше след направени общо три пъти кръвни изследвания и 3 кардиограми,че съм за психиатър....така и не стигнах до него.
Преди 2 седмици реших най-накрая да отида на кардиолог,колкото и странно да звучи,няма да повярвате какво ми се случи,никога досега не бях изпадала в такова състояние,винаги пред лекарския кабинет всичките ми оплаквания изчезваха,а сега изпаднах в някаква дупка,получих адско сърцебиене и всеки втори удар на сърцето беше по-силен и сякаш ще ми се пръснеше,миг преди да влеза ми стана черно пред очите и бях готова да се откажа,но се събрах някак  влезнах,докторката като ме видя веднага предожи нещо за успокоение,но аз отказах и някак си се успокоих,въпреки,че усещах прескачанията и в гърдите,беше кошмарно,за първи път в живота ми изпитва такова чувство,може би защото го направих скришом,на своя глава,въпреки,че всички ми казват,че проблем имам с главата,а не със сърцето.Кардиоложката усети прескачанията още на слушалка на гърдите ми,на кардиогамата не излезе нищо,още на другия ден сложих холтер,повярвайте ми,не усетих нито едно прескачане на него,докато го носих,леко усещах сърцебиене,но не мислех,че е притеснително.И дойдоха резултатите:
В лекарското заключение пише,че имам синусов ритъм,средна чистота 82 уд в минута,минимален 58,имала съм максимален пулс 210,но знам кога е бил,когато се прибирах,навън беше кучешки студ  аз почти тичах....пише още БЕЗ СПЕЦ. СТдепресия,Без Тх.....не знам какво значи това.Някой може ли да го тълкува за мен?
Относно прескачанията.получих доста интересно обяснения,че не са засечени,понеже съм имала по-ускорен пулс съм ги усещала така,а в същото време има засечени 5 процента камерни и 1 процент надкамерни...Как да разбирам,че хем няма,хем има?

И за финал,изписа ми Конкор,пия го 6 ден и съм добре,не усещам сърцебиене,рядко прескачания,даоли си въобразявам,но и негативните ми мисли понамаляха....може ли тоя бетаблокер да ми действа на списхиката,знам,че е тъпо като заключение,но как уж нямам серозен сърдечен проблем,а ми действа такова лекарство?
И последно,каза ми да си направя ехокардиография,понеже не см правила и след 1 месец да отида пак,изписа ми Конкора да го пия за през този един месец...Чета обаче някакви страшни неща за спирането му,нали няма да не наложи да го пия цял живот.Моля ви,по-опитните от вас да кажат какво мислят от това,което написах......

# 430
Здравей, всъщност получаваш сърцебиене, затова ти е изписала конкор, това че имаш някакъв минимален процент екстрасистули, нищо не означава, всеки ги има. Това, че няма ст депресия означава, че нямаш исхемия, т.е. сърцето ти се кръвоснабдява добре. Общо взето това е най-безобидното състояние. Конкора забавя сърдечната дейност, намалява екстрасистулите, има успокоително действие върху сърцето, затова се чувстваш и по-спокойна, много добро лекарство, няма проблем да се пие с години, не се притеснявай при спирането, ти едва ли го пиеш в големи дози, ако се наложи, ще го спираш постепенно.

# 431
  • Русе, у дома
Cielo313, подкрепям гала на 100%. Само да допълня, че и аз имах такива притеснения за спирането, но всички кардиолози ми обясниха, че дозата е минимална и мога да ги спра от раз. Но въпреки това, си ги делях на четвъртинки, после през ден и така.
Лятото ходих пак на консул и кардиоложката ми изписа дори бетаблокера само при нужда. Като усетя дискомфорт да си взема половинка за защита.
Не се притеснявай ползвай си хапчето като "патерица" докато се почустваш сигурна.

# 432
Момичета,благодаря за ускоителните думи,иначе не са ми точно минимални прескачанията,особено камерните 5 процента,около 5000 пишеше  на изследването,но както и да е.Явно ще трябва да свикна с мисълта,че сърчицето ми се е разстроило Simple Smile
Аз всъщност пия по едно хапче от 5мг вечер,не зная това каква доза е,мислех,че е сериозна,понеже чета ,че хората пият по четвъртинки,а на мен ми е изписала цяла таблетка всеки ден,каква доза е това?
Имам един малко глупав на пръв поглед въпрос сигурно,но все пак,понеже при тичане усещам силните удари ,когато сърцето ми трябва да се успокои,да имам ли някакви притеснения за  правенето на секс?Вероятно въпросът ми е адски странен,но питала ли е някоя от вас в такива състояния как действа половия живот,веднъж ми се случи да усетя ядско прескачане по време на секс и чак се изплаших или просто го усещам,защото сърцето ми бие бързо в такъв момент?
Тези бетаблокери нали не са противопоказни за воденето на полов живот,все пак съм на 24 и не ми се спира от сега  Laughing

# 433
  • Русе, у дома
Аз всъщност пия по едно хапче от 5мг вечер,не зная това каква доза е,мислех,че е сериозна,понеже чета ,че хората пият по четвъртинки,а на мен ми е изписала цяла таблетка всеки ден,каква доза е това?
Ами на мен ми изписаха половинка от 5 мг., а твоята е малко по-голяма, но кардиолога преценява. Аз съм с ниско кръвно и ако взема цялата доза съвсем ще ми се срине кръвното. А за секса - мисля, че няма проблем, по време на секс човек освобождава хормони, който благоприятстват работата на сърцето. А да питам защо тичаш? За мен кардио-тренировките не са ми комфортни, правя понякога, но колкото да не е без хич, иначе като спорт правя упражнени, йогата също става, ама бягането... поне за мен не е добре.

# 434
Сега като каза за кръвното,явно дозата зависи от това,защото мен ме попита :"Нали не ти е ниско кръвното?",явно ме е питала именно заради това дали мога да поглъщам цяла таблетка.....
Не,че тичам,просто когато съм го правила,или съм била много уморена,когато легна да се успокоя,усщам по 1-2 претупвания ,докато сърцето ми влезе в по-бавен ритъм.И затова попитах,въпреки,че нищо не ми каза кардиоложката за физически натоварвания,нали е логично да смятам,че лед като на холтера при пулс 210 не е показало нещо крайно обезпокоително,не бива да се притеснявам...?
Ох и нещо друго,като легна пред телевизора вечер и си меря пулса,го долавям и 58-59 удара в мнута,дали е от конкора?Откакто съм започнала да го пия почти не си чувствам сърцето,чак нетипично за мене,има ли опасност пулсът ми да падне под минималното ниво?

Общи условия

Активация на акаунт