АПРИЛ 2006 - Отчаяните съпруги 100% стават SEX AND THE CITY! Дръжте се!

• 13 810
  • 298
  •   1
Отговори
# 45
Добро утро!
Преди да започна чистката след снощното събиране и после да излетя с майка ми насам-натам, реших да драсна някой ред.

За гризането на нокти, понеже по този повод съмходила на консултации с псохоложки 2 бр, затова  и мога да кажа как ми казаха специалистките на мен. Гриза си ноктите от ученическа възраст. Имаше моменти, в които нямаше какво и да гриза, де. /за интересуващите се - плюя ги Rolling Eyes/ Супер нехигиеничен вреден навик. В 11 клас отидох самосиндикално в МА, където си направих консултация със специалистките. И двете ме разпитваха надълго и нашироко относно детството ми, успехите в у-ще, живота, приятелите , изобщо питайте за какво не ме попитаха, не се скъпиха на време. Оказа се, че бебето има нужда да цока /да суче/ Това бил инстинкт, който първо набавя храна, второ успокоява нервната с-ма. Когато насилствено един такъв навик бъде подтиснат по някакъв начин, то психиката си набавя друг, който да носи успокоението от предишния. Затова и според тях е грешно ако едно дете има нужда от биба, тя да бъде отнемана по-рано. Може да има малък натиск, стига да може и да бъде преодолян, а не да затормозява. ЮМоите родители ми мажеха палците с горчиво. В градината ми правеха "превръзки" на ръцете, за да не мога в съня си да цокам палеца. Това в крайна сметка е довело до отказването ми, но не след дълго е започнало гризането на ноктите. Има периоди, в които ме осенява някакво небивало спокойствие, щастие, всичко е наред, тогава съм си пускала маникюр, имала съм дълги нокти, но при някакво напрежение , макар и осъзнала този проблем и неестетическа страна на нещата, не мога да се контролирам.
Тогава те също така споделиха мнението , че ако това не се преодолее с времето, спокойно и бавно, с терапия от 3-4 години /предрекоха някъде толкова като период/, или ако не взема мерки да прекратя присъствието на дразнители, тогава няма как да премахна този навик, или той на свой ред ще се преобразува в друг - дали ще пушиш, дали ще пиеш, дали ще правиш разни други неща.
Един вид, нервното напрежение води до това, и всичко, което цели само изкореняването на навика, но не и преодоляването на проблемът, който го поражда, ще бъде обречено на провал.
Само ви предавам какво ми казаха те тогава, какво съм обмисляла в годините и какво мисля към момента.

# 46
  • София
Честит рожден ден на малкия Криси!
Мисче, да ти е жив и здрав и много да слушка!

Честито и на вчерашните именници!

# 47
  • София
Мис, да ти е честит рожденника! Здрав и послушен да расте!

# 48
4естит 1ви рожден ден, Крис   bouquet Мис, да ви е жив  zдрав малкия принц  Hug Весел праzник  Hug

На куц крак, 4естито на в4ераШните именници.....в това 4исло май и Милена, срам, не zнам именния ден на детето си  Embarassed Вени, в4ера ли беШе?  Blush

Аz се тръШнах болна, пак.  Tired А утре съм на zъболекар, във вторник на о4ен и после на остеопат и в сряда на фиzиотерапия....как Ще отида не ми е ясно  Crazy

Няма такова лоШо време както при нас, един проливен дъжд ве4е цяла сутрин, беz иzгледи zа промяна  Sad

# 49
Мисче, честит ви рожденик. Да е жив и здрав, и много послушен.

# 50
Честит рожден ден на Крис! Много здраве, щастие и безгрижно детство! Мисче, весел празник!

# 51
  • София
Мисче,
Да ти е живо и здраво момченцето!
Много да те радва и да спинка спокойно по ЦЯЛА нощ!

Мисче, ще чакам снимки и на тортата, да не забравиш  Naughty

# 52
  • София
Да, Танче, вчера беше!

# 53
МисЗет, честит малък рожденик! Да ти е жив и здрав (и да цока по-малко нощем Laughing )!
И Дани по едно време се опитваше да си увеличи нощните кърменета, но аз излезнах по-упорита от него. При нас само бибата спасява положението, но предполагам, че Крис не ползва биба. В такъв случай стискам палци мазилото да помогне, само мога да предполагам какво е да не спиш по цяла нощ. Аз така и не мога да спя, докато кърмя легнала.

Честит имен ден на патерица на именниците от вчера!

Аз съм с класически грип (и пак съм най-зле от всички, но този път поне се разболях преди почивните дни, та се надявам утре да съм по-свежа).
Младен току-що занесе Иво на подстрижка, дано не го офъкат много.

# 54
Мисче, честит прърви рожден ден на Крис! Да го нацелуваш много от нас и да му кажеш да е много здрав и по-малко цокащ. И на цялото семейство , честит празник!

Честито и на всички именници от вчера!

Аги, за статистиката ти, гризе си ноктите след агресивно отказване на палеца на 2 и нещо. Само че палеца го виждах, а това с гризенето изобщо не успявам да му повлияя. Предполагам, че го прави в яслата.

# 55
missZ ,честит ти малък рожденник,да ви е жив и здрав,да ръсте голям,умен и смел мъж!
Като че ли вчера беше като чакахме да родиш,и колко много се развълнувах като писа от болницата,желая ви късмет! Blush Hug

Момичета,чета че срещичка си стягате Winkприятно ви бърборене без деца Peace
Ние сме добре,близнаците ходят на градина малко са сополиви но ще им мине,миналата седмица си ходихме до Чирпан и те пътуваха чудесно в две те си столчета отзад,за някой може да не е нищо защото пътувате със самолети на хиляди километри ,но ние лично за пръв път ги водим на 300км и то с кола и се притеснявах но всичко беше чудесно,при мама си е като при мама на всички ни се отрази добре,спане ядене и ходене по гости, Mr. Greenнакрая се прибрахме и със много подаръци и приятни спомени,сега продължавам да си търся работа и ходя на курс по английски език(първо ниво) Blushот миналата седмица и така ,лека вечер на всички ви!

# 56
  • 2 етажа над тавана
Преди да е изтекъл деня -

Мисче, да ти е жив и здрав порасналия вече малък мъж! Много да те радва и да не те буди нощем.

За снимка на тортата и аз се нареждам Blush

Татянка, Юлче, стягайте се , мацки и бързо оздравяване Hug

Утре като заведа Маги в градината и отпрашвам и аз до мойта лекарка, да видим докъде съм я докарала с боледуването, че нещо се опитва да ме удари в ушите.
Възможно ли е от антибиотика да ме боли стомаха newsm78

По въпроса за гризането на нокти - и Маги го е усвоила, почна след като спрях да я кърмя, а не е било травмиращо отбиването за нея, поне така си мисля. Но след като я отбих почна да гризе ноктите и на моменти това много ме притеснява. Обяснявам непрекъснато как има микроби под ноктите и може да се разболее, пробвам се и откъм суетност да я подхвана - че ще й станат грозни ноктите и после не може да си купи нови хубави нокти от магазина(сега да не вземе някой да й каже как могат да й направят ноктопластика  Naughty ) но нещо няма особен успех.
И друг лош навик е усвоила - от баба и дядо естествено - да си трие носа с ръка или ръкава на дрехата. Борим се и с изкореняването на тоя проблем, но определено без успех. Един ден , докато беше болна, се беше бърсала с една от плюшените играчки - не искам да ви казвам на какво приличаше въпросната играчка после, естествено замина за хигиенизация Whistling

Янче, Маги също вечер реве, че не иска да си ляга и че не й се спи, искала да си полежи малко при нас, но нейното "малко" никога не й е достатъчно. Преди беше свикнала, че обличаме пижамата след тоалета и си я слагам директно в кревата, целуваме се за лека нощ и си излизах, в началото ме викаше за вода, да пишка и т.н, но постепенно взе много бързо да заспива. Сега обаче с това полежаване при нас няма оправяне - а си е легнала при нас - там си е и заспала. Затова предприех друга тактика - тоалет, обличане на пижама, но в никакъв случай на нашата спалня, казва лека нощ на баща й, отиваме да си легне в нейния креват, чета й приказка и после излизам. Драми почти няма. Знам, че й липсваме през деня и иска да постои по-дълго с нас вечер, но като й дойде сънчо на очите и не си е легнала навреме става направо непоносима - реве на всичко, което излезе от устата ми - и то истерично, почва да се тръшка по земята - нещо, което никога не е правила и така. През деня като я питам защо плаче ми казва, че й е мъчно за някого - било свектата, било леля й или другите й баба и дядо. Като я оставим на свекитата при тях пък казва, че й е мъчно за нас и затова реве. Добре е усвоила театралната школа, замислям се дали да не я записвам направо в НАТФИЗ ooooh! Та мисълта ми е - Симончето явно преживява дневната раздяла с вас и затова плаче и не иска да си ляга, просто в опит да навакса изгубеното време. За съжаление това са неща, които не се наваксват и не се компенсират - раздялата през деня тежи и на нас, но това е живота. Ако имахме избор вероятно щяхме да стоим да си гледаме децата, съвместявайки и кариера, но такива идеални варианти не съществуват, поне не в моя свят Tired

Отплеснах се.
Но така е като не съм писала от сто години като хората.

Я да питам аз - Янче, килими купихте ли за стаята, много сладурска е станала, но нещо не видях килимите newsm78

Толкова от мен, мили дами.
Отлитам за страната на сънищата, от петък насам съм спала почти непрекъснато, но въпреки това пак ми се спи.

Надявам се утре да заваря всички в добро здраве и отлично настроение. Hug

# 57
Мисче, с малко закъснение, но от сърце - да ви е жив и здрав сладкият Крис! Да ви слуша и радва много! И защо не скоро да стане батко  Grinning (И най-вече с пожелание да ни запознаеш с него!)   bouquet

С малко по-голямо закъснение - честит имен ден на малки и големи - здраве, щастие и късмет с хубавите ви имена!  Hug

Реших да се разпиша преди да съм събудила мъжете, че после като ме грабне работата и отиде...Та,спорна и ползотворна седмица без болести желая на всички!

Я за Варненската среща всеки да пише кога му е удобно - дали през седмицата, дали събота-неделя, при мен няма вариант без деца, така че давайте предложеният къде, как, що. Жени, Янче и другите, за които не знам - кога мислите да сте тук  Hug
jinjer_78, браво на послушните момчета, нашето столче стои като мебел в колата  Rolling Eyes абсурдно е да го сложим там независимо за какви разстояния говорим (дали 2 км до яслата или 500 до София). Пробвахме с рев и голям зор да го закопчеем и той се измъкна в момента в който затворих вратата. ooooh!

Вече много съжалявам, че оставих детето за концерта на майка ми - беше се научил да спи по цяла нощ, но сега става по 3-4 пъти да ми иска какво ли не  Tired Ей, учиш децата на навици и ред с месеци и години и как бързо се разваля всичко. Ще ми е за урок де - да не се заканвам, но едва ли ще го оставя пак при следващо хайманосване  Sunglasses

Оп, малкият мъж стана, лек ден!   bouquet

# 58
  • София
Добро утро и от мен!

Изпратих мъжете-единия на ясла, другия /на градина щях да напиша  Mr. Green/ на работа, аз имам 20 мин преди да изляза, в които трябва да измия пода, да се облека и тн - женско му ежедневие.

Щях да се оплаквам, а да, едното е, че пак почвам ремонтите със зъболекаря - вчера ми падна коронката на направения през лятото зъб, ударих му подобаващ рев, най-лошото е, че още 2 зъба, млечни, ми се клатушката и всеки миг ще заминат, ще стана истинска баба Яга и това ми бърка мн на дълбоко в душата, нервите и самочувствието. Та това е главната оплаквация. Довечера имаме среща с приятелките от училищните години среща, а така ме мързи да ходя.... Дано не четат тук де. Срещата е късно, в центъра, а след натоварения ден хич не ми е за галопиране за една бира и после галоп на обратно. Ще го мисля...
Хубав ден на всички, дано трудните неща, които очаквате днес се окажат - фасулска работа  Hug  bouquet

# 59
  • София
Мисче, с малко закъснение, да ви е жив и здрав сладкият Крис!

С голямо закъснение - честит имен ден на малки и големи!  Hug

Почивните дни бяхме в к-кс Минкови бани. Много приятни бунгалца, с голяма заградена поляна, много подходяща за деца. Имаше и басейн с мин.вода, сауна и т.н. Само татито ни ядоса много, та с Реа спахне на едно кухненско диванче.

Моята седмица започна много нервно! Надявам се вие да се похвалите с друго!
Успешна седмица!

Общи условия

Активация на акаунт