Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как можем да направим домашна луканка, пастърма, суджук и бахур?
Как можем да пълним червата за суджуци и луканка?
Безопасно ли е да се яде суджук по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как можем да направим домашна луканка, пастърма, суджук и бахур?
За домашна луканка можете да използвате свинско, телешко или говеждо месо, което се нарязва на ситно и се смесва със сол, захар, черен пипер, кимион и други подправки. След това се натъпква в черва и се суши в закрито помещение. За суджуци и пастърма месото се смесва със сол, подправки и се пълнят измити черва. След като изсъхнат, те трябва да бъдат съхранявани на проветриво място. За бахур месото се овалва в подправки и след това се суши. Всички рецепти изискват специални приставки за месомелачка или машинка за пълнене на колбаси.
-
Как можем да пълним червата за суджуци и луканка?
-
Безопасно ли е да се яде суджук по време на бременност?
-
Как се съхранява суджук след изсушаване?
-
Какво е селитра и какви са алтернативите за заместването й?
но вчера докато си направя набора отн тайните аромати бая киломери навртях
Въпрос - какво коли4ество месо да взема от магазина за двулитрова бутилка? На кое се казва 4имен? Колко време се суши в хладилник и на каква температура горе-долу/ моят поддържа разли4на на разли4ните нива, та да знам къде да го сложа/? И какъв вкус има, като пастърма ли?