Само за русофили

• 56 098
  • 777
  •   1
Отговори
# 135
Привет на всички в хубавата темичка! И аз съм русофил, по ... произход.
И аз съм русофил. Голяма мечта ми е да посетя някоя от руските републики - .... Литва....
Прибалтийските республики доста се отдръпнаха от Русия и всичко руско, така че няма да усетиш там руския дух, така да се каже.  Confused
Особено пък, ако не дай си Боже, заговориш на руски...
Позволете ми да не се съглася напълно. Аз съм от Латвия. Вярно е, че е републиката с най много руснаци (по-коректния термин в случая е рускоговорящи), но хич не се набюдава заличаването на руския дух. Много е трудно това Simple Smile Имат си руско радио, с рускоговорящи водещи, руски хумор, руски закачки и 80 % руска музика. Гледат си руската телевизия, по характери си остават горе-долу руснаци (винаги леко различни от обикновените руснаци - но това го е имало в прибалтийските републики и по времето на СССР).
Лятото бях там - нямаш никакъв проблем да говориш на руски, в магазините, в транспорта, дори (!!!) в органите на държавна администрация - ще те обслужат без проблем. Не се заличават толкова лесно 50% от населението, колкото им се искаше (на управляващите) преди 15 години  Laughing
В латвийските детски градини не обичат да взимат руски деца (където родителите на русначетата искат да оставят последните - за да научели латвийски по-лесно), защото до един месец цялата група проговаряла на руски Joy
Е, в Литва и Естония положението не е съвсем същото, защото руснаците там са доста по-малко, но пък и те се държат и се опитват с все сили да задържат руското в себе си.

# 136
Leo, има специална темичка посветена на Ледников период.

Аз лично съм голям фен:)

А за сериалите редовно гледам тези по Первий канал в 22:30 наше време.

# 137
  • някъде в прованса
Здравейте! Радвам се, че открих тази тема и че досега никой не я е нацапал с отвратителни нападки срещу Русия. За поздрав Ви пращам това - Любе и "Адмираль" и песен на Великия Висоцки в изпълнение на Големия Боярски! http://www.youtube.com/watch?v=sNsBrsoaI3o
http://www.youtube.com/watch?v=y1FBDojWl4

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 20:26 от boia

# 138
Не знам как може да се слуша Любе и Висоцки. Това е наказание за ушите ми, както и всички авторски бардовски песни с китара. Sick   Неизвестно защо, тези двата индивида са много на мода в България. #Crazy
Между другото, прочетох някъде че Боярски си купил къща на българското черноморие, така че лятото може и да се сблъскате с него някъде по морето.  Wink

# 139
  • Costa Rica
Здравейте! Радвам се, че открих тази тема и че досега никой не я е нацапал с отвратителни нападки срещу Русия. За поздрав Ви пращам това - Любе и "Адмираль" и песен на Великия Висоцки в изпълнение на Големия Боярски! http://www.youtube.com/watch?v=sNsBrsoaI3o
http://www.youtube.com/watch?v=y1FBDojWl4
Миличка, защо дърпаш дявола за опашката? Ей ся, появи се Ксения и оака пейзажа. Аз пък не разбирам как може да се слуша Бритни, но те у американско явно толкова могат...

Пишете и мен в руската агитка. Любе и Висоцки са БОГОВЕ!

# 140
Ксения, дете хАмериканско, слушай си Микеле Джаксънов  и внимавай да не му падние носа. Що се пъхаш вечно някъде, където не ти харесва?

# 141
Дами, извинете ме за нервната поява. Няма да се повтири.
Обожавам руски филми и откакто се регистрирах в торент ру, тегля прекрасни неща. Препоръчвам го, макар да се съмнявам, че ви казвам новина.

# 142
На тези двамата трябва да им се даде българско гражданство. Никъде другаде освен България не се слушат. Нито даже в Русия.
Това е защото България по принцип не се интересува какво става навън. Ако Любето не беше масово изнасяло у нас концерти, никой и да не ги беше чул. Те изгряха и залязоха бързо в зората на перестройката. Комунистическа музика подгряваща в момента духът на съветския солдат. Laughing Висоцки по подобен начин стана култов буквално по комунистическо време, а някои хора си живеят с детските кумири цял живот. Това е несериозно.

# 143
Благодарение на тази тема си набелязах двайсетина филма. Утре си купувам дискове и започвам да тегля.

# 144
Ксения, пропускаш нещо много важно, нормалните хора слушат това което им харесва, а не това което бълва огромната машина на шоуто и рекламата. Защо щом не си русофил влезе в темата? Възприемаш собствените си възгледи твърде "на сериозно". Явно не ти достига поле за изява. Ако искаш да се заяждаш може, ама няма смисъл. Ха подреждай си масата красиво, възмущавай се че съпругът ти мляска и се изявявай там където ти минава номера.

# 145
  • Пловдив
На тези двамата трябва да им се даде българско гражданство. Никъде другаде освен България не се слушат. Нито даже в Русия.

Такааа.... първо: не са двамата, защото Любе са група. Второ: като човек прекарал 9 години от съзнателният си живот в Русия мога да кажа, че и Виисоцки и Любе се слушат в Русия. Те за разлика от нас обичат своята музика и тя процъвтява за разлика от БГ музиката. Висоцки лично аз не го слушам, но Любе имат страхотни песни и това, че на теб не ти харесва не значи, че и дугите не ги харесват.

Момичета, сори но не се сдържах

# 146
аз първо да се запиша, после ще изчета всичко  Hug

и аз съм от фен-клуба, до 7 клас съм учила в руско училище, така че руската литература, музика и изобразително изкуство са ми много близки на сърцето. Любими автори: Гогол и Толстой. Имало поговорка, че светът се дели на два типа хора, такива, които харесват Толстой, и такива, които четат Достоевски. Нашето семейство е доказателство, че твърдението е вярно. Достоевски ми е тежък и труден за четене, "Ана Каренина" и "Война и мир", колкото и да били сълзливи, обемни и не знам още какво, са ми много любими книги.  А на Гогол умирам от смях, този автор има моето чувство за хумор.  Невероятен в детайлите...
Имаме добър фонд руска музика, хор Александров, детски песнички, класическа музика, а наскоро се умилих, когато големият ми син, гледайки "Чибурашка" повтори "Гена, и-грай"...
Много се надявам да имаме възможност да посетим Санкт Петербург и ако може надолу по Волга до Казан...
Съвременното руско кино чесно казано не ми е присърце.

Екатерина   bouquet

# 147
Що да не се слушат Любэ и Висоцки...Не е вярно.
Просто различни хора слушат различна музика:
едни - Виагра и Катя Лель;
други - Любэ и Висоцки;
има и трета категория - които слушат Борис Гребенщиков, Цой и тям подобни.
Всеки с вкусовете си...А това, че някои от изпълнителите не попадат на телеекраните - та това е или техен избор да не се навъртат покрай "тусовката" (от гнус основно) или не ги допускат щото от тях пари не се изкарват...Но всички си имат своята си публика и нека всеки има правото да слуша каквото си иска. 

# 148
  • пак там
Ксюша, на теб дали някога не ти е хрумвало, че твоето мнение не е единственото правилно на тоя свят? Поне веднъж защо за разнообразие не пробваш с мааалце по-тактични реплики? Адски гадна става всяка тема, в която си изказала "компетентно" мнение!

По темата: В България има страшно много почитатели на Любэ - доказателство за това са огромна тълпа от мои познати, които отдавна ги слушат. Да не говорим за концерта в София (в Каварна, за съжаление, не можах да се класирам), за който билетите свършиха два часа след отварянето на касите. Как мислиш, дали хората са се редили на опашките за билети ей така, просто от любопитство? И дали от любопитство един час преди концерта се продаваха билети на черно на петорна цена? Да не би да ги купуваха също ей така, от любопитство, случайно преминаващи покрай НДК кияци?

Същото важи и за Висоцки, и вероятно за Цой, или Виагра или Иванушки, или за който се сетиш руски изпълнител. Руската естрада в момента е доста по-добре развита от българската и предлага много и различни видове и гласове изпълнители, затова и има доста почитатели и в България.

# 149
Руската естрада в момента е доста по-добре развита от българската и предлага много и различни видове и гласове изпълнители, затова и има доста почитатели и в България.
И не само от българската. Концертите им са направени с много професионализъм и пари. За комиците им да не говорим.
Гледам с удоволствие това, което излъчва техния 1 канал. Ужасно съжалявам, че у нас няма възможност да се абонираш за кино канала им.
А като една истинска баба - гледам и сериалите им. (Моля да не ми се смеете, по-добри са от латино-драмите) Сега съм на вълна "Татьянин день". Тегля си го от Торент ру, ама става ужасно бавно. Съжалявам, че не мога да си купя направо дисковете с филма.

Общи условия

Активация на акаунт