Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 17-та тема

• 58 657
  • 497
  •   1
Отговори
# 210
Естелл, страхотии вкуснотии си наготвила Peace Много ми хареса как си направила домата и краставичката.

Диди, а пък на теб, ходих да ти инспектирам снимката, сейвнах си я и после с лупата зууууууууууууууумммммммммммммммммммм да гледам от кво си ги направила тия неща шаренките. За червеното още преди зума си мислех, че е чушка, но след зума стигнах до извода, че и другите са чушки, само че съответно жълти и зелени Joy Joy Joy Познах ли?????? hahaha

Редактирам се, за да се самопохваля  hahaha
С цяла минута съм преди Гелева, ама и тя е разгадала същото, остава да видим сега дали сме уцелили Simple Smile Много е оригинално, наистина.

# 211
  • София
 * *•● Диди ●•* * , много ми харесаха сиренцата, това по тях чушчици ли са?  Rolling Eyes Много оригинално! Peace

# 212
 * *•● Диди ●•* *, обичам те  Blush!

# 213
  Krische , gelevaподарък  за вас !  Mr. Green И по-голям размер за разглеждане -

Marieta , отдавна не съм получавала толкова директно признание !  Mr. Green Смутена , като ученичка съм !  Blush   Благодаря ти  ! Grinning

# 214
Йееееееееееееее newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

Познах sohappy sohappy sohappy

А и подарък си имам smile3545

п.с. Диди позна за тайната ми мисъл, свързана с постите Laughing, ама за другото нямаше как да се сетя, защото не знаех, че е ловец. Аз не го тача това занимание, даже за риба като сме ходили по язовирите ги връщаме рибоците (с малки изключения, когато не оцеляват, или си длъжен да си платиш извадената риба) Wink Ама знам, че си има много почитатели Peace

# 215
 Krische, благодарности  bouquet за рецептата за бързата питка. Ще трябва да и смогна, защото по принуда съм мнооооого бърза в кухнята напоследък Wink.

# 216
  • На небето
леле ДИДИ страхотна декорация..., свалям ти шапка.

РОДОПСКИ КАРТОФИ

•   1 кг. картофи
•   2 с.л. краве масло или маргарин
•   1 вр. копър
•   3-4 скилидки чесън
•   3-4 с.л.брашно
•   100 мл.олио
•   сол на вкус
Сваряваме картофите на парченца без да ги преваряваме.Отцеждаме от водата и ги поръсваме с брашно. Сгорещяваме олиото и изпържваме поръсените с брашно картофи до получаване на златиста коричка. В дълбока купа поставяме кравето масло, пасирания чесън,нарязания копър и към тях прибавяме изпържените картофи, похлупваме, разклащаме купата и ястието е готово.
Това е основната рецепта аз не слагам чесън, но добавям царевица и овалям в царевично брашно и пържа в тефлонен тиган с малко мазнина.

Силве ето рецептата тя е на rrhh за което много и благодаря.  bouquet

ПЕЧЕН КАШКАВАЛ (СИРЕНЕ) НА ФУРНА

•   350 г кашкавал (сирене),
•   1/3 пакетче масло,
•   3 с.л. брашно,
•   1 - 1,5 ч.ч. прясно мляко,
•   3 яйца.
Приготвяне: Яйцата се разбиват с брашното и прясното мляко, добавя се настърганият на едро кашкавал и всичко се разбърква. С половината масло се намазва тавичката, сместа се изсипва и отгоре се слага останалото масло на малки парченца. Запича се в умерена фурна, предварително загряна, до зачервяване.
Аз я правих на око понеже направих четвърт доза само за малкия.

# 217

pep-4o, бобчето ти е много изкушаващо ( само дето хич не ми понася и мъжо си го яде сам  Mr. Green). Аз бях за агнешкото с винен сос...

заповядай Агнешко с винен сос

и за barabenka свински пържоли под шуба

и да дам отчет за днес

сутринта с много чесън чорба-пача Laughing

това от готовата пача

после за обяд ядохме пици  - нормални и с миризливо сирене  Blush

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 16:42 от pep-4o

# 218

Пепчо-как правиш боба с топчета?

изпържвам кюфтенцата отделно - дребни, малки топки, в широк тиган - наведнъж,  каймата омесена като за пържени кюфтета. Когато сервирам, слагам по няколко в боба  Peace

# 219
Estell , благодаря за рецептИТЕ  , защото си записах и двете !   bouquet Родопските картофи мислех , че са само варени , но това ми звучи интересно и на НВ ще се хареса ! За втората рецепта ще сложа растителен кашкавал и сметана , но за яйцата не съм сигурна още с какво ще ги заменя , но ще го измисля !  Wink

Krische , да си оползотвориш подаръка ! И аз не тача нито риболова , нито лова , а мъжа ми е страстен почитател и на двете.От мен обаче манджи с улова му няма да видите.Не мога и не искам да правя нито дивеч , нито пернати , нито риба.Редовно се носят у нас пъдпъдъци , яребици , глигани , елени , зайци , риби , но всичко заминава към баща ми.Той ги чисти , приготвя и ни кани !  Mr. Green Той е най-добрият готвач за мен , не съм срещала по-майсторски направен дивеч от неговия ! Следващия път ще снимам !  Peace А луканки от различен дивеч и домашно свинско да ти направи , няма равен !
  Heart Eyes

# 220
* *•● Диди ●•* *, и аз като мъжа ти ще постя стриктно, така че се надявам да обменяме опит, а и рецепти. Mr. Green  В момента се опитвам да убедя и моя мъж да пости с мен, че холестеролът му е космически, но засега безуспешно, той обикновено се присъединява едва в последната седмица на поста. Simple Smile

# 221
Ей , Коте , много се радвам , че и ти си на хорото !  Hug Малко повече фантазия никога не е излишна !    bouquet

# 222
Цитат
Лабрекс, направо ме трогна с тортичката за кученцето  

asyalein, благодаря ти!  bouquet  Любов необяснима, какво да правя.......... Embarassed

Цитат
Лабрекс, и аз съм сразена, признавам, и засрамена, че моето съкровище - бялото по-долу - не му направих тортичка за имения ден...
А дали не се познаваме от поляната? Рекс е лаб,  нали?  

Lois, обичам да го радвам, той е като дете и огромна лакомия. Като лабрадор...........Не се познаваме за съжаление, защото живеем в Плевен, а тук нямаме училище. Чета по форумите и завиждам на софиянци за сбирките им и училището.

Цитат
Лабрекс велика си - за тортата на кучето  ама и за другите неща. И пак изкушаваща торта.Ама пусто само ще си я гледкам.
Бъни, ако става въпрос за показаната торта - Черния принц, много е вкусна, но и доста сладка. Кремчето е с варена сгущьонка и масло.

Цитат
Лабрекс, много е красив твоя чернушко  Аз се заглеждам вече и в кучета, защото моя син иска куче

Милен@, Вземай му и не се замисляй. Аз бях страхотен противник на гледането на куче в апартамент, докато...............четирикраките не ми влязоха под кожата. Стана много бързо! Grinning

Цитат
labrex, идеята и реализацията на кучешката торта е супер яка!!! Върна ме във времето, когато правих торта за рождения ден на червенобузата си костенурка! Да ти е живо и здраво кучето, няма как да не е щастливо при такава стопанка!

10х, Alexandra_ !   bouquet Май той повече ме прави щастлива и ми носи радост. Laughing

denitsa*, ако това е безяйчения кекс, страхотно изглежда!   chef  bouquet

* *•● Диди ●•* * , пък твоите сиренца окончателно ме сразиха!   bouquet   Даже не знам какво да кажа.....................Има ли тънкост при приготвянето?

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 16:37 от labrex

# 223

Има ли тънкост при приготвянето?

Май е повече фантазия , но ако не искат да се залепят парченцата , може да подмажеш страните мноооого тънко с майонеза - тя после не се усеща изобщо.Правила съм ги и кръгли , като рула , само че тогава първо на блендера минавам чушките и може да се объркат няколко вида сирене.Разделяш сместа на колкото разцветки искаш да постигнеш и прибавяш чушките.После ги оформяш като рулца от раци , но по-къси и малко по-дебели , за да стоят изправени.Пак стават шаренки , но по-ситничко и декорираш !  Peace

Аз от снощи съм в размисъл за твоята торта за Рекс ! Възхитена останах най-вече от жестта , който си направила и мисля как да сътворя и аз нещо на моите любимци , но те хрупат само гранули ! Всъщност малкият , щото е от 1 седмица у нас може и да яде други неща , щом гризе прясно зеле !
  Mr. Green

# 224
  • София
* *•● Диди ●•* * , аз съм правила топчета от сирена, оваляни в магданоз и копър, но за чушки не се бях сетила. Благодаря за идеята!   bouquet Ще чакам с нетърпение и постните ти произведения на снимка. Hug

За днес от мен пилешки хапки и гъбки със соев сос, за гарнитура картофки.

Доядохме и ябълковия сладкиш от вчера, определено като преседи един ден, става по- хубав.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт