Детски психолози,психотерапевти и психиатри

• 371 640
  • 684
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте на всички!
Имам един проблем с дъщеричката ми,която е на 3г. и 4м. с нощното спане. Както си спи и изведнъж започва да реве, не ми позволява да я гушна нито да й кажа нещо, изпада в ужасна истерия,ако мога така да го нарека, а след това заспива като че ли нищо не е било. Когато я питам на сутрина,нищо не ми казва какво й е.  Бих Ви помолила, ако някой има подобен проблем да ми пише или да ме опъти към някой специалист да се обърна,защото продължава доста време и започвам много да се притеснявам! 

# 211
Здравейте утре ще ходим на психолог при Драгомир Бакалов искам да чуя някакви отзиви ако има такива за него, също така някой ако може да ми препоръча детски психолог във Варна ще ми е много полезно благодаря

# 212
  • Варна
Здравейте!

Прочетох цялата тема до тук и се престраших да пиша. Дъщеря ми сега е на 7,5г. Когато беше на 2,5г.(ходеше вече на ясла и бяхме махнали отдавна памперсите) ходихме за първи път на зимна почивка. Като се върнахме, започна да се напикава на обяд. На въпроса ми -"ще се напишкаш ли утре", тя ми отговаряше -"да". Това продължи около месец и половина (педиатърката ми отговори, че е протест и ще отмине) и наистина спря.
   За 5-я й рожден ден и подарихме аквариум. Пожела да го сложим в нейната стая. Дали той е причината или не все още не знам. Започна да се напикава. В началото рядко-около 1 път на месец (отдавах го на есенното застудяване), но започна да зачестява и се стигна отново до необходимостта от памперс. Тя е голяма вече и се чувства много неудобно. Правих изследвания на урина-няма нищо. Водих я при билкар - няма полза. Тя е и много нервно дете. Иска да е винаги първа и победителка и ако не го постигне започва да реве, да се тръшка и да вика "Аз съм ужасна". Как ли не говоря с нея. Убеждавам я, че не може така - няма полза. Джипито ми препоръча да я водя на невролог, но аз си мисля че работата е за психолог (когато бяхме на почивка сега през февруари - не се напика нито веднъж за цели 8 дена, въпреки количествата вода които изпиваше преди да си легне).
   Извинявам се за дългия пост, но ако някой може да ми препоръча какво да правя, невролог или психолог?
Благодаря ВИ МНОГО за търпението! Аз съм от Варна.

# 213
Момичета, във Варна има клиника по детска психиатрия и доста специалисти извън нея. На първа страница има координати. Също и в интернет.
Имайте предвид, че педиатрите и GP-тата, може би поради някакви скрупули, все пращат децата на невролог, дори когато проблемът очевидно е психологичен. Може би защото извън детските психиатри, всички останали специалисти са първо педиатри и после профилирано невролози, кардиолози и т.н. вероятно се познават по-добре.

# 214
  • Варна
Здравейте!
А някой има ли отизиви за Детско юношески център Патиланци Варна 

http://patilanci.org/?page=center

Става въпрос за дете на 3 години.

# 215
Здравейте!
А някой има ли отизиви за Детско юношески център Патиланци Варна 

http://patilanci.org/?page=center

Става въпрос за дете на 3 години.

ако искате да направите консултация с психолог  по добре не ходете
 много съм недоволна от подвизаващата се там Овчарова - не си спомням името, не бих я нарекла професионалист . Като записвахме час 100 пъти казахме че искаме комбинирана консултация с психолог и логопед, логопед така и не видяхме .Произнесе тежка диагноза с лека ръка че искаше по 50 лева всеки две седмици за да ни наблюдава - накъде вървяло детето.  Не спомена и дума че е хубаво за такива неща да се търси съпътстващо мнение, както и че най-добрите специалисти са в София. Посъветва ни да чакаме  , без да ни каже че може би имаме възможност за терапия  и смекчаване на симптомите. Добре че не се облегнахме само на нейното мнение.

# 216
  • Варна
Благодаря ти за отговора, ще имам предвид!

# 217
  • София
Момичета, имайте предвид, че когато става дума за работа с деца и психологически проблеми, обикновено трябва да се работи с родителите. Смята се, че особено при малки деца някои от промените в поведението им- ако не са органични, може да се провокирани и от родителите  Peace.

# 218

Извинявам се за дългия пост, но ако някой може да ми препоръча какво да правя, невролог или психолог?

Не знам дали не е твърде закъснял отговор и може би вече сте решили проблема си, но от това, което прочетох, мисля следното: ако проблемът е неврологичен (или като цяло медицински) логиката подсказва, че не би се повлиявал от ситуация, тоест независимо къде сте и какво се е случило през деня, детето ще се подмокря нощем. Още повече, че сте правили някакви изследвания... Мисля, че заедно с описанието на поведението на дъщеря Ви, по-скоро е възможно да се касае за психологическа симптоматика. При всички случаи, ако психологът е добър, и ако има и най-малки съмнения за медицински проблем, той би следвало да ви насочи към лекар. Неслучайно детските психолози минават интензивно обучение с такава насока и би трябвало да имат понятие от т.нар. "клиника".
За съжаление аз съм от София и не познавам колеги от други градове, но потърсете и вярвам, че ще намерите някой, с когото да работите. От личната си практика бих препоръчала "Център за психосоциална подкрепа" на Диана Циркова, възможно е да имат колеги и във Вашия град. Smile
Успех!

# 219
Може ли да ми споделите мнение за д-р Топалова, фамилен център Варна. Записах час, ще ми се проведе разговор със сина ми, той на 12, но много се е затворил в себе си....не зная дали проблемът има нужда от лекар, но ..реших че няма да навредя, ако говори със специалист. Той е много разсеян,толкова, че понякога погледа му е празен....Чувствам се притеснена, от тази унесеност. Всъщност е на моменти, ту е щастлив, ту изпада в униние ...
Иска ми се да разбера дали имате преки наблюдения от центъра и съответно от работата на специалиста.
Благодаря ви! 

# 220
Аз лично съм много доволна от Топалова ще те насочи точно където трябва и мисля че ако работи с него ще има резултат сина ти успех  Peace

# 221
Аз също ще се включа с въпрос и се връщам да чета темата.. извинявам се, ако е коментирано, но вече се отчаях. Преди няколко месеца на сина ми започна частично да окапва косата, минахме през всякакви изследвания и специалисти, но yви.. сега последния месец и миглите окапаха, вежди вече няма, коса също! Проблема не е хванат от къде е и ме съмнява да не е на психична основа. Бихте ли ми препоръчали специалист за София.. не съм сигyрна психолог ли трябва да е, психиатър..  Confused

# 222
latris , На колко години е синът ви!

# 223
latris , На колко години е синът ви!

На 7. Simple Smile
Вчера мy поставиха и диагноза alopecia areata universalis.., очите ми изтекоха и блокирах от толкова информация из нета и нищо конкретно..  Tired
В момента търся да се хвана за всяко нещо, което би могло да помогне.. и задължително мисля да го заведа на психолог.

# 224
Някой може и да ми каже нещо за д-р Иванова от Детско - юношеска психиатрия в Александровска болница

Общи условия

Активация на акаунт