Детски психолози,психотерапевти и психиатри

• 371 734
  • 684
  •   3
Отговори
# 240
Здравейте, не съм мама...даже и не съм близо още.  Grinning
На 16 съм, можете ли да ми кажете или препоръчате психолог в Сливен, ако може и координати да ми дадете, ще съм благодарна.  Simple Smile

# 241
Здравейте! Честно си признавам не прегледах цялата тема. Майка съм на едно момченце на две години и половина и търся координати на детски терапевт в Плевен, В. Търново или Русе това са най-близките по-големи градове до нас. Благодаря ви предварително!

# 242
здравейте, с 5 ръце да препоръчам Ивет Захариева, клиничен психолог от София, работи с деца и с юноши, приема в понеделник и четвъртък; кабинетът й е в близост до Джъмбо/Била на бул. България.
ето и телефонът от визитката: 0896 632 951

младостта й върви с доста сериозен опит  Peace много я бива, аз такива професионалисти в БГ рядко съм виждала. и децата са спокойни с нея, въобще страхотна!!

# 243
Здравейте!Искам да попитам дали някой се е възползвал от услугите на онлайн психотерапия и хипнотерапия Rolling EyesПопаднах на два сайта и се колебая дали да се свържа!Пуснах тема по въпроса но май никой няма опит все още!

# 244
Crystalnoir, аз не бих пробвала - проблемите, с които се занимават тези специалисти си изискват директен контакт! Забрави за сеансите по телевизията на Кашпировски и Джуна - това беше нещо различно и аз бих го нарекла психАРОтерапия. Особено пък за дечица - не, не бих рискувала изобщо!

# 245
Crystalnoir, аз не бих пробвала - проблемите, с които се занимават тези специалисти си изискват директен контакт! Забрави за сеансите по телевизията на Кашпировски и Джуна - това беше нещо различно и аз бих го нарекла психАРОтерапия. Особено пък за дечица - не, не бих рискувала изобщо!

Няма как да се съглася с подобно мнение - това не е вярно. Като човек, който се занимава и с традиционна (в кабинет, тет-а-тет) и паралелно с онлайн-терапия вече от 4-5 години, мога спокойно да кажа, че онлайн-терапията си работи чудесно, но при възрастни, разбира се. За да се проведе изобщо онлайн-терапия е нужна осъзнатостта и вербалните способности на възрастния човек, това няма как да се случи при дете. Още повече, че терапията при децата има съвсем друга форма и изисква много висока степен на доверителен контакт, което няма как да се случи при общуване по Интернет. Още нещо - задължително е терапията да се провежда лично с детето, а не с "превод" от страна на родителя (с родителите по правило се общува отделно), а това отново е неприложимо в интернет-комуникацията. Така че онлайн-терапията е чудесен вариант при работа с възрастни (и няма нищо общо с Кашпировски и Джуна Laughing), но е напълно неприложима при работа с деца Peace

# 246
E, при Кашпировски нямаше интернет, но може би това е било едно от нещата, което я е навело на мисълта, че би трябвало да действа.
То и форумите са един вид форма на терапия, нали?
Шехина, с това, което сте казали, всъщност потвърждавате думите ми, че не би трябвало едно дете да се подлага на онлайн терапия.
Възрастните са с толкова опит зад гърба си, че вярвам, че както при много хора действа, така при други изобщо нищо не може да направи онлайн терапията. Човек сложи ли си "ризница", че нищо не може да му помогне, значи нищо не може да му помогне.

# 247
 Sad МИЛИ МАМИ.. МНОГО СЪМ ПРИТЕСНЕНА, ЩЕ БЪДА БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРНА АКО ПОГОВОРИ НЯКОЙ С МЕН ПО СЛЕДНАТА ТЕМА.. НЕЗНАЯ ДАЛИ ВИ СЕ Е СЛУЧВАЛО, НА МЕН ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ ОКОЛО 4 ДНИ, ДЪЩЕРЯ МИ НА 5 ГОДИНКИ ДОСТА Е ОБСЕБЕНА И ГОВОРИ ПОЧТИ НЕПРЕКЪСНАТО ЗА УБИЙСТВА, СМЪРТ И РАЗДЯЛА С БЛИЗКИ ХОРА. МНОГО СЪМ РАЗТРЕВОЖЕНА, НЕЗНАЯ АККВО ИЗЖИВЯВА, НИТО КАКВО ДА РАЗГОВАРЯМ С НЕЯ ИЛИ КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНА.. МОЖЕТЕ ЛИ ДА МЕ ПОСЪВЕТВАТЕ НЕЩО..

# 248
Petja 23,
вероятно детето ти е впечатлено от нещо. Най-доброто, което можеш да направиш, е да разговаряш с нея, да разбереш какво я е впечатлило и уплашило и по възможност да успокоиш страховете и.

# 249
За гр. Варна - консултирайте се с Дамян Станев, психотерапевт занимаващ се с деца.

# 250
Дайте съвет за детски психолог в Монтана

# 251
Мога да ви препоръчам детски психолог в София:
Гергана Далова
Индивидуални психологически консултации на деца и родители във връзка с:
Проблеми с храненето;
Ниска самооценка;
Детски страхове, тревожност, раздразнителност;
Агресивни прояви на детето в детската градина и училище;
Конфликтни отношения с връстниците, трудности в създаването и поддържането на приятелства, изолираност;
Трудности в общуването между родители и дете,
както и във връзка с други въпроси, които могат да безпокоят родителите и техните деца.

тел. за връзка: 02/ 439 0404

# 252
Здравейте,
имам следния проблем - дъщеря ми е на 5.5г. и е много емоционално, впечатлително и чувствително дете. Имаме и бебе на 7м., което сякаш изненадващо до сега за мен, не предизвикваше в нея чувство на ревност. Всичко уж беше спокойно, а и с мъжът ми не прекаляваме с вниманието си към него за сметка на дъщеря ни. Аз се старая да прекарвам повече време с нея, играем си след градина, винаги преди лягане имаме 5-10мин. за разговори, на каквито теми тя си пожелае, излизаме само двечките, НО. След едно дълго боледуване и на двете деца, в което изкарахме  3-4 седмици вкъщи в дъщеря ми се появи страшна ревност - първо започна с агресия към бебето, удря го по корема, по главата, бута го, стряска го - първоначално реагирах бурно, но след време се усетих че бъркам и започнах системно с мил тон да обяснявам. Резултат няма.
Сега от 2 седмици ми се оплакват в градината, че е започнала да удря безпричинно децата, и самите деца вече странят от нея. Не съм й се карала за това, но я питам всеки ден кого е ударила, защо, обяснявам й най-спокойно, но резултат отново няма. Удря някое дете дори само защото я е подразнило с нещо дребно. И другото, което забелязвам, дори и мъничко да й се скарам крещи с пълно гърло и изпада в нещо като истерия.
Наистина се опитвам да се владея, да запазвам спокойствие и да говоря много с нея, но няма абсолютно никакъв резултат.
Дайте ми съвет как да се справя със ситуацията!
Благодаря предварително.

# 253
Да попитам и аз.Синът ми е на 2,6г,(роден е недоносен 900гр) от няколко месеца започва да изпада в истерии.Крещи и вика,и ударя се ,блъска си главата в стената,хапе се и се чеша доста злобно.Особено когато не му се даде нещо. А напоследък вика с цяло гърло за много незначителни неща. И се държи така и на вън,Единствено пред дядо си и баба си не се държи така.
Положение вече е извън нашия контрол,какво ли не говорихме и опитвахме.
Имаме бебе в къщи,когато то започне да плаче започва и по-големия и после не може да се успокои с миути.
Иначе е добър към бебто,помага за него,непрекъснато го целува и люшка в леглото.Помага за него при смяна на памперса.
какво мога да направя  за баткото,защото е доста изнервящо вече в къщи.

# 254
Здравейте, искам да попитам дали бихте могли да ме насочите към детски психиатър,психолог в Бургас?Става въпрос за 4 годишно момче?
Благодаря предварително!!!

Общи условия

Активация на акаунт