Детски психолози,психотерапевти и психиатри

• 371 746
  • 684
  •   1
Отговори
# 225
Някой може и да ми каже нещо за д-р Иванова от Детско - юношеска психиатрия в Александровска болница
Какво по-конкретно?

# 226
Може ли да ми споделите мнение за д-р Топалова, фамилен център Варна. Записах час, ще ми се проведе разговор със сина ми, той на 12, но много се е затворил в себе си....не зная дали проблемът има нужда от лекар, но ..реших че няма да навредя, ако говори със специалист. Той е много разсеян,толкова, че понякога погледа му е празен....Чувствам се притеснена, от тази унесеност. Всъщност е на моменти, ту е щастлив, ту изпада в униние ...
Иска ми се да разбера дали имате преки наблюдения от центъра и съответно от работата на специалиста.
Благодаря ви! 

За съжаление д-р Топалова е единствената която работи с рамков оговор към здравна каса като Детски психиатър във Варна . Ние обходихме и други специалисти с платено посещение , обаче какво да кажа, тя ми се видя най-адекватна. Разбира се при дете със подобни проблеми поставяне на диагноза е винаги в рамките на 6 месеца до година, възможно е в следствие на терапия или израстване симптомите да с е променят- в добра или лоша посока.. д-р Топалова дава адекватно описание на състоянието на детето в момента но дотам. При следващо посещение се сменя и диагнозата ако има основание за такова.

Знам че тя приема в т.н Фамилен център, виждала съм в фоайето реклама че предлагат  "специализирана" терапия за деца или юноши , но ние се занимаваме на друго място затова и не сме пробвали как е там. Подобна помощ за деца се предлага и на други места по различни направления - Общински център Варна, ЦСРИ "Радост", ресурсно към училищата, както и психолози също към самите училища.
Успех

# 227
  • София
Здравейте!
Моля, някой да ми препоръча добър детски психолог в София. Става дума за детето ми, което е малко над три годинки. Искам да получа квалифициран съвет как да се справям с истеричните изблици на малката, защото явно аз сама не успявам.

# 228
Здравейте, мами, въпреки че не сам майка се обръщам  към вас с молба за съвет. Имам племенница на 14 години, която има много странна представа за света като цяло. Разсъжденията и за елементарни неща могат да бъдат наистина много странни и това ме тревожи. Лично аз смятам, че би било добре да се консултира с психолог, но проблема е че съм сигурна че родителите и ще отхвърлят моето предложение. Всъщност дори смятам,че основната вина за това което си случва с нея са именно те, защото през целия и живот е била игнорирана. Тя ми е споделяла че когато попита нещо или примерно иска да се включи в някаква домашна работа те и казвали, че сега нямали време да и обясняват или пък да се махне за да не ги бави. Опитвам се всеки път когато съм с нея да компенсирам това тяхно безразличие към нея и спокойно да и обяснявам нещата които я интересуват, но за съжаление не се виждаме много често. Това лято я взех на морето с мен където тя ми сподели, че приятелите и понякога я отбягвали, защото била по-глупава от тях и освен това и казвали че има психични отклонения. Тогава тя ме каза, че иска да отиде при психолог за да я излекува. Понеже никога не съм се сблъсквала с психолог, нямам никаква представа как мога да и помогна да стигне до такъв. Може ли например да се вземе направление от личния лекар и може ли това да стане без знанието на нейните родители? Много ми се иска да и помогна, но съм много "боса" на тази тема.

# 229
Здравейте, моля за помощ и съвет. Имам дъщеря на 10 г.  и от три години има проблем, който не се проявява ежедневно. Още в леглото й става лошо и докато не изхвърли стомашния сок не се оправя, т.е след това всичко е наред. Посещавахме гастроендокринолог - няма проблем. От 8 месеца има проблеми с бъбреците - бъбречна недостатъчност, но нефролозите считат, че това не е от състоянието на бъбреците, явно всичко е въпрос на психика.Нещо я тревожи подсъзнателно ли не знам. През лятото месеците юни и юли този проблем го нямаше изобщо, от август започна да се проявява отново и до сега, а предстои да започне училище като всички деца.Моля, ако някой е имал такъв проблем или сходен, или да ме насочи към детски психолог. Благодаря!

# 230
Здравейте мами някой може ли да ми каже за Ловеч има ли детски психолог и логопед !Благодаря ви предварително !

# 231
  • Стара Загора
За Стара Загора детски психолог за 8 год. малчуган ?....благодаря аз в другата тема първо писах ..после видях тази ...

# 232
Здравейте мами някой може ли да ми каже за Ловеч има ли детски психолог и логопед !Благодаря ви предварително !
В Ловеч не знам, но в Плевен мисля, че има.
Въобще детските специалисти са кът.
Винаги е най-добре да се пита в университетските клиники, от там ще ви насочат къде има специалист.

# 233
Здравейте,

Скоро ще направя 19 години и от извесно време с майка ми обсъждаме, че би било добре да посетя психолог, терапевт или каквото е подходящо.
Интересува ме на тези години към кого мога да се обърна в град София.

Благодаря ви предварително!

# 234
Здравей,

Можеш да отидеш на специалист за възрастни, детско юношеските са до 18 години.
Има голям избор на добри психолози и терапевти в София.

Успех!

# 235
Потърсете  психолога Пенка Койчева от Медицински център " Детско здраве" в София:)
Горещо препоръчвам и й благодаря!
02/ 952 57 37

# 236
здравейте,мисля че имам проблем с моето момиченце което е на 3г.От доста далго време може би от наваршването на 2г вазраст е страшно необщителна и срамежлива.Когато сме в кащи всичко е наред играе забавлявасе,но когато излезнем наван се започва едно криене и гушкане дори от наи малкия опит някой да я доближи.От срам дори не пристапва да играе с деца (в редки случаи се заиграва ,но страшно трудно).Днес бяхме на детски кат на който я водя от много време и продалжавам упорито.Там тя играе и е много весела,но само с мен(иска аз да я водя на всякаде не допуска по никакав начин аниматорите да я заиграват ,децата сащо отбягва)Другото което ме притеснява е че от известно време започна да страни дори от баба си и дядо си,които рядко вижда ,но досега винаги много им се е радвала.Нека да спомена че от наваршването на годинка на детето я гледам само и единствено аз (поради ред причини),сащто така татко и е по командировки и се вращта за по два дни всеки месец(което е много малко време)абе общо взето е само с мен.АЗ смятам че това е причината да е така силно приварзана кам мен и да изпада в паника при мисалта за всяка наша краткотраина раздяла.Моля даите ми савет как да приобщя детето си кам заобикалящия го свят.Благодаря ви предварително.

# 237
аз пропуснах да кажа че сам от Бургас .И много Ви моля за мнение и савет-дали имаме нужда от специалист?Дали трябва да настоявам на детето да е по общително,или така задалбочавам проблема?Защото започвам да се чудя,дали няма да я стресирам от срещи с даден специалист.Просто незнам какво да правя,затова ще изчакам вашите мнения,Благодаря Ви!

# 238
natka89 няма лошо да я заведеш на специалист, но проверен може и нищо да и няма, а може и да има проблем със сигурност трябва да се пребориш с този проблем срамежливост или необщителност, това е съвета който аз бих ти дала  Simple Smile

# 239
благодаря много.Сварзах се с специалист и разбрах ,че това е проблем които трябва да се реши у дома.Всичко трагва от там че тя общува с много малко хора ,че баща и отсаства много често,че аз отделям прекалено много внимание на дребните неща.И така.....Ще трябва парво ние вазрастните да се научим как да се даржим с нея.Сега вече се опитвам да я оставям за по далго сама да се заиграва,старая се да не я обгрижвам прекалено ,а само колкото е нужно и мн.други такива мои грешки ,които влияят на неиното поведение.И чакам с ннетарпение да я приемат на детска градинка,за да може да баде в среда с деца свои врастници,защото аз колкото и да се опитвам не мога да и я осигоря.Всички деца с които излизахме вече от миналата година септември ходят на ясла(нея не я приеха).

Общи условия

Активация на акаунт