Детски психолози,психотерапевти и психиатри

• 371 517
  • 684
  •   2
Отговори
# 345
  • Варна
 Здравейте, искам да споделя накратко и да помоля за помощ !Дъщеря ми е на 3г 4м. ходи на ясла а после я преместих в градина и след месец два започна да заеква.Нашият логопед ме посъветва да направя консултация с психолог сега започвам търсенето.Детето ми говореше от рано и вече много добре казва отдавна р и много рядко бърка думи но.....дали е от прекалено голямата група или липса на внимание или не знам. Но много ми е мъчно и болно като започне да заеква направо ми се плаче #Cussing out ,мисля че по скоро и на мен ще ми трябва психолог.Страхувам се да не остане за цял живот,понеже свекър ми заеква но от някаква уплаха в детството доколкото разбрах. Вече съм изпробвала баячки куршуми и всичко от сорта.Направих си експеримент спрях я от градина за една седмица и заминах в четвъртък вече не заекваше, пуснах я на градина и след няколко дни пак започна.

# 346
Здравейте, искам да споделя накратко и да помоля за помощ !Дъщеря ми е на 3г 4м. ходи на ясла а после я преместих в градина и след месец два започна да заеква.Нашият логопед ме посъветва да направя консултация с психолог сега започвам търсенето.Детето ми говореше от рано и вече много добре казва отдавна р и много рядко бърка думи но.....дали е от прекалено голямата група или липса на внимание или не знам. Но много ми е мъчно и болно като започне да заеква направо ми се плаче #Cussing out ,мисля че по скоро и на мен ще ми трябва психолог.Страхувам се да не остане за цял живот,понеже свекър ми заеква но от някаква уплаха в детството доколкото разбрах. Вече съм изпробвала баячки куршуми и всичко от сорта.Направих си експеримент спрях я от градина за една седмица и заминах в четвъртък вече не заекваше, пуснах я на градина и след няколко дни пак започна.

Моето дете падна  когато беше на 2ги6м и си разби устата!Изплаши се от кръвта и взе да заеква, по точно да запъва, а до този момент не го правеше!От година и половина посещаваме веднъж седмично логопед и психолог!Нещата много се подобриха-вече по рядко запъва!Но продължаваме да работим!Консултирай се с логопед и психолог!Колкото по навреме, толкова по -добре! 

# 347
Направих си експеримент спрях я от градина за една седмица и заминах в четвъртък вече не заекваше, пуснах я на градина и след няколко дни пак започна.

Нещата с детското заекване никак не са прости. Освен това никой не се ражда заекващ. Борбатае дълга и последователна, да не кажа че има ситуации в които заекването никога не спира а просто е като на приливи ( затихващо усилващо ) обвързано с емоционалните преживявания на детето. младежа/индивида.

Прави ми впечатление че момента сте концентрирани върху последствията от стреса и смоционалното напрежение-  с резултат заекването , вместо да обърнете внимание и  на причината. ако детето е с повишена емоционалност и нещо в градината го притеснява дотолкова че дори да започне да заеква  дали мислите че прихолога ще е достатъчен за да може всичко да стане ОК и нещата да се нормализират.... При заекващите в периодите на повишена сензитивна дразнимост и сезонно дори с перепоръчва избягване на контакти, едносрични отговори и прочие ... Какво остава да го водите постоянно в градината която вероятно е неговият дразнител. това е все едно да се страхувате панически от шефа си и да се налага ежедневно да се изправяте лице в лице с него. Трябва д аимате много силен мотив за да си причинявате това.

бих ви препоръчала консултация с Мария Петрова, детски психолог към фондация "Радост за нашите деца " . Тя е много читав специалист за мен, от лични наблюдения по работата с моят син.
Ето линк на фондацията.

http://fondaciaradost.org/

# 348
Здравейте,
Много съм притеснена, и имам нужда от съвет...
Разбрах, че дъщеря ми, която е на 14, от почти една година системно повръща погълнатата храна... Тя самата вече е осъзнала, че има проблем, и иска да спре, но има нужда от помощ.
Моля ви за съвет за подходящ специалист - психиатър в Пловдив, към който да се обърнем.
Благодаря предварително!

# 349
Здравейте! Проблемът не е с моето дете, а с детето на приятеля ми,... Дъщеричката му е на 10 години и живее с майка си..
Здравейте, тъй като никой не ми е отговорил нищо, си позволявам пак да го публикувам и се надявам на съдействие. Благодаря Ви!
Имайте предвид, че само родител който е носител на родителските права има право да води детето по лекари и психолози. Уместно е майката и бащата на детето да поговорят заедно по този проблеми да потърсят евентуално заедно помощ за разрешаването му.

# 350
Здравейте,
Много съм притеснена, и имам нужда от съвет...
Разбрах, че дъщеря ми, която е на 14, от почти една година системно повръща погълнатата храна... Тя самата вече е осъзнала, че има проблем, и иска да спре, но има нужда от помощ.
Моля ви за съвет за подходящ специалист - психиатър в Пловдив, към който да се обърнем.
Благодаря предварително!
В Пловдив може да потърсите д-р Майсторова.

# 351
Здравейте, може ли да ми дадете контакт на детски психиатър в Плевен, трябва ни за епикриза за ТЕЛК. Благодаря   bouquet
Потърсете в Плевен д-р Андреева.

# 352
Здравейте
Препоръчайте ми специалист за 12 годишна тийнейджърка, която страда от силно притеснение и панически атаки в училище
За София

# 353
Ето нещо полезно, на което попаднах:
информацията е за специалисти в различни райони на страната Peace
http://www.docplanner.bg/psiholog -> за психолози;
http://www.docplanner.bg/psihiatr -> за психиатри
и http://www.docplanner.bg/psihoterapevt 
дано да е в помощ Simple Smile

# 354
Моля да ми препоръчате детски психолог за Стара Загора.

# 355
Здравейте! Може ли да ми препоръчате  детски психолог за гр. Варна? Става въпрос за хиперактивно дете.

# 356
Здравейте, за Варна мога да препоръчам Дамян Станев.Той работи в ресурсен център ,но има и частна практика.0898 417055-това е актуален телефон ,който аз имам.Моето дете също имаше проблем и той много ни помогна,за което съм му безкрайно благодарна!!Дано помогне и на вас:)Успех

# 357
София

1.Детско –юношеска психиатрична клиника-Адрес: София 1431,
ул. Георги Софийски 1
УМБАЛ “Александровска”
ДЮПК “Св. Никола”
тел.: 92-30-375; 92-30-681,
факс: 92-30-289
e-mail: cpc_stnicolas@yahoo.com
Началник: доц. Надя Полнарева, д.м. 

2.Център за психосоциална подкрепа-За информация и заявки:
E-mail: psysupport@gmail.com
Тел.: (02) 978 41 70
Факс: (02) 973 08 57

3.Милена Манова
Сертифициран позитивен психотерапевт към Дружеството по позитивна психотерапия - България, сертификат № 432, издаден от WAPP, Германия.  Детска консултативна практика, Терапевтични и обучителни групи по детска игрова психотерапия и по позитивна психотерапия София, ул."Райко Алексиев"№46 А Е-mail: positumbg@gmail.com Website: www.positumbg.com           GSM:    0899175517

4.Иван Игов-училищен психолог, Иван Игов е завършил психология в Софийския университет. Той е един от основателите на практическата психология в България и е преподавател по психология. Работи като училищен психолог в Националната природоматематическа гимназия в София

5.Петя Хорозова-Петя Хорозова – София
Психолог-психотерапевт на частна практика.
Сертифицирана като базисен треньор по позитивна психотерапия от 2004г.
Позитивен психотерапевт за деца и възрастни, фамилен психотерапевт. Работи с методите на Юнгианството и дълбинната краткосрочна терапия, вкл. игротерапия.
GSM: 0888354558
e-mail: petia_h@yahoo.com

6.Юри Кацаров - психолог консултант
8585137
С дългогодишен опит в областта на детско-юношеското консултиране и терапия на деца. Семеен консултант и терапевт

Варна
1.Клиниката по детска психиатрия към МБАЛ "Св.Марина" ЕАД - Варна
бул.Христо Смирненски 1

2.Общински детски комплекс-Варна
http://www.odk-varna.com/society/1.htm

3.Боряна Чалъкова-Магистър по психология, Софийски университет “Св. Климент Охридски”; специализация по клинична психология в Медицински университет, Варна; позитивен психотерапевт от 1997 г. и треньор в майсторското ниво по Позитивна психотерапия от 2002 г.; психодрама терапевт от 2002 г.; участник в международни психотерапевтични конгреси и семинари в Австрия, Германия, Унгария, Франция, Македония, България. Европейски сертификат по психотерапия от 2005 г.
Действащ консултативен психолог към системата на образованието от 1986 г.; психолог- психотерапевт към център за жертви на насилие “SOS- семейства в риск”, Варна.
GSM: 0887498047;
e-mail: chalakova@gmail.com

4.Д-р Цветанка Маринова – Варна
Доктор по психология, магистър по психология и педагогика, СУ “Кл.Охридски”,
училищен психолог, преподавател по медицинска психология, треньор по позитивна психотерапия от 1993г. .
GSM: 0899655315
e-mail: cvetamar@abv.bg

5.Снежанка Димитрова - гр.Варна
Висше образование - бакалавър по Социално Дело / Приложна социална психология
магистър по Психология
с Международен сертификат за позитивен психотерапевт
и за базисен треньор от 2004 г.
GSM: 0887 311 948
e-mail: snejanka_ppt@yahoo.com

Пловдив
Надежда Маджирова-детски психиатър, Катедра по Психиатрия и медицинска психология
Ръководител: Доц. д-р Н. Маджирова - 602 372

/списъкът не претендира за изчерпателност и е основан на лични впечатления на автора/
Включени са само координати на колеги,чийто данни са публикувани вече публично.

# 358
ЗДРАВЕЙТЕ МНОГО СЪМ ПРИТЕСНЕНА СИНЪТ МИ Е НА 9 ГОДИНИ И СТАВА ВСЕ ПО ТРУДЕН ЗА КАКЪВТО И ДА Е БИЛО КОНТРОЛ НЕ СЛУША НИКОГО ПРАВИ САМО НА ПУК И В КЪЩИ И В УЧИЛИЩЕ МНОГО Е АГРЕСИВЕН КРАДЕ И ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ИЗКАРА СЪБЕСЕДНИКА СИ ИЗВЪН КОНТРОЛ МНОГО СЪМ ОБЪРКАНА НА ПОСЛЕДЪК ИЗОБЩО НЕ  СЕ СПРАВЯМ ТОЙ УЧИ В ОЗДРАВИТЕЛНО УЧИЛИЩЕ МИНАХМЕ ПРЕЗ ПСИХИАТРИ И НЕВРОЛОЗИ СМЕНИХМЕ СУМАТЙ И ЛЕКАРСТВА И НИЩО ПОНЯКОГА НАБЛЮДАВАМ И УСЛОЖНЕНИЯ МОЛЯ ЗА ПОМОЩ КЪДЕ ДА ОТИДА КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНА ЖИВЕЕМ ВЪВ ВАРНА

# 359
ЗДРАВЕЙТЕ МНОГО СЪМ ПРИТЕСНЕНА СИНЪТ МИ Е НА 9 ГОДИНИ И СТАВА ВСЕ ПО ТРУДЕН ЗА КАКЪВТО И ДА Е БИЛО КОНТРОЛ НЕ СЛУША НИКОГО ПРАВИ САМО НА ПУК И В КЪЩИ И В УЧИЛИЩЕ МНОГО Е АГРЕСИВЕН КРАДЕ И ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ИЗКАРА СЪБЕСЕДНИКА СИ ИЗВЪН КОНТРОЛ МНОГО СЪМ ОБЪРКАНА НА ПОСЛЕДЪК ИЗОБЩО НЕ  СЕ СПРАВЯМ ТОЙ УЧИ В ОЗДРАВИТЕЛНО УЧИЛИЩЕ МИНАХМЕ ПРЕЗ ПСИХИАТРИ И НЕВРОЛОЗИ СМЕНИХМЕ СУМАТЙ И ЛЕКАРСТВА И НИЩО ПОНЯКОГА НАБЛЮДАВАМ И УСЛОЖНЕНИЯ МОЛЯ ЗА ПОМОЩ КЪДЕ ДА ОТИДА КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНА ЖИВЕЕМ ВЪВ ВАРНА

Общи условия

Активация на акаунт