Детски психолози,психотерапевти и психиатри

• 371 533
  • 684
  •   2
Отговори
# 330
...не слуша изобщо. Дълго време когато се обръщах към него изобщо не ме отразяваше, никакъв знак,
Добре е да се консултирате с детски психиатър, тъй като описаните от Вас симптоми насочват много в посока аутизъм.

Не е ли по-скоро хипер активно? Чак аутизъм...
Тази тема изобщо поглежда ли се от някой? Аз също бях задала въпрос, но никой не ме отрази... и не само мен  Peace

Аутизъм е много сериозна диагноза да се поставя ей така само тези описания.
Пък и от аутизъм до аутизъм има разлика, затова сега критериите са по-конкретизирани и по -често поставят диганози от сорта на ГРР с последващо проследяване за да се отхвърли или потвърди съмнението за аутистично поведение.

От сорта на това дали се минава по здравна каса, само да кажа че почти нищо на този свят при дете спроблеми не минава по здравна каса. но на това се научаваш с годините.

Аз не виждам кой точно трябва да чете темата. Четат тези които могат да помогнат от собствен опит, но това в никой случай не значи че сме специалисти. Сияна прочетох ви но как да ви отговроя като не знам. Просто продължавайте ровите да четет и да питате, не разчитайте само на бг-мама. Аз например от всичко кoето съм чела покрай моето дете i ако бях от софия щях да го заведа тук

Клиника по детско - юношеска психиатрия „ Св. Никола”

или

СБАЛ Св. Наум - IV км

Скенер СБАЛ "Св.Наум" - 02/97 02 300, 02/971 14 08

Последна редакция: ср, 27 ное 2013, 19:41 от _re_ge

# 331
  • София
Търся добър детски психолог на поносими цени в София. Или в Младост.

# 332
...от няколко месеца получава пристъпи, които се състоят в болки в стомаха последвани от треперене на цялото тяло и тежко дишане, като при някои е съпроводено с червени петна по лицето и шията. ... От Април месец се започна и се случва главно нощно време, отминава за 10 минути и се случва по 1-2 пъти в месеца. Случи й се в новото училище преди няколко дни ( през деня този път) и беше придружено с повръщане. ...На всичко отгоре е и сомнамбул и това се случва веднага след като се разходи до спалнята за да ми каже нещо ( каквото там си сънува). ...
Здравейте!
Вече рядко влизам тук, но и ми се струва, че майките някак е добре да не разчитат предимно на форума за съвет.
Във вашия случай бих препоръчала да направите ЕЕГ изследване на детето и да я консултирате с невролог. Според стандартите би трябвало на всички деца със сомнамбулизъм и нощно напикаване да им се прави ЕЕГ изследване. Ако се окаже, че изследването е добро и няма отклонения, добре е да потърсите помощ от детски психиатър, който да направи добра оценка в екип и едва след това да се търси терапия от какъвто и да е било вид. Описаните по-горе координати са точни и съвсем подходящи и за вашия случай. В "Св. Наум" работят детски невролози и правят ЕЕГ на деца, в "Св. Никола" на "Александровска болница" можете да получите добра оценка на детето, ако проблемът не е неврологичен.

# 333
...от няколко месеца получава пристъпи, които се състоят в болки в стомаха последвани от треперене на цялото тяло и тежко дишане, като при някои е съпроводено с червени петна по лицето и шията. ... От Април месец се започна и се случва главно нощно време, отминава за 10 минути и се случва по 1-2 пъти в месеца. Случи й се в новото училище преди няколко дни ( през деня този път) и беше придружено с повръщане. ...На всичко отгоре е и сомнамбул и това се случва веднага след като се разходи до спалнята за да ми каже нещо ( каквото там си сънува). ...
Здравейте!
Вече рядко влизам тук, но и ми се струва, че майките някак е добре да не разчитат предимно на форума за съвет.
Във вашия случай бих препоръчала да направите ЕЕГ изследване на детето и да я консултирате с невролог. Според стандартите би трябвало на всички деца със сомнамбулизъм и нощно напикаване да им се прави ЕЕГ изследване. Ако се окаже, че изследването е добро и няма отклонения, добре е да потърсите помощ от детски психиатър, който да направи добра оценка в екип и едва след това да се търси терапия от какъвто и да е било вид. Описаните по-горе координати са точни и съвсем подходящи и за вашия случай. В "Св. Наум" работят детски невролози и правят ЕЕГ на деца, в "Св. Никола" на "Александровска болница" можете да получите добра оценка на детето, ако проблемът не е неврологичен.

Вече направихме всичко... ЕЕГ, ЕКГ, всякакви изследвания като кръв, урина, минахме през алерголог, след това през гастроентеролог, ох... вече забравих какви ли не лекари, които сме посетили  Confused . От един месец всичко утихна, след като я излъгах (благородна лъжа), че ЕЕГ-то е било лечение и вече не би трябвало да й има нещо. Давах й едни хомеопатични лекарства по препоръка на педиатъра за "спокоен сън". Сумнамбулските истории липсват или най-много да каже нещо в съня си. Преди няколко дни обаче пак ми се обадиха от училището да я взема и същата работа... Явно ще трябва да се посети психиатър, макар че от както спрях да я водя по лекари и болници и сякаш и тя се успокои... Благодаря Ви за отговора!   bouquet

# 334
  • Пловдив
Може ли да ми препоръчате добър психолог в Пловдив - вече съм се решила и на тази крачка, след като не мога да се преборя с упоритото дневно  напикаване на 4-годишният ми син - просто отказва да каже, че му се пишка и да отиде до тоалетна или по-скоро го прави избирателно - когато той пожелае - през нощта и след обяд  по време на сън се напишква мнооого рядко и то ако е настинал или е прекалил с течностите, което ме навежда на мисълта, че е чист инат. Пробвала съм какви ли не методи и нищо не дава постоянен резултат.

# 335
Здравейте търся детски психиатър в Димитровград, посещавахме психолог известно време но нещата вървят към психиатър. Моля помагайте не се издържа

# 336
Здравейте търся детски психиатър в Димитровград, посещавахме психолог известно време но нещата вървят към психиатър. Моля помагайте не се издържа

Сигурна ли сте че ви трябва точно психиатър?
Психиатърът е медицинско лице, което поставя диагноза на дете според наблюденията си.
Би ли споделила повече за да бъдем по полезни в съветите си  ..  а дали ти трябва точно психиатър ? Гледам детето е малко - на 4 и нещо  и ми се въртят разни мисли в главата.

# 337

Сигурна ли сте че ви трябва точно психиатър?
Психиатърът е медицинско лице, което поставя диагноза на дете според наблюденията си.
Би ли споделила повече за да бъдем по полезни в съветите си  ..  а дали ти трябва точно психиатър ? Гледам детето е малко - на 4 и нещо  и ми се въртят разни мисли в главата.

Става въпрос за сина на мъжа ми той април навършва 8. Случая е много заплетен биологичната майка на детето след като роди втората си рожба заяви че сина и не я слуша, че се държи лошо с нея и го остави да живее при мен и сестрите му (казвам при мен защото баща им е международен шофьор и ммного рядко си е в къщи). Та събра му багажа и от март 2013 живеем заедно. Ходи на гости при семейството на майка си но за 2- 3 дена. Посещавахме психолог и по негово наблюдение трябва консултация с психиатър.Оплакват се от него ввсеки ден в училището че е агресивен към другите деца, вкъщи също тормози сестрите си. Обещава да слуша но нищо, като го попитам защо ми отговаря с искам но не мога. Към мен се обръща с мамо по негово желание, не умее да играе с други деца не спазва правила на игри, рядко се заиграва и игрите му са предимно да хвърля и руши. Нервен е лесно се дразни. Твърди че в училище всички го дразнят но никога не казва с какво, лъже почти за всичко, започна да краде пари от съученици. Обяснява че не знае защо го прави. ..
Моля помагайте искам и трите ми деца да съжителстват заедно без всеки ден вкъщи да е война, не издържам вече. Поведението му разсъжденията му, начина му на говорене, на изразяване не отговарят на годините му, минават ми какви ли не неща през главата но искам специалист да ми обясни какво му е на детето. Старая се нищо да не му липсва пренебрегвам дъщерите си за да не се чувства зле но не мога да се справя с поведението му, не издържам аз вече

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 20:02 от askim87

# 338
Става въпрос за сина на мъжа ми той април навършва 8. Случая е много заплетен биологичната майка на детето след като роди втората си рожба заяви че сина и не я слуша, че се държи лошо с нея и го остави да живее при мен и сестрите му (казвам при мен защото баща им е международен шофьор и ммного рядко си е в къщи). Та събра му багажа и от март 2013 живеем заедно. Ходи на гости при семейството на майка си но за 2- 3 дена. Посещавахме психолог и по негово наблюдение трябва консултация с психиатър.Оплакват се от него ввсеки ден в училището че е агресивен към другите деца, вкъщи също тормози сестрите си. Обещава да слуша но нищо, като го попитам защо ми отговаря с искам но не мога. Към мен се обръща с мамо по негово желание, не умее да играе с други деца не спазва правила на игри, рядко се заиграва и игрите му са предимно да хвърля и руши. Нервен е лесно се дразни. Твърди че в училище всички го дразнят но никога не казва с какво, лъже почти за всичко, започна да краде пари от съученици. Обяснява че не знае защо го прави. ..
Моля помагайте искам и трите ми деца да съжителстват заедно без всеки ден вкъщи да е война, не издържам вече

За съжаление не мога да разбера защо психолог ще иска консултация с психиатър. в моите представии от моя немалък  опит психиатъра е медицинско лице което поставя на детето диагноза ако има основание за такава, издава документ, препоръчва ако се налага медикаментозно лечение, както и дава насоки и съвети за оформяне на ЛКК и ТЕЛК. Просто не виждам на това дете каква диагноза могат да му поставят.

имам предположение
 че всичко опира до супермодерната напоследък диагноза Хиперактивност с дефицит на внимание. Забелязвам от едно определено време я употребяват и поставят със и без повод и особено на деца които по мое мнение са изпуснати овреме от контрол и затова трудно подлежат на вкарване в релси ( трудно но не невъзможно )  С тази диагноза в последно време често се изпозлва за оправдание- еми нищо не мога да направя защото той е хиперактивен. Аз си имам една такава хиператвина вкъщи на 15 години  и знам че нещата  могат да  се контролират - има си прости правила и за мен оправданието  - той/тя е хиперактивен /хиперактивна не може да служи за оправдание за това че психиатър не може да се справи със ситуацията.

Това са си мои разсъждение. Надявам се някой да се вклзючи за да продължим дискусията. има ли други хиперкинетични тук в темата?

# 339
В нашия случай не става дума за хиперактивност а за агресия която избива върху него ако няма на кой да го изкара. Не веднъж е наранявал сам себе си, хапане дращене до кръв и какво ли още не. Може би по тази причина психолога препоръча консултация с психиатър. Точно по тази причина помолих за съвет за такъв вид специалист в Димитровград

# 340
В нашия случай не става дума за хиперактивност а за агресия която избива върху него ако няма на кой да го изкара. Не веднъж е наранявал сам себе си, хапане дращене до кръв и какво ли още не. Може би по тази причина психолога препоръча консултация с психиатър. Точно по тази причина помолих за съвет за такъв вид специалист в Димитровград

Това което мога да предположа допълнително в ситуацията е че психоложката ви иска д акомбинира терапията с медикаментозно лечение.  Четох преди време че  Когато става въпрос за Лечение на разстройство с прояви на агресия, което се срещало най-често при деца и млади хора под лечение се има в предвид психотерапия съчетана с медикаменти. Психотерапията научавaла индивида  как  да контролират поведението си. А медикаментите, който могат да се изписат само от медицинско лице- психиатър  ясно за какво са.
Надявам се някой да се включи с информация. Предполагам не с амного детските психиатри в града.

# 341
Здравейте,
детските психиатри са изключително малко ( не само в България, нои в световен мащаб не достигат), така че най-близкия до Димитровград детски психиатър е в Пловдив. Ако предпочитате може да се консултирате и в София, Варна, Русе или Плевен.

# 342
Здравейте,
детските психиатри са изключително малко ( не само в България, нои в световен мащаб не достигат), така че най-близкия до Димитровград детски психиатър е в Пловдив. Ако предпочитате може да се консултирате и в София, Варна, Русе или Плевен.

Благодаря за инфото.По мои наблюдения не вървят нещата на добре.Вече освен че лъже и се държи агресивно и не слуша изобщо,отказва и да яде.Яденето което му пращам за училище или го хвърля или го връща непокътнато,ако му дам пари си взима крокита и такива боклуци.Вкъщи с триста зора го моля да вечеря.Не се храни нормално,не разговаря с мен изобщо,детето се затваря все повече и повече в себе си а аз не мога да го измъкна оттам,накъдето отива...
Съжелявам че ви занимавам с това,но вече не знам какво да правя...

# 343
Здравейте, може ли да ми дадете контакт на детски психиатър в Плевен, трябва ни за епикриза за ТЕЛК. Благодаря   bouquet

# 344
  • София
Здравейте! Проблемът не е с моето дете, а с детето на приятеля ми, с когото сме заедно от почти четири години. Дъщеричката му е на 10 години и живее с майка си. Той я взима почти всяка седмица и заедно с моето дете прекарваме уикендите заедно. През лятото ходим заедно на море, а през зимата на ски. Децата ни доста се караха в началото, но напоследък се разбират повече от добре. Проблемите с дъщеря му започнаха отскоро. Изведнъж тя стана много мнителна и започна да го пита постоянно дали я обича и дали е убеден в това. Зачестиха и обвиненията, че не я прегръща и целува достатъчно, което изобщо не е вярно. За мен той е най-отговорния и любящ родител, който едно дете след развод може да има. И все пак, въпреки всичките му усилия, тя изпада във все по-страшна депресия и постоянно униние. При най-малката забележка, която той й направи, започва да плаче. Отказва да говори за това какво точно я мъчи, а само сипе обвинения, че не й се обръща достатъчно внимание. Когато седнем в някое заведение иска само тя да седи до него. Когато заминем извън града, иска винаги да спят само двамата. Сърди се, когато той проявява някаква нежност към мен или си говорим в нейно присъствие повече отколкото с нея. В същото време е доста неконтактна и затворена и не споделя почти нищо, дори и с него. Дразни се дори, когато се виждаме с други хора и вниманието му е заето от разговорите с тях. Всяка наша среща е мъчителна за всички, особено за него, защото се чувства напълно безсилен да я направи щастлива. Предложих му да се обърне към психолог, но бившата му съпруга отказва и твърди, че той е причината тя да се държи така, че не познава детето си и има сериозен проблем с нея, за който дори не подозира. Така че, риших да се обърна към Вас за съдействие, защото едва ли ще можем да се обърнем към някой от препоръчаните психолози. Благодаря Ви, че прочетохте написаното и ако можете да ми дадете съвет, ще съм Ви признателна.
Здравейте, тъй като никой не ми е отговорил нищо, си позволявам пак да го публикувам и се надявам на съдействие. Благодаря Ви!

Общи условия

Активация на акаунт