Детски психолози,психотерапевти и психиатри

• 371 314
  • 684
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря ви!
Но търся частни кабинети вече съм говорила с тях.

# 661
Здравейте. Търся препоръка за психиатър (може би) за момче на 15г за София. След удар в главата отключи някакви епизоди на страхове и халюцинации. Иска да прави само едни и същи неща, на едни и същи места, защото казва, че го е страх какво ще види ако пробва нещо различно. Не знам даже как да го определя като състояние. Родителите му ще го заведат на и невролог, скенер след удара е правен и уж няма проблем. Но ако невролога насочи към психолог или психиатър ще е добре да има изпитани препоръки. Благодаря!

# 662
Здравейте! Аз съм майка на 15 годишна дъщеря със социална тревожност ( силно изявена). Започна терапия, като за начало и назначиха прием на Стимулатон по 1 таблетка дневно.
Притеснението ми е дали това нещо ще се преодолее, ще се израстне с улегване на възраста и хормоните? Много съм притеснена и незнам какво да очаквам, навярно ме разбирате.
Моля споделете в опита си имали ли сте случай на тийнейджъри преборили социофобията?
Благодаря Ви!🙏🏻

# 663
В какъв смисъл "социална тревожност".С никого ли не контактува?Като дете бях много свита и не особено общителна,но с течение на времето отмина.На база на какво се поставя такава диагноза?

# 664
В какъв смисъл "социална тревожност".С никого ли не контактува?Като дете бях много свита и не особено общителна,но с течение на времето отмина.На база на какво се поставя такава диагноза?

От година и половина се затвори, избягва общуването с нови хора ( става раздразнителна, нервна). Започна да се притеснява да говори пред класа, започва едно силно притеснение, прималяване. Миналото лято от свръх притеснение припадна в хранителен магазин. Консултирахме се с психолог и тя каза, че момичето ни е със силна тревожност ( социофобия).
Надяваме  се да отмине. Много е неприятно- на почивка тя е винаги една идея по напрегната, не може напълно да се отпусне. Психоложката каза, че донякъде е свързано и с пубертета, но не бива да го неглижираме.

# 665
Здравейте. Търся препоръка за психиатър (може би) за момче на 15г за София. След удар в главата отключи някакви епизоди на страхове и халюцинации. Иска да прави само едни и същи неща, на едни и същи места, защото казва, че го е страх какво ще види ако пробва нещо различно. Не знам даже как да го определя като състояние. Родителите му ще го заведат на и невролог, скенер след удара е правен и уж няма проблем. Но ако невролога насочи към психолог или психиатър ще е добре да има изпитани препоръки. Благодаря!
Може да го заведете при д-р Янева. Работи с НЗОК.

https://superdoc.bg/lekar/d-r-zdravka-yaneva-1687

Пожелавам Ви всичко да е наред и да сте здрави!

# 666
Здравейте, търся препоръка за близък човек. Става въпрос за тежки истеричти пристъпи, продължаващи часове, при 3годишно момче. Има ли психолози, работещи с толкова малки деца или с целите семейства?

# 667
Здравейте, търся препоръка за близък човек. Става въпрос за тежки истеречти пристъпи, продължаващи часове, при 3годишно момче. Има ли психолози, работещи с толкова малки деца или с целите семейства?

Трябва да бъде предприета една обща диагностика на детето. Важно е да се дефинира дали има някакви отклонения в развитието, освен поведенческите девиации? Това е от значение,  защото е възможно проявата на подобно поведение да не е само невъзможност за регулация на емоциите под формата на т.н. тантуми. Мога да ви учудя със съждението, че детето ви въобще не е малко за диагностика и работа.

# 668
Здравейте, търся препоръка за близък човек. Става въпрос за тежки истеречти пристъпи, продължаващи часове, при 3годишно момче. Има ли психолози, работещи с толкова малки деца или с целите семейства?

Трябва да бъде предприета една обща диагностика на детето. Важно е да се дефинира дали има някакви отклонения в развитието, освен поведенческите девиации? Това е от значение,  защото е възможно проявата на подобно поведение да не е само невъзможност за регулация на емоциите под формата на т.н. тантуми. Мога да ви учудя със съждението, че детето ви въобще не е малко за диагностика и работа.

Благодаря! А дали бихте могли да ме насочите към специалисти в София?

# 669
Здравейте,

Търся препоръка за детски психолог в гр. Плевен. Става въпрос за дете на 1г и 3м, дали изобщо преглеждат деца на тази възраст. Не знам вече към какъв специалист да се обърна.

# 670
Здравейте!
Моля за препоръка за добър психиатър, който провежда онлайн срещи за тийнейдър на 16 год. със силна социална тревожност и склонност към самонараняване.
Спешно е, но сме от много малък град и не може да пътуваме често до областен такъв.
Благодаря за насоките и весело посрещане на празниците на вас и вашите семейства!

# 671
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате добър детски детски психолог в областта на когнитивно-поведенческата терапия?Става въпрос за гр. София. 12-годишният ми син (5 клас), РАС, проявява агресия към всичките си близки и съученици през последните 5 месеца. Децата се отнасят с разбиране към състоянието му, никой не го обижда. Но в един момент му става трудно да общува с тях, трудно разбира темите им и започва да ги бута и да проявява други видове агресия. Няма мотивация за нищо, нито за учене, нито за други допълнителни дейности. Хаотично безцелно ходене от стая в стая, въпреки че детето е много високофункционално с добри познания в различни области. Обаче през последните месеци поведението му е неадекватно. До този момент „работихме с психолог“ по метода на психодрамата, но сесиите са супер нередовни, няма обратна връзка от психолога, освен че „стана трудно да се работи с него“.  Познавайки нашата ситуация, знаейки, че се чувстваме безнадеждни, психологът често отказва сесии по различни причини. Моля, който има подобен опит, да предложи сериозен психотерапевт, който наистина може да помогне.
Благодаря предварително.

# 672
  • София/Севлиево
Леле,това е поведението на моят син,сега е почти на 17,от 14 годишен е така.За съжаление лежа два пъти в психиатрична клиника ,има изписани една камара лекарства,от които не виждам голям ефект,но без тях е много зле-чупи техника, хвърля се на бой,псува,абе ужас.Ние все още не сме намерили нашият си лекар,ама май ще търся за възрастни, защото догодина става на 18 и тъй или иначе вече няма да го лекуват,лекари ,занимаващи се с деца(и сега го лекува лекар за възрастни, защото в Севлиево няма детски психиатър,но идва една лекарка за консултация от Плевен и тя му назначи терапията)... Пожелавам ви успех.
ПП-моят син също е високофункциониращ аутист,ходи на училище,но го изведох в индивидуална форма на обучение още от 5 клас точно защото се оплакваше,че децата и шумът го дразнят.Агресията се появи с началото на пубертета,уж казват че като свърши ще изчезне,но вече не знам на какво да се надявам...

# 673
  • София
Здравейте, моля някой да ми препоръча специалист за дете на 8 години, много лъже, започна и да краде. Никакви приказки не помагат, просто преминава към следващата лъжа, която е да прикрие, че е взел пари , за да си купи някакъв боклук. Не обича да спазва правила, миналата седмица беше ритнал едно дете в училище, но като цяло не е побойник. За да се измъкне от ситуацията е казал на директорката, че има психични проблеми с гнева, още от малък бие всички деца и пие хапчета за гнева , по 5 на ден, но във въпросния ден, без л забрави да си ги изпие. Това разбира се, не е вярно, а хапчетата се оказаха рибено масло. На следващия ден казал на сестрата в училище, че Вендинг машината му е глътнала 6 лева. Но ние пари не му даваме ( това решение е взето на родителската среща от всички родители, да не им даваме все още пари). Съответно сестрата му е дала парите ( човека,който подържа машината после и ги възстановява, ако се случи да глътне парите на някое дете), той си е купил сандвич, останали му 1,50 и после последваха още куп лъжи, за да замаже тази. Иначе, няма интелектуални дефицити, мързи го да учи и се съпротивлява, но когато поиска може да си напише домашните пръв. И преди съм го водила на психолог и със съпруга ми сме ходили на консултации заради него ( само двамата), но съветите, които са ни давали много не действат. Моля някой ако има опит с подобно поведение и знае специалист, който може да ни помогне да сподели. Благодаря предварително!

# 674
Здравейте, може ли да препоръчате в София към кого да се обърне за диагностициране семейство с дете на 2,8 г със съмнение за аутизъм?

Общи условия

Активация на акаунт