АПРИЛчетата гонят есента и чакат с нетърпение снега!

• 14 461
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
Привет и от нас ,аз повече чета отколкото да пиша  Grinning вие много ме вдъхновихте с вашите есенни фотосесий такаче и аз реших днес да направя на Габи и ето резултаа.
и още една

vesy1 ей хванаме  Mr. Green като дойдем естествено че ще се радвам да се видим  Simple Smile

# 196
  • Варна
Мамчета, вижте какво пречотх в един друг форум. Според вас има ли място за притеснение, че аз вече хич не подбирам, взимам й всички каши с глутен, попарата също, кус-куса:

"Основния проблем при ГЛУТЕНА не е чак толкова алергията. Ранното въвеждане на глутена, може да доведе до цьолиакия, а това заболяване се проявава доста късно и съответно не може да се реагира веднага.
Ето тук, може да прочетет за какво става въпрос:

http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%B3%D0%BB%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%BD
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1123

Глутена принципно севъвежда след шест навършени месеца. Най-добре около 3 месеца след започване на захранването и след като са въведени основните меса!

Правила за въвеждане на глутена:

За въвеждането на глутена по-скоро трябва да се отчита не самата възраст като месеци, а колко време е изминало от началото на захранването. Препоръката да не се закъснява с въвеждането на глутена е свързана с факта, че едно дете на 10 м. например (т.е. захранено преди поне 4 месеца) вече поема големи дози храна и поне 2-3 пъти дневно. Съответно въвеждането на глутена може да стане доста прибързано и в доста големи количества.

Няма проблем да се въведа на 10 м. (или 3.5 месеца след захранването), стига да е внимателно в началото. Ако детенцето приема и кърма по това време, още по-добре. Освен това теоретично глутен може да се въвежда от 6 м. нататък т.е. тогава се счита, че се приема безпроблемно от стомаха. Оттам нататък едни школи предпочитат 6-7 м. като възраст за въвеждане (или 1-2 месеца след захранване), а други 8 м. като презастраховане (или 2-3 месеца след захранване). При коригирана възраст около 8 м. се получава точно подходяща възраст за глутен от физиологична гледна точка (или 3.5 месеца след захранване)."[size]

В този форум постоянно се повтаря, че не трябва да се замества изцяло хранене преди навършена една годинка, защото до тогава детето се нуждаело от мазнините в млякото, независимо кърма или АМ, и затова всяко хранене трябва да е млечно и да се добавя мляко, когато се дават пюрета и каши, в които няма. При мен има изместени вече две хранения, това в 9.30 и обедното. Първото замествам или с млечна каша, попара или кус-кус, а обедното със зеленчуково пюре. Във всички освен млечната каша, слагам сирене, за да има все пак нещо млечно в храната, но не давам мляко после. Пробвах няколко пъти, тя отказва, явно й идва достатъчно пюрето. Смятате ли, че трябва да намаля дозите, за да й додавам после мляко?

# 197
Привет , и искем да се извиня на тези които са се почувствали засегнати от последния ми пост! Аз всъшност исках да е шеговит , май трябваше да му лепна някоя муцунка  Wink ! Доста проблеми имам с баткото и явно се е отразило в писането ми! 

# 198
Привет- мривет!

Ей, голямо мрънкане тез дни! Бяхте споменали кашата на Хумана с праскова и маракуя. По-рано, някой беше похвалил кашите на Хумана, че били много хубави и аз реших да купя. Е, не ми стана на вълци, а на мечки. Чак, не мога да се начудя, как по същото време някой, някъде купува същата каша и има същите оплаквания от нея! Върви, че не вярвай в свръфестественото!
Специално за Хелън- чавката е няква там гарга, пиеща мозъците на млади, неомъжени жени.
и накрая да питам, абе Караджова, ти що само четеш? Я и ти да отсрамиш Велико Болярево!!!!
Хубава вечер на всички!
На две патерици и даже на лакти- Хикси newsm59 nbirthday newsm67  Gift  party023  cook newsm38 Tada  party002 Gift  ura  bigdance2

# 199
Уф, пак ли споррррр Tired Tired Tired Точно мамите от спора всичките ги познавам и не вярвам някоя да е с лош умисъл. Търпение мами, плсссс! Ясмина много точно се е изказала по темата за акането. Реянче, не бъди толкова крайна, моля те. Кърмещите майки не сме някви ужасии дето само целят да сдухват останалите. Това, че кърмата се усвоява най-добре от организма е факт. Той не цели да обижда ничие дете.
...обаче когато някой пусне подобен коментар му отвръщам ,за да се усети,че и другите бебета не са за изхвърляне и да се усети,че някой би се засегнал! Peace
Не мисля че някой тук има такова мнение за некърмените деца. Ако има - жалко ooooh! Пийс Peace Hug Hug Hug

след малко ще се включа и по темите, тия по ведрите Wink

# 200
 Peace Peace Peace

Както и др път сме си казвали - при виртуалното общуване трябва да сме по-внимателни, защото не се вижда мимика, жест и т.н...

може би само в секс-форумите може да си хард до край, ама аз след като не влизам в такива newsm78

Айде че ще готвя леща, ще ходя ма таебо и ще посрешам детегледачката 9да я ухажвам) и кърмя и пера отсега нататък...

# 201
Верчо – ама 2 пъти за деня или за нощта??? И нови зъби ли ще имате???
2 дневни + 1 сутрешно Laughing За онези 10ина часа имахме по-голяма честота от последния месец Thinking Blush Heart Eyes Но пък никак не ми беше зле, малко поизпуснах парата. В този ред на мисли Ваняиван, я си издай тайната (за чувствителното качествено повишение hahaha), не се скътавай Naughty Mr. Green (радвам се, че резултатите ти от МБ са добри Hug)

И по тоя повод да ви кажа една случка на едно познато семейство:развихрят се те през нощта,правят квот правят,обаче малчугана се събужда,гледал гледал да разпознае кой кой е в тъмнината,накрая му омръзва и пита"Абе който е отгоре да ми даде една чаша вода че съм жаден".
Joy hahaha Joy Това за бебешките форуми също е  Joy

айде и аз с въпроси към лексикона Grinning
1. Кога си лягат и кога стават децата ви? Ава си ляга към 8.30-9 и става окончателно в 8 най-късно (+1 или 2 будения за кърмене в ранните часове Tired)
2. Има ли други (освен Алокация, която сподели наскоро), на които децата им не се кротват? Ава ако не спи, почти непрестанно ме иска на линия и дивее. Все иска да стои на крака.
3. Пълзят ли вече?

Лека Grinning

# 202
Аз искам да издам мама zaki,че пише при мартенките пък при нас не Crossing Arms Що така?
Днес съм много Happy  Grinning ама много...няма причина,просто ей така!От няколко дни си имам ново приятелче в парка..да не си помислите някоя майка Naughty едно кученце,толкова е кльощаво...кръстих го Бобчо!Всеки ден му нося нещо за ядене,,днес беше на пилешки кокали,така се радваше милото,даже и не дъвчи храната Grinning Ей такива неща ме правят толкова щастлива,простичките!Съответно и Дани е в супер настроение..не плаче,само се закача и се смее!
Сега отивам да си играя с дребния,че баща му отива да готви и няма кой!По късно пак ще намина Grinning

# 203
От няколко дни си имам ново приятелче в парка..да не си помислите някоя майка Naughty едно кученце,толкова е кльощаво...кръстих го Бобчо!Всеки ден му нося нещо за ядене,,днес беше на пилешки кокали,така се радваше милото,даже и не дъвчи храната Grinning Ей такива неща ме правят толкова щастлива,простичките!Съответно и Дани е в супер настроение..не плаче,само се закача и се смее!
сиска, да не ти спихвам ентусиазма ама пилешките кости не са подходящи за кучетата, защото се цепят. На нашето никога не даваме такива. То на бездомното кученце сигурно всичко му се хапва, ама гледай да избягваш да не стане беля Peace
пс - Дани му се радва, нали? Grinning

# 204
  Здравейте, много се извинявам, че ще се натреса с един въпрос именно към кърмещите мами (еми какво да направя, отвътре ми иде да подклаждам огъня)-мога ли да пия някакви витамини-по-конкретно Центрум матерна или Пренатал, на листовките пише, че са и за бременни и за кърмещи жени, но не съм пила никакви докато бях бременна (туй пък каква ли връзка има???) и кои са по-добри и има ли някакви специални работи, дето да спазвам като ги пия (точен час, след/преди ядене...), щото много взех да сдавам багажа на последък и издъхвам.
 Благодаря предварително.

# 205
Емма, можеш да пиеш витамини. Аз съм пила Пренатал, сега обаче набивам Бирена Мая 3 пъти на ден по 2 таблетки  Hug

# 206
Емма аз пия Матерната, почвам я когато се усетя че сдавам и аз багажа и се уморявам...пия я предиобед  Peace Хубаво е да я пиеш 30 дена за да има ефект- да се подсили организма! Wink

# 207
Пий бе,  щом ти се отдава!!!

# 208
Верчо,не съм крайна-просто казах,че не са приятни такива коментари! А подобни комантари се ширят от доста отдавна и по едно време дори бяха доста откровени(имше даже мами,които не писаха във форума заради това)! Все едно! А в какво точно се изразява по-лесното усвояване от организма?(въпросът ми не е заядлив,а просто наистина се чудя?) Peace
Алоказия,не се шашкай моля ти се! Прекалено много се пресилва въпросът с опасността от глутена! има само няколко случая на целиакия,регистрирани в България! И ако се даде след 6 месец,няма абсолятно никакъв проблем! Hug
Наскоро някой каза,че не би трябвало да има температура и тн при никнене на зъби! Да,ама не е така! Докато лежахме в болницата лекарите ми казаха,че има бебета,които вдигат т,повръщат,дори разтройство получават! Има бебета,които много трудно преживяват този момент,организмът им също Peace
Мойта беба успя да си хапне и кремчета на Нестле следобяд Heart Eyes
Голди,как е Дима?
Мире,какво стана бре моме! Подхвана тая интересна тема и изчезна! Кажи ти какви случки си имала? Hug
Ваня М къде сииии?

# 209
Емма и аз отскоро пия Центрум Матерна и отделно Витамин Ц. И аз не съм пила по време на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт