АПРИЛчетата гонят есента и чакат с нетърпение снега!

• 14 450
  • 297
  •   1
Отговори
# 60
  • Добрич
Акварелче,аз от кукане сега едва гледам,а моя хубостник отново съм го изтипосала на терасата да спи...уж на въздух,защото нещо не излизаме.

Да ви споделя,вчера се сдобих с уред за готвене на пара,днес го изпробвах и съм очарована от резултата Heart Eyes

Никито,смучем,ама мама не дава Wink

Ритка,вие тук къде живеете?Може да си казвала,а аз да съм пропуснала,сори EmbarassedЗамислих се като заговори за този мръсен въздух...

# 61
Наана живеем в квартал Витоша, най-елитния квартал в София. Няма асфалт, няма тротоари, няма детска площадка, няма паркове и всъщност е една строителна площадка Wink

Палеца не ни задоволява, цялата ръка пъха в устата Simple Smile

# 62
  • Добрич
Ритка,дразнят го много зъбките Mr. GreenСамо следи да не почне да цока яко палеца Peace

Ох,не знам какво да кажа за София.До преди една година живеех там,и да ,много неща ми липсват,ама наистина е мръсно ooooh!

# 63
  • Бургас
Аз днес, за съжаление, се включвам с лоши новини Cry След като не успях да я сваля тая пуста температура под 38.5, днес реших да потърся второ мнение. Оказа се, че Дима е с бронхит. Започваме Зинат и ако няма подобрение до сряда минаваме на пеницилин инжекции Confused Това не е най-лошото, обаче. Понеже лекарката имаше съмнения за пневмония, ни изпрати на рентгенова снимка. Пневмония няма, но откриха много увеличен тимус. Тя се опита да ме успокои, че се срещало при малки деца и щяла да го израсте до 7-годишна възраст, а дотогава през "вирусните" периоди трябва да ограничавам контакта на детето с други хора, защото тази увеличена жлеза водела до много лесно прихващане на вируси и много по-чести и дълги боледувания, отколкото при другите деца. Аз не знам нищо за тази жлеза ooooh! Смятам да търся мнение и от друг специалист, но не мога да се ориентирам какъв; вероятно към ендокринолог ще се обърна. Днешната лекарка категорично забрани изписания ни преди седмица Виброцил, защото на толкова малко бебе друго освен стеримар не трябвало да се впръсква в нослето. Объркаха ми понятията с техните противоречия. Едната ми изписа само Стодал за кашлицата и виброцил и за няколко дни стигнахме до бронхит. Другата категорично отрича Стодала, защото бил хомеопатично средство и не можело да го комбинираме с антибиотика Rolling Eyes Побърках се от притеснение. Засега започваме Зинат, Проспан, вит.С и пулмекс; дано закрепим положението, че думата "пеницилин" предизвиква у мен неописуем ужас Sick

# 64
Голди, съжалявам много за бронхита, хубаво е обаче че сте потърсили второ лекарско мнение и нещата сте ги хванали преди да стане по-лошо. Пожелавам ви бързо оздравяване и само със Зината да се преборите. Имай впредвид че децата хич не го обичат и много го плюят и трябва внимателно да го даваш  Thinking Целувки и да оздравявате  Hug

За капките за нас, на Александър съм давала и Виброцил и Коларгол 1% и Ксилометазолин бебешки 0.5 капка. Педиатъра който ни ги е предписал не дава много много да се пият лекарства  Thinking

За увеличената тимусна жлеза скоро четох тема във форума. Четох че често се случва при малки деца и че много лесно се смаляваше с едно лекарство, което беше за нещо друго. Мога да се поразтърся  Thinking

Ето ти малко инфо за други случаи:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=241371.msg8340686
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=12893

Последна редакция: нд, 09 ное 2008, 18:24 от ritka

# 65
  • Варна
Goldie много неприятна работа. Добре, че си взела мерки, а не да се заблуждаваш, че е "от зъбките". И аз като ritka не мисля, че дълго поддържане на темп, раздразнение и прочие могат да се обяснят с поникването на зъби, винаги е добре да се допитаме до лекар.  Peace
За тимусната жлеза не знам нищо, но Стодала и аз не го препоръчвам. Води се уж хомеопатичен, но е комбинация от много хомеопатични препарати, което противоречи на принципите на класическата хомеопатия. Същото се отнася и до Коризалия, Хомеожен, Хомеовокс и др.

Зината май е силен антибиотик, и сигурно ще ви повлияе бързо. Дано да не се налагат инжекции.  Praynig

А как не се усъмни за бронхит, Дима не кашля ли?

# 66
Здравейте момичета!  bouquet
Голди ужас мила! Несе притеснявай-важното е,че е открито навреме и най-важното е да търсиш най-добрите специалисти! Добре,че сте обърнали внимание! Hug
Мире и ние като Габка не искаме нищо освен мляко! Ще побелея вече #Crazy
Аз биба винаги съм и давала ,когато си поиска! Като иска и давам! Тя сама взе да я използва все по-рядко-като заспива! Но напоследък я иска по-често и всичко лапа(вече ще да е зъб май)! Аз предпочитам бибата,защото иначе си смуче палеца ,което е много по -лошо-виждала съм детенце 1-ви клас с палец в устата #Crazy
Като говорим за филмчета ви препоръчвам Accidental husband -много е хубаво!
Милена вече има нови речи-добавихме дай-дай, да-да-да,айде де,които се повтарят денонощно Heart Eyes
Голди, Милена е пила Зинат-не се притеснявай(няма странични ефекти,много е пречистен) и е най-добрия! Praynig
Милени,получи ли ми личното съобщение? Ако не към колко ще дойдете? Heart Eyes

# 67
  • In someone's dreams
reiana, за съжаление не съм получила съобщението. Всъщност получих SMS с новия ти номер, звънях няколко пъти, но не мога да се свържа с теб и затова пиша тук. В София ще сме около 1 часа, но докато стигнем до Княжево ще стане 2 при всички положения. Иначе ни го обясниха мястото наши познати, ще се оправим лесно, но е доста пътя и затова предполагам, че около 2- 2.30 ч ще сме там. Часът ни е чак за 16.45, така, че имаме доста време да се наприказваме по женски  Heart Eyes. Около тази клиника има ли някакво хубаво заведение да се видим там? Всъщност където кажете, аз съм съгласна навсякъде  Hug

Мама Lassi също да чете и да си води записки  Hug. Ще ви чакаме и вас с Ема /ако преди това не съм ти досадила n-пъти по телефона за пропуснати светофари и пресечки  Laughing/!!!

Извинявам се на останалите мами за малкия offtopic   bouquet    Поздрави и целувки на всички!!!

# 68
  • София
Голди, за тимуса, направи консултация с добър детски ендокринолог. Дано всичко е наред с вас. стискам палци.

# 69
  • Варна
Aquariel, Alokazia искам да ви питам нещо, ама много моля да не се обидите  Heart Eyes - Защо си държите бебетата постоянно с биберони в устата? Мрънкат ли ако им ги махнете? Гледам ухилени доволни бебенца, пък с биба в устичката. На мен ми стои като запушалка някаква....

И моите причини са почти същите като на Мирка. Никога не я давам без причина. Но ако не смуче бибата, яде всичко каквото й попадне, ръце, ръкави, краката си, и в някои случаи играчките си. Ний също ако сме усмихнати и с биба, значи съм се погрижила изрично заради снимката. Но като се замисля, мисля че нямам чак толкова много снимки, на които да е все със биба.
На закрито заведение, не сме ходили с Малвина, освен в една сладкарница, в която не се пушеше.
Някой беше питал какви порции даваме: Малвина яде около 180 гр пюре или каша, 3-4 сухара на попара, 3-4 суп лъжици кускус.
Голди, дано бързо се оправите  Praynig Praynig Praynig

# 70
Глоди  Heart Eyes да се оправяте бързо!

Леле Alokazia  ми вие отличници брее!!! 3-4 сухара  Rolling Eyes звучат ми много , макар че и други майки от квартала казаха че данат толкова. Аз на Ива слагам 1, на кака и 2 , а на батето 3 и едвам ги изяждат !  Embarassed Абе за гръцките червените сухари ли става въпрос? А с пюретата сме повече от точайващо! От как беше болна ги спрях няколко дни и изяжда със зор по 60-70 тр. , каши- хич!

# 71
  • Варна
Да, Вени-Б, гръцките Goldies - червени на Пападополус. Тя попарата май най си я харесва и си я хапва с голям кеф. Wink Ти на всякакви каши ли я пробва?

Да питам нещичко: напоследък Малвина като спи диша много тежко. Не й хърка нослето или нещо подобно, просто се чува как диша много по-силно от преди. Мислех, че ще отмине, но не, няма хрема или суполки, от какво може да е, вече почвам да се притеснявам дали е нормално? Sad

Последна редакция: нд, 09 ное 2008, 22:44 от Alokazia

# 72
Акварелче, испешъли за теб, една снимка на София, да видиш защо ми прилича на Габка:

Ценителке, благодаря ти много за милите думи, в албум, бг-то, стоплиха ми сърцето! Същото и за теб! Hug Hug Наистина, дечицата ни са най-голямото богатство и най-успешната дългосрочна кариера, която можем да изградим. Всичко друго е суета и гонене на вятъра.
Голди, дано бързо се оправи малката сладурка!
Исках да се изкажа и за залъгалките- синът ми обичаше залъгалката си и до две години заспиваше само с нея. Тогава сам реши, че вече е голям и сам се отказа. Без драми и сълзи! Зъбките му, за сега са здрави и добре наредени, но още не ги е сменял. Мисля, че даже и да има проблеми, едва ли ще са от бибата. Аз съм за използването на биберон-залъгалка, в разумни граници.
Моето чаве, пък изяжда около 130 гр. пюре или каша. Попара още не съм давала

Алокация, по последния ти въпрос- и София  диша малко по-тежко, но рано сутрин. Веднага след заспиване, сякаш всичко е ок. Може би стаята поизстива или кай знае? newsm78 Според мен, питай педиатъра си, за всеки случай.
Стодала и аз не го препоръчвам. Води се уж хомеопатичен, но е комбинация от много хомеопатични препарати, което противоречи на принципите на класическата хомеопатия. Същото се отнася и до Коризалия, Хомеожен, Хомеовокс и др.

Зината май е силен антибиотик, и сигурно ще ви повлияе бързо. Дано да не се налагат инжекции.  Praynig

Аз пък съм много доволна от този Стодал и от Коризалията. Би ли дала малко повече инфо, грешка ли е да се дават? Heart Eyes

# 73
Аз днес, за съжаление, се включвам с лоши новини Cry След като не успях да я сваля тая пуста температура под 38.5, днес реших да потърся второ мнение. Оказа се, че Дима е с бронхит. Започваме Зинат и ако .......
Голди,много е гаден тоя Зинат, моята Тея го прие точно 3 пъти и после не можах да я излъжа повече. И аз го опитах,ами отврат е, много сладък ,а накрая горчи.
Дима бързичко да се оправя !  bouquet

# 74
Goldi дано се оправи бързо Дима, дръж ни в течение  Praynig

ТеоиЛео мерси за снимчицата, наистина си приличат  тез дечица  Party  CrazyHeart Eyes  Да я цункаш от нас !!!   bouquet

Дороти ти къде се беше изгубила?  Hug

Янче честити ви нови сричкодумички  Party  Абе много ми го хвалят тоз филм и утре ще го гледам  Hug 

Позамрелия фен клуб ЛОТР, кажете какво очаквате от филма "The Hobbit" - http://www.imdb.com/title/tt0903624/. Как ще дочакаме до 2011 незнам, ама хубавото е че също както Властелините се снима 4 години, би трябвало да е нещо впечатляващо, със сигурност очакваниията са да бие Властелина, а дано ги опровергаят  Heart Eyes Ето ви едно трейлърче

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 01:20 от Aquariel

Общи условия

Активация на акаунт