АПРИЛчетата гонят есента и чакат с нетърпение снега!

• 14 492
  • 297
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Днес бяхме на консултация – нали сме отчетни все пак (както казва ВаняМ) – на 7 месеца Елица е 6480 г ио 66 цм. И – забележете – изяжда всеки ден по около 190 г пюре (зеленчуково) и след това МНОГо суче (ама много) и вечер – по половин-една чаеа чаша каша и след това пак МНОГо суче (нямам заместено хранене) и суче в около 21, около 00 и после чак в 5, като в 1 и 3 пие шипков чай...и въпреки това ядене – 6,5 още нямаме – е, ами дупка ли има това дете, не знам вече!!! Пупупупу кажете!!!
Здравейте, мамчета. Hug
Днес е свети Мина, ако някой празнува имен ден да му е живо и здраво името. По ТВ-то казаха, че дори името Митко празнува днес  newsm78

helenblondy, добре дошла в отбора на финните мадами. Взех да се притеснявам, че само ний сме така, но за успокоение вий и Кристея на Исане /за разлика от нашите, тя не хапва толкова/ е със манекенски размери. И ний ядем много, пък качваме малко. Доки го обясни с голямата й подвижност. Има логика в думите й, щото тя стои на едно място единствено когато спи, иначе е пълен абсурд, дори и когато е в ръцете ми почва да се катери като алпинист нагоре по мен или който и да е.
Емма, какво се разболяхте? Явно сте били на консултация, дай по-подробни данни. Нашия белег на рамото също го няма, и нас ли там ще пратят, нали уж между 6 и 8 трябва да се появи или нещо подобно беше. Какъв стол купихте на Сами?
Има ли и други бебчета без белег на рамото от БЦЖ ваксина /май така се казваше, но може и да съм се объркала/
Мирка, много гадно това с пюрето. Аз веднъж намерих мой в домашното, ама поне знам че си е мой  Wink
Да се оплача и аз от една каша на Хумана. Имах големи очаквания за нея, но.... се оказа много гадна и дори стана на вълци. Става въпрос за праскова и маракуя - не мирише нито на едното, нито на другото. И на вкус на нищо не ми блъскаше  #Cussing out, но Малвина я изяде Shocked

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 18:49 от Alokazia

# 136

по принцип у кърмените бебета са по-чести, а не по-рядки – Ясминка, сори, ама за това никога не съм била съгласна с теб - във всички книги и учебници го пише - освен това запекът  много по-чест при АМ - личи си от форума...е, има и кърмени, които си ходят по-рядко - но защо е така...хоравсякакви - бебета - също!
Абе не те знам какви учебници четеш,

По ПЕДИАТРИЯ!!!

Аз само се чудя дали тези учебници изобщо са осъвременявани newsm78. Искам да кажа, че много се съмнявам в някой учебник (български имам предвид) да се препоръчва кърмене на поискване и късно захранване. Моя позната учи медицина и потвърди, че ги карат да наизустят старата схема на захранване с рано даване на сокчета и т.н.
Не оспорвам нито едно мнение, просто визирам давността на учебниците Peace.

А моето дете днес следобед спа цели 3 часа, обаче навън...Така съм дзиндзирикала ей. А накрая даже се притесних, че толкова много спи. Ако го правеше и вкъщи щях да съм такава свежарка, а сега Confused

# 137
Аз само се чудя дали тези учебници изобщо са осъвременявани newsm78. Искам да кажа, че много се съмнявам в някой учебник (български имам предвид) да се препоръчва кърмене на поискване и късно захранване. Моя позната учи медицина и потвърди, че ги карат да наизустят старата схема на захранване с рано даване на сокчета и т.н.

На кои учебници по-точно? Колко учебника по педиатрия си прочела???
И кои точно се питаш дали са осъвременени?
На Проф Михов, На проф Генев?  На Драган Бобев? На доц Каракашян, на  Hull,  на Johnston, на Clayden.....  newsm78

Не се заяждам, просто наистина подобни обобщения когато не познаваш материята, са малко смешни.
 И да, препоръчва се кърменето на поискване в български учебници! (не е само Кърмаческия форум  на бг-мамма, който го препоръчва Laughing)

# 138
Бис вече 3 ти човек "чувам" да се оплаква точно от тази каша че става на вълци и е гадничка  Thinking
Днес се засякохме  с  Деси (bbub) и сладката София и те бяха така мили да ни почерпят с бебешки бисквитки на Плазмон (незнам дали така се пише  newsm78), София си ги хапваше с кеф ето и нас  Tired
Опитваме.....

И става ясно че не ни харесва  Crossing Arms

Дидсън с глас се смях- мерси ти   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 19:15 от Aquariel

# 139
.... от една каша[/color] на Хумана. Имах големи очаквания за нея, но.... се оказа много гадна и дори стана на вълци. Става въпрос за праскова и маракуя - не мирише нито на едното, нито на другото. И на вкус на нищо не ми блъскаше  #Cussing out, но Малвина я изяде Shocked[/color][/b][/i][/size]
Какви са тия вълци ??? newsm78 #Crazy

# 140

На кои учебници по-точно? Колко учебника по педиатрия си прочела???
И кои точно се питаш дали са осъвременени?
На Проф Михов, На проф Генев?  На Драган Бобев? На доц Каракашян, на  Hull,  на Johnston, на Clayden.....  newsm78

Не се заяждам, просто наистина подобни обобщения когато не познаваш материята, са малко смешни.
 И да, препоръчва се кърменето на поискване в български учебници! (не е само Кърмаческия форум  на бг-мамма, който го препоръчва Laughing)

Аааа, изобщо не обобщавам, само се чудя  Hug Мнението ми е базирано върху това, което ми е казала студентка по медицина. Може би те учат по друга програма, незнам. Браво щом са осъвременени учебниците и още по голямо Браво щом се препоръчва кърменето на поискване. Дано има напредък и с къснато захранване.

# 141
Всеки медицински университет има различна програма, студентите се обучават по различни учебници!
Не знам къде учи твоята позната, но има и разлика между семестриалните учебници, тези за държавен изпит и още по-вече за специалност педиатрия!

# 142
Всеки медицински университет има различна програма, студентите се обучават по различни учебници!
Не знам къде учи твоята позната, но има и разлика между семестриалните учебници, тези за държавен изпит и още по-вече за специалност педиатрия!

Предполагам, че е така. Значи остава само да си пожелаем да има повече млади, съвременни, обичащи професията си и постоянно развиващи се кадри. И все по-малко оплаквания да има във форумите от педиатрите Peace.

# 143
Здравейте!
Айде стига вече с тия,че кърмата се усвоява по-добре от организма и тн! Милена не ми се е оплакала досега,че усвоява трудно млякото си,ама ще взема да я разпитам по-подробно! Sick
Ласси, д-р Бобев е невероятен просто(изгледал е и мен ,и сестра ми) и сега пак го тормозиме от време на време за беба,макар че е доста зает! За мен той е най-добрият педиатър у нас! Peace
Акварел,точно от същата бишкота Милена отхапа изведнъж половин(и то с беззъбото си чене),та и рових из устата! Joy Аз точно по тия причини взимам само на Хипп,ама ще взема да пробвам и нещо друго!(това беше за пюретата)!
Беба продължава да не яде и вече и мляко почти не иска? Иве,на какво може да се дължи?
Вчера си прекарах страхотно с Ласси и Милени! Милени е много мила и симпатична! Мила какво стана с Кристиян! Тоз кавалер направо скри шайбата на Милена-щом ревнеше и мойто дете почваше да трепери от страх и да плаче! АА Ама всичко тръгна от палавата Ема,дето го уплаши с едно ръмжене! Благодаря ви момичета!
И точно в тази компания моето дете-гений протанцува(кълчеше се като фолкпевица) и то без агресивната и майка да я е учила Joy hahaha Joy

# 144
Хриси - Писи и Вени-б - въпросът изобщо не беше, дали се препоръчва ранно закърмване и кърмене на поискване!!! Въпросът беше за жълтеницата!!! Моля, моля  - прочетете внимателно това, което написах. Значи, аз написах, че жълтеница и новороденото има по-рядко при РАННО ЗАКЪРМВАНЕ и при ЧЕСТО КЪРМЕНЕ - поне на 2 часа!!! Тоест - написах това, което и вие пишете (или поне Хриси-Писи) - и това в най-старата БГ книга, в която аз го намерих, е монографията на проф. д-р Георги Панчев "Жълтеници у новороденото и малкото кърмаче", Второ издание, 1993 година!!! Значи още през 1993 година това го пишат водещи детски гастроентеролози (а аз по-стара книга от 1993 нямам!!!)...

А относно по-грубата забележки на Вени-Б към мен "не знам кви учебници четеш" - всякакви учебници чета!!!  И форуми също чета! Форумите за мен са опит, практика и т.н, но не и референция! Референциите са нещо съвсем различно - те трябва да са издадени от издателство с голям респект фактор, научно доказани (сигнификанно значими и т.н.), актуални и т.н. и т.н...И много ме дразни някой, когато ми покаже за референция форум - това е опит, препоръка, помощ, но е е светая светих! И Вени-Б - забележи, че аз изрично написха, че всяко дете си е различно е че е възможно, разбира се, и кърмени деца да акат по-нарядко - естествено, 160 деца - 160 вида акита...нищо не съм нито отрекла, нито генерализирала!!! НАпример това, че Елица, която беше само на кърмна почти до 6-я месец акаше по 3-6 пъти на ден не ме кара да мисля, че и другите са така! Освен това колко се "усвоява" едно нещо и какво количество от него се изаква не винаги е в права пропорционалност!

Винаги съм изпитвала уважение към мнението на всяко момиче в този форум! Особено ако то е и професионално! Дори и ако не съм съгласна с някой - никога не съм си позволявала да реагирам по грозен начин! Призовавам към малко по-голяма търпимост!

# 145
Хриси-Писи - сега видях и последния ти пост - абсолютно съм съгласна с теб, че принципно само можем да пожелаем да има все повече млади, ентусиазирани и четящи специалисти в БГ... Друг е въпросът, че за съжаление много от тях работят в "чужбина"...но това не е оправдание за тези, които работят тук... Имам много добри приятели, специализиращи в Германия, САЩ, Англия, Гърция...но с всички специалности е така...може би...искам да кажа, че наистина си пожелавам повече млади хора да открият призванието си да бъдат лекари в БГ!!!

# 146
  • Варна
.... от една каша[/color] на Хумана. Имах големи очаквания за нея, но.... се оказа много гадна и дори стана на вълци. Става въпрос за праскова и маракуя - не мирише нито на едното, нито на другото. И на вкус на нищо не ми блъскаше  #Cussing out, но Малвина я изяде Shocked[/color][/b][/i][/size]
Какви са тия вълци ??? newsm78 #Crazy

Laughing Laughing Laughing Горски животни.... шегувам се. На бучки имам предвид  Peace

# 147
Абе слушахте ли по новините за детските пюрета и естрогените??? Е, сега доц. д-р Коприварова (невероятен специалист и човек, изпълнен с много обич към децата!!!) препоръчва месо от животни, гледани "на село"...Е, откЪде да ги вземем тези селски кокошки сега  newsm78 На английски имаше един нов модерен израз "happy animals" ли беше - демек, щастливи животни, гледани на открито...Около Софийско де се намира такова животно???

# 148
  • София
Galivo, благодаря ти за отговора   bouquet, ходихме на лекар, той ни изпрати на хирург, оказа се че подутичкото не е херния както се опасявах а просто човекът е пухкавичък, обаче откъм мъжестевеност сме го докарали до под кривата круша. Явно не дърпаме кожичката както трябва и сме си изработили една фиброзичка. Та така до петък ще се дърпаме по-упорито а в понеделник ако няма напредък ще ни забели пишлето хирург.

# 149
То хубаво да има млади, ентусиазирани и пр педиатри, ама какво да направим старите - да ги напъдим вдън гори тилилейски? (междувпрочем каква е възрастовата граница за млад/стар доктор - не за друго, а да знам към кои се числя.  hahaha )
И какво се оказа - ако не са те оплюли във форума - си добър лекар, ако обаче се появи някой който да прецени компетентността ти като недостатъчна и се изкаже във Фиртуалното пространство - хОди си късай дипломата.
 Нека наистина оплакванията/хвалбите по форумите да не са ни червената нишка в живота...

Reiana, я го питай д-р Бобев дали препоръчва кърменето на поискване и дали е за късното захранване. Laughing Ако не - да си гледа работата. Joy

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 20:59 от Lassi

Общи условия

Активация на акаунт