Подсъзнанието може всичко 3

• 59 644
  • 581
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Днес разбрах, че едно от желанията ми няма да се реализира. Не съм си правила утвърждения за него, но смятах, че ще стане, защото заслужавам да получа това, което искам. Определено съм разочарована и леко се вгорчи вкусът на дена ми. Дори не можах да се зарадвам напълно на едно по - малко, но реализирано днес желание.
Изобщо ли няма шанс това желание да се реализира? Може би само е отложено във времето...
 А ако не се осъществи никога - значи така е било най-добре за теб. И не го мисли, и не страдай, а се радвай и благодари за реализираното си желание!   bouquet

# 241
  • Добрич
Имаше всички предпоставки за реализация. Но щом сега не се е осъществило няма как да стане на по - късен етап. Интересно ми е какво е накарало Вселената да не ми го реализира. Само, че няма как да знаем всичко... Колкото по - скоро го преглътна и преодолея разочарованието си, толкова по - добре за мен.

# 242
  • София
Кога да спра да искам за себе си нова работа, ако точно тази, която работя е моята карма. моето място. Ако точно това трябва да ми се случи. Как да разбера кое е правилното "искане"?

Никога не можеш да си напълно сигурна каква ти е точно кармата и затова никога не спирай да искаш за себе си нова работа, ако настоящата ти не те удовлетворява!  Peace
Иначе човек изпада в състояние на обреченост - това ми е кармата, ще се мъча на тази работа, ще ходя без желание, без хъс... и така до пенсия. Е, това живот ли е? Едва ли. Това е нескончаема мъка и сиви дни.

Вела, кураж!   bouquet

# 243
Здравейте момичета  Hug
Гледам че говорите за медитаци...много интересна тема Sunglasses

Относно медитацията....даааа , това навлизане в себе си е една разходка, която обикновенно носи много положителни резултати, само обаче ако човек е готов и знае какво иска. Ако обаче имате страх от медитацията, това е чудесен знак, че още ви е рано за нея...вътрешно не сте готови да се срещенете със Себе си и със воето висше  Аз.

Наистина се иска много подготовка за да бъде тя успешна. Освен това медитацията е на няколко нива...Първото ниво е  успокояване на  ума  а второ ниво е насочване на ума към неговата природа.

Дали тя е полезна за всеки, Да!Изключение правят  хора с психически отклонения. Иначе четох, че за всеки човек има различни видове медитация, стига да той да знае какво ще иска и търси в своята медитация. Безцелното рееене на мозъка... не е медитация.

Защо за хора с психически птроблеми медитацията е вредна и опасна...? Защото  психично болния човек, не може да разграничава кое е реално и кое не е.В медитацията той ще  приеме всички  вътрешни изживяния като реалност....

Има много видове медитация. Говорила съм с будисти,  когато бях в Азия , и те ми казаха, че за хора които не са будисти, като нас и нямат голяма подготовка или Духовен Учител, може да започне като начало с Медитация с Дишане и Светлина. Ако пък имаме Учител , то той ще ни даде специалана мантра, която ще ни вкара лесно в по-дълбоки нива. При произнасяне на мантрата, се получва вибрация, която   успокоява ума и въздейства дирекно на по финните нива на ума и тялото.

Иначе има няколко класически мантри, които всеки може да използват! Те са безопасни... Laughing
Но най-силната  мантра е мантрата на Състраданието. Тя е на санскритски..и съчетаноето на думите и звуците  в нея е много енергийно и пречистващо.

Аз лично много я харесвам и си я повтярям всяка вечер преди лягане...тоест няпявам си я  Laughing

ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ

Това  е манатра на Буда на Състраданието....тя пречиства всички негативни и отрицателни емоции вътре в нас. Пречиства кармата.

Мантрите са нещо като молитва в нашата религия...Когато се молим, дълбоко и истински ..с цялото си сърце и душа, то ние вибрираме, честотата ни се покачва. Така с по-високи честоти навлизаме в други нива на енергията.Точно така действат и мантрите.

Аз ви предлагам клипче...просто информатовно, за тези които искат да видят как точно се прави това....навлизане в медитация... Hug

# 244
Момичета, искам да ви  споделя нещо, което много ми хареса...Ще постна нещо за ми=олтвата,.

Каква сила има молитвата. Защо и как да се молим. Кога ще бъде чута молтвата ни. Какво точно се слува и става,  когато се молим...  Hug
Ето и какво е казал П. Дънов за молитвичката. Hug

„Да се молиш, това значи да мислиш за Бога.“

„Молитвата подразбира едно разумно общение с разумните сили в природата.“

„Молитвата е начин за пречистване на ума, сърцето и тялото.“

Молитвата предлага неповторимата възможност да общуваме непосредствено с нашия Творец. Да разговаряме с Него така, както дете със своя Баща или своята Майка. Да се обърнем на „ти“ към това велико Същество и да разчитаме на разбиране, подкрепа, опрощение.

Молитвата може да бъде изречена на глас или на ум. И в двата случая определящи са вътрешното чувство, искреността и пламъкът на сърцето, а не думите, които я съставят. В някои случаи се препоръчва изговарянето на молитвата, за да може създадената мисъл-форма да получи допълнителна сила от вибрациите на човешкия глас. При всички положения, обаче, е съвършено задължителна пълната концентрация на молещия се, за да бъде съградена невидима пътека, по която копнежът на душата му да премине в онази област на духовната вселена, където той да бъде чут и да намери отклик от страна на Разумните Същества. Молитвата достига до тях и те преценяват как да реагират в зависимост от заряда и съдържанието ў. Така именно възниква явлението, което наричаме „отговор на молитвата“.

Молитвеното общуване се осъществява на мислено (ментално) и чувствено (емоционално) равнище. По същността и съдържанието си то представлява по-ясно или по-схематично оформен духовен импулс, отправен от разумно сътворено същество към Създателя на Битието.

Висша форма на молитвата е медитацията. Последната се характеризира с множество разновидности, всяка от които притежава собствена специфика, техника на изпълнението и цели.

Молитвата е пътека от един свят към друг. Тя ни свързва с Твореца.Нуждата да общуваме молитвено с Бога е потребност на душата

Ако молитвата е отправена от душата на праведник, с чисто сърце и мощен дух, тя притежава потенциала да твори чудеса: „Понякога молитвата на един човек е в състояние да донесе благо на хиляди хора. Молитвата на един човек е в състояние да премахне хиляди нещастия.“

Мнозина мислят, че ходенето на църква на по-значимите християнски празници и запалването на няколко свещи, както и пускането на дребни монети в протегнатите ръце на просяците, неизменно стоящи на пост пред храмовите двери, ще им отвори триумфално портите на рая. Каква горчива заблуда! Да се молиш на Бога, това не значи да ходиш на църква или да си вдигнеш ръцете, или да коленичиш. Да се молиш на Бога, значи да изпълняваш Волята Му и да не правиш зло.

Нека всички се обичаме!  Благодарение на този форум, ние всички тука, сме се събрали..сродни души,  Laughing които сме от цял свят и сме на хиляди километри една от друга...сега сме тук и  всъщност  сме ЕДНО ЦЯЛО!  Обичам ви момичета, и благодаря ви че ви има! Heart Eyes

bouquet

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 16:41 от ЧервеноВинце

# 245
Относно медитациите-аз нямам кой знае какъв опит.Практикувала съм йога и мисля, че асаните въздействат еднакво добре и на тялото и на психиката. Тялото ми стана по-гъвкаво, въобще се чувствах страхотно.Сега докато гледам малката си дъщеря ме домързява да практикувам, но усещам, че тялото само си иска тези упражнения и ще трябва да надмогна мързела си.Опитвала съм да медитирам, но не съм достигала "изпразването" на съзнанието си напълно от мисли. Но се провокирах от разговора тук да пробвам отново. Благодарности за клипчетата Hug
Когато нещо, което съм искала много не се осъществи обикновено си казвам-"Всяко зло за добро". След време винаги установявам, че това е бил по-добрия за мен вариант. Даже вече не се разочаровам в такива случаи. Може и да е споменавана една мисъл, но тя ми е от любимите и пак ми се ще да я напомня-"Когато Бог затваря врата, отваря порта(прозорец). Нищо не е добро или лошо само по себе си-нашето възприятие го прави такова.Така че да приемаме с благодарност всяко изпитание и да вярваме, че това, което се случва е добро за нас, че това е Божията промисъл.

# 246
Благодаря ти, ЧервеноВинце!  bouquet
Аз също често прилагам ОМ МА НИ ПАД МЕ ХУМ, обясняват я по различен начин, дори има различни преводи от санскрит, но винаги ме успокоява и зарежда, предполагам знаете, че само мантрата О-О-О-О-О-М Е ПЪРВИЯ ЗВУК, който е родила Вселената. Тези мантри никога и на никого не може да навредят. В онзи списък с филмите има едно кратко филмче за чакрите, също е много въздействащо, особено освобождава от нежелани мисли. Приготвила съм ви специален пост, с моето откритие, но сега не мога да го пусна, потънъла съм в работа, но пък е много творческа, ще ви се хваля!  bouquet

# 247
.... Приготвила съм ви специален пост, с моето откритие, но сега не мога да го пусна, потънъла съм в работа, но пък е много творческа, ще ви се хваля!  bouquet

mimina ... Чакам с нетърпение поста ти!  Hug

mamm1129, браво за йогата.  Hug И аз се занимавам с йога...само че напоследък наистина нямам много време за нея....уф  Embarassed

Иначе за тези , които искат да започнат  с лека йога... и никога не са се занимавали с йога  преди, препоръчвам 12  упражненията" Посрещане не Слънцето" .Лесни са и много зареждащи  Hug

До после момичета,  трябва да поработя малко.

# 248
Привет и аз пиша набързо.

Като заговорихте за мантрите се сетих за Петте тибетски ритуала,някой практикува ли ги?
Аз бях започнала преди време,но... Blush

Иначе преди години исках много да науча за медитацията и си бях взела книгата на Шри Чинмой.Трудна ми беше за четене,не ми вървеше,макар да беше интересно.Явно не е било времето,не съм  била дорасла.

После пак ще се включа момичета,да преспя децата само Laughing

# 249
Благодаря ви за мантрите, момичета!  Hug

Относно медитацията: Гледала съм запис на групова динамична медитация, а и съм чела за нея. Мисля си, че тя не е опасна, или ако е - то е в малка степен. Може и да се лъжа, не съм я практикувала още.
А по принцип медитацията е опасна и заради друго - трябва практикуващият да успее да излезе от нея в рамките на определеното време. Ако за начинаещият определеното време е 20 минути максимум - той не трябва да я прави по-дълго. А тя е толкова приятна, че не ти се иска да свършва.

Цитат
Според мен трябва да се противопоставяме и на кармичните болести. Може би в процеса на преодоляването им научаваме важни неща, които сме пропуснали в минал живот.

Права си, Вели, може би точно в преодоляването им е урока, който трябва да научим. Но вчера за пореден път четох, че не трябва да се противопоставяме на кармичното, в това число кармичните болести, защото това било единствения път да се освободим от кармата, да се пречистим. Но от една страна ние можем само да предполагаме кое е кармично. А от друга страна, ако лечението и самолечението беше наистина намеса и промяна на кармата, то тогава и Христос не би трябвало да лекува, и тибетци, и ...

ЧервеноВинце, напълно съм съгласна с:

Цитат
Мнозина мислят, че ходенето на църква на по-значимите християнски празници и запалването на няколко свещи, както и пускането на дребни монети в протегнатите ръце на просяците, неизменно стоящи на пост пред храмовите двери, ще им отвори триумфално портите на рая. Каква горчива заблуда! Да се молиш на Бога, това не значи да ходиш на църква или да си вдигнеш ръцете, или да коленичиш. Да се молиш на Бога, значи да изпълняваш Волята Му и да не правиш зло.

# 250
За медитациите съм много боса. Embarassed Не ми е дошло времето.
Мантрите- ОМ и Аум, знаех досега и знаех, че имат много голяма сила и привличат мощна енергия от небесата. Останалото, което Червеновинце и mimina са написали ми е много интересно и много благодаря. Hug
Кармичните болести и обстоятелства- трябва ли да се борим с тях и докъде. И аз се питам. Но имам един принцип. Молитва. Простичка молитва, след всяко нещо- Изразяваш желанието си и казваш:"Да бъде Волята Ти Господи!" Когато казваш  тази молитва именно не пречиш на кармата. Защото Божията Воля е съобразена с кармата. Или си казвам- "Господи, тръгвам да .... моля те ако това ще навреди на   някого или ако по-друга причина не трябва да се случи- спри ме! Ако е добре да се случи помогни ми!" И знаете ли- неща за които се колебая- тръгвам да ги върша и вратите се отварят пред мен, толкова лесно стават, че не се усещам кога съм ги свършила. А за други - не се получават и спирам. Но на нов етап , когато преценя, че съм "порастнала " мъничко - ги подновявам.
Молитвата , много си права Червеновинце, за чувството и енергията на молитвата.

Нека всички се обичаме!  Благодарение на този форум, ние всички тука, сме се събрали..сродни души,  Laughing които сме от цял свят и сме на хиляди километри една от друга...сега сме тук и  всъщност  сме ЕДНО ЦЯЛО!  Обичам ви момичета, и благодаря ви че ви има! Heart Eyes

Идвата абзаца са абсолютно верни.
Да,  едно цяло - ние тука сме като в църква

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 23:18 от darena

# 251
Малко спам
Всъшност днес оперираха кученцето ни- Пинчерче- или както казва една позната - голяма душа в малко тяло.  Преди седмица скенерът показа тумор. Чакаме хистологията след десетина дни. Не съм спирала  с утвържденията и положителното си мислене и досега. Вярвам, че хистологията ще бъде добра. Повтарям му колко много го обичаме, каквото и да се случи и му казвам, че искам да се бори за да остане с нас, но аз ще приема решението му, каквото и да е то и ще бъда с него .
Знам, че за някои може да съм смешна. Загубих една бременност. След време намерих това кученце. Отначало не го исках и търсех стопаните му. Докато ги намеря го обикнах и не можех да им го дам. Колко съм била убедителна - оставиха ми го. Оказа се, че кучето е родено , тогава, когато щеше да се роди детето ми.
не знам дали успях да го обесня добре.

Вела, нищо не е окончателно!

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 23:48 от darena

# 252
Добра идея, Дарена! Ти и по-рано бе споменала, но не обърнах достатъчно внимание. Благодаря!
Не вярвам, че тук някой ще ти се смее за пинчерчето! И хората, и животните, и растенията сме част от Вселената, от Бога. А какво по-хубаво от това да обичаме и да раздаваме обич с пълни шепи на всичко, което ни заобикаля! Не пиша това, защото и аз съм привързана към животни.

# 253
Привет и аз пиша набързо.

Като заговорихте за мантрите се сетих за Петте тибетски ритуала,някой практикува ли ги?
Аз бях започнала преди време,но... Blush

...

EASpirit..да не би да говориш за Петимата Тибетци  newsm78 Аз ги практикувах около 3 години...много ефикасни упражнения.  Петимата Тибетци са уникални, поради това, че включват в работа всички мускули на тялото...Много приятни упражнения, но докато стигна до 21 серии..минаха месеци. Не исках да се напрягам.  Laughing

А в началото като правих "въртенето"/първия тибетец/ и ми се завиваше свят, и падах на земята... Joy После се оправих де...ама беше голям смях стова въртене... hahaha
 Не знаех , че имах проблеми с вестибуларния апарат.  CrazyС Тибетците се стабилизирах. Наистина са уникални!  Sunglasses

darena...миличка, моля се за твоето  малко кученце!  Praynig Дай Боже всичко да е наред! Hug

Момичета, намерих една много интересна малка книжка..."Лесна  медитация"от Бабаджи...обаче ми е качена на хард диска и затова не мога да дам линк Rolling Eyes

Обаче ако някой от вас я иска, да ми пише на лични е майла си...и ще я препратя като attachment  Hug

Много е елементарна и безопасна. Подробно обяснена  и не трябва да визуализираме неща. Не трябва  и да напяваме мантри. Просто  трябва да осъзнаем своята Вътрешна Вибрация.  Тоест единственото ,което се изисква е равномерно дишане и съсредоточаване и фокусиране в " областта на сърцето". Прави се  сутрин и вечер,по 20 минутки на всяка медитация. Но може и само един път на ден. Аз смятам да я пробвам...да видим  newsm78

Надявам се, че авторката на темата, няма нищо против това, че малко се отклоняваме от темата...но пък в същото време, всичко което пишем е свързано паралелно с Подсъзнанието и Положителното мислене. Темата е толкова обширна и необятна... Hug

Лека нощ !  bouquet

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 04:30 от ЧервеноВинце

# 254
момичета понеже съм на вие с техниката , може ли някой да ми прати линк , от където да си сваля "селестинското пророчество".
Или  ако някой от вас го е гледал /а , да ми каже дали си заслужава да го имам.И изобщо документален или игрален филм е ?
Извинявам се ако въпросите ми може да изглеждат тъпи , но няма кой друг да ми обясни.
Предварително ви благодаря.
ЧервеноВинце
намерих една книга - петимата тибетци - описва се в началото за завъртане по посока на чесовниковата стрелка и прочие...- за едно и също ли говорим.? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт