Отговори
# 60
днес момата е била много послушна,изобщо не е плакала.от 8 до 4 беше при леля ми,не е спала,яла е и много си е играела.на мен ми беше странно без нея  Rolling Eyes

понеже не харесах коледния й подарьк,сега тьрся из нета и за пореден пьт се шокирам от разликите в цените  Shocked ще порьчвам от някой сайт.

пример:легло 1 , легло 2

# 61
Първо правило при всички деца,е да ядат тяхната храна.
Като пиша тяхната храна,имам предвид,че храната за тях е се сещате каква е тя.
Това,че са опитали от нашата храна,няма да им навреди,но в рамките на нормалното. Peace

Що се отнася,до бързите заведения за хранене,Йони нямаше и представа до 6 год.
Сега като се ходи в друг град,първо се ходи там,да се яде и то не заради храната,ами заради играчката.

Яслата,е много сложно тема,но всеки си преценява по детето.
С каката,имах големи проблеми но напук на нея,успях да оцелеем и двете.
Имам предвид,че се борихме с болести и социални контакти,е фактите са налица.
Болести не я спохождат често,в
не пие имуностимуланти,не мога да кажа,че яде читава храна.
Щото в у-ще има и забранени храни,иначе в нас се яде здравословно,доколкото позволяват възможностите.

При Ивана,нещата почнаха добре,адаптациятяв яслата е на лице,но болестите от месец,се влошават.При прием на АБ,от пет дена,снощи е Т от 38.5,съответно консултация при друго педи.От там лечението е друго и извода е да не ходи на ясла,докато не оздравее.

# 62
Ох, май е време и аз да си признавам, като гледам сте захванали тема, която и мен ме притеснява. Та след някой и друг месец Дани ще става кака. Бебе №2 се очаква пак през май  Mr. Green

Сто процента съм сигурна че глезлата ми ще ревнува, при това много. И смятам точно като се роди бебето, живот и здраве, да я оставя за около месец вкъщи. Ще е трудно, но това според мен е начина да туширам "еретичните" мисли в главата и. Ще видим, пък и кажете и вие своето мнение. Дани няма проблеми с яслата. На моменти може да изглеждам много категорична по отношение на яслата, но истината е че детето ми изкара 3 месеца в които посещаваше яслата само до обед, после си беше 1 месец вкъщи, след това пак беше само до обед - някъде около 15 дни и чак след това я оставихме да спи там, по спомени за около седмица почна да няма няма проблеми със спането там. Това което съм чувала от лелките е че в началото ги оставят новите да спят в нещо като "изолатор" - т.е. отделени са от другите деца, за да не им пречат. И до ден днешен е вземана в 16:15 от ясла. В началото беше много важно да съм точна в този час, защото ако не дай си боже вземат някое друго дете преди нея - ставала нервна веднага. Сега вече не е проблем - случвало се е 2-3 пъти да остава и до 17:30 - не е показвала признаци на безпокойство. Друг трик които практикувахме в началото е че баща и я караше на ясла - да минава по-лесно "предаването". Ясно е че ще има сътресения в началото - няма как, но не е хубаво и да се насилват децата. Навремето на мен ми казаха чакай около месец да се адаптира и тя се адаптира за толкова. Бяха ми предложили и ако има любими играчки или предмети - да си ги носи в яслата, за да се чувства сигурна. Когато тръгна на ясла Дани беше по-малка и по-глупава  Mr. Green което същи спомогна, а може би и яслата наистина  е добра. Но детето никога не ми е било нервно след яслата - като ме видеше се разплакваше и тичаше към мен да се гушне - нормално. След това беше ведра и засмяна.

Относно яденето в яслата. Преди 2 седмици Дани категорично ми отказа да я храня по какъвто и да е повод, дори да и помагам да държи по-добре лъжичката и да си уцелва по-добре устата. Справя си се направо перфектно - къде с прибори, къде с ръце, но гладна не остава. Ако някой се опита да я нахрани в момента ще настане трета световна война. Ако децата ви се справят добре хранейки се сами - предупредете лелките да прояват търпение и да ги остават ... те малки, малки ... ама не са толкова глупави да останат гладни. Пък и един ден ще по-гладуват, на втория ще и им разбере дупето   Laughing

Та дечко в момента е във фазата на опит за пълна самостоятелност - яде сама, не ми дава да я държа за ръка докато върви и се качва или слиза по стълби. Понякога се сърди и когато я взема да я нося. Помага максимално при обличане, въпреки опитите, координацията стига само да си сваля и вдига панталоните сама и да си отвързва и събуда обувките  Mr. Green Днес се опита и ноктите си да изреже сама  Mr. Green Такива истории в наше село  Mr. Green

# 63
Това в левове ли е? Wink Току виж било някоя валута, равностойна на 100 евро!  hahaha
А иначе, браво на Семирката!

Болничките бързо да оздравяват и утре по-добри новини!  Hug

Майче, а за ясленските вируси и бебета до 6м не си права! Имам познати, които набързо им се наложи да спрат баткото от ясла именно по този повод! Кърменето предпазва, но и то не е панацея! Вярно е, че в конкретния случай бебето не беше кърмено.
Но така де, всяка ситуация си е уникална и можем да даваме само примери!

Темп, честита бременност! Колко готино, още едно майче! Лека бременност и здраво и красиво бебче на финала!  Hug

# 64
  • Перник
Tемп, честита бременност! Това е страхотна новина! Желая ти леко бременеене и здраво и пухкаво бебче на финала!

Hug за болничките и бързо да се оправят!

Силви, колкото и да струва доставката, ако поръчаш от чужбина, пак ще ти излезе по-евтино леглото. Много е яко иначе.

И при нас днес времето беше слънчево и топло, но като се скри слънцето изведнъж такъв студ настана...май трябва да вадя зимната шапка на Калоян вече. А дечицата, с които си играе бяха и с дебели якета. Пък ние сме още със среднодебелото  newsm78 и по къси чорапи, за което мъжо ми се кара, а аз мисля, че още не е достатъчно студено за чорапогащник  Thinking

За това, че нямали нужда от социални контакти дечицата не съм съгласна. Поне моето дете има. Толкова се радва на деца, че щом се приближи към някое веднага го гали, даже ги гушка и целува  Heart Eyes И обича да си играе с компания - разменят си играчки, пълнят заедно кофи с пясък...

# 65
ей честито Темп Simple Smile много добре ми дойде тази новина, лека бременност и здраво бебче през май. А каката не я мисли от сега, тя ще е по-голяма и може и да приеме бебето много добре.

заведохме иван, само казах да не го насилват да го хранят, дори не можах да питам кога да го взема. дано днес при другата лелка е по-добре ситуацията. като се засичаме сутрин или обед с родители и разпитвам как е при тях, осъзнавам, че за всички деца е трудно. и май трябва да се успокоя първо вътрешно, че да ги преценявам по-трезво нещата. ама таз ми ти предродилна депресия  #Cussing out

приятен ден Simple Smile

# 66
Темп,новината е ЧУДЕСНА! HugЛека бременност!
За обличането-и аз не съм слагала дебело яке и чорапогашник.Все пак гледам да е с 3/4 чорапи и пуловер/тънък/.
Вече поръчах на Алек коледната играчка http://www.laredoute.fr/vente-table-d-activites-reversible-playg … tegoryid=45546720, е беше по скъпичка ама НА,поне до Коледа да дойде!

# 67
  • България
Кото пишете по нощите сега никой още не станал - та затова - добро утро! Кафето днес от мен

Темп честита ти бременост! Едно сладко майче на финала   bouquet

И Коко сега е в фаза на ядене, ама много ядене (е не по три супи, ама пак си хапва солидно човечето). Та да очаквам и аз следващата фаза....

Калоян отдавна ходи с чорапогащник, защото нали знаете като децата ги обличат бабате, за какво става реч... едвам успявам да обедя майка ми и баба ми поне в къщи да го сотяват по чорапогащник и една блуза, защото те му обличат и анцунг отгоре .... #Crazy, ама така е като ме няма вкъщи да си гледам детео, каквото - такова.....

# 68
 Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.

temp много се радвам за теб пожелавам ти лека бременност  Heart Eyes Hug
Данче няма да им се даваш каквото имаш да си казваш си го казвай, аз посещавам директорката без да се притеснявам но пък нашата директорка на яслата подхожда към мен с голямо разбиране и не ми се е налагало да й обяснявам че ми е трудно с породени.
Мая пък в къщи е по пликченца а в яслата е с памперс не искала да сяда на гърнето.
vavka Галина ми е на такива периоди  Peace
маик и аз не съм ги водила по такива заведения най много да им взема форнети или пица на парче но това се случва изключително рядко.Докато бяхме в Мадрид свикнаха да ядат само готвено от мен там по улиците няма такива бутки както тук което се оказа че е положителен фактор и сега когато са гладни не искат солети, филийки или други подобни а искат нещо готвено в момента и двете ми ги хвалят че се хранят много добре което го вярвам защото като се приберем вечер и пълнят гърнето  Mr. Green.Как е племенничето  Grinning
silvi@ браво на госпожицата  Hug.Леглото е страхотно ,но не ми се отваря втория линк
ptica в училище мисля че приключва здравословното хранене, спомням си че когато ние бяхме първолаци имахме стол с купоно сега незная дали ги има все още
Qnush не се притеснявай мила дори да не ходи на ясла пак ще се справиш и самичка с две деца , поне при мен бебето в началото само спеше и сучеше първите два месеца така че имах време да се занимавам с каката мореше ме нощното кърмене. Дано все пак свикне малката голяма бъдеща кака  Hug

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 09:42 от kar4ita

# 69
Добро утро,
От днес сме си пак двечките с Ники. Отказах се засега от яслата. Ще видим как ще се оправяме по нататък с бебето, може Ники да я командировам малко при майка ми. Другата година ще видим кога ще я дадем пак на ясла.
Аз съм си харесала две легла за Ники и още с ечудя кое да купим, но има време....1 или 2
Ааааа кака е Ники, не батко.
Отиваме на клубче с приятелчетата.

Темп- страхотна новина. Честито и целувки.

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 09:41 от Qnush

# 70
Януш хиляди извинения  Embarassed поправих го  естествено че зная че е кака спомням си снимките който последно бях гледала в едно басейнче двечките   bouquet

# 71
темп - много, много добра новина! дай боже всичко да е ок до финала, че и след това. за вас предсказвам младеж  Wink

аз съм безкрайно сбутана в ъгъла. вчера има 1 поръчка, каточ аках още 2; а днес се оказаха 5. в такава безисходица се чувствам, че просто не знам как ще изляза от ситуацията  ooooh!

# 72
ехееее темп суепр, много се зарадвах, оещ едно майче Flutter Flutter Flutter пак ли в шейново Flutter

януш, що така реши, нали имаше подобрение? просто така си решихте с мъжо, да не я мъчите ли Hug

данче, вчера щях и да пиша, че те и да го мъчат да яде, пак не яде и па гладен си остава, т.е. хич да не го мъчат Crossing Arms

отчетохме първо ако и пиш в гърнето Party тя мира сама си го искаше вчера сутринта, става, сяда... и гледах няма нищо, мия дупе, тръгваме за ясла, прибираме се снощи и  #Crazy ако и пиш в гърнето  #Crazy  и киснали цял ден в хола hahaha Sick супер се зарадвах и почнах да я хваля, ама след дъжд качулка Blush Joy макар че тя си ме разбра според мен де Mr. Green много ми е тъпо, че съм изтървала момента, така го чаках ooooh! Mr. Green днес сутринта има повторение, ам него за малко да изпуснем момента със сваляне на гащи, щото исках да сме на терасата да пушим с мъжо, пък да не я събувам по дупе, и в последния момент я събух и все пак рзултат имаше пупу Blush Flutter

# 73
temp, чудесна новина!  bouquet
Януш, моя много близка приятелка този месец ще си има бебче. Голямото е на 1,4 месеца PartyНяма да има помощ от абсолютно никой! Но тя не губи надежда и аз знам, че ще се справи. Ще се справиш и ти Hug
Данче и аз мисля, че разговора с директорката не би променил нещата. Нека бъдем реалисти: Лелите взимат едни 200-300 лева и искаме с удоволствие да сменят памперси, да пеят песни, да мажат подсечени дупета, да хранят и да адаптират всяко едно дете StopЕ, не мога да го повярвам, а искам, съжалявам! Peace
За храненето и аз бях на мнение,че не трябва да се тъпче детето, но като видях, че и 2 дни да е гладно ще припадне, но няма да яде здравословна и човешка храна, записах рекламите и сега яде. Тъпо е така, но нямам друг избор.
Птица, в училище едно дете не съм видяла с ябълка сутрин примерно ThinkingВсичко живо яде тесто и чипс SickНезнам как ще има оправия. Сигурна съм, че колкото и да създавам навици за здравословно хранене и моя син ще е същия след време.
silvi@, ina_ana, много хубави неща ще поръчвате Heart Eyes

# 74
ина, и аз се чудех за същия подарък, нали ще им е интересно newsm78 я разкажи подробности за тзи маса, хем итнересна, хем се чудя дали не са големи за нея... може и на лс Wink

с две мънички е трудно, но НАЙ-ВЕЧЕ е хубаво и мнооого красиво и нежно и т.н Heart Eyes тъй че януш, хич не се притеснявай, ако сте се отказали засега Flutter Hug

Общи условия

Активация на акаунт