Отговори
# 45
спешъл за 2те бременни, дето скоро ще раждат.
ся, да ви кажа, че като се роди бебето можете да сте сигурни, че ще има огромна ревност от страна на "голямото". ако планът ви е по принцип да пращате голямото на ясла, то трябва да стане СЕГА - преди да сте родили. сетете се само, ако изчакате малко, бебето се роди, и след това изпратите 'голямото' на ясла, в малките безмозъчни главички какво се случва - мама има ново бебе, не ме обича вече, праща ме при лошите лелки. това е есенцията.
когато аз пусках петра, тя беше на навършени 17 месеца, аз бях в началото на 9я месец и директорката каза, че безкрайно съм закъсняла - при деца с малка разлика препоръчвала ''голямото'' да се пусне на ДЯ поне 3-4 месеца преди раждането на 2рото. иначе ревността става неописуема. няма да виказвам, че при нас все така продължава, за да не ви обезкуражавам - бях споменала, че петра засили камбата по стълбите - това е само част от проявите й  Mr. Green
друг е въпросът, ако сте склонни да си гледате и 2те деца у вас - с помощта на гледачка, баба или без помощ. тогава, да - щом детето не се адаптира лесно или го прави много бавно и драматично, по-добре се откажете и да си осигурите поне спокоен финал на бременността.
и за инфо - петра на година и 5 месеца се дра сборно около 4 седмици в началото на ясленската одисея; после боледива почти месец, след това следваха още около 3 седмици, в които влизаше много тъжна вътре, но спокойна, като в 4 следобед излизаше ведра. след тия 7-8 ясленски седмици, развлечени в 3 месеца, буквално връхлиташе вътре без да се сети за нас.
решението е ваше - имате още малко време, вкоето да мислите само за едно дете. след това ще има моменти, в които ще се разкъсвате между двете и няма да можете да овладеете нито едното. ще има и моменти, в които ще се чувствате благословени с децата си, въпреки малката разлика. и те ще стават все повече с времето. началото обаче ще е кошмарно  Mr. Green

и след тия мъдри думи  Mr. Green се връщам към поръчките си, които буквално ме затрупват. вече дори не съм наясно какъв текст редактирам - не помня заглавието, нито модела - нищичко - сполетяло ме е тоталното изтрещяване  Rolling Eyes

# 46
Данче  Hug, дано скоро се реши проблема

Нашата одисея продължи до 12ч. през нощта и  оттогава само се издриска в гърнето след като се събуди към 8.30ч. Надявам се да е приключило вече Tired. Сега пък кашля като тютюнджийка има и храчки, но с това по бих се преборила.
Навън се опитва да пече- прИЯтен и усмихнат ден ви желая Party
Без да те плаша, но моето дете така му започна ангината. гадната ангина с мн . висока Т.
Ентерол прахчетаат се дават до първото твърдо изпражнение.

# 47
Майче-  аз именно затова сега започвам да я пускам на ясла...Даже след като се роди бебето, незнам дали няма да спра Ники от ясла(за да не боледува бебето). Но има още 2,3 месеца, времето ще покаже.
Днес положението при нас няма нищо общо с вчера. Никита не е ревала, но не е играла с децата- все още изучава обстановката. Но беше весела, а не отнесена като вчера. Знаех си, че е от лелката- цербер. Хванах я днес като си тръгвахме и и говорих, въпреки че е от тези лелички дето не приемат от приказки, т..е се правеше че ме слуша. Иначе извикали педагог- евала за което( значи има начин, ама някой трябва да се размърда) и съм доволна и много по-спокойна. Говорех на лелката какво обича, как да процедира и тя ми казва: и педагога каза същото.  Именно нали аз си познавам най-добре детето. Само трябваше някой да ме изслуша. хайде стига толкова...мисля че ще потръгнат нещата,щото Ники е много приказлива и общителна, а не такъв звяр и ревла както си мислеха в яслата. Отивам да се поизлегна, после разходки.

# 48
Януш, стискам палци да се приспособи бързо и лесно, за да е по-спокойна мама.

Корина, точно това е странното при нас, че няма температура и си е жизнена и приказлива както обикновено. А за дрискането й давам Линекс и сутринта акото вече имаше друг цвят и е малко по-гъсто. Засега положението остава същото- дано да сме се разминали Praynig

# 49
януш - мога да ти дам почти 100 % гаранция, че бебето няма да боледува от ясленските вируси /за другите бронхиолит, пневмония и т.н. си се прихващат и от новородени/ поне до навършване на 6я си месец - ще има имунитет, предаван от теб през бременността ти. а ако кърмиш, съвсем ще бъде защитено  Peace

# 50
почвам да си мисля, че проблема не е в нашия телевизор, т.е. в моето дете.
взех го преди малко, ситуацията днес - не искал да яде, те се опитали да го тъпчат ревящ и съответно се задавил, то и аз да бях и аз щях да се задавя. и на тази лелка и се случва за 2ри път да го задави. и как да иска да яде като подхождат със сила. казах им 100 пъти да не го насилват да яде, да го оставят, ако си поиска тогава, неможело, трябва да яде и неискат и да го оставят да спи като не е ял.
отделно сутринта послухтях и лелката отвътре вика = той иванчо там обича да си стои на диванчето ... то хубаво, ама не е ли по правилно да се опитат да го заиграят, явно им е по-лесно така.
като ми каза, че няма да го храни и оттам няма и да го оставят да спи, попитах какво ми казвате да го спра от ясла ли, тя каза ааа това вие си решавате ... замислих се дали да не посетя директорката.
като го взех весел, тича и като се прибрахме махна си сам бибероната и си домъкна столчето за хранене, хапна си със широко отворена уста, поигра и заспа спокойно.

майче, напълно съм съгласна, че сега е момента, иначе ако го оставим за после след появата на бебето, ще се почувства още по отхвърлен. спомням си, че вашата не беше лесна, само ти си знаеш как сте се справили.

# 51
  • България
. замислих се дали да не посетя директорката.

Peace

# 52
Да, Данче такъв им е метода- всичко със сила. Няма не искам, няма искам. То верно, че всички деца трябва да влязат в един режим, но не и деца, които сега ги пускаме на ясла. Ясно е, че трябва време да се адаптират, но кой ти мисли за това. Аз точно това им повторих хиляда пъти, че когато детето е готово само ще направи първата крачка. И педагожката го каза, ама те си знаят тяхното. Оф много ме напряга тази тема вече. Не мислех, че е толкова сложно. Чудя се дали да не отложа яслата за другата есен, когато ще е по-голяма и поне ще и обяснявам и ще разбира и отговаря долу горе.

# 53
Qnush, аз, живот и здраве, ще оставя яслата за догодина. Тогава ще са почти на възраст за градина - различно е.

# 54
Янче, мислиш ли, че ще се справиш сама и с двете или ще командировате някоя баба?

# 55

Здравейте Майчета,

Моето мнение за яслата го написах - мисля,че нашите деца са много малки.. Сега са във възрастта, в която не играят едно   с друго, а  едно до друго. Нямат нужда от социални контакти, а и тези от градинката са достатъчни. Наскоро четох, че това фазата, в която се учат да са независими, но най-добре го постигат, когато се чувстват сигурни, а така се чувстват пък, когато мама е наблизо.... даже беше обяснено, как когато се заплеснат в някое занимание и се присетят, че са самички в стаята, веднага дотърчват да се убедят, че мама е там.........
     Ситуацията с бременност и чакано второ бебе е различна все пак............... Там човек трбва да си прецени силите и до колко има помагачи около себе си. И пак водещото си остава детето - Данче, ако Иван продължава да се чувства зле, могат да се измислят и алтернативни начини за гледането му. Може наистина да не сте попаднали на подходящ персонал,а в такива случаи директорите трудно помагат  Sad

Кураж

За всички ясленчета  Hug Hug Hug

# 56
аз пък, гледайки мира, си мисля, че играят едно С друго (пупу Heart Eyes), макар че това едно ДО друго, го бях чела и аз newsm78 в общи линии и за бебета и за деца, няма универсална формула - водиш се по детето Heart Eyes като си спомня колко се тормозих за кърменето, режим на хранене и т.н. ooooh!

януш, тогава ще е по-голяма, но ще може и повече фасончета да предава и не можеш да различиш кога наистина не й понася, тогава се и самонавиват и мисля, че драмите са по-големи Rolling Eyes а и ще изтървете мястото в ОДЗ Rolling Eyes макар че ще имате предимство с породени, пак не е сигурно Rolling Eyes данче, говори и с лелката и с директорката, аз единия път, още преди мира да тръгне, чак й се разплаках на нея от нерви и страх Cry така поне ще ти каже, че, ако не се адаптира, няма да го изгонят от ясла, а ще проявят разбиране за бележки за спиране по семейни и други причини Peace

# 57
  • Пловдив
Здравейте,
рядко пиша но все не остава време,чета че има болнички,да се оправят;
че имате проблеми с яслите,дано и те се преодолеят,ние нямаме такива,защото няма да го давам на ясла.
Сега нашият проблем,Ради напоследък често го хваща хремата,но засега се лекуваме успешно с хомеопатични,но от може би 20 дена не яде както преди,разбирам че децата в определени моменти си променят вкусовете. Ще го приема също ако е няколко дни,но при него вече става доста дълго и се влошава,Преди една седмица освен това му биха и двете ваксини и оттогава е най-зле,има дни в които изобщо не иска да яде,хайде първите дни след ваксината го болеше ръката,имаше темп.,но и сега когато е подобре не иска ,и не иска,а иначе е жизнен и не се спира.
Днес например ще ви кажа какво е ял за цял ден:-за закуска го пробвах с филия с кашкавал,запекана,преди много я обичаше,не искаше да я яде,намазах му филия с масло и сладко,пак отказ,мляко не искаше и в крайна сметка изяде само половин суха паста.;
-за обед изяде две три лъжички от основното,малко хляб,
-като стана от сън какво ли не го молих да хапне,изяде половин  банан,след известно време една круша,и малко солети
Вода не иска да пие,сок понякога.Направо не знам,ако още няколко дни е така ще се обадя на доктора.
Вчера примерно повече яде,но днес хич.
Преди целия този период да настъпи той беше страшно лаком,само да види че някой яде и той иска,а сега дори и да ям пред него най-любимите му неща,не проявява желание
Като го питам ще ядеш ли ,той казва няма .
А също ако много работи не яде,много налита на кисело,краставички,чушки чорбаджийски.
Незнам от зъбите ли е,от хремата ли е ,от инат ли е ,но трябва да почне да се храни?
Имате ли такива периоди при вас и ако да колко продължават
А сега се сетих възможно ли е да са глисти причината за това поведение?

# 58
не, глисти не биха довели до не-ядене, мисля. считам, че е период. камен също ту яде, ту категорично отказва. тия дни е ненаситен - значи скоро ще следва хранителен бойкот.
другото, което си мисля, е, че някои от децата по начало са лакоми извънредно и безмерно. ясно е, че ако детето яде х 3 супи на обяд /пример камен/, това не може да продължи безкрайно. и не е редно. значи, когато откаже да яде, това ще индикира, че организмът започва да регулира приема на храната. на твое място не бих се притеснявала. по-скоро бих се притеснявала, ак детето е твърде лакомо и това не се израстне.
обаче ме озадачи с киселите краставички, чорбаджийските чушки и филията със сладко - такива неща не давам даже на пипа  Wink все ми се струва, че ако твърде рано започнем с апетитните храни, които дори възрастните много обичат, после няма как да върнем децата към чисто полезните и питателни храни от сорта на мюсли, например, овесена каша и т.н. а тия двете не случайно ги давам за пример - аз самата някак изтървах нещата и моите маймуни категорично отказват дори да ги помиришат. поради тая причина пипа още не е стъпвала в макдоналдс и кфс - ще земе да й хареса и после иди й обяснявай колко не е полезно да яде точно това.

# 59
  • Пловдив
ами аз не съм му ги предлагала нарочно,просто сядаме да ядем всички на масата,ние сме 6 човека в къщи и освен основното ядене винаги слагаме салати,но сега вече е сезона на трушийките,и той като се затръшка иска зелце,карфиолче,краставичка от трушията,другото не иска да го яде,основното де.
Аз също не искам да свиква да ги яде,защото не са полезни,особено за такова малко дете,и то на гладен стомах.
Преди малко майка ми го храни и за мое учудване изял към 300гр.кисело мляко.

Общи условия

Активация на акаунт