Зима иде тра-ла-ла, августинчето си пада по снега :)

• 14 676
  • 314
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Благодаря ви на всички  Hug

Няма температура. Има течащи като река сополи и силно червено гърло. Диагнозата - остър рино фарингит. Изписала е някакъв АБ, който не запомних от нерви. Сега обаче се обадих на Беличева във Вита. Прочетох около 20 мнения за нея и всички бяха положителни. Каза, че ще ни изчака, въпреки че е до 19 часа. Каза, че според нея не трябва да пие сега АБ.

Бубче казаха ми го това АД Ликуид и ще го купя, но все пак трябва да знам как се дава.

После пак ще пиша. Сега не знам как ще стигна до Дружба и до Подуене обаче за 1 час.  Cry

# 61
  • София
Ех, Нана, мъчно ми стана за сладуркото Sad Дано не се наложи АБ пак! Преди д-ра ни обясни, че след боледуване имунитета им е нисък около 40 дни и са поддатливи на нови инфекции. При вас е кофти, че няма как да го пазите толкова време. Наистина може би е добре да почнете някакъв имуностимулант. Гушки от нас!

# 62
  • София
Ани това е проблемът, че не е вирус, а ринофарингит. Просто слабо гърло. И мама и аз сме така. Ама що пусто да вземе от тъпата си майка точно това беееееее. Измъчи ми се детенцето. Но да знаете, че следващият път, в който видя дете със сополи в яслата ще ме пишат по вестниците, щото майката ще я ошамаря. Не може да ми страда детето постоянно. Не може! Twisted Evil

# 63
  • София
Нана, все пак - нещо го е предизвикало. Окончанието -ит е означение за инфекция, която трябва да е предизвикана от нещо. И сама го казваш - някое дете със сополи е "задействало" работата. А за това, че му е слабо място - кофти  Rolling Eyes Sad Иво е така с ушите, по моя "вина" - наследил го е от мен.  Tired

# 64
  • София
Ето ме.

Първо да кажа, че съм много доволна от д-р Беличева. Преглежда детето 50 минути. Много внимателна, много търпелива, много добър подход към детето. Обяснява всичко на родителя, включително обсъжда възможните варианти на лечение.

За Кало - остър рино фарингит, катар на горни дихателни пътища вследствие на вирусна инфекция. Сега имаме около 5 лекарства за пиене, капене в носа и прочие, но без АБ. Разбира се каза да следя детето, ако се влоши през уикенда да се обадим да пусне и АБ, но каза че засега няма нужда, тъй като няма бактериална инфекция.

Каквото и да говорим вината е на протакесите, които си водят болни децата на ясла. Но наистина следващият път ще стане грандиозен скандал само да видя такова дете.  #Cussing out

# 65
  • Бургас
Добро утро!
За първи път имам честта да поднеса кафетo!

Нана,бързо възстановяване на малкия сладур. Hug

Ади,честито ти рожденничка.Да ви е жива и здрава и много да слушка!

# 66
  • гр.София
 Ехе-е,Ира,ще има кафе и за утре Simple Smile Мерси Hug

Пуснаха парното най-сетне.

Дано Калоян пребори бързо болестта
 Елвинг,ти си голям спец по болестите,мислех че си биолог (едното не изключва другото,де).

Следобед ще посетим джипи- то за всеки случай. Подозирам,че проблемът е в гърлото,устата на София има специфичен дъх.

Бубче,ще си купя този Ликуид...Не искам да чувам за АБ.

# 67
  • София
Калоян сега пие Изопринозин. За 10 дена. И аз исках да купя Ликуида, но вчера и двете педиатърки го отрекоха и казаха, че е просто хранителна добавка. Вече не знам кого да слушам и какво да правя.

Ира благодаяр за кафето. Днес работя от вкъщи и ми е особено нужно.  Hug

# 68
Добро утро Hug
И аз благодаря за кафето, тъкмо съвпада с моето Wink
Нана, Блан, дано бързо се оправят децата Praynig
Деница ми дава зор да излизаме, а на мен ми е студено, но ще излизаме Rolling Eyes
Първо да пуснем прахосмукачката, че и това правим заедно. Голяма помощница ми е девойката, досега простирахме двете Hug Да си я похваля, не че си е мое дете, но наистина много иска да ми помага Peace
Хубав ден на всички, макар и да е студено Hug

# 69
  • варненка от София
Нана, без да ми се сърдиш, но явно вашата педиатърка дава АБ много лесно, за да се презастрахова, още предния път си мислех, че беше прибързала с него, но ти си знаеш най-добре, а и детето си показва. Аз съм много доволна от Изопринозина, с него се оправяме най-добре, това е имуностимулант с остатъчно действие. Нашата докторица е силно против АБ, а и е на мнение, че вируси не се лекуват с АБ, което не е валидно за повечето доктори. Лошото е, че бухат направо широкоспектърни антибиотици, които едно лекуват, друго руша  ooooh!, рядко се прави изследване какъв точно антибиотик да се даде и да лекува конкретното заболяване.
Дано се оправи Кало. Ние последния път вируса го преборихме именно с Изопринозина, за това си имам винаги от него вкъщи и като усетя, че нещата не отиват на добре, почвам да стривам половин хапче и хайде в манджата. Давах й да хруска и витамин Ц два пъти дневно.

Ади, малко на патерица, но приеми сърдечните ми пожелания за красивата ти щерка. Да е жива, здрава и да не ядосва мама и таки в рамките на нормалното.  bouquet

# 70
Ох, само ви чета от няколко дни, но сега ще се включа.
И Вики беше болна пак, изписаха й АБ ПАК. newsm77
Мнооого червено гърло, Т.
Цяла седмица си бяхме в къщи, вече няма кой да я гледа и се наложи аз да си взема болничен.Хич не ми се зарадваха на работа. Confused
Ако я караме така (една седмица на ясла, една - в къщи) не знам какво ще правим.Не мога да взимам болничен през седмица...
И все пак детето ми е най-важно.
От вчера е пак на ясла и само треперя като ми звънне телефона, да не се обадят, че пак е болна.
Така съм се ядосала и аз като Nana77, каква е тази безотговорност от тези родители не знам.Разсипа ми се детето, за два месеца - 3 пъти АБ! Tired Предния път я държахме в къщи две седмици, сега пак цяла седмица.А в яслата има деца кашлящи като магарета, сополиви.Как да я опазя?!?
И аз питах за имуностимулант и нашата педиатърка ни препоръча Ribomunil (поне така го разчитам от рецептата).Трудно се намирал, бил по-скъп (каквото и да значи това), но бил ефикасен.Пиели се по някаква схема.Сега ще го търсим.
Извинявам се за словоизлиянието. Embarassed Crazy

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на БОБИ на Adrianska! (със закъснение) Hug
Хубава новина и за Netty, лека бременност!

Бързо оздравяване на София и Калоян и дано няма повече болни дечица! Peace

# 71
Нана, без да ми се сърдиш, но явно вашата педиатърка дава АБ много лесно, за да се презастрахова...

Не съм Нана, но да кажа, че и аз съм на тази вълна.
Нашата педиатърка не изписва за щяло и не щяло АБ, за 2 години докато Вики си я гледахме в къщи е пила само веднъж АБ.
А сега за 2 месеца - 3 АБ.Самата тя ми казва, че не иска да изписва, но се притеснява да не слезе на долу, гърлото й било страшно червено, поддържа Т и в крайна сметка си почваме АБ.
Не знам дали се презастрахова...не съм лекар, но положението никак не ми харесва.
А какво е Изопринозин?

# 72
  • варненка от София

А какво е Изопринозин?
Ето тук виж http://www.bda.bg/bdias/2839d.pdf имуностимулант

# 73
  • София
Привет!
Нови болнички  Sad , мъчно ми и за дечицата. Бързо оздравяване на всички!  Praynig Hug Peace
Блан, биолог-вирусолог съм. И не ги разбирам болестите много, просто се опитах да обясня нещо. И пак го претупах, та Кайли ще се смее.  Embarassed А че д-рите са застраховат с АБ е повече от ясно  Tired И моята лична д-рка е така, ама яз не я слушам  Blush , педито ни - и тя, добре че не се налага много да я посещаваме.

# 74
  • София
Изопринозинът е имуномодулатор.

Марулка няма какво да се сърдя, но май не си разбрала, че именно поради факта, че не ми харесва да давам за 3 седмици два АБ заведох снощи Кало при втора лекарка и в момента не пие АБ, а го караме на Изопринозин плюс още 100 неща.

Но така или иначе аз съм от хората, които не са против АБ напротив. Смятам, че когато е нужно е по-добре да се дава АБ, отколкото детето да се мъчи с разни бабини деветини или хомеопатични средства, в които не само, че не вярвам, ами съм и доста скептично настроена. Аз самата като дете съм боледувала страшно много и то тежки белодробни болести и без АБ досега да съм умряла 100 пъти.
Така че аз съм на формулата всяко нещо, което е прекалено е вредно. Прекаленото отричане на АБ е същата история като тези със секциото, кърменето и памперса.  Naughty

Ембър дано Вики бързичко да се оправи.  Hug А аз както и вчера написах съвсем скоро ще ошамаря някоя майка, дето си позволява да води сополиво хлапе на ясла.  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт