Бойните редици оредяха, НОЕМВРИйска мама иска да е всяка!

• 15 052
  • 286
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от мен!

Диди-83, напълно нормално е да се чувстваш адски уморена първите седмици. Аз като се прибрахме с голямата ми дъщеря вкъщи от болницата имах чувството, че от тук нататък ще си прекарам живота в нея стая. Но не било така.  Sunglasses Малко по малко ще се нагодите към новата обстановка, пък и бебето скоро ще започне да прави пауза нощем.  Peace Честито рожденник! Да ти е жив и здрав!

Лайтблу, много съжалявам, че бебчо е бил болничък. Бързо оздравяване!  Hug

Тонеса, айде днеска вече ще чакаме новини от теб! Леко и бързо!  Hug

Тинка, и  аз не знам какво трябва да очаквам като болки и контракции.  newsm78 Първия път раждането ми започна преждевременно с изтичане на водите, без никакви други симптоми преди това. Чак като ми включиха окситоцина получих болки. Затова сега не зная какво трябва да е. От няколко дни и аз имам такива постоянни менструални болки, но контракциите ми са безболезнени.  newsm78 Нещо не ми се вярва така неусетно да се получи разкритие, ама... А дано!

За очичките на бебчетата - да не е конюктивит? Аз бих се посъветвала с педиатър.

Момичета, доста се разстроих снощи. Първо, че мъжът ми ме сюрпризира, че нямало да може да си вземе отпуск, когато се роди бебето. А аз толкова много разчитах на това. Друго си е първите дни като се върнеш вкъщи да има някой край теб, докато се повъзстановиш.  Sad А още по-лошото е, че на майка ми й се налага спешна коремна операция. В неделя заминава за София.  Cry

# 121
  • София
Диди, Фейри благодаря ви много милички Hug!
Диди при мен е така от 8 дни - точно такава болка и в момента, в който станат много силни и спират( както казва док, когато станат истински контракциите - няма да спрат, ще спрат като родиш) -  та затова се чудех как трябва да започне да ме боли пустото коремище smile3511!
Феъри може би утре като съм на запис ще кажа на док да ме види за разкритие. Благодаря за инфото Hug!
Утро, трябва да си спокойна. Точно в този момент и на теб и на бебчо му е нужно Hug! Всичко ще се нареди с мама и ще се радва на внучето си Hug!

# 122
А здравейте и от нас.
Лорче аз коластра имах от 4-тия месец.Сега като родих изобщо не съм гледала има ли няма ли.На третия ден започнах да се изцеждам (защото малката ми беше в детско отделение и не ми я даваха).Изцедих 30 мл.И вече на четвъртия ден като ми я донесоха си я сложих на гърда и от тогава си сучка.Обаче изобщо не съм обърнала внимание на коластрата.А и аз три дни спах от тая упойка. Laughing
За разходките на 13 дни вече може мисля навън.И както е казала Диди не е хубаво да се държат вътре децата-само при мъгла, дъжд.Хубаво увити и запалвате количките.
Ало Бубе ( любима патко на Ники) Joy Joy Joy да питам тая вода за колики помага ли ви.Аз снощи й дадох една лъжичка и после от 00:30 до 3:30 ми е висяла на циците да яде, плачеше, пъшкаше-абе страшна работа.Та се чудя да не е от нея или вече изкуфявам.
Утро спокойно мила.Стискам палци всичко да се нареди.
Диди честит рожденик.Много да е щастлив с две жени у дома и да ви глези.

# 123
Извинете че все с моите хемороиди ви занимавам,но положението е много зле-цяла нощ съм ревала от болка,единия е супер посинял и се притеснявам!
Елинка дано кремчето на д-р Щерю Иванов ми подейства - утре сутрин мама ще ми го донесе от Добрич.В него ми е надеждата! Praynig
Родилите мами пък съвсем ме потресоха,че ще се влоша Embarassed Cry
Предстои ми тежка епилация по памет и после на док! Laughing

# 124
Диди честит ти рожденник!
Да ти е жив и здрав и мноооого да ти помага!

Да ви се оплача - след разходката, която направих уж за ускоряване на раждането контракциите ми спряха ooooh! ужас какво да правя та да започнат паааак Rolling Eyes

Тонеска, довечера май ще си мнооого заета Wink. Надявам се да позная[/b] afwitch   newsm10

Бубе чул те Господ Praynig Praynig Praynig

Стискам палци на всички, които днес ще се запътят да раждат Praynig
Искам да пожелая и на Лора успях утре (нейният ден) в случай, че зараждам и аз Grinning

# 125
Благодаря ви, момичета за милите думи! Hug

Днес Мони е малко по-добре, но нощта пак беше страшно чудо...задух, кашля, ръмжи, абе ужас.На един час пак цокаше, ама то не се и нахранва детето с това задушаване.От 2.30  до сутринта не сме спали пак - аз и той де.Вземам го в другата стая поне какта и татито да поспят.

Ели, и ние сме със страшни колики.За сега ни помогна Инфакола поне малко, но пак яко ръмжи и се свива.Има едни хомеопатични Колоцинтис, които също помагат, ако искаш опитай ги.
Тонеска, стискам палци, мила и чакаме хубави новини от теб още днес  Hug
Лорче, успех и на теб утре  Praynig Чакаме да ни известиш  Simple Smile
Тинка, мен така ме болеше корема първия път, когато раждах.
Диди, може да е конюктивит.Теа като се роди беше още първия месец с такова заболяване.Така сълзи и се затваря очето и прави гурелчета.Обади се на педката.

Стискам палци на всички, които ще се разраждат днес  Praynig

Бягам, че Мони се събужда и преди да си е отворил очите си отваря първо устата от глад  Crazy

# 126
  • София
Тинка и Лида пожелавам ви многооо скорошно раждане!!!!!!  bouquet
Аз метох, мих, бърсах прах, прозорците измих, сложих си едни горещ душ и сега отивам да готвя, че ме чакат и две перални да простирам. Laughing Днес съм супер енергична!

# 127
  • София
Тинка и Лида пожелавам ви многооо скорошно раждане!!!!!!  bouquet
Аз метох, мих, бърсах прах, прозорците измих, сложих си едни горещ душ и сега отивам да готвя, че ме чакат и две перални да простирам. Laughing Днес съм супер енергична!
Мерси много мила Hug!
Момичета, при всички ли контракциите ви са в кръста - мен повече ме боли ниско долу. Сега ми станаха доста силни контракциите, но като че ли не мога да ги засичам, защото сякаш ме боли постоянно и не мога да хвана началото и края newsm78! Офф вече и аз не знам - но определено много силно започна да ме боли(но предимно ниско долу, чак сега започна да ме стяга и кръста). Пък и получих едно такова течение - ама не мисля, че са води, защото е доста малко Shocked!
Помагайте моля ви  - как да разбера сега дали са истинските контракции или пак е фалшива тревога:hug:!

# 128
  • София
Здравейте, мацки!

Благодаря ви за пожеланията  Hug! Честито и на всички мами вече гушкащи бебчетата!!!
На всички, които все още чакат срещата, да ви издам моята тайна за бързо раждане?!  Mr. Green  Зарежете чистенето!!! Пробвайте с танци, като наблегнете на кючека, въртеливите движения явно много помагат.  Peace

Да ви разкажа и за моето скоростно раждане. Предишния ден аз се пораздрусах така да се каже, и към 7 почнаха много леки, но регулярни контракции. Таткото беше обещал да ме води да вечеряме в Благоевград дано и бебка се поразмърда. Всичко си мина по план, въпреки че той яко се беше притеснил да не го изтърся някъде по пътя  hahaha
Докато се приберем контракциите станаха на 10 минути, и като се приготвих да си лягам - спряха. Точно се бях отчаяла, че явно и това няма да помогне, и в 5 без нещо се събудих вече от сериозна контракция, полежах си, засичах, къпах се събирах багаж и тн до 8 когато изритах таткото да става, звънах на лекарката и след 15 мин бяхме там. Акушерките ме поеха, запис и преглед, бях вече с 4 см. Беше поносимо, но към 10 ми включиха окситоцин, че бях напреднала само с 1 см и тогава вече стана гадно, но за 2 часа бях с пълно разкритие и в 12: 24 се показа моята принцеса. Направиха ми епизиотомия, още не мога да си сядам на дупето, но ще мине.
Щерката ми е златна, много кротка спи като ангелче, и не отказва ядене  Mr. Green

Стискам палци на всички, които чакат да минат по своя ред!  newsm10

# 129
Даааа да се отчетааа Mr. Green Контракции имам, но безболезнени. Ъкъла ми го няма  #Crazy утре ще е. Така каза док. Нямало да ме чакат вече  Heart Eyes Да ми стискате палци и ще пиша смс на някой от пернатите  Crazy
Вале, добре дошлаа  Hug

# 130
  • София
Темичка, стискам палци - всичко ще е наред Hug!
Вале, добре дошла мила Hug!

# 131
Мерси за поздравите за нашия тати!
Утро, дано всичко с майка ти се развие по най-добрия начин! Само ти се опитай да си спокойна!
За коликите  ние сме си още с еспумизан, а от вчера аз пия чая за кърмачки на хип (нали в него има копър и анасон)- малката не се дере като първите дни. Е, вярно, пак се свива и изпъва, ръмжи на моменти, скимти като кученце или цвили като конче, но не плаче. (сега си я похвалих и гледайте пак какво ме чака- всеки път като ви пиша, че се е кротнала и настава лудница)
Вале, браво, и ти си от групата на мамите с готино раждане!
Розичка, да опитам да те успокоя поне малко- аз си имам хемороиди от години- откакто имам проблеми с нередовен стомах- на моменти не болят, ама има дни, в които не мога са ходя дори. На раждането бях с два (не боляха тогава, но като ми правиха клизмата казаха, че са два- аз иначе нямах как да видя). Прибрах си се пак с тях- не са ме заболявали оттогава- така че не е гаранция, че раждането влошава положението! Стискам ти палци да минеш като мен и да не те болят!
Темичка, успех, мила!
Лора, успех и на теб!

# 132
Здравейте мацки! И аз съм още 2 в 1 и май няма изгледи да се разделим скоро. Леко започнах да се изнервям от чакането. Утре съм на док. да видим какво ще каже. Първия път родих 5 дни по-рано от термина, а сега май ще преносвам-божа работа.
На всички очакващи скоро среща с бебоците  newsm10
На новите мами честито - толкова сте много, че ви изгубих края за да ви изброявам поименно, затова всички да се чувстват поздравени  newsm51  smile3525

# 133
Здравейте!  kaffeetrmker_2

Диди,  newsm59 на таткото и много да ви глези!  newsm24
(За картинките: натискаш бутончето с картинка, когато пишеш съобщение и вмъкваш линк т.е.: [img] линк с картинка[/img.]  . Линк с картинка може да намериш в google например: http://images.google.com/imghp?rls=ig&hl=en&tab=wi Не знам дали обясних добре.  ooooh! Някъде във форума имаше обяснение, но ти едва ли имаш време да ровиш с бебенцето около теб.  Mr. Green)

lightblue,  бързо да се пребори момъка.  Hug

Тонеса, Темичка, Лора ...  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Тинка, задала си всички въпроси които ме вълнуват.  smile3501 Стискам палци и на теб  Hug
Аз и снощи имах контракции на 20 мин. и после нищо.  smile3515 Корема все така си ме боли и вече не знам.  #Cussing out Пратих таткото на работа и ако зараждам ще си родя сама в къщи докато се прибере да ме закара до болницата.  smile3511 smile3514

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 16:48 от Yuliya2008

# 134
Вале добре завърнала се   bouquet
Иве  Hug

За коликите снощи беше един АД .Малката се дере ама не млъква  #Crazy .Изкарах си акъла ,а аз до сега си мислех ,че няма как да е по-зле  Cry Два часа и кусур плачка милата и нищичко не и помогна -тогава предприех крупни мерки СЕШОАРА  Blush...За части от секундата се успокои малкото човече и спинка спокойно 4 часа  Hug Само да кажа на тотално обезкуражените мамчета ,че метода е изпитан и безумно ефикасен  Peace

Днес някакво затишие  Crazy, да видим дали не е пред буря .Като чета за симптомите ви утре няма да можем да насмогнем с честитките  Wink Искренно го пожелавам на всички  Hug

Лора май ти пита за коластрата и секциото -аз имах от самото начало ,но някъде бях чела,че в началото са нужни няколко капки на бебчо .Не винаги ти ги виждаш ,но нямало как да ги няма  Peace Не го мисли от сега .Няма как да остане гладно малкото човече   bouquet
 И не на последно място -Успех утре е твоят ден .Чудна среща те очаква

Общи условия

Активация на акаунт