ДЕКЕМВРИ близо е вече, чакаме те мъничко човече!

• 17 055
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
Ради, Банско не е толкова далече, така че мисля, че ако се чувстваш добре може и да пътуваш. Вярвам, че сте с хубава кола, едва ли ще се друсаш много. А от друга страна важното е мъжа ти да не пие, за да може да шофира по всяко време, а не да се развесели и със смях да посрещне контракциите ти. Даже може това да те разведри - дебели дрехи, лекарства за всеки случай, пий магнерот 3 по 2 /така е казал моя доки при пътуване/ и се разтуши малко! Peace

За платеното майчинсво - не забравяйте, че то е платено 2 години! Това, че 9 месеца сме в болнични и тези, които са на високи осигуровки ще теглят добри пари, за да не работят /а да работят като майки, което си е 24 часа труд 7 дни в седмицата/, и после  15 месеца по 220 лв пак са си пари. Вече третата година знаем, че не е платена. Това никъде го няма май като заплащане на майчинството, така че и на това може човек да е благодарен. Стимулиране на чия раждаемост?! Вие, ние всъщност, да не би да раждаме защото ще ни дадат 9 месеца болнични?! Стимулират се само циганите, дайте да не се лъжем. Тони се роди при майчинство от 160 лв някъде  Laughing, ако чаках финансов стимул....да го няма детето.

# 196
  • София
Честит Рожден Ден на krastavichka!!!  newsm59    newsm38     Gift
Много здраве, късмет, любов и едно здраво и прекрасно бебче през декември!!!   newsm51

И аз имах проблеми със съня и не можех да заспивам до 2-3 часа, ама да ви се похваля откак си включихме Интернет вкъщи и стоя по 2-3 часа на компютъра явно се изморявам и заспивам без проблем. Та за мен това се оказа лекарството. Ама пък ви повече си имате нет и това явно не ви помага...

# 197
Ради аз лично не съм се спряла да пътувам, почти всеки уикенд съм някъде, но се чувствам добре.Някои лекари казват да се спрат пътуванията заради някакви вибрации, но Банско наистина не е толкова далече.

За майчинството - силно се съмнявам да го увеличат.

# 198
Не мога да си обясня, защо ни сравняват с Европата само когато им изнася. Там цената на хляба била еди колко си хайде и нашия се вдига. Там цената на тока била еди колко си, хайде и нашия се вдига. Обаче като решат да дават все си намират оправдание. Защо не кажат там средната работна заплата каква е, че да вдигнат и нашите  #2gunfire #2gunfire Друго не заслужават.
Ради аз все още си пътувам през почивните дни, но на близо. Пък и аз още не съм влязла в деветия месец.
Илиана бебо направо си е избрало името  Peace

# 199
Винаги ми е било интересно, като казвате " това никъде го няма  като заплащане на майчинството". Аз по този въпрос заспорих и с лекторката, защото - навсякъде другаде има условия, за да не ти плащат толкова дълго майчинство. И аз искам след 9-те месеца да се върна на работа, но няма да има как. Няма ясла в България, която да ми вземе детето на тази възраст, а да плащам на някого.....се обезсмисля упражнението.  Да не говорим за честите отсъствия от работа, болнични и т.н. Ето защо, е добре да си говорим за реалността в страната и защо са нужни не само тези 9 месеца, а и 1г. по-платено майчинство. Стандарта ни не е на ниво да нямаме тези "привилегии".  Естествено, никой не си ражда децата, защото да му плащат пари, но аз като  човек, който си плаща всички сметки и данъци искам освен задължения да имам и права!
На същата въпросна лекция попитах за измисления праг-доход за т.н детски. Не може това да е условие дали да получаваш или не въпросните левчета, защото знаем нивото на сивата ни икономика. Разбира се, никой не е за тях. Въпроса е принципен. Това е безумие! И няма д аполуча адекватен отговор, защото няма такъв.

# 200
Благодаря ви за съветите Hug
Чаено момиче, винаги успяваш да ме развеселиш Grinning
Приятен ден!!!

# 201
Здравейте сладки мами,

аз да се похваля...успях да се уредя със столчето "Грило" от Кикиморско царство, ей сега ми го доставиха много са бързи! Искам да благодаря на мамите които ми помогнаха да го открия, много сте добрички! Благодаря ви!

bouquet  bouquet  bouquet

# 202
Сънувах пак ,че съм родила, но бебето беше сякаш на 1-2 годинки...........  "Кристиан"- много странно, даже не сме го обсъждали това име с мъжа ми  newsm78

абсолютно същото нещо сънувах преди 1 година и тогава реших че така трябва да се казва сина ми някой ден  Simple Smile

Ради аз не бих тръгнала  Peace

за съня при мен е същтото никакъв го няма и интересното е, че не ми се спи  newsm78

# 203
Цитат
Сънувах пак ,че съм родила, но бебето беше сякаш на 1-2 годинки и го питах как иска да се казва. То ми отговори "Кристиян"- много странно, даже не сме го обсъждали това име с мъжа ми

Ивана затова носи това име, защото го сънувах.

А и Кристиян все пак е свързано с Коледа.

# 204
Привет и от мен,

И да се нервим за майчинството - все тая. Тъпото е че точно Масларова развя предизборно байрака, дайте да дадем на майките, а сега точно тя е против. Ама каквото стане.

Относно съня и аз не мога да спя - такива зверски киселини ме мъчат по цяла нощ, че имам чувство ще хранопровода ми ще изгори. Пробвах всички предложени от вас рецепти и нищо. Явно бебка расте и притиска и ще е така до края. Гадното е че и през деня не ми се спи.

Хубав ден на всички  Hug

# 205
Здравейте мами  Hug
Аз уж добре спах ,но като станах през ноща да пишкам и после 1 час се въртях.Аз обаче не се давам,не ставам и си заспивам по някое време.Не мога да си представя какво ще правя в 4 сутринта и предпочитам да натискам възглавницата.
Чаена не съм съгласна с теб, явно не си забелязала колко бебета и бременни има по улиците и това е от 1-2 години,откакто направиха 9 месеца платени по 90%.Аз също много разчитам на тези пари и може да стане така че като минат 9 мсесца да трябва да се върна на работа защото с тези 220 лв не мога и половината наем да си платя.Таткото добри пари взима но определено не са достатъчни за трима ни.А в същия момент найстина кой ще ми гледа детето,майка ми е инвалид, свекървата работи и си има и тя разходи за наеми и тн,ясла за такава възраст няма ,кво правим в такъв случай? Това е като в градския транспорт,няма на всяка спирка бутки за билети,също така там където има работят до 6-7 вечерта а автобусите вървят до 11.30,има контроли,но ти няма от къде да си купиш билет  newsm78 абсурдно е.

# 206
Честит рожден ден,Краставичка  bouquet!Бъди все така усмихната и декември най-сладкото бебче да ви пее коледни песни  baby_neutralПожелавам ти довечера весело изкарване на празника и не прекалявай с алкохола Grinning.   На всички мами с болежки да се оправят по бързо.Аз също си имам моите болежки,но няма да се оплаквам.Важното е принцесата да е добре.Ние с моя мъж още преди 5 години си бяхме харесали имената-Кристиана и Кристиан.Страхотни имена,а и чета в нета че имен ден имат на Коледа,а нашите нали ще са коледни бебчета.Лек ден на всички мами!!

# 207
  • София
Аз заставам с две ръце зад мнението на Кика!
Аз също съвестно си внасям всички данъци, осигуровки и всякакви други измишльотини. Това което зависи от мен го правя.

Въпроса е, че ако няма да се дават допълнителни средства за майчинството - поне всяка работеща майка да има възможност да остави детето си да го гледат - дали ясла, дали гледачка. За мен бабите не могат да бъдат фактор - нашите са пълноценни работещи хора, аи няма да се пенсионират скоро... А, ако трябва да сме честни - една детегледачка взима като парички колкото е заплатата на една работеща майка...

А тази Европа, която все дават за пример, аз имам следните наблюдения:
- в много от страните на майките с малки деца им се разрежава да работят по 4 часа и са защитени законово - например в Германия. Колко от нас могат да кажат на шефа си - аз следващите 2 години ще работя на половин ден и да си запазят работата?
- във Франция - освен 7 часовата работна седмица, майките с деца по закон не работят (или могат да не работят, да не излъжа) в сряда Simple Smile Значи работят по 28 часа седмично Wink
Всички тези държави имат доста по-развита система от нашата и като отнемат една привилегия, то е, защото са дали алтернатива...
А в нашия случай такава няма, това е за мен проблема   Crossing Arms
Не мисля, че на която и да било от нас тези 220 лева, макар да са повече от нищо, да могат сериозно да се отразят в семейния бюджет. (аз сега смятах, че 100 лв. на месец ще ни струват памперсите за бебока  Laughing Rolling Eyes)

Ради, Банско не е далеч, но трафика дотам е много натоварен, а в неделя влизането в София от тази посока е с часове... Има вариант да не успеете да се приберете достатъчно бързо, ако се наложи. Помисли си  Hug

# 208
Orlina   честита ви покупка,със здраве да си го ползвате!Знам колко е хубаво ,когато се сдобиеш с нещо желано и колко е гадно обратното.Дано много ви е харесало на живо.

# 209
  • София
Съгласна съм с Абел и Кика относно майчинството Peace

Никой няма да вземе детето на ясла след 9-тия месец, да не говорим че и след годинка не знаем дали ще го вземат. Първо, че няма достатъчно места за всички и второ, ги приемат само веднъж годишно и трябва да изчакаш този момент (другият вариант е частна детска градина, но това е друга тема). А дотогава 220лв., които на фона на разходите и на момента в който взимаш почти цялата заплата са нищожно малко. Вярно е, че никой няма да чака държавата да даде някой лев и тогава да планува да има дете, но аз искам след като плащам 300лв. данъци всеки месец да ползвам нещо в замяна. А то какво става, едни плащат други ползват! За съжаление това е положението в милата ни родина! И не виждам някаква възможност за скорошна положителна промяна.

Да сме живи и здрави да ходим на работа, че да разчиташ на държавата да ти плаща си е изгубена кауза!

Общи условия

Активация на акаунт